REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Grebla de adunat cu patru rotoare CLAAS: 20 de ani de înaltă performanţă

15/6/2019

0 Comments

 
Picture
În urmă cu 20 de ani, CLAAS a lansat prima greblă de adunat cu patru rotoare din lume, LINER 3000. Conceptul de design avea ca scop eliminarea blocajelor în timpul operaţiunii de greblare şi utilizarea întregii capacităţi a ansamblului de recoltat furaje. Modelele LINER 4000 şi 3600 cu patru rotoare actuale rămân un etalon în materie de productivitate, calitate a furajelor, confortul utilizatorului şi fiabilitate.

Alimentarea mai rapidă a combinei JAGUAR Intervalele scurte de recoltare necesită utilizarea unor echipamente de recoltare de înaltă performanţă. Cu LINER 3000, inginerii CLAAS au dublat productivitatea greblelor de adunat cu două rotoare în anii de după lansarea sa în 1999, sporind astfel capacitatea întregului lanţ de recoltare. Printr-o singură trecere, utilajul putea aduna materialul recoltat pe o lăţime de lucru de până la 12,50 m într-o singură brazdă centrală, uniformă. Forma de cutie asigura un flux optim de material recoltat pentru combina de recoltat furaje din spate. Fermierii şi contractorii din agricultură au raportat o creştere cu 30% a productivităţii în cadrul lanţului de recoltat furaje datorită ratelor de tăiere mai ridicate şi reducerii timpilor morţi.

Modelul LINER 4000, cu o lăţime de lucru de 15,50 m, a fost inclus în gamă în 2009, iar în 2011 modelul LINER 3000, care s-a bucurat de un succes enorm, a fost înlocuit cu LINER 3500, urmat de LINER 3600 în 2015. Cu o lăţime de lucru între 9,90 m şi 15,50 m şi o lăţime a brazdei între 1,20 m şi 2,60 m, aceste utilaje se adaptează uşor la diferitele tipuri de furaje recoltate şi la cele mai des utilizate pickup-uri. Ghearele pentru furaje special dezvoltate de CLAAS, în combinaţie cu un control precis al
mişcării rotoarelor, asigură în orice moment preluarea curată şi integrală a materialului recoltat, protejând în acelaşi timp solul.

Ansamblul rotorului stabileşte noi standarde

Elementul central al fiecărei greble de adunat LINER este ansamblul rotorului cu lubrifiere continuă într-o baie de ulei. Toate braţele cu gheare integrate sunt fixate prin sistemul patentat PROFIX de cuplare a braţelor cu gheare. Punctele de îndoire predefinite sunt amplasate în afara carcasei rotoarelor. Astfel, componentele carcasei rotoarelor rămân protejate în orice moment, reducând nevoia de întreţinere şi sporind durata de viaţă. Profilul camei greblei de adunat este conceput să reziste la cele mai ridicate sarcini datorită construcţiei sale din fontă cu grafit nodular. Diametrul mare şi ridicarea treptată a profilului camei asigură o funcţionare uniformă a braţelor cu gheare şi o acţiune de greblare curată pentru perioade lungi de utilizare, fără oboseala materialului. Mişcarea uniformă a rolelor cu came în orice condiţii sporeşte, de asemenea, în mod semnificativ durata de viaţă a componentelor.

Deplasare rapidă pe şosea, utilizare simplă

Un mecanism sofisticat de rabatare hidraulică reduce dimensiunile greblei de adunat CLAAS LINER în timpul transportului pe şosea. În funcţie de prevederile aplicabile în fiecare ţară, utilajul se poate deplasa până la următorul punct de lucru cu viteze de până la 50 km/h. Înălţimea de transport rămâne mai mică de 4 metri, fără a fi nevoie ca operatorul să iasă din cabină şi fără a fi necesară îndepărtarea braţelor cu gheare. Modelele LINER 4000 şi 3600 pot fi controlate utilizând terminalele Operator, Communicator II sau S10, după preferinţe. Datorită funcţionalităţii ISOBUS integrate, utilajele CLAAS LINER pot fi controlate, de asemenea, utilizând orice alt terminal compatibil ISOBUS disponibil în comerţ, dacă este necesar. Altenativ, controlul inovator prin iPad, utilizând aplicaţia CLAAS EASY On Board, asigură o operare extrem de simplă a utilajului.

Funcţiile de control permit operatorului să adapteze cu precizie utilajul LINER la condiţiile de lucru şi de sol existente, multe dintre setări putând fi memorate şi preluate automat. Lăţimea de lucru şi lăţimea brazdei, precum şi înălţimea rotorului pot fi reglate continuu prin intermediul sistemului hidraulic de confort, de exemplu. Şi înălţimea de ridicare la capătul rândului poate fi reglată în funcţie de necesităţi, permiţând trecerea utilajului chiar şi peste cele mai mari brazde de furaje, fără a afecta forma acestora.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE