REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Gama utilajelor Ceus se extinde

1/8/2021

0 Comments

 
Picture
Utilajele Ceus reprezintă o combinaţie între un cultivator şi o grapă cu discuri şi sunt cunoscute pentru precizia lor în lucru. Implementele prezintă multiple avantaje, fiind potrivite şi pentru buna gestionare a materiei organice.
„Echipamentul prelucrează într-o singură trecere miriştea, afânează în profunzime oferind posibilitatea de a crea un pat germinativ de bună calitate şi încorporează uniform resturile vegetale“, afirmă Liviu Zimcea, Product Management & Marketing Amazone România. Potrivit reprezentantului companiei, utilajele Ceus au lăţimi de lucru de 3 până la 7 metri, trei tipuri de protecţie la suprasarcină şi mai multe variante de echipare. „Este un utilaj de top pentru prelucrarea miriştilor.“

Posibilitatea cultivării terenurilor imediat după recoltare le face pretabile pentru practicarea agriculturii conservative. „Aceste echipamente au şi avantajul de a conserva resursele de apă 
din sol“, a mai spus Zimcea. 42 1-31 august 2021

Modele noi

Amazone oferă acum două noi tipuri de combinaţii de grapă-cultivator tractate, cu lăţime de lucru de
3 şi 4 metri, în versiune rigidă. Astfel, combinaţia dintre aceste unelte poate fi utilizată şi pentru ferme mici şi mijlocii şi cu clase 
de tractoare începând cu 150 CP. Noile Ceus 3000-TX şi Ceus 4000-TX sunt echipate cu un sistem de rulare central şi conving prin precizia şi versatilitatea lor, atât pentru prelucrarea miriştii, cât şi a solului de bază, pentru afânarea în profunzime şi pregătirea patului germinativ.

Prin combinaţia de discuri şi gheare, Ceus obţine amestecul perfect la viteze de lucru de până la 15 km/h. Paiele, miriştea sau culturile intermediare sunt mărunţite de segmentele discurilor. Împreună cu câmpurile ghearelor care le urmează, materia organică este încorporată uniform, chiar şi în cantităţi mari. Prin această combinaţie, Ceus obţine cele mai bune condiţii pentru o descompunere rapidă şi pentru germinarea foarte bună a culturilor. În privinţa principiului de funcţionare, câmpul de discuri frontale este echipat cu discuri mari care mărunţesc foarte bine masa organică şi lasă în urmă o structură fin mărunţită a solului, pentru raporturi optime de însămânţare. Discurile sunt disponibile în versiunea netedă şi dinţată şi prin suspensia individuală asigură o uniformizare şi o fărâmiţare mai bună a solului în timpul prelucrării intensive. Sistemul de siguranţă contra pietrelor, cu elemente din cauciuc, nu necesită întreţinere. Cu o distanţă de 40 cm între gheare, acestea prelucrează în mod fiabil masa organică, chiar şi în cantităţi mari, fiind uşor de tras la adâncimi mari. Ghearele pot fi reglate până la 30 cm în adâncime. Se poate prelucra şi superficial, astfel încât vârful brăzdarului să treacă chiar pe sub adâncimea de lucru a grapei cu discuri, în condiţii umede şi dificile. Solul este afânat, realizându-se o structură grosieră a acestuia, şi astfel se reduce considerabil pericolul de levigare a acestuia (apariţia crustelor).

Pentru câmpul cu gheare sunt disponibile diverse brăzdare C-Mix. Gama extinsă oferă tipul corect de brăzdar pentru fiecare domeniu de utilizare. În plus, se oferă şi sistemul de schimbare rapidă C-Mix-Clip, cu ajutorul căruia vârfurile brăzdarului pot fi înlocuite simplu şi confortabil. Sunt disponibile şi diverse brăzdare HD, foarte rezistente la uzură, pentru utilizarea de lungă durată. Pentru o siguranţă mare în utilizare, chiar şi în cele mai dificile condiţii, ghearele C-Mix-Super sunt echipate cu o siguranţă la suprasarcină cu arcuri de presiune. Opţional, pentru Ceus-TX se pot selecta şi noile gheare C-Mix-Ultra cu siguranţă automată la suprasarcină, prin cilindri hidraulici.

În acest caz, forţa de ridicare 
poate fi reglată continuu, până la 800 kg. Pe de o parte, acest lucru asigură respectarea precisă a adâncimii de lucru dorite de până la 30 cm. Pe de altă parte, sistemul C-Mix-Ultra protejează cultivatorul împotriva forţelor extreme, prin faptul că, după declanşarea ghearelor, acestea sunt retrase cu un nivel ridicat de amortizare. Unitatea de nivelare poate fi echipată opţional cu discuri netede, dinţate sau cu nivelator cu arcuri (greblă). Pentru o prelucrare uniformă, discurile de margine se pot regla separat pe înălţime şi înclinaţie. Pentru reconsolidarea finală, se poate alege din cei 11 tăvălugi şi diferite greble. Pentru condiţii foarte umede, de exemplu primăvar a, tăvălugul poate fi demontat şi prelucrarea se poate face fără reconsolidare, astfel încât solul afânat să se poată usca şi încălzi mai rapid. Foarte confortabil este şi reglajul hidraulic în adâncime, pentru adaptarea optimă la fiecare condiţie a solului, disponibil opţional pentru toate câmpurile.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE