REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Fermierii campioni la floarea-soarelui din judeţele Buzău şi Galaţi

1/10/2019

0 Comments

 
Picture
Compania Corteva Agriscience™ continuă prezentarea fermierilor campioni la floarea-soarelui cu enumerarea câtorva fermieri din judeţele Buzău şi Galaţi. Aceştia au ales hibrizi Pioneer®, au aplicat tehnologia corespunzătoare, iar producţiile satisfăcătoare nu au întârziat să apară.
Picture
Primul fermier campion din judeţul Buzău este domnul Florian Oprea. Acesta este din localitatea Săgeata şi lucrează 800 ha, dintre care 120 ha au fost semănate în acest an cu floarea-soarelui. Producţia pe care i-a asigurat-o hibridul Pioneer® - P64LE25 a fost de 4.530 kg/ha. „Culturi premergătoare pentru floarea-soarelui au fost porumbul şi grâul. Astfel că în toamnă am arat sau scarificat, în iarnă am fertilizat cu 15.40.10 - 250 kg/ha şi în primăvară am pregătit terenul cu combinatorul. La finalul lunii martie am început semănatul şi am fertilizat cu 300 kg/ha de uree. Am aplicat un erbicid preemergent şi un tratament în vegetaţie cu foliar şi fungicid. În cea de a doua jumătate a lunii august am recoltat“, a declarat fermierul campion. Acesta a mai punctat faptul că în următoarea campanie va semăna între 150 şi 180 ha cu floarea-soarelui şi va alege consacraţii hibrizi P64LE99 şi P63LE25.

Picture
Hibridul P64LE99 a făcut performanţă în cadrul societăţii SC Crisagra 2003 SRL, acolo unde fermier campion a devenit domnul Constantin Neagu din judeţul Buzău. Acesta lucrează 3.000 ha, floarea-soarleui a avut în acest an pe 700 ha şi a obţinut 4.500 kg/ha. „Am întors rapiţa, deci terenul a avut parte de pregătire din vară şi am mai fertilizat la pregătirea patului germinativ cu azot - 200 kg/ha. La semănat, la începutul lunii aprilie, am mai dat 200 kg/ha de îngrăşământ complex 18.46.0. Am erbicidat într-o singură trecere şi am aplicat un fungicid, doar atât, nu am mai aplicat nimic şi nici nu am prăşit. Am recoltat la finalul lunii august, a fost o producţie mulţumitoare, de aceea şi anul viitor voi semăna circa 700 ha de floarea-soarelui şi voi alege aceeaşi doi hibrizi P64LE99 şi P64LE25“, a specificat fermierul campion.

Picture
Cezar Boerescu este primul fermier campion din judeţul Galaţi. Acesta lucrează 1.200 ha, iar floarea-soarelui a semănat în acest an pe 250 ha. A ales hibridul P64LE99 şi a obţinut 4.300 kg/ha. „Am semănat floarea-soarelui după cultura de orz, aşa că am scarificat terenul în toamnă şi am pregătit terenul cu compactorul. Am semănat direct pe sol în prima parte a lunii aprilie, atunci când am fertilizat cu îngrăşământ complex 12.52.0 - 130 kg/ha. Am fertilizat şi în vegetaţie, atunci când am prăşit, cu azotat de amoniu - 100 kg/ha. Am erbicidat cu Express™ şi am aplicat un prim tratament cu fungicid, iar la apariţia butonului floral am mai făcut un tratament cu fungicid şi insecticid. Cultura a fost în neirigat şi am recoltat începând cu 15 august. Pot spune că a fost un an normal pentru această cultură şi am obţinut o producţie mulţumitoare“, a punctat agricultorul.

Picture
Andrei Constantinescu din localitatea Cioranca, judeţul Buzău, lucrează 270 ha în cadrul societăţii Andagro Constant SRL, iar floarea-soarelui a semănat în acest an pe 40 ha. A ales hibridul P64LE99 şi a obţinut 4.220 kg/ha. „Am semănat după porumb, aşa că în toamnă am arat la 25-30 cm, după care am discuit şi am aplicat azot - 200 kg/ha substanţă comercială şi am încorporat cu combinatorul. Am semănat la începutul lunii aprilie şi am fertilizat cu triplu 15 - 200 kg/ha. Am erbicidat în două treceri şi apoi am aplicat un fungicid, atunci când plantele aveau 6-8 frunze. Am recoltat la începutul lunii septembrie şi pot spune că a fost o campanie fără probleme, sunt foarte mulţumit“, a precizat fermierul.

Picture
Marius Drăgan din localitatea Schela, judeţul Galaţi, a devenit fermier campion datorită hibridului P64LE99 care i-a oferit 4.160 kg/ha. „Lucrez 1.000 ha, floarea-soarelui am pe 140 ha, după cultura de grâu. Am scarificat în toamnă şi am aplicat 04.60 - 200 kg/ha, apoi în primăvară am discuit şi semănat în prima parte a lunii aprilie. Atunci când am semănat, am fertilizat cu 150 kg/ha de azot, apoi la prăşit am mai aplicat 150 kg/ha de sulfat de amoniu. Am erbicidat cu Express™ şi antigramineic, am aplicat Tanos® 50 WG şi un îngrăşământ foliar. Am recoltat după data de 25 august. Următoarea campanie voi semăna circa 100 ha cu floarea-soarelui, depinde de campania de toamnă şi de cum va arăta rapiţa“, a declarat Marius Drăgan.

Picture
Oprea Mădălin din cadrul societăţii SC MD Agro Săgeata este un alt fermier campion la floarea-soarelui din judeţul Buzău. Acesta a ales hibridul P64LE25 şi a obţinut o producţie de 4.154 kg/ha.


Picture
Următorul fermier campion este domnul Dumitrescu Petrică, din localitatea Hanu Conachi, judeţul Galaţi. Acesta lucrează 450 ha, floarea-soarelui a semănat în acest an pe 135 ha şi a obţinut 3.970 kg/ha cu hibridul P64LE99. „Am arat în toamnă, iar în primăvara am pregătit terenul cu discul şi combinatorul. Am semănat începând cu data de 23 aprilie şi am fertilizat cu îngrăşământ triplu 16, între 150 şi 200 kg/ha, cantitatea a depins în funcţie de solă. În vegetaţie am aplicat 150 kg/ha de azotat de amoniu, atunci când am prăşit. Am erbicidat în două treceri, pentru buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate. Voi semăna floarea-soarelui pe 60 ha de floarea-soarelui“, a specificat agricultorul.

Picture
Tot din judeţul Galaţi este şi următorul fermier campion, Mădălin Vasilache. Acesta a ales hibridul P64LE99 şi a obţinut 3.880 kg/ha. „În cadrul societăţii SC Agrodori SRL lucrez 900 ha, dintre care 85 ha au fost semănate cu floarea-soarelui, am ales un singur hibrid şi am semănat după grâu sau porumb. Am arat în toamnă, am pregătit terenul în primăvară cu combinatorul şi am semănat la finalul lunii martie, atunci când am fertilizat cu triplu 15-300 kg/ha. Am erbicidat într-o singură trecere cu Express™ şi antigramineic. Înainte de înflorit am aplicat un fungicid şi asta a fost toată tehnologia, dar am avut rezultate bune şi sunt mulţumit. În următoarea campanie voi semăna cel puţin 80-100 ha, însă depinde de cultura de rapiţă, pentru că dacă voi întoarce cultura este posibil să ajung chiar şi la 300 ha“, a precizat fermierul campion.

Picture
Hibridul P64LP130 i-a oferit statutul de fermier campion şi agricultorului Nicolae Vieru din cadrul societăţii Nicelmar. Producţia pe care a obţinut-o a fost de 3.540 kg/ha. „Lucrez 260 ha, dintre care 135 ha au fost semănate cu floarea-soarelui, fie după cultura de porumb, fie după grâu. Pe solele unde a fost porumbul am arat, iar unde a fost grâu am scarificat, scarific o dată la 4 ani. În primăvară am pregătit terenul cu combinatorul şi am semănat. Am fertilizat cu 240 kg/ha de îngrăşământ complex 18.46.0, am aplicat un erbicid, un foliar şi un fungicid. A fost un an bun, la hibridul P64LE25 am obţinut 3.600 kg/ha, iar media pe fermă a fost de 3.400 kg/ha“, a declarat fermierul campion.

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE