REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

FutureON – un eveniment dedicat inovației

1/9/2023

0 Comments

 
Picture
​În data de 1 august, în ferma Totagro, localitatea Prundu, județul Giurgiu, KWS Semințe România, Titan Machinery și Michelin au organizat evenimentul FutureOn pentru a prezenta cele mai inovatoare soluții și tehnologii menite să crească profitabilitatea fermelor vegetale.
Culturile prezentate, respectiv porumbul, floarea-soarelui, soia, sorg și sfecla furajeră, au fost semănate în cercuri concentrice tocmai pentru a scoate în evidență progresul pe care domeniul agriculturii îl înregistrează în permanență, fie că ne referim la genetică, tehnologii agricole, produse fitosanitare șmdp. 
​În cadrul manifestării, KWS Semințe a lansat conceptul cross-crop pentru a răspunde noile cerințe privind practicarea unei agriculturi sustenabile.
„Cross-crop înseamnă inovație, deschiderea și concentrarea KWS în urma trendurilor globale pentru o agricultură sustenabilă, digitalizată și concentrată pe furnizarea de proteină vegetală. Pentru fermieri acest concept înseamnă o ofertă personalizată, hibrizi care dau producții stabile în ani atât de provocatori și un portofoliu diversificat, care răspunde schimbărilor climatice și legislative. Fermierii au ocazia să vadă în platforma FutureON o parte din portofoliul KWS Semințe, dar ne pregătim în continuare fie că ne referim la culturi fixatoare de azot, culturi proteice sau cele de acoperire.
Din punct de vedere al digitalizării, prin platforma MyKWS fermierii vor găsi instrumentele digitale care să îi ajute în managementul culturilor din ferme.
Mesajul pe care doresc să-l transmit este acela că KWS a investit și continuă să investească pentru a fi alături de fermieri”, a afirmat Doriana Nițu, director general al KWS Semințe România.
„Trebuie spus că o agricultură de succes are la bază rotația culturilor. Desigur este foarte importantă diversitatea culturilor implicate, dar și mai importantă este succesiunea acestora, astfel încât activitatea agricolă să nu conducă la o oboseală a solului, ci dimpotrivă, să elibereze sinergiile existente, precum îmbogățirea solului în nutrienți, refacerea structurii solului, scăderea presiunii de boli, dăunători și buruieni.
Pentru compania KWS acest fapt se traduce prin a oferii nu doar varietăți cu potențial excepțional de producție, ci și la o poziționare corectă a acestora, bazată pe particularitățile unei game vaste ale numeroaselor specii, care să conducă la producțiile scontate de fiecare dintre fermieri”, a subliniat Tomel Petrache, product manager KWS Semințe.
În completare, Viorel Drăgușin, director național de vânzări KWS Semințe, a adăugat: „Conceptul cross-crop dezvoltat de compania KWS, la acest fapt face referire. La înlănțuirea acestor elemente, într-un mod unic, care să conducă către o agricultură sustenabilă. Cross-crop este o propunere de parteneriat de durată, pe termen mediu și lung, între fermier și compania noastră, bazat pe experiența fermierului și pe cea a KWS, care datează de generații. Cross-crop reprezintă totodată o soluție actuală, modernă, în conformitate deplină cu legislația europeană privind bunele practici agricole.”
Picture
​Tehnologii Titan Machinery pentru o agricultură de precizie
În cadrul evenimentului FutureOn, compania Titan Machinery a pus în valoare semănatul de precizie realizat cu unele dintre cele mai performante echipamente din portofoliu, respectiv tractorul articulat pe șenile Case IH Quadtrac 500 AFS Connect și semănătoarea Vaderstad Tempo L de 18 rânduri.
Culturile din cadrul platformei au fost semănate cu o precizie milimetrică, în cerc, folosindu-se semnalul RTK+ care are o acuratețe de 2,5 cm, cu repetabilitate.
Mașina de semănat dezvoltată de producătorul suedez Vaderstad dispune de sistemul patentat PowerShoot, care îi permite să plaseze prin „împușcare” fiecare sămânță  în sol cu o precizie înaltă, la adâncimea și distanța urmărite.
Vaderstad Tempo L poate să lucreze la viteze mari de lucru, cuprinse între 14 și 20 km/h. Departamentul „Agricultura de precizie” al Titan Machinery România are un aport substanțial la expansiunea sistemelor de precizie de care beneficiază agricultura românească. Impactul pozitiv pe care îl au proiectele companiei americane pentru agricultorii din România, dar și optimizarea permanentă a soluțiilor deja oferite, contribuie la dezvoltarea unei agriculturi moderne și sustenabile. 
Picture
​Anvelope dezvoltate special pentru agricultură
La standul companiei Michelin au fost scoase în evidență avantajele anvelopelor care dispun de tehnologia Ultraflex. Punctul forte al anvelopelor care dispun de această tehnologie este reprezentat de flancurile flexibile și compușii speciali din cauciuc care asigură o bună aderență, compactare redusă a solului și sporesc durata de viață.
„Anvelopele care dispun de această tehnologie pot funcționa la o presiune cu până la 40% mai mică decât cea a anvelopelor radiale, iar rezultatul este o amprentă mai mare, care reduce compactarea solului și crește producția agricolă cu până la 4%.Tehnologia este prezentă pe o gamă largă de anvelope agricole Michelin destinate combinelor, tractoarelor, utilajelor de erbicidat și remorcilor”, a afirmat Carmen Lăzărescu, marketing Operational B2B Europe Central South.
Fermierii prezenți la eveniment au putut observa, prin comparație, amprentele lăsate pe sol de două tipuri de anvelope: una fiind clasică, iar cealaltă dispunând de tehnologia Ultraflex. Cea din urmă a lăsat o amprentă mult mai clară asupra solului, iar acest lucru se traduce printr-o aderență mult mai bună deoarece suprafața de contact este mult mai mare. Un alt beneficiu al tehnologiei este acela că anvelopa are un patinaj mult redus. Anvelopele Ultraflex pot funcționa la presiuni reduse, de 0,9 bari, ceea ce înseamnă că se evită compactarea solului și formarea hardpanului.
 
Un alt eveniment organizat sub umbrela FutureOn a avut loc pe 23 august, la ferma Fertiagro Grains din localitatea Modelu, județul Călărași. Aici, o altă companie parteneră a fost Nufarm România, care a prezentat cele mai inovatoare soluții pentru protecția plantelor.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE