REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Evenimentele «Grain Days» organizate de IPSO Agricultura

15/4/2013

0 Comments

 
Picture
În luna martie a.c., IPSO Agricultură a organizat în mai multe zone ale ţării evenimente sub sloganul „Grain Days”, în cadrul cărora s-a vorbit despre istoricul firmei, activitatea de service şi piese de schimb, promoţiile propuse în acest an, sistemele de ghidare prin satelit pentru managementul agricol şi tehnica performantă de recoltat cu combine John Deere. Una dintre cele 6 întâlniri cu fermierii a avut loc la 13 martie, la sediul central din Mogoşoaia, judeţul Ilfov.

Din anul 1991, când Grupul Monnoyeur a deschis filiala IPSO Agricultură, aceasta a ajuns de la o echipă locală la o reţea integrată. Acum, firma deţine 7 centre regionale, cu 13 sucursale comerciale şi 6 ateliere de service, precum şi o echipă de profesionişti instruiţi atât în ţară, cât şi în străinătate. În acest an, această reţea va include şi noul punct de lucru de la Giurgiu. Pe piaţa de tractoare din România, compania se menţine încă din anul 2009 pe poziţia de lider. „La 3 tractoare vândute, unul este John Deere”, a afirmat dl Daniel Ion, director regional IPSO Mogoşoaia.

În cadrul evenimentului, dna Carmen Stăncescu, reprezentantul departamentului de service şi piese de schimb, a vorbit despre această activitate importantă din cadrul companiei, precum şi despre programul PowerGuard pentru protecţia utilajelor. „Suntem întotdeauna aproape de dvs., prin echipa noastră de postvânzare. La nivel naţional, avem 11 consilieri comerciali care vă oferă cele mai bune soluţii pentru piese de schimb, service şi informaţii legate de promoţiile pe care le avem. Tehnicienii noştri de service au peste 10 mii de ore de instruire. În ţară sunt peste 70 de tehnicieni şi mecanici şi peste 70 de persoane pe partea de piese de schimb. La nivel de ţară, comercializăm peste 35 mii de referinţe distincte. Zilnic, avem câte un camion dedicat care pleacă de la depozitul central din Germania, soseşte apoi la Arad, iar de acolo piesele ajung în maximum 48 de ore în oricare dintre sediile IPSO Agricultură. Termenul de livrare este de la 24 de ore până la 10 zile, însă ceea ce trebuie să ştiţi este că, în privinţa pieselor JD, în maxim 48 de ore pot ajunge la dvs. La nivel naţional, avem o valoare a stocului de peste 3,2 milioane de euro, iar anul trecut am vândut peste 550 de tone de ulei şi peste 43 de mii de filtre”, a spus dna Stăncescu.

În privinţa întreţinerii corespunzătoare a maşinilor agricole, aceasta a prezentat cele trei variante ale programului PowerGuard, respectiv PowerGuard Întreţinere, PowerGuard Protecţie şi PowerGuard Protecţie Plus. PowerGuard Întreţinerere este un plan de mentenanţă predictivă pentru utilajele JD şi cuprinde inspecţii regulate, conform manualului de operare al producătorului.

„Este un plan care vă previzionează costurile exacte de întreţinere, ştiţi de la început suma aferentă contractului, iar fiecare plan este personalizat în funcţie de utilaj, de opţiunile acestuia şi de cerinţele clientului. Planul poate fi pe 2-3 ani sau pe un anumit număr de ore. Presupune inspecţii şi verificări regulate cu echipamente perfomante, cum ar fi softul JD Service Advisor. La fiecare vizită se va face o inspecţie preventivă a utilajului şi important este faptul că aceia care optează pentru acest program le asigurăm o instruire anuală pentru operatorii de maşini agricole. Atât PowerGuard Protecţie, cât şi Protecţie Plus presupun un contract ce acoperă costurile de reparaţie, care este însoţit întotdeauna de planul de întreţinere PowerGuard”, a afirmat reprezentantul IPSO pe partea de service şi piese de schimb. Pentru achiziţia de maşini agricole performante, firma are o ofertă specială de finanţare, valabilă în perioada 1 martie-30 aprilie 2013, ce presupune avans 5%, dobândă 5% fixă la euro, comision de administrare de 1,5%, perioadă de 7 ani pentru combine şi 5 ani pentru tractoare, cu rate sezoniere, mai exact 2 rate pe an, iar garanţia reprezintă bunurile achiziţionate.

Gamă mare de productivităţi la combinele JD
Radu Meşină, specialist pe partea de combine al IPSO Agricultură, a vorbit în cadrul evenimentului despre maşinile de recoltat JD din seriile W, T şi S, precizând faptul că firma este singura de pe piaţă din acest moment care oferă 3 modele diferite de batere: pe scuturători, flux tangenţial de separare şi axial.

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că JD are o gamă mare de productivităţi, cu motoare începând de la 260 până la 626 CP. „Modelul S690 este cea mai mare combină din lume”, a precizat dl Meşină. După o scurtă prezentare a tot ceea ce a creat JD în materie de combine de-a lungul celor peste 100 de ani, specialistul de produs a afirmat că, indiferent în ce uzine din lume sunt fabricate tractoarele şi combinele JD, calitatea acestora este întotdeauna aceeaşi - una superioară.

Faptul că JD a construit combine cu o plajă mare de putere, le permite fermierilor să-şi găsească maşina potrivită, indiferent de dimensiunea suprafeţelor exploatate. „La vânzarea maşinilor, întotdeauna ţinem seama de suprafaţa cultivată, de structura culturilor şi apoi propunem combina adaptată. Nu vom propune combine de puteri mari, ci acelea de care au exact nevoie fermierii”, a spus dl Meşină. Seria de combine W cuprinde 4 versiuni, primele două cu 5 scuturători, iar celelalte cu 6 scuturători.

Puterea motoarelor porneşte de la 260 până la 371 CP, iar volumul buncărului este de la 8.000 până la 9.000 l şi 11.000 de litri în opţiune. Toate modelele pot fi echipate cu versiunea de pantă (Hillmaster). „Avantajele acestor combine sunt asigurarea celor mai bune rate de amortizare şi productivitate, precum şi o foarte bună calitate a seminţelor şi a paielor recoltate. Este o combină fiabilă, cu un bătător mare, cu diametru de 660 mm şi 10 bare în contact permanent cu contrabătătorul.

Combinele din seria T sunt în două versiuni: cu 5 şi 6 scuturători, iar puterea motoarelor este cuprinsă între 305 si 431 CP. Toate cele 4 modele, T 550, T560, T660 şi T 670, pot fi echipate cu versiunea de pantă, precum şi cu sisteme inteligente. „T670i de 431 CP este cea mai mare combină cu scuturători din lume şi a apărut la cererea fermierilor, în special a celor din Germania şi Olanda. Aceştia şi-au dorit o combină care să se apropie de cea hibrid sub aspectul productivităţii.

Am creat această serie, care, pe lângă faptul că asigură o productivitate mare, asigură şi un procent de balotat paie mai mare cu 11% faţă de combinele clasice cu scuturători. Este o combină la care fluxul de material vine pe deasupra cilindrului, nu pe dedesubt, iar în 2007 am primit medalia de argint pentru acest concept. Pe piaţă, combinele din seria T sunt din 2008 şi sunt foarte fiabile. Le recomandăm celor care au ferme mai mari şi care au nevoie de paie”, a spus specialistul de produs. În privinţa combinelor din seria S, acestea există în 4 variante, cu puteri de la 371 până la 626 CP, cu capacităţi ale buncărului pornind de la 10.600 până la 14.100 de litri.

„Pentru descărcarea buncărului de 14.100 de litri ne-a trebuit un timp maxim de 90 de secunde. Pentru a câştiga timp, descărcarea buncărului se poate face chiar şi din mers, optând pentru soluţia Machine Sync. Cu privire la viteza de lucru la cea mai mare combină din lume, S690, în România am obţinut la o cultură de grâu de 6.700 kg/ha o viteză maximă de 9,8 km/h”, a precizat dl Meşină. La combinele din această serie se propun mai multe opţiuni de transmisie, iar sistemul Hillmaster este opţional pentru modelele S670, S680 şi S690. Trebuie menţionat faptul că toate maşinile John Deere sunt dotate cu motoare ce respectă normele de poluare Tier IV, care funcţionează doar pe carburant, fără să fie nevoie de aditiv. De asemenea, combinele livrate, indiferent de gamă, sunt echipate şi cu tocător.

„Avem două tipuri de tocătoare, unul de tip standard, iar celălalt premium. Avantajul cu aceste tocătoare este acela că putem amesteca pleava cu paiele pentru a le balota sau putem balota doar paiele”, a spus acesta. Un alt subiect abordat de către specialistul de produs şi care a trezit interes în rândul auditorilor a fost nivelul economiilor rezultate doar din reducerea procentului de spargeri. Acesta a dat ca exemplu faptul că la o producţie de grâu de 5 t/ha, cultivată pe o suprafaţă de 1.750 ha, reducerea spargerilor cu doar 0,5% asigură o economie totală de 9.625 de euro, luând în considerare un preţ al grâului de 220 euro/tonă.

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE