Fermieri şi distribuitori - acţionăm! STOP furtului din depozitele şi magaziile de pesticide!1/5/2020 În fermele din România, începutul de primăvară se caracterizează printr-un necesar ridicat de seminţe şi produse de protecţie a plantelor. Distribuitorii de inputuri pentru agricultură şi fermierii trebuie să fie precauţi în această perioadă, atât în ceea ce priveşte comercializarea produselor de protecţie a plantelor şi seminţelor suspecte a fi contrafăcute, cât şi în ceea ce priveşte furturile din depozitele şi din magaziile fermelor, a căror frecvenţă a crescut îngrijorător în acest interval de timp! Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (DAESP) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române împreună cu Autoritatea Naţională Fitosanitară, Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România (AIPROM), Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) şi Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (LAPAR, PROAGRO, APPR şi UNCSV) derulează în comun o amplă campanie de informare şi avertizare prin intermediul Oficiilor Fitosanitare Judeţene, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, Direcţiilor Agricole Judeţene şi centrelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, astfel încât fermierii să poată să recunoască mai uşor un produs contrafăcut şi să poată lua o serie de măsuri pentru a-şi securiza depozitele de pesticide şi seminţe. Găsiţi toate aceste recomandări afişate la sediile instituţiilor implicate în campania de informare.
Vă recomandăm ca în cazul în care aţi intrat în posesia unor produse sau seminţe asupra cărora aveţi suspiciuni că ar putea fi falsificate sau neconforme, să raportaţi imediat autorităţilor şi reprezentanţilor companiilor producătoare.
Vă prezentăm o serie de măsuri minime pe care le puteţi lua pentru a vă securiza depozitul de pesticide şi seminţe:
Produsele de protecţie a plantelor şi seminţele lăsate nesupravegheate sau depozitate necorespunzător sunt ţinte sigure pentru hoţi. Furturile pot fi identificate prin inspecţia atentă a locului unde sunt depozitate produsele chimice. Asociaţiile profesionale de fermieri şi autorităţile competente se implică activ în monitorizarea şi stoparea comerţului cu produse de protecţie a plantelor contrafăcute şi pentru evitarea furturilor din ferme prin campanii de informare adresate fermierilor. Acest set minim de reguli privind identificarea şi combaterea contrafacerii şi securizarea depozitelor de inputuri reprezintă modalitatea prin care Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Autoritatea Naţională Fitosanitară, întreaga industrie de protecţia plantelor din România, alături de asociaţiile profesionale ale fermierilor, militează pentru depozitarea corespunzătoare a pesticidelor şi seminţelor şi pentru protejarea fermierului român împotriva sustragerilor din fermă. În curând, veţi găsi aceste seturi de recomandări şi reguli care vă vor ajuta, dacă sunt aplicate corespunzător, afişate în cadrul Oficiilor Fitosanitare Judeţene din cadrul Autoritatii Nationale Fitosanitare (ANF), Direcţiilor Agricole Judeţene (DAJ), a Oficiilor Judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA). Campanie de informare realizată de Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România - AIPROM, Alianţa Industriei Seminţelor din România - AISR şi Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, APPR şi UNCSV) în parteneriat cu Autoritatea Naţională Fitosanitară şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
|