REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

FNGCIMM oferă un parteneriat solid pentru dezvoltarea zonei rurale româneşti

1/11/2019

0 Comments

 
Picture
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii continuă seria evenimentelor regionale „Parteneriate pentru soluţii de finanţare şi garantare a proiectelor susţinute de Grupurile de Acţiune Locală / FLAG, prin întâlnirea desfăşurată, în 17 octombrie a.c. în localitatea Fântânele, judeţul Teleorman.
Obiectivul acestor întâlniri este de a propune celor interesaţi, soluţii de garantare în vederea atragerii de finanţări bancare şi finanţări din fonduri europene.

FNGCIMM este cel mai mare fond de garantare din România, reprezentând un partener solid în atragerea finanţărilor bancare, atât pentru beneficiarii publici şi privaţi, cât şi pentru persoanele fizice. În ceea ce priveşte activitatea de garantare a GAL şi FLAG, fondul oferă consultanţă şi acordă garanţii pentru obţinerea finanţărilor atât de necesare realizării proiectelor de infrastructură rutieră, socială, educaţională, alimentare cu apă şi canalizare, cât şi a altor obiective de investiţii dedicate comunităţilor locale.

„GAL şi FLAG reprezintă pentru FNGCIMM pilonii dezvoltării economiei rurale şi ai spaţiului rural, în general, prin strategiile de dezvoltare pe care le propun, pe care le implementează în parteneriat cu diverşii actori provenind din rândurile autorităţilor publice locale, mediul antreprenorial şi ai societăţii civile. Obiectivele sunt majore şi privesc diversificarea activităţilor economice, păstrarea patrimoniului natural şi cultural, protecţia mediului, îmbunătăţirea atractivităţii spaţiului rural şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor acestor regiuni. În ceea ce priveşte regiunea Sud Muntenia, aceasta se situează, în primele 3 trimestre ale anului 2019, pe primul loc la nivel naţional în accesarea de către beneficiari a garanţiilor OUG 79/2009, privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorţiei fondurilor alocate prin PNDR, pentru renovarea şi dezvoltarea spaţiului rural, prin creşterea calităţii vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale. Am dorit să ne întâlnim cu reprezentanţii acestor asociaţii public- private, pentru a afla care le sunt obiectivele viitoare de dezvoltare, pentru a armoniza mecanismul de garantare în vederea implementării proiectelor de investiţii propuse de comunităţile rurale, să analizăm oportunuitatile pe care le întrevăd şi să susţinem implementarea proiectelor aflate în curs de derulare“, precizează Gheorghe Lapadat, director general FNGCIMM. Ca de fiecare dată, la eveniment au participat, pe lângă reprezentanţii grupurilor de acţiune locală şi ai grupurilor de acţiune locală pentru pescuit, partenerii noştri strategici AFIR, AM-PNDR, POPAM, APIA, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor de credit, ai autorităţilor locale, beneficiari publici şi privaţi. Suita de dezbateri va continua în parteneriat cu reprezentanţii GAL şi FLAG în cursul lunii noiembrie.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. Din anul 2002 şi până în prezent, FNGCIMM a acordat IMM peste 80.000 de garanţii la nivel naţional, în valoare de aproximativ 26 miliarde lei. FNGCIMM instrumentează, se asemenea, programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României. Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator. FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 26 de instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci. FNGCIMM SA - IFN asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele trei sucursale, două reprezentanţe şi trei filiale. În baza apartenenţei sale la AECM (Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare - asociaţie ce reuneşte 47 de fonduri de garantare mutuale, private şi publice, bănci de dezvoltare şi fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum şi din Turcia, Serbia, Bosnia şi Herzegovina, Federaţia Rusă şi Kosovo), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE