REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Euralis Seminte: «Bogatia sta in seminte!»

15/12/2013

0 Comments

 
Picture


La data de 28 noiembrie 2013, compania Euralis Seminţe a dat, ca în fiecare an startul, campaniei pentru culturile de primăvară 2014 în cadrul unui eveniment la Sinaia, la care au luat parte peste 120 de invitaţi: distribuitori, fermieri, parteneri din agribusiness şi presa agricolă.

Evenimentul a fost deschis de dl Florin Constantin, Executive Manager SE Europe Business Unit Euralis Semences, care a explicat tema campaniei „Bogăţia stă în seminţe!” Dl Florin Constantin a vorbit în cadrul prezentării sale despre gestiunea riscurilor în agricultură, precizând faptul că volatilitatea preţurilor şi condiţiile climatice nefavorabile sunt problemele cu care se confruntă fermierii, fie că sunt din România, fie din alt stat membru. Rezolvarea acestor probleme comune trebuie găsită şi la nivel european şi, în acest sens, preşedintele companiei Euralis Semences, membru în COPA-COGECA, face lobby pentru o susţinere mai consistentă a activităţii agricole, supusă la variate riscuri economice şi climatice. Şi la nivel de fermă trebuie luat în calcul managementul riscului, avertizează dl Constantin: „În afară de mecanismele şi instrumentele europene pe care le are la dispoziţie pentru a reuşi, fermierul trebuie să ştie cum să-şi gestioneze riscurile din activitate. Fermierul este un om de afaceri, un antreprenor şi, dacă va şti cum să le acopere, el va face performanţă. Genetica este una dintre cheile performanţei”, a afirmat executive managerul companiei.

Directorul naţional de vânzări, dl Mihai Postelnicu, a făcut recomandarea ca fermierii să aibă încredere în hibrizii inovativi pe care compania îi lansează pe piaţă şi să se convingă că acele caracteristici scrise în pliantele de prezentare sunt veridice. Pentru 2014, firma franceză are multe noutăţi la culturile de porumb şi floarea-soarelui. Înainte de a fi comercializate, varietăţile Euralis sunt supuse la nenumărate teste, iar acest lucru trebuie să reprezinte pentru fermieri o certitudine a calităţii. „Vrem să vă convingeţi că tot ceea ce am înregistrat în câmpurile experimentale se obţine şi în cele comericale, pe suprafeţe mai mari.”

Dl Daniel Orzan, technical manager SE Europe Business Unit, a prezentat ultimele realizări ale cercetării Euralis la culturile de porumb şi floarea-soarelui. Tehnologia Tropical Dent la cultura porumbului reprezintă o nouă grupă genetică, ale cărei particularităţi sunt rezistenţa mărită la factorii climatici nefavorabili, randament ridicat, stabilitate ecologică şi pierderea rapidă a apei din bob. „Toate aceste caracteristici au fost net superioare la tot ceea ce există acum pe piaţă”, a susţinut dl Orzan. Noua grupă genetică a fost obţinută prin încrucişări cu diferite clase sau grupe genetice de porumb, prin selecţie şi ameliorare, iar tot acest proces a durat peste 10 ani.

Domnul Orzan a făcut o prezentare a portofoliului companiei la cultura de porumb, precizând că Euralis deţine hibrizi din toate grupele de maturitate, începând cu FAO 200 până la FAO 550. „Avem o reţea de centre de testare, cercetare şi chiar ameliorare foarte bine dezvoltată. Realizăm testări în peste 300 de locaţii, în toate zonele climatice importante din Europa. Toate acestea au ca scop crearea, aclimatizarea hibrizilor şi recomandarea lor pe baza rezultatelor obţinute.” La cultura florii-soarelui, dl Orzan a vorbit, în primul rând, despre importanţa cultivării hibrizilor rezistenţi la lupoaie în condiţiile în care pagubele produse de acest parazit sunt enorme. Cultivarea hibrizilor rezistenţi la atacul de Orobanche reprezintă un instrument esenţial în asigurarea producţiilor.

„Potrivit unor studii făcute până în 2013, suprafaţa totală afectată de acest parazit la nivelul Europei este de peste 17 milioane de hectare. Viteza cu care această plantă parazit se adaptează este extraordinară, ceea ce impune cercetării să vină permanent cu metode noi de combatere. Pentru combaterea lupoaiei, Euralis Semences şi-a orientat cercetarea şi viziunea spre o combatere combinată, ce ia în calcul aspecte genetice şi tehnologice. De la rasa E până la F, răspândirea parazitului este sporadică, însă în România a început de ceva ani să se dezvolte şi rasa F sau chiar peste această rasă. Euralis Semences are în portofoliu hibrizi cu rezistenţă la Orobanche până la rasa G. Poate oferi fermierilor hibrizi ultraperformanţi şi rezistenţi la rasele importante ale parazitului. Avem şi tehnologii bine dezvoltate de combatere chimică a acestui parazit, iar cel mai popular şi cea mai eficientă tehnologie este Clearfield Plus, dezvoltată în colaborare cu compania BASF.”

Simona MUNTEANU
Picture
foto: Florin Constantin, Executive Manager SE Europe Business Unit Euralis Semences
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE