REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Forest România 2019, târg forestier în aer liber

15/9/2019

0 Comments

 
Picture
Forest România 2019: platformă de comunicare a noilor tehnologii forestiere, pentru specialiştii în managementul durabil al pădurilor, exploatare forestieră sustenabilă şi prelucrarea lemnului; Competiţia Produsul Anului 2019; Program dinamic, cu demonstraţii practice, şi Ziua Forestierului.

A 3-a ediţie a expoziţiei Forest România s-a desfăşurat în perioada 5-7 septembrie la Zizin, în judeţul Braşov, a adus în atenţia specialiştilor din domeniu subiecte de dezbatere actuale şi a propus ca temă principală „Gestionarea durabilă a pădurilor - contribuţie activă la protejarea climei“.

Noul concept de organizare a spaţiului expoziţional a fost „Totul într-un singur loc“! Forest România a oferit posibilităţi variate, atât pentru prezentarea de produse şi servicii în standuri de expunere, cât şi pentru efectuarea de demonstraţii practice, pe suprafeţe generoase, amplasate de-a lungul aleii de vizitare a expoziţiei - toate într-un singur loc. Organizarea spaţiului expoziţional a luat în considerare sugestiile partenerilor şi expozanţilor, astfel ca zonele dedicate standurilor pentru expunere şi zonele pentru demonstraţiile practice aflându-se pe pajiştea situată la liziera pădurii, într-un cadru care a oferit condiţii optime pentru prezentarea într-o manieră profesionistă a modului în care funcţionează produsele prezentate de către participanţi.

O altă noutate a acestui an a fost legată de Premiile pentru Inovaţie Produsul Anului 2019 La ediţia acestui an s-a lansat competiţia Produsul Anului 2019, în cadrul căreia au fost premiate inovaţiile ce servesc drept model în domeniul forestier. Comisia formată din experţi neutri a premiat produsele care au întrunit următoarele criterii: importanţă practică, impact asupra activităţii firmei şi asupra forţei de muncă, efecte asupra mediului şi asupra consumului de energie. Împreună cu partenerii Forest România a fost organizată în cadrul târgului o serie de evenimente menite să informeze publicul vizitator asupra noilor tendinţe şi inovaţii în sectorul forestier. Astfel, Forest România a devinit locul de întâlnire pentru un public specializat, format din experţi, reprezentanţi din domeniile ştiinţă, industrie, asociaţii de profil, precum şi specialişti practicieni din sectorul silvic.

O atenţie deosebită în cadrul evenimentului a fost acordată forwarderelor, prezentate pentru prima dată în acţiune, pe un circuit. În acelaşi timp, au fost prezentate maşini şi utilaje pentru recoltare, manipulare şi transport al lemnului. Firmele producătoare au avut la Forest România oportunitatea de a face prezentări atractive şi demonstraţii practice direct din standul de prezentare.

În zona special amenajată, companiile din domeniu au putut prezenta zilnic către publicul specializat echipamentele de instalaţii cu cabluri, în cadrul unor demonstraţii practice, informând astfel vizitatorii asupra ultimelor noutăţi în acest domeniu. Demonstraţiile practice au fost realizate pe teme de: Metode de împădurire. Strategii privind împădurirea, Securitate şi protecţia muncii, Road building şi Wood measurement.

O altă noutate a fost prezenţa Pavilionul oficial al Germaniei Răspunzând nevoilor de dezvoltare, transfer de know-how şi tehnologie performantă pentru piaţa din România, la ediţia din acest an a fost organizată o zonă dedicată companiilor germane care doresc să promoveze produse şi servicii inovatoare către sectorul forestier românesc. Spectaculozitatea, acţiunea şi distracţia antrenantă, toate au fost reunite în cadrul demonstraţiilor Stihl®Timbersports®. Vizitatorii şi-au putut demonstra într-un cadru sportiv abilităţile de mânuire a toporului, joagărului şi motoferăstrăului.

Multe trofee de vânătoare, de clasă mondială, au fost colectate din Munţii Carpaţi. În cadrul Forest România a fost realizată o evaluare a unor trofee de către experţii CIC, precum şi un concurs adresat studenţilor cu tema „Cele mai importante elemente ale evaluării trofeelor CIC pentru speciile ecoregiene carpatice“. Au fost specii de vânat care reflectă în trofeele lor condiţiile naturale ecologice şi ecosistemele de apă oferite de lanţul carpatic.

Organizată în fiecare an de către Asociaţia Forestierilor din România - ASFOR, Ziua Forestierului a fost sărbătorită la Forest România 2019. La eveniment au fost prezenţi principalii stakeholderi din acest domeniu.

Forest România este organizat de către DLG InterMarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucaş RA Tărlungeni, în cooperare cu Asociaţia Forestierilor din România - ASFOR, Asociaţia Administratorilor de Păduri din România - AAP şi Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere. Ediţia acestui an a avut alături ca partener tehnic pe ROMSILVA - Regia Naţională a Pădurilor.

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE