REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Fabrica Ţaga îşi reia producţia de brânzeturi

15/12/2014

0 Comments

 
Picture
Producţia la fabrica de brânzeturi de la Ţaga (Cluj) a repornit la data de 26 noiembrie, ca urmare a acordului semnat de FrieslandCampina România şi Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster şi Cooperativa Agricolă Someş Arieş.
Acordul prevede producţia Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar şi a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză şi grota de la Ţaga, precum şi brandul Năsal rămân în proprietatea FrieslandCampina România. „Asocierea pentru redeschiderea fabricii de la Ţaga este pentru noi un motiv de bucurie şi de mândrie. AgroTransilvania Cluster susţine prin toate proiectele sale antreprenorii din agricultură, fermierii, micii producători. Prin acest proiect, reuşim să ducem mai departe reţetele şi tradiţiile clujene într-un mod durabil pentru Cluj şi pentru fermierii din zonă. Credem cu tărie că astfel de asocieri pot duce la dezvoltarea sectorului agricol din România“, a declarat Ioan Oleleu, preşedinte AgroTransilvania Cluster.

„Suntem extrem de mulţumiţi că am reuşit, prin această soluţie inovatoare de business, să repunem în funcţiune fabrica de la Ţaga, o unitate-unicat în România. Răspundem astfel cererilor consumatorilor noştri, precum şi ale membrilor comunităţii locale, care şi-au dorit să consume mai departe Brânza de Năsal. Acest parteneriat cu Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care, prin definiţie, înseamnă un efort comun, reprezintă acum soluţia noastră pentru a le putea oferi din nou românilor o specialitate cu o tradiţie şi un renume aparte“, a declarat Cornel Cărămizaru, director de vânzări FrieslandCampina România.

Fabrica de brânză din comuna Ţaga este deţinută de compania FrieslandCampina România şi se află în conservare de la 1 iunie 2013. Producţia de brânzeturi va fi reluată, iar Brânza de Năsal va fi de acum disponibilă pe piaţă. Brânza de Năsal este marcă înregistrată a FrieslandCampina România. Peştera de la Ţaga, în care se ţine preparatul la maturat, are 125 de metri lungime, iar în roca grotei trăieşte o bacterie numită Brevibacterium Linens, care acţionează în timp asupra brânzeturilor. Bucăţile de brânză lăsate la maturat sunt întoarse pe toate părţile o dată la trei zile şi întreţinute cu saramură, în condiţiile în care temperatura şi umiditatea de aici sunt constante, respectiv 14 grade Celsius şi 93% umiditate. La final, brânza este aşezată cu grijă în cutii din lemn. Fiecare bucată are o greutate standard de 350 de grame şi un termen de valabilitate de 45 până la 60 de zile, dacă este păstrată la 4-8 grade Celsius. În fabrica de la Ţaga vor mai fi produse şi sortimente de brânzeturi maturate sub brandurile AgroTransilvania Cluster.

Despre FrieslandCampina România

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze FrieslandCampina, organizaţie cu tradiţie în colectarea laptelui şi fabricarea de produse lactate. FrieslandCampina este prezentă pe piaţa din România cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Campina şi Dots şi oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt şi gustări pe bază de lapte.

Despre Fabrica de Brânzeturi Transilvania

Fabrica de Brânzeturi Transilvania a fost înfiinţată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someş Arieş. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din agenţi economici, entităţi de cercetare, instituţii şi catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean. Cooperativa Agricolă Someş Arieş este formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2.000 de vaci de lapte. Iniţiativa de a reuni în aceeaşi structură actori importanţi din sectorul agroindustrial clujean şi transilvănean îi aparţine Consiliului Judeţean Cluj.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE