REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Fertilizarea corectă a culturilor în contextul mondial al creşterii nevoii de hrană

1/3/2020

0 Comments

 
Picture
În anul 1970, în lume trăiau circa 3.7 miliarde de oameni. În prezent, populaţia a ajuns la 7,7 miliarde de oameni şi se aşteaptă ca numărul să depăşească 10 miliarde în următorii 50 de ani. Consumul mediu caloric per persoană a crescut în ultimii 50 de ani de la 2.400 de kilocalorii zilnic la aproape 3.000 de kilocalorii. Cererea mondială de alimente aproape s-a triplat, aşadar, în ultimii 50 de ani, iar în anul 2070 va ajunge cel mai probabil să aibă de patru ori valoarea pe care o avea în 1970.

În acelaşi timp, condiţiile agricole la nivel mondial s-au înrăutăţit. În contextul urbanizării masive şi a creşterii demografice accelerate, terenul arabil per capita a scăzut de la 0,37 hectare în 1960 la 0,19 hectare în prezent. La aceasta se adaugă schimbările climatice care fac cultivarea plantelor să fie mai dificilă. La nivel mondial, agricultura s-a văzut obligată să răspundă acestor provocări prin căutarea constantă de noi metode de creştere şi eficientizare a producţiei. De aici porneşte şi misiunea Azomureş de a oferi fermierilor soluţii inovatoare de fertilizare, contribuind la mult căutata creştere a producţiei, precum şi la eficienţa economică a fermelor şi la prezervarea mediului înconjurător.

4C - conceptul aplicării CORECTE a îngrăşămintelor

Pe lângă preocuparea constantă pentru diversificarea sortimentelor de îngrăşăminte şi livrarea unor produse de calitate superioară, în conformitate cu tehnologiile agricole, Azomureş doreşte să fie un partener de încredere pentru fermieri şi pe partea de consultanţă în aplicarea corectă a fertilizanţilor. Astfel, pentru a răspunde nevoii de informare a fermierilor în ceea ce priveşte aplicarea îngrăşămintelor, specialiştii Azomures au lansat conceptul 4C, care constă în patru lucruri corecte care trebuie facute în procesul de aplicare a îngrăşămintelor. Conceptul 4C reprezintă o abordare inovativă, menită să crească eficienţa aplicării fertilizanţilor. Cele patru reguli sunt general valabile, dar vor fi aplicate în funcţie de condiţiile specifice de sol, climă, sistem de cultură şi tehnologie agricolă. Fertilizarea este cu adevărat eficientă doar dacă cerinţele nutritive ale plantelor sunt stabilite în raport cu însuşirile solului, dar în acelaşi timp are un caracter integrat în tehnologiile agricole aplicate, pentru a conduce la obţinerea unor producţii vegetale ridicate, de calitate. Conceptul 4C priveşte tipul de fertilizant, doza aplicată, momentul aplicării şi modul de aplicare.

Alegerea CORECTĂ a tipului fertilizanţilor asigură o nutriţie echilibrată ţinând cont de nivelul de aprovizionare din sol şi compoziţia chimică a fertilizantului, sub forma accesibilă plantelor. Sfatul Azomureş: Utilizati cel mai echilibrat fertilizant, ţinând cont şi de eficienţa economică a produsului.

Doza CORECTĂ se stabileşte în funcţie de nivelul de aprovizionare al solului şi consumul specific al plantelor. Sfatul Azomureş: Efectuaţi o analiză a solului şi ţineţi cont de consumul specific al plantei.

Momentul CORECT al aplicării se stabileşte în funcţie de nivelul de aprovizionare al solului, absorbţia elementelor nutritive, fazele de vegetaţie, riscul pierderii de nutrienţi şi tehnologia aplicată. Sfatul Azomureş: Utilizaţi aplicarea fracţionată pentru a îmbunătăţi absorbţia.

Modul CORECT de aplicare se stabileşte în funcţie de dinamica sistemului radicular al plantei şi absorbţia elementelor nutritive, pentru a răspunde nevoilor specifice plantelor şi a diminua riscul pierderilor de elemente nutritive. Sfatul Azomureş: Utilizaţi un mod de aplicare care reduce pierderile, încorporaţi fertilizanţii şi aplicaţi ţinând cont de conservare.

Conceptul 4C oferă o bază ştiinţifică pentru a evalua corect necesarul de nutrienţi, contribuind la practicarea unei agriculturi durabile, cu abordarea unor obiective economice, sociale şi ecologice.

Competitivitatea în agricultură devine tot mai intensă cu trecerea timpului, iar fertilizarea este un factor important în creşterea productivităţii agricole. Principalul mijloc de atingere a unor producţii agricole sigure, constante şi de calitate superioară, rămâne aplicarea corectă a îngrăşămintelor.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE