REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Etalare de tehnică agricolă

15/7/2021

0 Comments

 
Picture
Alături de loturile demonstrative de grâu înfiinţate în judeţul Ialomiţa, la Mărculeşti, de Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR), câteva firme din domeniul tehnicii agricole şi-au expus noutăţile. Modelele de tractoare de ultimă generaţie şi semănătorile de precizie au captat atenţia fermierilor vizitatori.
Pentru început am stat de vorbă cu Constantin Curcă, reprezentant Horsch în România, care ne-a vorbit despre semănătoarea de păioase Focus TD.

„Această semănătoare se află de ceva timp în portofoliul nostru, se vinde cu succes de circa 9 ani, însă acum avem şi un model cu lăţimea de lucru de 3 m. Până acum semănătoarea Focus avea lăţimi de lucru de 4 şi 6 m şi un necesar de putere destul de ridicat. Rezultatele foarte bune asigurate de semănătoarea Focus l-au determinat pe producător să fabrice modelul cu lăţime de lucru de 3 m pentru că şi micii fermieri şi-au dorit acelaşi sistem de semănat, doar că ei au putere financiară mică şi un nivel de dotare tehnică relativ redus. În aceste condiţii, Horsch a trebuit să gândească şi un concept care 
să conducă la o semănătoare cu un preţ mai accesibil, dar care să asigure aceleaşi performanţe.“ Potrivit reprezentantului companiei germane semănătoarea este de tip strip-till, urmăreşte eficientizarea lucrării de semănat şi reducerea costurilor cu înfiinţarea culturilor agricole.

„Cu sistemul strip-till lucrăm doar zona în care vom semăna şi acest lucru ne permite o economie de 
combustibil destul de mare. De exemplu, se poate înfiinţa o cultură de rapiţă de toamnă cu un consum mediu situat între 20 şi 27 l/ha, în comparaţie cu sistemul clasic, care presupune un consum de peste 50-60 litri în anumite condiţii.“ Semănătoare este dotată cu trei bazine cu ajutorul cărora se pot înfiinţa covoare vegetale şi se pot folosi până la trei tipuri diferite de seminţe.

Printre punctele forte ale utilajului Focus TD se numară: dislocarea precisă a solului cu ajutorul cuţitelor TerraGrip; plasarea la adâncimea dorită a îngrăşămintelor chimice; discurile înclinate lucrează între rândurile de seminţe şi creează rigole sau nivelează solul conform necesităţilor; compactorul din anvelope consolidează solul din faţa brăzdarelor; semănatul este efectuat de brăzdarele robuste 
TurboDisc în condiţii de sol umed şi liber de resturi vegetale; poate asigura la semănat distanţe de 30 cm între rânduri pentru rapiţă şi 15 cm pentru cereale păioase.

Noutatea prezentată de NHR Agropartners a fost tractorul Deutz-Fahr model 7250 TTV Warrior, în ediţie limitată, având o culoare deosebită - verde metalizat. Specialistul Valentin Cojocaru a afirmat că modelul face parte dintr-un program al producătorului prin care SDF donează, în numele cumpărătorului, 2.500 de euro unei organizaţii din comunitatea din care face parte fermierul, el având dreptul să aleagă cine va primi aceşti bani: şcoală, grădiniţă, creşă, spital, echipa sportivă locală etc.

În program s-au înscris deja fermieri interesaţi în primul rând de performanţele tractorului, dar care nu au neglijat nici latura de caritate. Ialomiţa, Satu-Mare, Teleorman sunt câteva judeţe unde a ajuns tractorul DF 7250 TTV Warrior Java Green.

„Dincolo de latura caritabilă tractorul beneficiază de o echipare completă, pornind de la suspensie pe faţă, lestare faţă-spate, circuit hidraulic de capacitate mare, lumini de lucru LED, interior 
cu scaun din piele, cabină cu climatizare automată, transmisie cu variaţie continuă, echipare cu sistemul iMonitor şi antenă SR 20 PRO care permite o precizie de 2 cm în lucru, dar şi noul modul pentru monitorizare telematică folosit la aplicaţii în sistem farm management, clientul putând să vadă unde a lucrat tractorul, cât a lucrat, care este ruta lui, putând să-i stabilească perimetre în care să se deplaseze etc.

​Într-un cuvânt, 
fermierul poate să urmărească foarte precis productivitatea. Odată cu noua antenă avem acces la o plajă mai largă de sateliţi pentru semnalul de corecţie, ceea ce înseamnă că se păstrează nivelul de precizie şi că poate lucra în zone în care până acum existau probleme cu semnalul. Un alt aspect important este că avem o cartelă SIM electronică introdusă în modemul pentru modulul telematic care se conectează automat la reţeaua cu cel mai puternic semnal disponibil în zona în care clientul lucrează.“ Pentru semănatul în sistem minimum tillage, NHR Agropartners a prezentat semănătoarea Terrasem produsă de compania Pottinger.

Titan Machinery România s-a prezentat cu două tractoare Case IH, unul fiind de ultimă generaţie, lansat în urmă cu foarte puţin timp şi adus de curând în România, respectiv modelul Magnum 400 AFS Connect. „Acesta beneficiază de o interconectivitate de vârf în ceea ce priveşte comunicarea între tractor şi fermier sau între tractor şi echipele de intervenţie. Se poate face o diagnoză de la distanţă şi intervenţia este mult mai rapidă. Pe de altă parte, fermierul poate vedea în timp real toate datele privind productivitatea, cum ar fi tipul de lucrări efectuate etc. Totodată, beneficiază de o cabina regândită care asigură un spaţiu mult mai mare şi care este mai confortabilă, având scaune de piele, ventilaţie, încălzire şi alte gadgeturi electronice“, a afirmat Constantin Bogdan, specialist PR&Comunicare în cadrul companiei.

În categoria semănătorilor de cereale păioase au fost prezentate modelele Vaderstad Rapid 600 S şi Sky Easy Drill. Cea din urmă este vârful tehnologic al producătorului francez Sky Agricultura.Ambele semănători au o lăţime de lucru de 6 m, pot lucra direct în mirişte şi dispun de buncăre pentru fertilizare.

„Ne mândrim cu Vaderstad Rapid pentru că seamănă în regim de foarte mare viteză, la o adâncime precisă şi constantă, indiferent de tipul de teren, fie că este denivelat sau în pantă.“ Reprezentantul Titan Machinery a mai precizat faptul că la achiziţia oricărui tractor Case IH Stage V de peste 150 CP se acordă o garanţie de 5 ani.

Ana IONIŢĂ


0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE