REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Expoziţia IndAgra, la cea de-a XXI-a ediţie

15/11/2016

0 Comments

 
Picture
În perioada 2-6 noiembrie a.c., la centrul expoziţional Romexpo s-a desfăşurat Târgul internaţional IndAgra 2016, ajuns la cea de-a XXI-a ediţie. La deschiderea oficială au participat preşedintele României, dl Klaus Iohannis, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl Mihai Daraban, precum şi ministrul Agriculturii, dl Achim Irimescu.
În discursul său, preşedintele ţării a accentuat importanţa acestei manifestări pentru zona de sud-est a Europei, aici fiind prezente un număr mare de companii, atât din ţară, cât şi din străinătate, ceea ce este, după opinia sa, un indiciu pentru potenţialul imens pe care îl are agricultura românească. „Este foarte important să ştim să promovăm în mod inteligent atuurile noastre, fie că ne referim la potenţialul agricol, vegetal sau la cel zootehnic, la produsele tradiţionale sau la cele ecologice sau la soiurile de vin româneşti, apreciate în plan internaţional. Astăzi, IndAgra reuneşte expozanţi din 25 de ţări şi este lăudabil că târgul din acest an are, în proporţie de 30%, expozanţi străini, iar acest lucru presupune tehnologie de vârf, dar şi soluţii ingenioase, menite să aducă performanţe deosebite în agricultură. Acest eveniment reprezintă pentru România şi o şansă specială de promovare a produselor autohtone, de cunoaştere a noilor realizări în materie de tehnici şi tehnologii moderne în agricultură. o agricultură performantă are nevoie de cercetare, de maşini şi utilaje de ultimă generaţie, de materii prime de calitate, iar IndAgra reuneşte sub acelaşi acoperiş toate aceste elemente“, a susţinut dl Iohannis. Ministrul Agriculturii a afirmat în cuvântul de deschidere faptul că prezenţa preşedintelui României „demonstrează faptul că agricultura capătă sprijinul necesar pentru a pune în valoare ceea ce se întâmplă în România, mai ales după anul 2007, în contextul finanţării importante aduse de aderarea la UE şi de eforturile bugetare naţionale. Ne uităm în jur şi observăm că agricultura a progresat enorm. Este o agricultură performantă la nivel european: România este numărul doi la producţia de porumb, numărul trei la producţia de ovine şi pe locuri fruntaşe în ce priveşte culturile de cereale“.

Ministrul a trecut în revistă finanţările însemnate de care agricultura românească a beneficiat după aderarea la Uniunea Europeană, atât alocarea din 2007-2013, cât şi cea actuală, 2014-2020, contribuind substanţial la modernizarea şi dezvoltarea sectorului agricol, inclusiv prin dotarea fermierilor cu tehnică de ultimă generaţie şi achiziţionarea de animale de rasă. După deschiderea evenimentului, oficialii au vizitat standurile expozanţilor, de mare interes fiind maşinile şi utilajele agricole, corturile unde se aflau ovinele, caprinele şi bovinele, dar şi standurile cu produse tradiţionale. Firmele de tehnică agricolă şi-au prezentat noutăţile, iar noi am stat de vorbă cu câţiva dintre reprezentanţii acestora. În rândurile care urmează regăsiţi interviurile realizate cu domniile lor.
Picture
Răzvan Tomescu, director de marketing Titan Machinery „După o pauză de doi ani, am revenit la expoziţia IndAgra, unde prezentăm tractoare din categoriile de putere mică, medie şi mare. Avem expus tractorul Case IH Farmall U de 105 CP, iar premiera din acest an este tractorul cu transmisie variabilă Case IH optum 300 CVX, care vine să completeze gama de putere dintre seriile Puma şi Magnum. La expoziţie prezentăm cel mai mare tractor articulat - Case IH Quadtrac 620. Anul acesta am preluat şi distribuţia exclusivă a utilajelor Vaderstad în România şi am adus o semănătoare de păioase, Rapid A 600 S, şi una de prăşitoare, Tempo, de opt rânduri. Avem în stand şi un utilaj pentru construcţii, un buldoexcavator Case 580 ST, ce se mulează foarte bine pe activităţile adiacente din fermă. Anul acesta continuăm seria ofertelor senzaţionale pe care le oferim fermierilor la achiziţionarea combinelor Case IH Axial-Flow şi de această dată le oferim cadou un autoturism Ford Ranger Limited, model 2016. Promoţia este valabilă până pe 15 decembrie a.c., pentru contractele semnate şi avansul achitat. Am demarat această ofertă de succes din 1 octombrie şi chiar din prima zi s-au semnat două contracte. De atunci se tot semnează. Este o ofertă de presezon, iar livrările se fac până la 30 mai 2017, înainte de campania de recoltare. În standul nostru sunt prezenţi şi colegii de pe partea de piese de schimb, care oferă reduceri de până la 20%. Alături avem şi specialiştii din departamentul agriculturii de precizie, care se ocupă cu dotările GPS pe utilajele agricole. Printre planurile pe care le-am îndeplinit anul acesta se numără dezvoltarea propriei reţelei RTK pe tot teritoriul României, pentru semnal cu o precizie de 2,5 cm. Tractoarele merg singure, ghidate prin GPS, iar eroarea este de maximum 2-2,5 cm. Am continuat şi în anul 2017 deschiderea de noi sedii, unul fiind la Craiova şi celălalt la Slobozia. Am ajuns la opt puncte de lucru şi vrem să avem zece, pentru că dorim să acoperim toate zonele ţării, astfel încât echipele de intervenţie să ajungă în maximum două ore la solicitant. Unul dintre sedii îl vom deschide, cu siguranţă, în judeţul Brăila. Anul acesta ne-am continuat trendul ascedent de vânzări, fiind în creştere faţă de 2015.“

Picture
Diya Shoucair, director general Farm Tech „Firma este înfiinţată în anul 2005 şi are ca obiect de activitate importul de utilaje agricole de înaltă calitate. Dorim să aducem tot ce înseamnă nou în zootehnie şi în manipularea cerealelor. La expoziţia IndAgra am venit, ca de obicei, cu o gamă mare de încărcătoare articulate Schaffer, brandul nostru principal, dar şi cu alte utilaje de la firmele Strautmann, Teagle şi Chioda. De la Schaffer am adus un încărcător nou, de 60 CP, şi cel mai mic încărcător telescopic, de 45 CP. Încărcătoarele sunt fabricate în Germania, au o calitate superioară şi sunt durabile. De când suntem pe piaţa românească am livrat peste 750 de încărcătoare şi toate sunt în stare foarte bună de funcţionare. Ca noutate, anul acesta am introdus un brand nou: Goweil (Austria) - firmă specializată în balotiere şi înfoliatoare. Avem o balotieră cu tocător, presă şi înfoliator, adică trei utilaje într-unul singur. Avem şi prese mari pentru înfoliat siloz de porumb, pentru că aceasta este viitoarea tehnologie în pregătirea masei verzi pentru hrana animalelor. Utilajul presează şi face baloţi de siloz cu o greutate de o tonă. Avantajul este că silozul nu intră în contact cu factori externi, care pot afecta calitatea furajului, iar pierderile sunt minime. Avem înfoliatoare care pot fi ataşate la încărcătoare Schaffer şi la tractoare, care pot fi cu motor electric, dar şi termic. Un alt brand pe care îl vom reprezenta pe piaţă este SIP, de origine slovacă. La expoziţie am adus pentru prima oară utilaje de la această firmă, şi anume cositoare de lucernă şi greble. Cositoarele au anumite particularităţi pentru a se preta lucrului pe terenuri denivelate sau plane. Practicăm discounturi, oferim la achiziţie accesorii în mod gratuit clienţilor, în funcţie de nevoile acestora, şi avem oferte de finanţare foarte avantajoase, cu dobandă de la 0,99 până la 1,99%, pentru toate contractele care se încheie până la sfârşitul anului. Doresc să subliniez faptul că expunem la târg una dintre maşinile noastre de service deoarece dorim să le arătăm fermierilor că suntem specializaţi, că oferim suport tehnic de calitate după vânzare, ceea ce este foarte important. În acest mod am reuşit să ne menţinem pe poziţia de lideri încă din anul 2007: prin calitatea utilajului şi a service-ului oferit. Lucrăm cu clienţi din domeniul zootehnic, iar ei trebuie serviţi imediat. Reparăm orice defecţiune, într-un timp maxim de intervenţie de 24 ore.“

Picture
Csaba Demeter, director de marketing Frisomat România „Anul acesta aniversăm 20 de ani de existenţă pe piaţa din România, iar la expoziţia IndAgra am venit cu noua noastră hală metalică DeltaPlus, pe care am lansat-o la AgriPlanta 2016 şi care este destinată sectorului agricol. Hala are o deschidere de 9 m lungime şi 13 m înălţime. Încercăm să venim în sprijinul cultivatorilor, a celor care deţin ferme de animale, dar şi a celor din industria alimantară. Avem cinci oferte la acest târg. Mai concret, preţurile pornesc de la 75 euro/mp şi acest preţ include structura, închiderile, finisajele, transportul, proiectul tehnic şi sistemul de jgheaburi. În anumite cazuri, sunt incluse iluminatoarele şi uşile. oferim la montaj o garanţie de 2 ani, iar la structură - 10 ani. Noi avem oferta completă: proiectăm hala, producem materialele de construcţie, le transportăm şi le montăm. oferim, dacă este cazul, şi mentenanţă. Avantajul este că, fiind pe piaţă de mult timp, ştim cum să ne alegem furnizorii de materie primă, am experimentat mai multe variante constructive şi avem trasabilitate. Frisomat este înfiinţată din anul 1976 şi până acum a construit peste 24 milioane mp. În România am construit 800.000 mp. ofertele sunt valabile până pe 15 decembrie a.c., dacă se semnează contractul şi se plăteşte un avans de 30%. Ne aşteptăm la un flux destul de mare de vizitatori. Dacă la AgriPlanta ne-au vizitat standul în mare parte cultivatori, aici avem reprezentanţi şi din sectorul zootehnic, şi industria alimentară.“

Picture
Petrică Soare, director general Agromec Ştefăneşti „La ediţia din acest an promovăm un utilaj complex, Pasto, care face practic patru lucrări la o singură trecere. Îl găsim în trei variante, cu lăţimi de lucru de 3, 4 şi 5 m. Cel de 3 m necesită un tractor cu o putere de 270 CP. Utilajul face o dislocare a solului cu cele două baterii de discuri crenelate, apoi dispune de organe active de tip scarificator, două rânduri de tăvălugi agresivi şi încă unul de nivelare. L-am adus de doi ani în România şi l-am promovat printr-o caravană ce a cuprins demonstraţii practice la agricultori. Am mers cu el din fermier în fermier, acolo unde a existat cerinţă. După părerea noastră, acest utilaj are o complexitate mai ridicată faţă de tot ce este în momentul acesta pe piaţă. Preţul de vânzare este de 36.000 de euro pentru cel de 3 m lăţime de lucru. Pentru cei interesaţi, deplasăm utilajul în fermă şi îi lăsăm să lucreze cu el ca să vadă dacă le este util sau nu. De asemenea, promovăm un tractor de 100 CP, marca Lamborghini, care, după opinia mea, este necesar oricărui agricultor, indiferent că are o fermă mică, mijlocie sau mare. Totodată, este folositor şi pentru instituţiile publice, primării sau prestatori de servicii. Avem preţuri promoţionale tot anul, iar pe perioada târgului venim cu anumite bonusuri. Am câştigat foarte multe licitaţii în ţară, ceea ce denotă faptul că are un preţ competitiv. În ceea ce priveşte târgul, am numai cuvinte de laudă pentru vizitatori, am văzut foarte mulţi tineri, studenţi. Faţă de organizatori am multe reproşuri: nu este normal să plăteşti atât pentru un teren cu gazon. În vestul Europei nu se mai fac târguri în aer liber, dacă plouă, numărul vizitatorilor va fi foarte mic. Ar trebui să-i pună pe gânduri faptul că sunt firme mari care nu au mai participat. Pentru anul viitor, probabil vom lărgi paleta de branduri pe care să le reprezentăm în România. Pe partea de reparaţii, noi avem un centru care a crescut de la an la an, pentru că tractoarele care au fost aduse în România au ajuns la un număr de ani şi încep să aibă nevoie de reparaţii. La Agromec Ştefăneşti pregătim profesional tractorişti, le eliberăm certificate şi suntem singura şcoală autorizată pentru permise TR din ţară. Foarte puţini ştiu că nu mai poţi merge pe drumuri publice cu tractorul dacă ai categoria BC sau E. Poţi să mergi cu tractor, dar nu şi cu remorcă. Avem cursanţi şi un procent de promovabilitate bun.“

Picture
Svetlana Cazanjiu, manager vânzări Belarus Tractor „Firma este înfiinţată în anul 2006, dar a început să se dezvolte într-un ritm mai accentuat începând cu 2011. Avem o reţea mare de distribuitori în toată ţara, dar comercializăm şi noi pe plan local în judeţele Brăila, Galaţi şi Tulcea. Am încercat, şi cred că am reuşit, să facem cunoscut brandul Belarus pe piaţa românească, este un tractor european, la un preţ accesibil, uşor de întreţinut, ieftin ca întreţinere, cu puţină electronică pe el, pretabil pentru majoritatea utilizatorilor noştri. Clienţii noştri sunt fermierii mici, dar şi cei cu un capital mai mare. Sperăm să menţinem acelaşi tempo de creştere şi mai departe. Piaţa este în continuă dezvoltare şi trebuie să ţinem pasul cu ea. Suntem pentru al şaselea an la IndAgra şi dorim să participăm şi în viitor, deoarece este o expoziţie importantă unde întâlnim o mare parte din clienţii noştri. La expoziţia din acest an participăm cu tractoare de la 81 până la 214 CP, dar gama noastră de produse cuprinde o gamă largă de putere, de la 36 până la 355 CP. Cele mai vândute modele de tractoare sunt cele din gama 80-100 CP. Avem preţuri bune pentru tractoarele cu puteri cuprinse între 80 şi 90 CP, venim în acest sens cu anumite oferte promoţionale. Produsele au o garanţie de doi ani sau 1.000 de ore de funcţionare. Avem echipe mobile de întreţinere care se deplasează la faţa locului, un depozit mare de piese de schimb ce pot fi trimise şi prin curier sau pot fi preluate de clienţi la faţa locului.“

Picture
Oliver Mee, director general Valrom Exim „Ca de fiecare dată, la expoziţia agricolă IndAgra prezentăm maşina de erbicidat autopropulsată de la Househam, de 24 m lăţime de lucru, cu garda la sol de 1,7 m şi cu o capacitate a bazinului de 3.500 l. Această maşină este cea mai vândută din portofoliul nostru. Pentru anul 2017 avem un model nou de cabină şi încercăm un sistem de finanţare subvenţionat de noi, colaborând în acest sens cu Raiffeisen Bank, fermierul plătind o dobândă de 1,99%. Vânzările în cazul maşinilor de erbicidat tractate merg foarte bine, întrucât acestea beneficiează de câteva îmbunătăţiri la rampă pentru a copia mai bine terenul. Avem maşini cu 18 m lăţime de lucru şi rezervor de 2.500 de litri. Începând cu 2017, acestea vor avea roţi mai mari. Am început să vindem mult mai multe maşini de erbicidat tractate dotate cu calculator care reglează debitul de substanţă în timpul aplicării. Fermierii au început să înţeleagă faptul că precizia este foarte importantă la efectuarea tratamentelor chimice şi ne bucurăm de acest lucru. Noi ştim că în restul Europei există un sistem de RAR pentru maşinile de erbicidat. Ne-am inspirat din mai multe ţări care aplică acest sistem de control şi ne-am dotat în acest sens, iar pentru fermierii care doresc să aibă maşinile de erbicidat testate şi în parametri conform UE, noi oferim, contracost, acest serviciu. Cei din departamentul de service vin şi testează maşina pentru tot ce înseamnă scurgeri, debitul la toate duzele, parametrii optimi de funcţionare. Am observat că multe maşini de erbicidat au mici defecte, iar fermierii ajung să dea greş în efectuarea tratamentelor fitosanitare, fie dau o cantitate insuficientă de substanţe chimice şi lucrarea trebuie repetată, fie dau o cantitate mai mare şi plantele sunt stresate şi au nevoie de timp ca să îşi revină. oricine are o maşină de erbicidat şi doreşte o verificare amănunţită a acesteia ne poate solicita, iar la final acordăm un certificat care atestă acest lucru. Noi recomandăm o verificare amănunţită din doi în doi ani. Am venit cu acest serviciu deoarece fermierii nu au un service specializat pentru maşinile de erbicidat, iar noi îl putem asigura. Încurajăm agricultorii să fie responsabili şi să-şi testeze maşinile de erbicidat ca să lucreze în parametri optimi şi astfel să economisească bani, substanţe chimice şi să protejeze mediul înconjurător. La nivel naţional, există un plan care prevede obligativitatea testării tuturor maşinilor de erbicidat din România, dar acesta întârzie să fie pus în aplicare. Noutăţile din portofoliul nostru sunt trei modele de GPS, uşor de folosit, şi sisteme de monitorizare video pentru utilaje. Târgul IndAgra este unul dintre cele mai populare evenimente din România, unde ne place să venim şi de fiecare dată avem succes.“

Picture
Diana Bogdan, director de marketing Irum „La târgul IndAgra suntem prezenţi cu două marci, respectiv Irum şi Maviprod. Am ales să aducem tractoare agricole din Belarus, asamblate la fabrica Irum, accesorii precum grape, discuri, pluguri de la mai multe firme şi un tractor forestier, TAG, care este realizat integral la Irum. Noi suntem şi unici importatori ai motoarelor Perkins. Firma Maviprod comercializează piese de schimb pentru industria agricolă şi forestieră. Avem în ţară peste 17 puncte proprii şi colaborăm şi cu dealeri, pentru că încercăm să acoperim cât mai bine teritoriul României. În curând vom deschide un punct de lucru şi la Afumaţi, judeţul Ilfov. Compania Irum este pe piaţă de peste 60 de ani şi este singurul producător de utilaje forestiere, iar din 2013 a intrat şi pe piaţa maşinilor agricole. Producem tractoare Belarus de la 46 până la 110 CP. În fabrică lucrează 150 de persoane, iar proiectul la care lucrăm este acela de a construi un tractor agricol 100% românesc. Acest lucru nu este simplu, implică devotament şi investiţii financiare mari. Trebuie să-l proiectăm, să-l omologăm şi, mai presus de toate, să-l facem competitiv pe piaţă. Lucrăm la acest proiect şi pot să spun că am înaintat. Având în vedere că pe piaţa agricolă este o concurenţă reală, noi suntem în creştere de la an la an, iar în 2016 am avut, faţă de anul trecut, o creştere a vânzărilor cuprinsă între 10 şi 15% şi suntem în continuare pe un trend ascendent. Privitor la expoziţiile de profil, noi participăm la cele mai importante din ţară şi pentru noi este un beneficiu pentru că avem posibilitatea să ne expunem produsele, să venim cu noutăţi şi să luăm contact cu clienţii. Este un segment foarte bun de marketing, dar din păcate la noi nu există cultul târgurilor, în ceea ce priveşte organizarea lor, şi consider că mai avem mult de învăţat deoarece suntem în urma celor din ţările dezvoltate din vestul Europei. La noi sunt multe, mici, mărunte, organizarea lasă de dorit, pe când în afară se organizează din 4 în 4 ani, sau din 2 în 2 ani. La noi se organizează târguri aproape lunar. Ar trebui totuşi să rămână câteva expoziţii mari, de tradiţie, repet, care poate nu sunt organizate în fiecare an, dar să aibă o amploare mai mare, cu o organizare mai bună şi să atragă mai mulţi clienţi.“

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE