REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Hibrizii de porumb Pioneer® şi performanţele obţinute de profesioniştii de la TCE 3 Brazi

1/4/2021

0 Comments

 
Picture
Indiferent de zonă, fermierii s-au convins de calitatea geneticii pusă la dispoziţie de Corteva Agriscience, motiv pentru care hibrizii de porumb Pioneer® ocupă o suprafaţă importantă în cadrul fermelor din România. Nu este de mirare că în cadrul celor mai productive ferme, hibrizii Pioneer reprezintă alegerea potrivită an de an, iar atunci când este momentul bilanţului satisfacţia este pe măsura aşteptărilor.
TCE 3 Brazi este unul dintre cele mai importante grupuri de firme din ţară, motiv pentru care performanţa este un cuvânt-cheie atunci când vorbim despre producţiile obţinute. Domnul Vasile Iacob conduce o echipă bine pregătită, atentă la tot ce este nou în piaţa agricolă şi este în acelaşi timp unul dintre cei mai vechi parteneri ai companiei Corteva Agriscience. În fiecare campanie testează noi hibrizi şi face cele mai bune alegeri în ceea ce priveşte tehnologia pe care o aplică. 

„De 6 ani organizăm alături de compania Corteva Agriscience platforma de la Zăneşti şi trebuie să spun că circa 70% din inputurile pe care noi le achiziţionăm în fiecare an sunt de la Corteva. Mă refer inclusiv la sămânţa de hibrizi de porumb, floarea-soarelui, soia şi o bună parte din pesticidele pe care le aplicăm în cadrul companiei. Dacă ar fi să vorbim de porumb, trebuie să spun că noi cultivăm  2.000 ha cu porumb, iar 95% din suprafaţă este semănată cu hibrizi Pioneer
®. Alegem hibrizi între 240 şi 380 FAO, iar aproximativ 80% din aceştia sunt hibrizi AQUAmax şi au tehnologia Lumigen. În ultimii ani, producţiile cele mai mici au fost de 10 t/ha, însă în ultimii 2 ani am obţinut peste 12 t/ha porumb boabe, producţie STAS pe întreaga suprafaţă“, a declarat domnul Vasile Iacob.

Lotul demonstrativ de la Zăneşti a cuprins în anul 2020 nu mai puţin de 21 de hibrizi de porumb. Mai mult decât atât, exact cum amintea şi domnul Vasile Iacob, aici au fost aplicate şi produse de protecţia plantelor din portofoliul Corteva şi, după cum se poate observa din imagine, rezultatele obţinute au fost foarte bune.

„Din multitudinea de hibrizi semănaţi pe această platformă aş vrea să enumăr patru dintre ei, despre care ştiu că pot oferi rezultate excepţionale fermierilor din zona Moldovei. Aş aminti mai întâi hibridul P8834 - FAO 310, a cărui caracteristică principală este faptul că pierde foarte bine apa după maturitatea fiziologică şi poate fi comparat în ceea ce priveşte productivitatea cu hibrizi din grupe FAO mult mai joase. Apoi, P9610 - FAO 330, ce vine să înlocuiască hibridul P9241.

Are o productivitate excepţională şi o adaptabilitate excelentă la condiţiile de climă şi mediu. De asemenea, aş mai menţiona hibridul P9415 FAO 340 care se caracterizează printr-o intensivitate deosebită. Recomandăm semănatul acestuia cu 5.000 de plante în plus pe hectar faţă de cum suntem obişnuiţi.

Şi nu în ultimul rând, hibridul P9889 - 350 FAO, care vine să înlocuiască hibridul P9903, cel mai cultivat hibrid din România. Acesta are o productivitate excepţională şi o productivitate foarte bună“, a specificat Valentin Mihai, category marketing manager Corn & Soybean România şi Moldova.

Ultimul hibrid menţionat a oferit şi producţii excelente în cultură, nu doar în cadrul platformei. De altfel, tânărul inginer Ionuţ Radu, care se ocupă în mod deosebit cu chimizarea în cadrul grupului, menţionează faptul că în acest an aproximativ 500 ha vor fi ocupate de hibridul P9889, tocmai pentru că în 2020 şi-a demonstrat potenţialul şi a oferit 13.220 kg/ha.

„În 2020, hibridul P9889 a fost semănat începând cu data de 29.04.2020 în ferma noastră, fiind primul an în care l-am introdus pe o suprafaţa de aproximativ 220 de ha, din totalul de 1.710, ocupată exclusiv cu hibrizi Pioneer®. Ca şi tehnologie, noi administrăm ureea la pregătirea patului germinativ, iar îngrăşămintele complexe simultan cu semănatul. Am aplicat stabilizatorul de azot N-lock, actualul InstinctTM împreună cu un erbicid preemergent, iar în vegetaţie am intervenit cu Principal® Plus. Am fost plăcut surprinşi de capacitatea de adaptabilitate la condiţiile grele de anul trecut, mă refer la secetă, şi de vârful de producţie pe care l-am obţinut“, a mai declarat domnul Ionuţ Radu.
​

Reprezentanţii Corteva Agriscience recomandă tuturor fermierilor din zona Moldovei, şi nu numai, să aleagă genetica Corteva, să apeleze la sfaturile promotorilor din zonă pentru a monitoriza cât mai bine cultura pe care o vor înfiinţa în acest an, tocmai pentru ca în toamnă, atunci când vine momentul recoltării, să fie mulţumiţi de producţiile oferite.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE