REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Eveniment Naturevo si Biocrop

15/7/2010

0 Comments

 
Picture
În data de 23 iunie a.c., firma Naturevo, în parteneriat cu Biocrop, reprezentanța companiei germane DSV în România, a organizat un eveniment în cadrul căruia a fost prezentat un lot demonstrativ cultivat cu șapte hibrizi de rapiță. În câmp, fermierii au putut vedea atât caracteristicile principale ale fiecărui hibrid în parte, cât și modul lor de comportare la tehnologia de tratament aplicată de Naturevo.


Biocrop este o companie relativ nouă pe piața românească de semințe, în anul 2007 demarând importul de produse DSV (semințe de rapiță, grâu, orz), urmând ca în viitorul apropiat să completeze portofoliul cu material semincer pentru culturile furajere și porumb.

Mihai Moraru, directorul comercial și de marketing al Biocrop, a dorit să precizeze în cadrul prezentării că sămânța comercializată în România este produsă și condiționată în Germania, ceea ce înseamnă o calitate superioară a tuturor semințelor ambalate în sac.

Cu privire la colaborarea dintre cele două firme, dl Ioan Enoiu, directorul general al Naturevo, a precizat că parteneriatul cu firma Biocrop a început în urmă cu trei ani, iar această colaborare le oferă fermierilor posibilitatea de a avea sămânță DSV de calitate și tehnologii integrate de protecția plantelor. Hibrizii de rapiță prezentați au fost Dynastie, Flash, Sitro, Rally, Exocet, Sofran și Hornet.

Dynastie - este un hibrid timpuriu, de ultimă generație, cu un potențial de producție foarte ridicat, este excelent adaptat semănării la densitate scăzută și recoltării timpurii. Prezintă o dezvoltare echilibrată înaintea intrării, dar și la ieșirea din iarnă. Este un hibrid de talie medie, cu o bună rezistență la înclinare. Conținutul în ulei al semințelor este foarte ridicat. „Hibridul de rapiță Dynastie rezistă foarte bine la secetă, are o sănătate fitosanitară bună, rezistă la atacul de Phoma și are o putere mare de ramificare”, a adăugat dl Moraru.

Rally - este un hibrid timpuriu, cu dezvoltare viguroasă, cu o bună adaptare la condițiile climatice ale zonei de sud-est. Se remarcă prin rezultate constante în condiții de climă diferite și mai ales în condiții de secetă. Oferă o producție de ulei peste medie, cu un conținut scăzut de glucosinolați. Este un hibrid potrivit pentru semănatul timpuriu, dezvoltarea sa în toamnă fiind mai degrabă tardivă. În toamnă, dezvoltă o rădăcină puternică, prin care posedă o capacitate excelentă de reținere a apei în sol, depășind ușor perioadele uscate. În primăvară, are o dezvoltare mai tardivă, minimizând riscul daunelor provocate de înghețul târziu.

Exocet - este un hibrid semitardiv, cu rezistență deosebită la secetă. Este un hibrid foarte important pentru toate regiunile unde se cultivă rapița pentru ulei. Prezintă o bună toleranță în condiții de stres și o bună stabilitate. Datorită unui sistem radicular bine dezvoltat, prezintă rezistență la secetă, astfel încât este recomandat regiunilor cu deficit de apă în sol. „Este cel mai plastic hibrid din portofoliul nostru, nu este pretențios față de sol și climă și prezintă o toleranță foarte bună la Phoma. La acest hibrid am avut cele mai multe vânzări”, a precizat directorul comercial de la Biocrop.

Monalisa - este un hibrid semitardiv, cu un potențial de producție ridicat și o rezistență foarte bună la secetă. Este un hibrid Qura, cu un potențial ridicat de producție în condiții de secetă. Mai mult, potențialul a fost constant peste media hibrizilor comparați. O altă calitate a hibridului este rezistența la boli, bună la Phoma și foarte bună la Cylindrosporium. Reintrarea în vegetație la sfârșitul iernii este mai tardivă, la fel și maturitatea de înflorire. Aceasta asigură o protecție ridicată a culturii, care, în condițiile climatice ale ultimilor doi ani, a condus la producții constant ridicate. Sistemul radicular al acestui hibrid este unul foarte bine dezvoltat, permite traversarea cu ușurință a perioadelor sărace în precipitații.

Flexitechagro
Aceasta este denumirea unui program dezvoltat de specialiștii firmei Naturevo, iar acest lucru înseamnă tehnologii flexibile pentru agricultură. Mai exact, fiecărui fermier care solicită consultanță i se întocmește o schemă de tratament, bazată în principal pe specificul fermei, pe structura de culturi practicată, istoricul locului sau tratamentele efectuate în exploatație. Sunt scheme de tratament flexibile, pentru că de la o fermă la alta condițiile de cultură diferă.

„Prin programul Flexitechagro oferim consultanță fermierilor interesați, iar recomandările noastre pornesc de la cum trebuie pregătit solul și ce lucrări trebuie făcute până aproape de recoltare, astfel încât să asigurăm un management integrat al culturii. În schemele noastre avem o rețetă-cadru bazată pe istoric, iar cealaltă adaptată condițiilor concrete de cultură din sola respectivă. În acest program avem în vedere și schimbările climatice, pentru ca plantele de cultură să reziste mai bine condițiilor de stres hidric sau termic”, a afirmat dl Enoiu.

Ana MUSTĂȚEA
revista, agricultura, evenimente, vegetal, naturevo, biocrop, rapita, grau, orz
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE