REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

ICL își deschide filială în România

1/4/2022

0 Comments

 
Picture
​ICL Innovative Ag Solutions este o companie israeliană de talie mondială din domeniul nutriției plantelor, iar porțile oficiului său din București au fost deschise oficial pe 14 martie a.c. La evenimentul inaugural au fost prezenți membri din Consiliul Director al ICL Group, care au apreciat potențialul de creștere al agriculturii românești, știindu-se faptul că aici consumul de fertilizanți per unitatea de suprafață este sub media europeană.
​Produsele companiei ICL nu sunt străine fermierilor români deoarece ele au fost plasate de mai mulți ani pe piața autohtonă și au fost prezente în oferta unor firme specializate în distribuția inputurilor agricole, cum este Holland Farming.
Reprezentanții ICL consideră că produsele se bucură de notorietate în rândul agricultorilor, amintim aici fertilizanți precum Agromaster, Polysulphate, PkPlus, Agroleaf, Agrolution sau Osmocote, urmând ca acum să realizeze o promovare mai accentuată a brandului ICL pe piața de profil.
Echipa din România va fi condusă de Ștefan Borsos, în calitate de director general, iar pe partea agronomică responsabil va fi Angelo Niculescu - specialist agronom.
ICL Innovative Ag Solutions oferă produse și servicii pentru trei segmente principale. Primul segment include toți producătorii de material dendrologic și plante perene în câmp deschis, în ghivece, în containere, gazon și alte plante ornamentale. Al doilea segment cuprinde culturile horticole de legume, arbuști și pomi fructiferi, iar al treilea cuprinde culturile de câmp.
ICL Group este un lider mondial în producția de minerale de specialitate. Un important și unic activ al companiei este producția de lângă Marea Moartă, care are cea mai mare concentrație de minerale la nivel global. Compania a început producția în nordul Mării Moarte încă din anul 1931. Este primul și singurul producător de polihalit din lume, acesta fiind îngrășământul organic multinutrient cu certificare ecologică care acum ajută la satisfacerea nevoilor alimentare la nivel mondial. Compania creează soluții de impact pentru provocările de sustenabilitate pe care le prezintă piețele alimentare, agricole și industriale la nivel global. Aceasta valorifică resursele unice de brom, potasiu și fosfat, pune accent deosebit pe profesionalizarea echipei, precum și pe cercetare, dezvoltare și inovație tehnologică pentru a stimula creșterea pe piețele sale țintă. Acțiunile ICL sunt cotate la Bursa de Valori din New York și la Bursa de Valori din Tel Aviv (NYSE și TASE: ICL). Compania are peste 12.000 de angajați în întreaga lume, iar veniturile sale în 2021 au totalizat aproximativ 7,0 miliarde USD.
Agronomii ICL implică și instruiesc fermierii cu privire la practicile eficiente și echilibrate de fertilizare, ceea ce include aplicarea nutrienților pentru plante în proporții optime și cantități adecvate pentru a obține randament crescut și calitate îmbunătățită.
ICL Specialty Fertilizers a dezvoltat îngrășăminte specializate care se potrivesc cu tehnica de aplicare: foliare, picurare sau aplicare în sol. Gamele de produse sunt împărțite în funcție de aceste tehnici. De la simple îngrășăminte cu monoelemente până la formule NPK cu efect acidifiant – ICL are o ofertă completă de îngrășăminte hidrosolubile și produse pentru fertirigare. De exemplu, îngrășămintele hidrosolubile din gama Universol pot fi perfect amestecate între ele sau cu alte îngrășăminte. Astfel se pot obține o serie de combinații versatile echilibrate și ușor de realizat pentru a obține cele mai potrivite formulări pentru a satisface diferitele nevoi ale plantelor.
În gama îngrășămintelor foliare, portofoliul său cuprinde atât produse solubile, cât și produse lichide care dau rezultate imediate, iar altele sunt destinate aplicării preventive.
Îngrășămintele cu eliberare controlată ajută la reglarea nivelului de substanțe nutritive pe durata întregului ciclu de vegetație a plantei. Îngrășămintele cu eliberare sau controlată sau îngrășămintele peliculate (CRF) au devenit din ce în ce mai populare și au captat atenția fermierilor din întreaga lume. Aplicarea unor cantități mai mici de îngrășăminte este o soluție pentru a face față noilor reglementări care limitează cantitatea de azot aplicată culturilor agricole.
CRF sunt îngrășăminte simple sau complexe. Există diferite tipuri de peliculare care eliberează treptat substanțele nutritive. Amestecurile sunt adesea produse pentru a atinge nivelurile corecte de nutrienți pentru fiecare cultură. Există o gamă largă de produse disponibile; de la NPK 100% peliculate cu oligoelemente până la amestecuri parțial peliculate (N și / sau P și / sau K) cu sau fără oligoelemente.
Cea mai importantă parte a unui CRF este pelicularea în sine. Diferența în procentele de peliculare influențează disponibilitatea directă a nutrienților către plantă, precum și levigarea. De asemenea, tipul învelișului este important. Există învelișuri reprezentate de un strat de rășină, un  strat de sulf cu o eliberare inițială mai mare sau un strat de polimer (polietilenă). Fiecare tehnologie de peliculare are propriile sale caracteristici specifice.
 
Pentru cele mai bune rezultate, specialiștii ICL recomandă să alegeți un îngrășământ cu eliberare controlată pentru a satisface nevoile unei anumite culturi, luând în considerare tipul solului, temperatura și tehnologia de cultură. De asemenea, trebuie să țineți cont de modul în care sunt eliberate elementele individual, precum și perioada în care acestea se eliberează.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE