REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Excelenţa de fabricare «Case IH», în atenţia fermierilor români

1/2/2019

0 Comments

 
Picture
Spre finalul anului trecut, un eveniment foarte interesant pentru câţiva dintre fermierii români fideli mărcii Case IH a marcat o experienţă inedită desfăşurată pe parcursul a trei zile, în capitala austriacă Viena şi în localitatea Sankt Valentin.
BOGDAN CONSTANTIN, PR & Communication Specialist Titan Machinery România

În aceste împrejurări, partenerii Titan Machinery România au avut oportunitatea de a gusta din cultura austriacă în cele mai diverse forme, de la gastronomie la arhitectură, de la muzică la tehnologie, de la sociologie la infrastructură ş.a. Alături de o parte din echipele organizatoare ale CNH Industrial şi Titan Machinery România, atmosfera a fost una destinsă, de socializare şi schimb de informaţii, iar pe alocuri încântătoare, spre bucuria celor prezenţi. Punctul culminant al acestui eveniment l-a reprezentat păşirea fermierilor români pe covorul roşu, întins special la uzina de tractoare din Sankt Valentin.

Ca atare, invitaţii au participat la o prezentare a platformei industriale din localitate, prin care au aflat în premieră o serie de informaţii despre această uzină de tractoare, apreciată ca fiind una dintre cele mai moderne la nivel mondial. Apoi au avut ocazia inedită de a observa pas cu pas, alături de un ghid, o parte din întregul proces de asamblare al tractoarelor Case IH cu puteri de până la 300 de cai din clasele Luxxum, Puma şi Optum. Astfel, oaspeţii români au descoperit cele mai moderne sisteme şi metode de fabricare, care poartă steagul excelenţei austriece şi de care beneficiază astăzi industria agricolă mondială. Vizita la fabrică s-a încheiat printr-o rundă de operare tractoare, dedicată fiecăruia dintre cei prezenţi în parte, pe platforma de testare din curtea uzinei. În fabrica din Sankt Valentin, lucrează un personal calificat (ingineri şi muncitori) şi pasionat de ceea ce face. De asemenea, fabrica beneficiază de un centru de formare tehnică, unde se pregătesc mecanicii care asigură pentru fermierii din România suportul tehnic în teritoriu. Pe de altă parte, liniile de montaj ultramoderne produc 28 de modele diferite de tractoare, cu puteri cuprinse între 86 şi 300 CP, iar 90% din tractoarele produse la Sankt Valentin sunt destinate exportului, făcându-se astfel cunoscute în întreaga lume prin calitatea, precizia şi excelenţa tehnică desăvârşită. Tractoarele pleacă atât spre Uniunea Europeană, cât şi către ţări adiacente care nu fac parte din Uniunea Europeană: Ucraina, Serbia, Muntenegru ş.a.m.d. Însă tractoare produse în Sankt Valentin ajung până în Australia sau Noua Zeelandă. În fiecare zi, în cele 8 ore de lucru, în interiorul uzinei se mişcă 300 de tone de materiale, piesele care intră în uzină şi apoi ies drept tractoare finite.

Fiecare tractor produs în Sankt Valentin (Austria) are cel puţin 6.400 de specificaţii diferite. Să ne închipuim ce înseamnă faptul că pe un tractor Luxxum există 6.400 de alegeri în ceea ce priveşte tipul de cutie de viteze, tipul de frâne, tipul de cabină, tipul de instalaţie de aer condiţionat ş.a.m.d. Toate aceste specificaţii diferite definesc unul dintre tractoarele din clasele Luxxum, Puma şi Optum care sunt fabricate aici în Sankt Valentin. Când se face referire la orice tractor produs la Sankt Valentin, remarcăm circa 7.300 de subansamble diferite montate în aceasta localitate. Nu este vorba de numărul total de piese pe care îl are un tractor, pentru că acesta este mult mai mare, ci este vorba de numărul de unităţi diferite care sunt asamblate pentru fiecare tractor în localitatea Sankt Valentin.

Circa 10.000 de tractoare se produc anual în această uzină, într-o medie care include şi anii cu o producţie de criză (2008-2009), dar cu anii cu o producţie ridicată, cum ar fi ultimii ani. De la începuturile uzinei, în 1947, vorbim de peste 600.000 de tractoare care au părăsit porţile acestea. Pentru o imagine completă a standardelor înalte de producţie de care dispune marca americană Case IH, vom pune pe tapet şi celelalte fabrici ale utilajelor acestui producător.

Fabrica din oraşul Grand Island, Nebraska (SUA) - locul de producţie al combinelor Axial-Flow® Reprezintă Centrul de excelenţă al combinelor din America de Nord aparţinând companiei CNH Industrial. În componenţa fabricii din Grand Island, intră câteva secţii, între care se remarcă cea de producţie, sudură, vopsitorie şi montaj. Fiecare dintre aceste secţii beneficiază de cele mai moderne tehnologii în domeniu: sistem de vopsire cu pulberi în câmp electrostatic, celule laser, roboţi pentru sudură şi sisteme de testare wireless.

Fabrica din oraşul Racine, Wisconsine (SUA) - locul de producţie al tractoarelor Magnum® Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 595.000 mp şi este locul de producţie al tractoarelor din seria Magnum. Tot aici sunt fabricate şi transmisiile combinelor Axial-Flow®, culegătoarelor de bumbac Cotton Express, precum şi punţile motrice şi supapele motoarelor care echipează tractoarele Case IH Steiger 4WD (cu tracţiune integrală).

Fabrica din Fargo, Dakota de Nord (SUA) - locul de producţie al modelelor de tractoare Steiger® si Quadtrac® Înfiinţată de fraţii Steiger în anii ’60, fabrica din Fargo (Dakota de Nord), produce tractoarele din seria Steiger 4WD (cu tracţiune integrală), încărcătoare frontale şi echipamente bidirecţionale.

Brandul Case IH, ce reprezintă tradiţia pură a leadership-ului, a pus în mişcare sectorul agricol timp de mai bine de 170 de ani. Punctul culminant al istoriei Case IH este reprezentat de unirea eforturilor unor mari companii şi marci de utilaje agricole, între care se remarcă Case, International Harvester şi David Brown, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH. De-a lungul anilor, multe lucruri s-au schimbat, dar legendarul brand, a cărui culoare reprezentativă este roşu, şi-a asumat întotdeauna angajamentul de a asigura succesul producătorilor agricoli din toate colţurile lumii.


Picture
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE