REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Inceput de campanie de primavara pentru promovarea semintelor

22/1/2012

0 Comments

 
Inceput de campanie de primavara pentru promovarea semintelor - Agrimedia.ro
_La 18 ianuarie 2012, la Brăila, în incinta Hotelului Grand Orient Express, s-a desfăşurat prima acţiune de promovare pentru campania de primăvară. În prezenţa a peste 200 de fermieri din judeţele învecinate Brăilei, compania Chimagri a prezentat echipa de lucru şi produsele a două dintre companiile al căror distribuitor sunt: seminţele Limagrain şi produsele fi tosanitare Makhteshim Agan.

_În ceea ce priveşte seminţele, reprezentantul zonal al companiei Limagrain, Markus Salmen, a declarat că „anul acesta este unul atipic. Fermierii au început să facă comenzi şi rezervări de seminţe încă din luma noiembrie a anului trecut. În acest moment, Limagrain a epuizat stocul de seminţe pe care îl avea alocat şi apelează la resursele altor ţări pentru a putea onora cererile.

Motivul principal al acestei anomalii, care nu poate decât să ne bucure, este reprezentat de faptul că, în toamnă, când a fost o perioadă foarte secetoasă, când ar fi trebuit să se cultive rapiţa, fermierii au înţeles că anul pentru această cultură este compromis, au ales să înfiinţeze culturi de floarea-soarelui sau de porumb. În acest mod, suprafaţa agricolă pe care trebuie să o acoperim s-a mărit considerabil”.

Dintre recomandările pentru acest sezon, Markus Salmen a menţionat câteva tipuri de hibrizi de floarea-soarelui şi de porumb, a căror performanţă a fost îmbunătăţită pe parcursul anilor, în urma cercetărilor făcute. Astfel, pentru cei interesaţi să încheie contracte cu companii care produc mălai grişat, se recomandă hibridul LG 32.32, care este o variantă îmbunătăţită a unui hibrid deja experimentat pe piaţa românească. Acest hibrid este de grupa 230 FAO, sticlos şi care se pretează atât pentru cultura principală, cât şi pentru cultura a doua.

Pentru condiţiile secetoase ale anului 2011, acest porumb a produs 5-6 tone în zona Brăila, la cultura a doua. Din categoria hibrizilor foarte cunoscuţi şi care încă nu are înlocuitori în portofoliul LG, este hibridul 23.06, care este un hibrid stabil, triliniar, foarte bine adaptat pentru condiţiile din România, mai ales pe zonele colinare. Pentru acest hibrid se recomandă o fertilizare mai scăzută, iar pentru cine doreşte să aplice o tehnologie mai avansată, se recomandă 33.50. Ceea ce se remarcă în mod special pentru anul acesta sunt hibrizii care vin cu însuşiri deosebite faţă de anii precedenţi: un spor suplimentar la producţia de lapte pentru hibrizii de porumb-siloz nutriţie animală (LG 32.52 - 250 FAO, LG 34.90 - 490 FAO şi Janette - 550 FAO). În ceea ce priveşte floarea-soarelui, caracteristica generală a hibrizilor din portofoliul din acest an este rezistenţa la mană, Orobanche şi Sclerotinia.

Acum sunt promovaţi în mod special hibrizii din categoria OR 7, care înseamnă rezistenţă la Orobanche peste clasa F. O caracteristică a florii de la LG este faptul că, în proporţie de 92% sau chiar peste această cifră, plantele sunt autopolenizatoare şi se poate ajunge la 100%, în funcţie şi
de alţi factori. Pentru floare, există trei categorii de hibrizi, cei convenţionali, cei cu tratament Clearfield şi cei haioleici.

Prezent la acest eveniment, Eliezer Frumerman, Country Manager al Makhteshim Agan, a dorit să transmită fermierilor că „anul 2011 a fost un an foarte bun pentru toţi cei care lucrează în agricultură. Fermierii trebuie să fie conştienţi că ani precum cel care a trecut nu se întâlnesc mereu şi că este posibil ca 2012 să nu fie la fel de bun. Dacă pentru Makhteshim anul a fost bun, este meritul fermierilor, care au avut încredere atât de mare în produsele companiei încât au dus la dublarea cifrei de afaceri în ultimii trei ani”.

Pornind tot de la problema secetei prelungite, Constantin Soare, directorul de vânzări al Makhteshim Agan, am reţinut un fenomen care poate afecta în mare parte fermierii în perioada de vară: atacul rozătoarelor. „Compania noastră deţine un produs foarte eficient pentru combaterea rozătoarelor: Bromakol. Am avut o toamnă blândă, un an cu producţii ridicate, dar am avut şi secetă prelungită, care se menţine şi acum. Iarna aceasta nu au existat geruri severe şi nici precipitaţii care să reducă numărul şoarecilor. Produsul acesta acţionează prin inhibarea coagulării sângelui rozătoarelor. Are efect prin înghiţire, cauzând moartea rozătoarelor, fără a trezi suspiciunea altor dăunători. Odată înghiţită momeala, chiar şi în cantitate mică, şoarecii şi şobolanii simt o senzaţie de sufocare şi nevoia de a merge să moară într-un loc deschis”.

Gazda evenimentului, directorul de vânzări al Chimagri, Cornel Vasile, a făcut o recomandare toturor fermierilor: „Utilizaţi seminţe certificate şi tehnologii complete dacă doriţi să aveţi producţii satisfăcătoare şi să evitaţi pierderile. Prevenţia şi utilizarea adecvată a tehnologiilor vor putea să aducă şi anul acesta recoltele pe care vi le doriţi”.

Valentin BLĂNARU
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE