REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Expozitia SIMA, la a 75-a editie

15/3/2013

0 Comments

 
Picture
La fiecare doi ani, la Paris are loc cea mai importantă expoziţie dedicată tehnicii agricole şi sectorului zootehnic, SIMA-SIMAGENA. Ediţia din 2013 s-a desfăşurat în perioada 24-28 februarie, iar pavilioanele expoziţionale, întinse pe o suprafaţă de 25 de hectare, au găzduit 1.700 de companii din 40 de ţări.

Interesul pentru domeniul maşinilor şi utilajelor agricole a fost unul foarte mare, deoarece numărul vizitatorilor a fost unul record, de aproape 249 mii, cu 18% mai mare faţă de cel înregistrat la expoziţia precedentă. În cadrul expoziţiei au fost acordate mai multe medalii (3 de aur, 4 de argint şi 12 menţiuni speciale) pentru nivelul înalt de integrare a tehnologiilor de comunicaţie şi informaţie în componenţa maşinilor agricole, pentru îmbunătăţirile aduse din punct de vedere tehnic, economic şi al protejării mediului înconjurător. Totodată, au fost premiate companiile producătoare de tehnică agricolă care au încorporat elemente de securitate la construcţia utilajelor şi maşinilor agricole.

Medalii de aur - două pentru Claas, una pentru John Deere
Pregătită să marcheze cei 100 de ani de la înfiinţare, compania Claas a dezvăluit, aşa cum a promis, primele noutăţi din 2013 la expoziţia SIMA, pentru care, de altfel, a primit două medalii de aur şi una de argint. Terminalul Universal Isobus „UT App”, ce permite transferul de date între maşina de bază şi implementul ataşat, precum şi transferarea informaţiilor pe un computer sau o tabletă, a fost premiat la Salonul de Invenţii de la SIMA. „Sistemul Isobus face legătura între maşina şi implementul care este ataşat, prin simpla cuplare a acestora, folosind mufa Isobus 7. Prin transferul datelor, maşina ştie să lucreze cu implementul, îi este asigurată toată informaţia necesară pentru a lucra la parametrii optimi. Datele importate de la implement sunt foarte importante, pentru că toată lumea ştie că fără o informare bună nu putem lua o decizie bună. În momentul în care termină lucrul, fermierul poate veni cu o tabletă sau alt sistem de transfer de date şi poate descărca informaţiile ce îi vor fi folositoare în gestionarea activităţii din fermă. Cu aceste date poate face comparaţie între diferite implemente, legate de productivitatea lor, sau un studiu de performanţă pe o anumită suprafaţă”, a afirmat dl Gabriel Ristea, director regional de vânzări al Claas România. O altă medalie de aur acordată firmei Claas a fost cea pentru sistemul „Cemos Automatic”, ce permite controlul şi setarea automată a maşinii de recoltat. Prin simpla apăsare a unui buton, combina este setată, iar operatorul este permanent informat cu privire la operaţia de recoltat şi calitatea acesteia. Sistemul reglează deschiderea sitelor, volumul de aer produs de ventilator, precum şi toate componentele folosite la separarea masei recoltate. Sistemul „Cemos Automatic” este disponibil pe combinele din familia Lexion. „Este un sistem pe care îl promovăm foarte mult, atât pe piaţa europeană, cât şi pe cea mondială. În situaţia în care dorim să recoltăm o cultură de porumb sau de floarea-soarelui, acest sistem sugerează o anumită setare a combinei, iar combanierului nu-i rămâne decât să facă, dacă trebuie, ajustările fine. În cazul în care în ziua recoltatului avem schimbări legate de condiţiile atmosferice, automat, sistemul ne sugerează să schimbăm setările. Orice modificare ce poate apărea pe întregul lanţ de batere, scuturare şi separare este sesizată de sistemul Cemos Automatic”, a afirmat reprezentantul companiei Claas. Cea de-a treia medalie de aur a fost acordată companiei John Deere, pentru tractorul „Multifuel”, sau policombustibil, care poate funcţiona cu diferite tipuri de combustibil, fie mineral, fie biocombustibil sau în amestec. Diferiţi senzori măsoară vâscozitatea, densitatea, permitivitatea şi temperatura combustibilului sau amestecului din rezervor. Unitatea de control a motorului setează parametrii necesari pentru a respecta normele de poluare în vigoare.

Inovaţii medaliate cu argint
Cele patru medalii de argint au fost acordate companiilor Claas, John Deere, New Holland şi Jeantil. Claas a fost premiat pentru sistemul revoluţionar de răcire „Dynamic Cooling”. „Acest sistem este prevăzut cu un ventilator amplasat în partea superioară a combinei, care aspiră aerul proaspăt şi fără impurităţi de deasupra maşinii şi pe care îl împinge în interiorul combinei, realizându-se astfel atât o curăţire, cât şi o răcire a motorului. Cu cât motorul necesită o răcire mai bună, cu atât ventilatorul îşi măreşte turaţia de lucru şi în acest fel se asigură răcirea motorului şi se înregistrează un consum mai mic de combustibil”, a precizat dl Gabriel Ristea. John Deere a primit o medalie de argint pentru sistemul telematic Remote Display Access (RDA), iar compania Jeantil pentru sistemul automat de alimentare cu furaje, ce asigură atât amestecul nutreţilor în diferite raţii, cât şi distribuirea lor cu ajutorul unui robot autopropulsat. Conceptul inovator adus de New Holland la presele de balotat a fost premiat cu o medalie de argint în cadrul expoziţiei de la Paris. Noile „BigBalers” sunt singurele prese de pe piaţă care oferă sisteme simple, sigure pentru operator, care nu necesită scule pentru a avea acces la componentele maşinii. Singuranţa utilizatorului a fost prioritatea-cheie în proiectarea acestor prese de balotat, dar fără a compromite în vreun fel productivitatea maşinii.

Ana MUSTĂȚEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE