REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Expozitia Agro Carre, la prima editie

15/8/2013

0 Comments

 
Picture
În perioada 18-21 iulie a.c., a avut loc prima ediţie a expoziţiei de agricultură Agro Carré.

Evenimentul a avut loc între localităţile Şindriliţa şi Lilieci, judeţul Ilfov, iar firmele participante la târg au reprezentat domeniul tehnicii agricole, seminţelor şi protecţiei culturilor. Despre produsele cu care au venit şi noutăţile prezentate am stat de vorbă cu câţiva dintre reprezentanţii acestor companii.

Picture
Valerian Iştoc, director de promovare Alcedo
 
„În cei 22 de ani de activitate, Alcedo a promovat tehnologii complete ce asigură fermierilor recolte bogate şi de calitate. În portofoliul Alcedo se găsesc produse de la toţi marii jucători mondiali din domeniu. Cu un portofoliu bogat, am încercat să venim cu oferte pentru toate buzunarele, de la produse consacrate până la cele de ultimă generaţie. De asemenea, compania Alchimex, formulator în cadrul grupului, are colaborări cu majoritatea acestor producători şi astfel putem oferi fermierilor produse competitive adaptate pieţei din România. Scopul participării companiei Alcedo la Agro Carré a fost acela de a se întâlni cu fermierii şi de a le prezenta gama de produse de protecţia plantelor, seminţe şi îngrăşăminte din portofoliu, programul de finanţare pentru achiziţia de tractoare şi maşini agricole, precum şi pachetul de analize de sol. Fiind în primul rând o întâlnire de informare, toţi fermierii care ne-au vizitat standul au primit câte un catalog cu Pachetele tehnologice Alcedo şi, poate cel mai solicitat dintre toate, Ghidul practic pentru agricultori 2013, un adevărat „Codex” al pesticidelor şi fertilizanţilor foliari, ce conţine produsele recomandate de cei mai importanţi producători. Vizitatorii standului nostru au primit şi un cupon de reducere pentru efectuarea analizelor de sol. Le mulţumim tuturor fermierilor care ne-au vizitat standul şi îi aşteptăm la expoziţiile viitoare.”

Picture
Valentin Catrinescu, manager de zonă Biso România

„Sunt responsabil de vânzări, service şi piese de schimb în zonele Prahova, Ilfov şi jumătate din judeţul Ialomiţa pentru gama de produse comercializate de firma noastră: tractoare şi combine, încărcătoare telescopice frontale, miniîncărcătoare, instalaţii de irigat, erbicidat, fertilizat, precum şi alte utilaje agricole, cum ar fi pluguri, discuri sau combinatoare. La expoziţie am venit cu trei modele de tractoare marca New Holland, iar unul dintre ele este echipat cu un încărcător frontal. Avem, de asemenea, un miniîncărcător marca Giant şi un încărcător telescopic Faresin. La expoziţie promovăm produsele noastre şi evidenţiem noua colaborare pe care o avem cu firma Alcedo, ce acordă, îndeosebi clienţilor săi, susţinere financiară pentru achiziţia de utilaje. Am început acest parteneriat de câteva luni şi avem deja câteva utilaje vândute din gama combinelor, tractoarelor şi a preselor de balotat, atât noi, cât şi second-hand. Este un început promiţător şi sper să fie de bun augur şi să ne ajute reciproc în relaţia cu clienţii.”

Picture
Gabriel Gheorghiu, reprezentant al Inopower România

„Venim în întâmpinarea fermierilor cu un dispozitiv pentru protecţia culturilor împotriva fenomenelor de grindină. Tunul antigrindină nu dăunează culturilor şi mediului înconjurător, nu foloseşte substanţe chimice, nu necesită autorizaţie de construcţie, este foarte uşor de folosit, nu necesită pregătire specială şi, de asemenea, nu necesită autorizare de către Autoritatea Aeronautică Naţională. Funcţionează cu acetilenă, care este gazul cu cel mai înalt conţinut energetic, astfel este capabil să producă explozii mult mai puternice. Exploziile se repetă la intervale de 6-7 secunde, în mod automat, astfel unda de şoc este suplimentată continuu. Întreaga activitate a tunului poate fi comandată şi monitorizată prin SMS. Comercializarea tunului antigrindină sub marca «Inopower» a început în anul 2003. Până astăzi, în Europa au fost puse în funcţiune aproximativ 150 de bucăţi, iar cele mai multe, 70, funcţionează în Olanda şi Belgia. În Ungaria, tunurile antigrindină au fost comercializate pentru prima dată în 2010, fiind puse în funcţiune 8 instalaţii. Tunul antigrindină poate distruge norul de furtună într-un cerc cu rază de mai mulţi kilometri. Are o suprafaţă de acoperire şi de protecţie cuprinsă între 80 şi 100 ha, în funcţie de direcţia vântului. Una dintre condiţiile cele mai importante ale operării efective a tunului antigrindină este pornirea lui cu cel puţin 20 de minute înainte de sosirea furtunii, doar aşa având timp suficient pentru a porni curenţii, circulaţia în atmosferă care să distrugă norul de furtună. Tunul este deci un mijloc preventiv: nu poate distruge boabele de grindină deja formate, ci doar împiedică formarea acestora şi din această cauză este foarte importantă pornirea lui din timp. Operarea instalaţiei este simplă, nu impune cunoştinţe de specialitate mai aparte, poate fi pornită şi oprită manual, prin apăsarea unui buton, sau la orice distanţă, prin SMS sau apel telefonic. Durata de viaţă a tunului este de cel puţin 10-20 ani, costul anual de operare este relativ scăzut, doar suplimentarea acetilenei constituie un cost mai important. În funcţie de apărările anuale, putem calcula costuri de 800-1.200 euro. Poate proteja nu doar plantaţiile de livezi şi viţă-de-vie, ci şi sere şi solarii sau construcţii vulnerabile, cum ar fi parcurile fotovoltaice. Pentru achiziţionarea unui tun antigrindină, unui producător care are 80 ha de vie îi sunt necesari banii obţinuţi din valorificare producţiei obţinute de pe 15 ha. La cereale, amortizarea investiţiei este mai lungă, dar în întâmpinarea acestora venim cu alte forme de finanţare, cum ar fi leasing sau credit. Estimăm ca în următorii trei ani să vindem circa 200 de sisteme în România, luând în calcul doar suprafeţele cultivate cu livezi şi viţă-de-vie la momentul actual.”

Picture
Radu Tudorel, director marketing Mecanica Ceahlău SA

„Am venit cu utilaje care sunt necesare în campania de toamnă, cu o grapă de 4,4 m cu tăvălugi, cu semănători pentru plante păioase pe 32 şi 29 de rânduri şi am adus utilaje care pot fi folosite atât în perioada campaniei de toamnă, cât şi în cea de primăvară; este vorba de un Vibromix, un combinator de 6 m cu mai multe organe de lucru şi am mai adus, pentru prăşit în primăvară, un cultivator pe 7 rânduri. Numărul de utilaje cu care am venit este mult mai mic faţă de cel pe care l-am avut la expoziţiile anterioare, unde gama de utilaje expusă a fost mult mai mare. Produsele noi din portofoliul firmei sunt semănătoarea pentru prăşitoare cu discuri SK6FD şi semănătoarea pentru prăşitoare pe 12 rânduri, modelul SPC12FL. Până acum nu am avut semănători cu discuri, marea lor majoritate au fost cu patine. Până anul trecut am avut un prototip, iar din acest an semănătorile cu discuri au intrat în producţie şi deja avem vânzări foarte mari. Produsul a fost foarte bine primit de către fermieri deoarece raportul calitate-preţ este deosebit de atractiv, sub 15.000 de euro, faţă de alte semănători similare de pe piaţă, care costă cu cel puţin 2.000 până la 5.000 de euro mai mult. Semănătorile cu care suntem lideri de piaţă sunt, în special, cele pentru prăşitoare, unde suntem unici producători autohtoni, după care urmează semănătorile pentru păioase, cultivatoarele, combinatoarele şi compactoarele, grapele şi restul utilajelor, freze, pluguri, care au o pondere foarte mică în cifra de afacere a firmei. Semănătorile au o pondere de aproape 60% din cifra de afacere şi deţinem o cotă de piaţă de 30%. Am cumpărat licenţe de la două firme din Germania - Lemken şi Kleine. În momentul în care noi începem colaborări cu diverse companii, ştim foarte bine, cu mulţi ani înainte, valoarea partenerului, a utilajelor şi a produselor pe care le face în aşa fel încât să putem rezista pe piaţa românească, pentru că aceasta nu este deloc simplă şi nici pământul din România nu se lucrează uşor, este un pământ de tip greu. Dacă în alte ţări solul este mai nisipos, iar utilajele nu sunt supuse atât de mult uzurii, la noi solul este mai greu şi trebuie să lucrezi cu nişte parteneri care să-ţi dea maşini foarte rezistente şi cu tehnologie aplicabilă solurilor din ţara noastră. La produsele noastre De aceea, aducem îmbunătăţiri produselor noaste în mod continuu. Participăm la expoziţii pentru a lua contact cu clienţii, care vin cu propuneri, sugestii legate de modificarea unui utilaj sau a altuia, propuneri pe care le realizăm cu cea mai mare rapiditate. De exemplu, au fost diverşi fermieri care ne-au spus că scormonitorii de la SUP 29 intră în roată, iar noi am făcut modificările solicitate. Ţinem seama de orice propunere venită din partea fermierilor şi în fiecare an venim cu îmbunătăţiri la toată gama de utilajele.”

Picture
Alina Duţă, asistent manager Mulmix

„Suntem producători de instalaţii pentru stocarea cerealelor, avem o divizie de selecţie seminţe şi o alta pentru FNC. Societatea a luat fiinţă în Italia, în 1962, iar în România este prezentă din anii 2000. Avem două sedii în România, unul la Suceava, iar celălalt la Bucureşti. În ţară, am implementat circa 30 de instalaţii de stocare cereale, iar în judeţul Dolj se află unul dintre marile noastre proiecte, ce constă în stocarea a 20.000 de tone. Cumpărătorul nostru este practic cel mai bun vânzător al nostru, prin serviciile pe care le oferim. Prezenţa la un târg înseamnă promovare şi piaţă nouă şi dorim să oferim cele mai bune servicii pe partea de vânzare, postvânzare şi asistenţă tehnică.”

Picture
Daniel Stroe, director zonal Agriromex AD SA

„Firma noastră este prezentă pe piaţa de maşini şi utilaje agricole din România de 15 ani, iar produsele pe care le comercializăm sunt atât româneşti, marca Mecanica Ceahlău, cât şi străine, cum ar fi Dondi, Deutz sau Maschio Gaspardo. Firma Maschio Gaspardo are o gamă foarte largă de produse performante, ce satisface nevoile oricărui fermier, începând de la pluguri până la echipamente de erbicidat. Un alt aspect important este faptul că firma Maschio Gaspardo a studiat foarte bine piaţa românească şi a adaptat utilajele la condiţiile ţării noastre. La achiziţionarea utilajelor agricole, noi le propunem fermierilor cele mai bune variante, ţinând cont de suprafeţele agricole pe care le lucrează. Le putem propune varianta leasing, deoarece noi lucrăm foarte bine cu IKB Leasing şi Volksbank. Achiziţia de utilaje agricole străine se poate face prin leasing cu IKB Leasing, la un avans de 20% din valoarea totală a utilajului sau utilajelor, iar pentru restul sumei de plată se stabilesc rate anuale. La o sumă ce depăşeşte 100.000 de euro, utilajele se pot achiziţiona în leasing pe o perioadă de 6 ani, cu două rate pe an, una la recoltarea culturilor de păioase şi cealaltă la recoltarea celor prăşitoare. Referitor la alte produse, noi comercializăm tractoare şi combine marca Deutz. La combine, hederul are diverse lăţimi de lucru, de la 4,20 până la 7 m. Nou în portofoliul de produse avem tractoarele marca Solis, de 50 până la 90 CP, fabricate în India de către firma Sonalika International. Firma indiană funcţionează din anul 1995 şi este prezentă în SUA, Portugalia, Franţa, Rusia şi mai nou în România. La aceste produse avem preţuri atractive, ce pornesc de la 15.000 de euro şi ajung până la 24.000 de euro, în funcţie de capacitatea de putere. Procentual, preţul este cu circa 30% mai mic. Un lucru important de ştiut este că asigurăm service la întreaga gamă de utilaje pe care o comercializăm. De curând, am început o colaborare cu o firmă producătoare din Bulgaria, iar la expoziţie avem expus un
tocător de resturi vegetale.”

Picture
Alexandru Geczi, director naţional de vânzări Irum

„Firma noastră are o tradiţie de 60 de ani pe piaţa de utilaje forestiere, iar pe cea agricolă este prezentă din anul 2010. Suntem printre puţinii producători de tractoare din România. La expoziţie am venit cu două tractoare, unul de 95 CP, iar celălalt de 110 CP, care sunt cele mai bine vândute din gama noastră de produse. O noutate este aceea că tractorul de 95 CP are hidraulică cu priză de putere pe faţă, care este specifică tractoarelor de puteri mai mari. În stand am mai expus o grapă stelată, care este folosită de mai mulţi ani în străinătate, însă la noi nu a intrat pe piaţă şi ne dorim s-o promovăm.”

Picture
Ana MUSTĂŢEA
revista, agricultura, evenimente, targuri si expozitii, expozitia agro carre 2013 prima editie
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE