REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

IndAgra, la a 15-a editie

15/12/2010

0 Comments

 
Picture
_În perioada 10-14 noiembrie 2010, a avut loc cea dea XV-a ediție a IndAgra, manifestare expozițională dedicată echipamentelor și produselor pentru agricultură și industria alimentară.

_Desfășurată sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a participat și în calitate de expozant, ediția din acest an a reunit 585 de firme, perticipante în cele două secțiuni: IndAgra Farm și IndAgra Food.

Gradul de internaționalizare a fost de peste 40%, fapt care arată că piața românească  prezintă interes pentru partenerii din străinătate și indică o creștere a oportunităților de afaceri în agricultură, zootehnie și industria alimentară. Companiile străine care au fost prezente au fost din: Austria, Belgia, China, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Israel, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Republica Cehă, România, Slovacia, Spania, SUA, Turcia și Ungaria.

Pentru a facilita contactele de afaceri, vizitarea și identificarea domeniilor de interes, IndAgra a fost structurată pe saloane tematice: echipamente și utilaje pentru prelucrarea cărnii, industria de panificație, prelucrarea laptelui, procesarea legumelor și fructelor, precum și produse alimentare - în cadrul IndAgra Food - și respectiv: tractoare, noi generații de motoare, instalații de biogaz, sere și solarii, instalații de stocare, fabrici de nutrețuri combinate, sisteme de selectare a semințelor, uscătoare de cereale – în cadrul IndAgra Farm.

În cadrul secțiunii zootehnice, au fost prezentate taurine, ovine, caprine și cabaline, precum și păsări de rasă. Zilnic au avut loc demonstrații hipice în spații special amenajate, iar în penultima zi a târgului s-a organizat cea de-a IV-a ediție a „Concursului național de taurine, ovine și caprine”.

Ziua de 13 noiembrie a fost dedicată celei de-a II-a ediții a „Conferinței Internaționale în domeniul produselor bio”. În cadrul conferinței, au fost prezentate atât formele de sprijin pentru agricultura ecologică pe anul 2010 și stadiul negocierilor cu Comisia Europeană pentru sprijinul financiar destinat agriculturii ecologice începând cu anul 2011, cât și programul „Fermierul Bio”.

Una dintre noutățile ediției din acest an a fost amenajarea unui spațiu exterior, în care fermieri din toate zonele țării au expus produse tradiționale românești. În standul zootehnic, Agenția Națională pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie a expus animale din toate speciile de animale de interes, precum bovine, ovine, caprine și cabaline. La specia bovine, au fost prezentate rasele locale Bălțata românească, Bruna de Maramureș, Bălțata cu negru românească, Pinzgău, precum și rase importate, specializate pe anumite domenii de producție: lapte - rasa Jersey și carne - rasele Charolaise, Limousine, Blue Blanc Belgique, precum și metiși obținuți prin încrucișarea femelelor aparținând raselor locale cu masculi din rasele specializate, în direcția producției de carne. La această specie, au fost prezente Asociațiile Crescătorilor de Taurine din județele Călărași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Timiș, Suceava, Arad, Covasna, Teleorman, Bistrița Năsăud etc. Animalele din specia ovine expuse la târg aparțin crescătorilor grupați în Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din România și în Federația Crescătorilor de Ovine Romovis 2000. Din specia ovine au fost expuse animale aparținând raselor locale, și anume: Țurcană, Țigaie, Merinos, Karakul, Ratca, precum și noi creații biologice realizate la ICDCOC Palas Constanța: Oaia de lapte, Linia de Carne și Linia Prolifică.

Crescătorii de caprine, reuniți în Asociația Crescătorilor de Capre din România - Caprirom, au prezentat atât rase locale de capre: Alba de Banat și Carpatina, cât și rase de capre specializate pentru producția de lapte: Saanen și pentru producția de carne Boer.

Cabalinele prezente la această expoziție au aparținut hergheliilor de stat aflate în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, dar și crescătorilor particulari, grupați în Asociații Rasiale ale Crescătorilor de Cabaline de Rasă.

Ana MUSTĂȚEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.








    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE