REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Evenimente dedicate tehnologiei de recoltare

15/3/2023

0 Comments

 
Picture
​IPSO Agricultură a organizat în perioada 28 februarie - 17 martie a.c, mai multe evenimente – „Combine Camp”, dedicate tehnologiei recoltării. Întâlnirile dintre specialiștii companiei și fermieri au avut loc în județele Constanța, Ilfov, Brăila, Neamț și Mureș, iar discuțiile s-au concentrat pe soluțiile de recoltare performante oferite de producătorul american John Deere. 
​Am avut ocazia să participăm la evenimentul din 2 martie a.c, care a avut loc la sediul IPSO Agricultură din Mogoșoaia, județul Ilfov. Fermierii invitați și-au manifestat interesul pentru performanțele combinelor John Deere, noutățile companiei, serviciile post-vânzare și pachetele de Agricultură de Precizie, menite să maximizeze productivitatea din fermele agricole. În cadrul evenimentelor au fost prezentate combinele din seriile S, T și X.
John Deere are trei serii de combine. Seria T, cu flux convențional, cuprinde patru modele: T550i, cu motor de 6,8 l; T560i, T660i, T670i cu motoare de 9 l. Seria de combine S, cu flux axial, cuprinde patru modele: S770i, cu motor de 9 l; S780, S785i și S790i cu motoare de 13,5 l. Gama de combine X9 cuprinde două modele, JD X9 1000 și JD X9 1100, cu puteri de 639 CP, respectiv 700 CP, iar motoarele sunt de 13,6 l. Tehnica de recoltare la mașinile de recoltat JD X9 este cu flux axial și dispun de două rotoare.
În 2023 John Deere celebrează 75 de ani de când produce combine și oferă agricultorilor din toată lumea soluții eficiente de recoltare.
 
În cadrul evenimentului, agricultorii au fost interesați să cunoască elementele tehnice care stau la baza celor mai bune decizii privind achiziția de combine și contribuie la eficientizarea activității de recoltare.
În curtea sediului IPSO Agricultură, fermierii au putut vedea combinele S780, T560i și X9 1000. Specialiștii au exemplificat modul specific de funcționare și avantajele fiecărui model în parte, prin expunerea detaliată a tuturor componentelor importante. Fermierii au fost invitați să interacționeze cu specialiștii, dar și să ia parte la un concurs cu întrebări despre combine, având astfel ocazia de a câștiga diverse premii oferite de firmă celor mai atenți și bine informați participanți.
Ștefan Țicău, specialist pe partea de recoltare, a declarat că o combină "inteligentă" dispune, printre altele, de umidometru, cântar, sistem GPS integrat (AUTOTRAC) și acces la o platformă online de centralizare și urmărire a datelor.
„În lipsa sistemului Autotrac, operatorul merge mai încet, nu mai este atent la reglajele mașinii de recoltat și, un alt aspect important, nu se mai realizează o împrăștiere uniformă a paielor în spatele combinei.”
Conform datelor prezentate, folosind AUTOTRAC (sistemul de GPS integrat care conduce automat combina pe câmp în timpul recoltării folosind cea mai eficientă viteză și cel mai bun traseu) combina S770 poate recolta cu peste 40 de tone mai mult pe zi spre deosebire de aceeași combină neechipată cu acest sistem.
„Cu Operations Center de pe platforma MyJohnDeere.com fermierii sunt în permanență informați cu privire la activitățile care au loc în fermă și pot vizualiza performanțele mașinilor agricole, indiferent de marca acestora.” 
Picture
​În cadrul evenimentelor „Combine Camp”, informațiile care țin de domeniul agriculturii de precizie au fost furnizate de Mihai Dobrin. Prin conectivitate și accesul la Agricultura Inteligentă, soluțiile de recoltare John Deere permit creșterea randamentului recoltelor, reduc costurile cu combustibilul și forța de muncă și oferă stabilitate și profitabilitate crescute.
„Atunci când spunem că o mașină agricolă este inteligentă ne referim la faptul că aceasta ne poate furniza informații referitoare la locația acesteia, atât în timp real cât și în istoric, timpul de lucru, parametrii de funcționare, precum consumul de combustibil, viteza de lucru, încărcarea pe motor etc, poate genera alerte proactive care sunt transmise echipei de service și poate transfera wireless toate datele către platforma online dedicată.
De asemenea, dispune de sistemul RDA (Remote Display Acces) care permite vizualizarea de la distanță și în timp real a monitorului din cabina tractorului. Prin intermediul RDA poți avea acces la monitor de oriunde și oricând”, a precizat specialistul IPSO Agricultură.
Potrivit acestuia, în platforma online se regăsesc atât parametrii JDLink, care sunt practic informațiile tehnice pe care mașina le colectează, cât și informații agronomice. Cele din urmă stau la baza deciziilor privind tehnologiile de cultivare. De exemplu, informațiile privitoare la cele mai productive zone dintr-o parcelă pot sta la baza optimizării administrării de îngrășăminte chimice, precum și a normei de semănat. Ulterior acestor informații, fermierii pot opta pentru aplicarea variabilă a nutrienților și semințelor.
În cadrul evenimentului s-a discutat și despre pachetele de Agricultură de Precizie oferite de IPSO Agricultură astfel încât orice fermă să poată obține maximum de productivitate folosind tehnologia de ultimă generație.
IPSO Agricultură susține webinarii cu tema „Agricultura de Precizie” pentru a veni în sprijinul operatorilor astfel încât să folosească în mod eficient platforma MyJohnDeere prin Operations Center. Programul de instruire cuprinde și optimizarea combinelor în câmp. Echipele specializate ale firmei se deplasează în câmp și calibrează combina în funcție de condițiile specifice din teren, pentru recoltarea semințelor mici și mari.
Unul dintre pachetele de servicii oferite de firmă asigură, pe lângă instruirea operatorilor în domeniul agriculturii de precizie, efectuarea analizelor de sol și realizarea de imagini satelitare în timp real și un istoric al acestor imagini pe ultimii 5 ani. O probă medie de sol cuprinde 24 de prelevări. Acest serviciu se realizează în parteneriat cu compania Agrii.
 
Referitor la piesele de schimb pentru mașinile agricole marca John Deere, IPSO Agricultură are în acest sens o campanie, valabilă până în 28 aprilie, care constă în inspecție gratuită în limita a 3 ore pentru vizită și discount la piesele de schimb de 20% până la sfârșitul lunii martie și de 15% până la sfârșitul lunii aprilie. Totodată, campania PIN desfășurată de firmă se referă la acordarea unui discount de 30% pentru sistemul antifurt al antenei GPS Star Fire.
Combinele John Deere dotate cu tehnologie de ultimă oră pentru recoltare, diagnoză și sincronizare sunt o parte foarte importantă a portofoliului de produse cu care IPSO Agricultură își consolidează poziția de partener strategic de încredere al fermierilor români.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE