REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Farm Conect – o platformă de interacțiune între actorii din piața de profil

1/7/2022

0 Comments

 
Picture
​La târgul Farm Conect, organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România la jumătatea lunii iunie la Slobozia, fermierii vizitatori au avut ocazia să vorbească cu reprezentanții companiilor prezente la expoziție despre ofertele și noutățile din portofoliu, să facă schimb de experiență și să asiste la conferințele cu teme de interes pentru dânșii precum bursa de carbon, tehnologiile conservative, irigațiile, gestionarea riscurilor în agricultură.
Picture
​Peste 70 de companii care activează în domeniul tehnicii agricole, al digitalizării, irigațiilor, furnizării de inputuri sau în industria de pesticide și îngrășăminte chimice au dat curs invitației și s-au prezentat cu standuri atractive, menite să faciliteze schimbul de informații.
Firme precum NHR Agropartners, APAN Agriculture, APH Group, Dicor Land, Agrialianța, Agromec Ștefănești sau Sigma și-au prezentat oferta de utilaje și mașini agricole performante. NHR Agropartners s-a prezentat cu principalul brand pe care îl reprezintă pe piață, respectiv Deutz-Fahr, aducând tractoare din game diferite de putere și diferite specificații, precum și combine Deutz-Fahr care răspund nevoii fermierilor de a recolta eficient și fără pierderi.
Picture
​În privința sistemelor de irigații, Netafim a prezentat soluțiile sale de irigare prin picurare, compania fiind lider global în acest segment. Totodată, Serv Class Irigații le-a propus fermierilor diferite echipamente de irigat pentru securizarea producțiilor agricole.
 
Din domeniul îngrășămintelor chimice am remarcat prezența a mai multor companii. Yara, de exemplu, a prezentat unul dintre produsele sale eficiente, și anume YaraVita Biotrac, un fertilizant foliar care ajută plantele să treacă peste stresul hidric și să se dezvolte rapid.
CICH Năvodari a prezentat gama NG, a îngrășămintelor pe bază de azot sau complexe cu degajare controlată a părții de azot, precum și gama Amesal, care reprezintă îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor.
 
În cadrul târgului s-a remarcat și standul Agricost Aldahra care în urma parteneriatului cu compania marocană cu capital de stat OCP – cel mai mare producător de îngrășăminte pe bază de fosfați, a înființat o societate mixtă, respectiv SEEFCO, pentru importul, depozitarea și comercializarea de îngrășămite chimice în România și în țările învecinate.
Alte companii din domeniul fertilizanților prezente la târg amintim: Borealis, Ameropa, Norofert, Rofert, etc.
 
Printre firmele care au prezentat tehnologii digitale s-a numărat și Vantage, iar o noutate în portofoliul său sunt dronele și roboții autonomi. Specialiștii firmei au explicat fermierilor pentru ce lucrări se pretează aceste tehnologii și cu ce rezultate.
 
Firma Agricloud le-a propus agricultorilor soluția digitală pe care a dezvoltat-o și care le oferă o radiografie completă a fermei.
În cadrul târgului vizitatorii au aflat si despre aplicația Ogor care furnizează informații cu privire la evoluția culturilor, istoricul fermei, rezerva de umiditate din sol, date meteorologice istorice și actualizate, etc.
Picture
​Compania FMC a promovat aplicația Arc™ farm intelligence - un program digital oferit gratuit cultivatorilor de porumb pentru monitorizarea dăunătorilor Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) și Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor), în urma acestui lucru fiind emise mesaje de atenționare de zbor intens al adulților, precum și buletine de avertizare pentru efectuarea tratamentului acolo unde se impune.
Picture
O altă tehnologie pentru agricultura de precizie, respectiv Granular Link, a fost lansată de compania Corteva Agriscience chiar în cadrul târgului Farm Conect.
„Este cea mai nouă inovație a companiei, a fost prezentă pilot în 11 ferme din țară, dar astăzi o lansăm oficial pe piața din România astfel încât fermierii interesați să poată descărca aplicația și să îi ajute în activitatea pe care o desfășoară”, a spus Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova.
Granular Link aduce valoare prin hărți pentru însămânțarea cu precizie, imagini satelitare zilnice de înaltă rezoluție, aplicații de fertilizare și fungicide și o caracteristică unică a datei de recoltare a porumbului pentru siloz.
Picture
​La standul companiei americane fermierii au aflat și despre oferta de semințe pentru culturile de rapiță si cereale păioase.
„La cultura de rapiță vârfurile noastre de lance sunt hibrizii PT 303 și PT 298, iar în privința protecției fitosanitare amintesc cunoscutul erbicid Galera Super, dar și noul produs Korvetto, cu aplicare în primăvară pentru distrugerea buruienilor. Pentru combaterea bolilor și dăunătorilor recomandăm fungicidul Capartis, respectiv insecticidul Inazuma.
La cultura de cereale păioase pregătim campania de însămânțare oferind un biostimulator eficient pentru tratamentul semințelor și, bineînțeles, erbicidul Bizon destinat combaterii buruienilor în toamnă.
A devenit deja o practică în rândul fermierilor să combată buruienile încă din toamnă, în mod special pe cea mai păgubitoare, anume Veronica, care în primăvară este mult mai greu de distrus”, a mai spus Maria Cîrjă.
Picture
​Despre protecția culturii de cereale păioase ne-a vorbit și Gabriela Dragoș, specialist Syngenta.
„Avem în portofoliu un erbicid nou, Boxer, cu aplicare în preemergență, în toamnă. Produsul ajută la un control eficient al buruienilor pe tot ciclul de vegetație, pornind încă de la răsărire. Recomandăm o erbicidare în toamnă, urmată de o corecție în primăvară, cu produse precum Axial, Axial One sau chiar Avoxa dacă sunt probleme cu Bromus sau Veronica. Astfel avem un program optim și aș spune complet pentru controlul buruienilor.
Prin erbicidarea în toamnă se asigură culturii un start foarte bun, fără buruieni și, nu în ultimul rând, vorbim despre o flexibilitate mai mare în primăvară la efectuarea tratamentelor pentru că atunci fermierii sunt poate presați de alte lucrări care trebuie efectuate sau vremea nu le permite să intre în câmp la momentul optim.
Prin erbicidarea în toamnă ne asigurăm că aceste lucruri sunt gestionate mai bine.”
Pentru protecția semințelor de cereale păioase compania Syngenta recomandă tratamentul acestora cu produse precum Vibrance Duo sau Celest Extra, care au acțiune fungicidă, sau cu insectofungicidul Austral Plus.
Despre târgul Farm Conect, Gabriela Dragoș a declarat: „Ne face plăcere să fim alături de APPR, cu care avem un parteneriat puternic, în care credem și pe care îl dezvoltăm de ceva timp. Acest târg reprezintă o ocazie ideală de a ne reconecta unii cu ceilalți după o perioadă mai dificilă și să purtăm discuții cu fermierii într-un cadru mai relaxat.”
Picture
​În materie de semințe am stat de vorba cu Doriana Nițu, director general al KWS Semințe.
„Pentru noi acest eveniment este important din două motive: unul pentru că ne aflăm într-o zonă cu mare potențial agricol, cu tradiție, iar al doilea este faptul că noi, KWS, ne-am început activitatea în urmă cu 20 de ani chiar din județul Ialomița, în inima Bărăganului; suntem mai mult decât onorați să fim astăzi prezenți aici și să oferim fermierilor informații despre genetica KWS, despre ultimele creații în ameliorare obținute în România, în propria stațiune și serviciile digitale pe care le-am dezvoltat în ultimii ani.
Faptul că avem propria stațiune de cercetare și ameliorare ne-a ajutat să fim lângă fermieri și să poziționăm corect hibrizii, încă din faza de testare, în funcție de grupele de maturitate, de cerințele și criteriile fermierilor, iar rezultatele vorbesc de la sine. De aceea reușim să trecem cu toții peste acele perioade dificile de secetă extremă pentru că atunci este greu să răzbați.”
Picture
​Compania Agrii România s-a prezentat la târgul Farm Conect cu o serie de produse și servicii dedicate fermierilor. Despre acestea ne-a vorbit Felicia Amzarescu, marketing manager în cadrul firmei.
„Avem un portofoliu bogat, atât de produse de protecția plantelor, cât și de semințe exclusive reunite sub brandul Atlas. Pe lângă acestea, oferim serviciul digital Rhiza, care ajută foarte mult fermierii la monitorizarea culturilor agricole, serviciul Solvita pentru monitorizarea solului și care ce se adresează agriculturii sustenabile, precum și serviciul de analiză foliară. Agrii reușește să vină și în întâmpinarea micului fermier cu produse și servicii, având în toată țara atât fitofarmacii proprii, cât și partenere.
În relația noastră pe care o avem cu fitofarmaciștii, am lansat în toamnă programul „Agrii promovează succesul”, un program complex prin care răsplătim fidelitatea.
Participarea la târg este foarte importantă pentru noi deoarece putem să interacționăm cu fermierii care vin la acest eveniment, le putem prezenta produsele și serviciile Agrii și pot afla de la noi detalii tehnice pentru orice cultură de interes.”
Picture
​Mihaela Radu, director de marketing Naturevo, ne-a vorbit despre importanța practicării unei agriculturi sustenabile și integrarea în schemele de tratament a unor produse mai prietenoase cu mediul înconjurător și nu numai.
„Având în vedere subiectele pe care acest târg le abordează, am considerat mai mult decât benefică prezența noastră aici pentru că de foarte mulți ani insistăm pentru o agricultură sustenabilă, cu practici agricole care să ajute mediul și solul, și care să conducă în final la o producție bună.
Știu că în rândul fermierilor există mitul că nu se poate obține o producție mare dacă se practică o tehnologie curată, dar suntem în piață pentru a demonstra ca poți face o astfel de agricultură, care să ajute solul și mediul, și în care nivelul producțiilor să rămână același sau chiar să crească.
Am expus câteva produse de mare interes pentru fermieri și aș dori să remarc produsul Evoright Plus, un adjuvant folosit pentru corecția calității apei pentru tratamente.
Fermierii din România achiziționează produse de protecția plantelor de o calitate excepțională dar din cauza calității slabe a apei pentru prepararea soluției de stropit efectul acestora este mult diminuat.
Oferim diferite tipuri de fertilizanți foliari pe care fermierii îi cunosc foarte bine dar doresc să vorbesc despre noul produs intrat în portofoliu și anume Basfoliar Kelp O - ce are la bază kelp extras dintr-o algă marină, Ecklonia maxima, important pentru plante mai ales în condiții de stres; aș vrea să amintesc încă două produse: Calciprill și Novatec, primul fiind un ameliator al solului prezent în portofoliul nostru de mai mult timp și fără de care nu se prea pot obține producții bune, iar al doilea un îngrășământ complex pentru startul culturilor.
În încheiere pot să spun că fermierii se pot baza pe parteneriatul cu Naturevo pentru că avem soluții integrate pentru toate culturile agricole.”
Picture
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE