REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

IndAgra, la a XVII-a editie

15/11/2012

1 Comment

 
IndAgra, la a XVII-a editie - Agrimedia.ro
Ediţia din acest an a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei - IndAgra a găzduit peste 400 de firme, din 22 de ţări. La deschiderea oficială a târgului, dl Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, şi-a exprimat dorinţa ca expoziţia să poată trece într-o nouă etapă de dezvoltare şi organizaţiile de producători să profite mai mult de acordurile de liber schimb pe care Uniunea Europeană le are cu alte ţări din lume.

Picture
„Anul viitor, târgul va ajunge la majorat şi sper să fie în măsură să treacă într-o nouă etapă de dezvoltare, prezentare şi prospectare a evoluţiei din agricultură şi industria alimentară, şi chiar să anticipeze o posibilă evoluţie a dezvoltării acestor sectoare în România. Dincolo de toate discuţiile privind susţinerea finaciară, care ar trebui să rămână consistentă, cred că oportunităţile de piaţă existente în momentul de faţă ar trebui să dea speranţă şi, mai mult, consistenţă. Atât în Uniunea Europeană, cât şi la nivel internaţional, cererea de produse agricole este în creştere şi agricultorii organizaţi ar trebui să profite mai mult decât au făcut până acum de această oportunitate. UE negociază din ce în ce mai mult acorduri de liber schimb cu diferiţi parteneri din lume şi unii dintre ei sunt chiar importatori net de produse alimenare. Aici, agricultura şi sectorul agroalimentar din statele membre ar trebui să ocupe un teren mai consistent decât au făcut-o până acum. Astfel de manifestări, cum este IndAgra, ar putea contribui mai mult la o punere în contact a celor interesaţi de oferta de produse pe care o poate prezenta România, dar totodată şi de oferta pe care o poate prezenta vecinătatea României. IndAgra ar putea avea pretenţia unui târg regional în această zonă din sud-estul Europei şi sper ca la majorat, împreună cu susţinerea autorităţilor publice şi cu implicarea agricultorilor, anul viitor, Camerele Agricole să aibă o prezenţă clară, notabilă, inclusiv în organizarea acestui eveniment”, a declarat dl Cioloş. La târgul IndAgra, firmele expozante au prezentat o gamă largă de produse, care a cuprins, printre altele, maşini şi utilaje agricole, soiuri şi hibrizi performanţi, precum şi sisteme moderne de stocare a cerealelor. În urma interviurilor realizate, o parte din oferta acestor companii este prezentată în rândurile care urmează.

Picture
George Caliţă, specialist produs IPSO Agricultură
„În perioada târgului IndAgra, am expus tractorul JD 6170 M, care face parte din gama 6 M, cea mai nouă de la John Deere, lansată în România în luna octombrie. Pentru lansarea acestei serii, am organizat o caravană în mai multe locaţii din România, precum Timişoara, Târgu Mureş, Roman, Brăila şi Drăgăneşti Vlaşca. Seria 6 M cuprinde tractoare cu puteri nominale de la 115 până la 170 CP. Pe tractoarele de până la 140 CP avem motoare de 4,5 litri, iar pe cele de 150 şi 170 CP avem motor de 6,8 litri. Tractorul JD 6170 M reprezintă o inovaţie, sistemul hidraulic este îmbunătăţit, are o pompă mai mare care lucrează doar atunci când este nevoie, dând tractorului eficienţă şi consum de combustibil redus. De asemenea, au fost introduse transmisii noi, ca de exemplu transmisia AutoQuad Plus Eco Shift, pentru ca tractorul să poată lucra foarte bine la turaţii mici şi viteze mari, înregistrând totodată o economie de combustibil. Au fost introduse motoare care îndeplinesc normele de poluare în viguare, folosind filtru de particule. Cabina a fost restilizată, spaţiul a fost mărit, este mai ergonomică, iar comenzile sunt la îndemână, pentru că multe dintre ele au fost incluse în bordul tractorului. Puterea în tiranţi spate a fost mărită, ajungând până la puterea maximă de ridicare de 70 kN. Anvelopele ajung până la o înălţime de 2 m, iar acest lucru se traduce printr-o amprentă mai mare la sol şi o tracţiune mai bună. A fost restilizată şi capota, incluzând mai multe lumini, pentru o mai bună vedere de lucru pe timp de noapte. Pe tractoare pot fi instalate sisteme de ghidare prin satelit, astfel încât acestea să fie mai eficiente în timpul lucrului. În cadrul seriei JD 6M există 6 modele de tractoare.”

Picture
Loredana Voicu, manager Comunicare Promovare IPSO Agricultură
„În 2011, la expoziţia IndAgra am fost prezenţi cu un stand interior comun cu membrii APIMAR. Anul acesta, firma noastră a dorit să participe la acest târg independent de asociaţie şi să-şi prezinte produsele şi noutăţile în cadrul unui stand exterior, care dispune de o suprafaţă de circa 150 mp. Prezentăm în premieră absolută încărcătorul cu braţ telescopic Manitou modelul MLT 840, care are o capacitate de ridicare de 4 tone, la o înălţime de 7,55 metri. Tot de la Manitou prezentăm modelul MT 634. Din gama de tractoare, avem modelul JD 6170 M, de 170 CP, lansat în prima parte a lunii octombrie. Tractorul face parte din seria 6 M, care vine să înlocuiască celebra serie JD 6030, din care face parte şi modelul JD 6930 - cel mai vândut model de tractoare JD din clasa respectivă. În România, vânzările la acest model au depăşit 100 de unităţi. Pe perioada târgului avem, de asemenea, şi câteva oferte promoţionale.”

Picture
Mihai Postelnecu, director naţional de vânzări Euralis Seminţe România
„Din punct de vedere al noutăţilor, în anul 2013 o să avem la cultura florii-soarelui trei hibrizi Clearfield, iar la porumb o să prezentăm hibrizi de siloz care au dat rezultate foarte bune în testările pe care le-am realizat în acest an. În privinţa culturii de sorg, avem doi hibrizi, foarte productivi şi bine adaptaţi condiţiilor pedoclimatice din ţara noastră. Sorgul are avantajul că este mai tolerant la secetă decât porumbul. În anii când nivelul de precipitaţii este foarte scăzut, această cultură va asigura producţii mai ridicate decât cele realizate la porumb. Potenţialul de producţie al hibrizilor noştri este ridicat, însă în condiţii de fermă recoltele medii se situează între 6,5 şi 7 tone. La nivelul ţării, estimăm o suprafaţă cultivată cu sorg de 35.000 de hectare. Tehnologia Clearfield în România s-a dezvoltat foarte mult. Apreciez că 45% din suprafaţa ocupată cu floarea-soarelui face parte din sistemul Clearfield. Principalul avantaj al acestei tehnologii este faptul că lupoaia este combătură cu succes. În zona de sud-est a ţării, infestarea cu lupoaie este la un grad ridicat, iar combaterea acestei plante-parazit este mai eficientă dacă se aplică un produs chimic, decât dacă se cultivă plante cu rezistenţă genetică. La cultura de rapiţă, în portofoliu avem 5 hibrizi, pe care i-am ales în urma mai multor teste. Aceştia au dat cele mai bune rezultate. Dacă ar fi să fac un clasament, pe locul 1 se află hibridul ES Mercure, pentru că asigură producţii constante, indiferent de zona de cultură şi condiţiile climatice.”

Picture
Lafon Patrick, director Maisadour Semences România
„Este al patrulea an când venim la expoziţia IndAgra şi suntem mulţumiţi de contactele şi fermierii care ne-au vizitat standul. Munca noastră presupune sprijinirea fermierilor, deplasarea în ferme şi găsirea celor mai potrivite soluţii pentru reuşita culturilor de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă. Pentru anul 2013, avem multe noutăţi, atât în privinţa hibrizilor, cât şi a serviciilor pe care le oferim. La cultura de floarea-soarelui Clearfield, noutatea este hibridul semitardiv Mas 87.IR, iar la cea clasică prezentăm doi hibrizi foarte productivi, respectiv Mas 86.K şi Mas 81.C. La porumb, avem 4 hibrizi noi, printre care Mas 29.H, un hibrid extratimpuriu cu bobul sticlos, şi Mas 58.M, un hibrid tardiv din grupa FAO 580. În sistemul Duo System, avem un hibrid nou, Mas 36.CR, rezistent la erbicidul Sratos Ultra, care combate cu succes costreiul din cultura de porumb. De asemenea, avem porumb special, cu bobul mic, de culoare roşie sau albă, folosit pentru hrana păsărilor, porumbeilor, raţelor etc. Totodată, avem hibrizi de porumb pentru obţinerea de fulgi. Suntem singura companie care are o gamă atât de largă de produse. La porumb, vreau să amintesc şi hibridul Mas 44.A, pe care îl comercializăm de 4 ani, şi de care suntem foarte mulţumiţi. O altă noutate este aceea că le putem oferi clienţilor noştri mai multe servicii. Opti Plant este un serviciu care ne permite să vedem, în funcţie de situaţia meteorologică dintr-o anumită zonă agricolă, ce hibrizi au înflorit înainte de perioada de arşiţă. Un alt serviciu pe care îl oferim se numeşte Pro Farm. Urmărim 400 de locaţii în România şi notăm mai multe informaţii legate de modul în care s-a pregătit terenul agricol, care a fost planta premergătoare, erbicidele şi îngrăşămintele administrate, data de recoltare, precum şi producţiile realizate. Cu aceste date reuşim să analizăm care a fost factorul de succes şi cel de insucces. În luna decembrie, vom tipări un ghid, în care se vor regăsi toate aceste date. În servicul Pro Farm, vom putea introduce informaţii legate de temperatură şi precipitaţii. Optima este un program care ne va permite ca împreună cu fermierul să socotim, vizavi de ce va câştiga, ce interar tehnic este cel mai avantajos. Serviciul Precosem ajută la optimizarea datei de semănat la porumb şi floarea-soarelui. Pentru a determina perioada optimă de semănat, ţinem seama de temperatura solului, condiţiile climatice etc., iar pe fermier îl avertizăm printr-un SMS cu privire la data optimă de semănat. Suntem singura firmă de pe piaţă care, la ora actuală, a trimis lista preţurilor la distribuitori, astfel încât cei care vor să cumpere seminţe Maisadour să cunoască de acum preţurile.”

Picture
Valentin Kiraly, responsabil vânzări JCB
„La expoziţia IndAgra suntem prezenţi cu un încărcător frontal cu braţ telescopic, modelul JCB 531-70 Agri, de 100 CP. Braţul telescopic are 7 metri şi o capacitate de ridicare de 3,1 tone. Încărcătorul dispune de un sistem de monitorizare prin satelit LiveLink, are o echipare Premium şi beneficiază de un preţ special până la sfârşitul anului. JCB 531-70 Agri este un produs dedicat tuturor fermierilor, venind în sprijinul desfăşurării tuturor activităţilor zilnice pe care aceştia le întreprind.”

Picture
Andor Olah, referent marketing Maschio Gaspardo România
„Anul acesta, la expoziţia de profil am venit cu un stand foarte mare, de aproape 1.500 metri pătraţi, cu 500 mp mai mult decât în anii precedenţi. În această perioadă, am pregătit foarte multe noutăţi. Cea mai importantă dintre toate este promoţia la semănătorile pneumatice MT de 6 şi 8 rânduri. Având în vedere că Maschio Gaspardo România împlineşte 10 ani de activitate în anul 2013, la achiziţia acestor semănători oferim 3 ani garanţie şi o reducere de preţ consistentă. Oferta este valabilă până la data de 20 ianuarie 2013. În privinţa noutăţilor, prezentăm o maşină de erbicidat autopropulsată, modelul Uragano, cu rezervor de 3.000 de litri şi braţ de 24 de metri. Este o maşină nouă în gama noastră de produse, pentru că anul acesta grupul a achiziţionat câteva fabrici în Italia, pentru a începe producţia de maşini de stropit. O altă noutate este combinatorul Santana de 6 metri, lansat anul acesta la târgul de la Arad, şi care se vinde foarte bine în România. Pentru Maschio Gaspardo, anul 2012 a fost unul record privind cifra de afaceri. Pe piaţa din România, am realizat vânzări de aproape 13 milioane de euro.”

Picture
Radu Tudorel, director marketing Mecanica Ceahlău
„Noutatea pe care o prezentăm la IndAgra, din gama semănătorilor pentru plante prăşitoare, este maşina SPC pe 12 rânduri, cu buncăr de îngrăşăminte chimice granulate. La expoziţie mai suntem prezenţi cu o semănătoare de prăşitoare cu discuri, ce asigură un randament mare şi o precizie foarte bună, compactoare, cultivatoare cărora le-am ataşat la secţia de prăşit discuri pentru protecţia plantelor, astfel încât praşila să se facă fără acoperirea plantei. Suntem prezenţi cu o maşină de recoltat miscanthus, stuf chinezesc, cunoscută ca fiind o plantă energetică din care se fac peleţi. Această maşină poate fi folosită şi la recoltarea furajelor şi a ierburilor, prin schimbarea echipamentelor din faţa combinei. Am îmbunătăţit toate celelalte produse pe care le avem de mai multă vreme în portofoliu. La semănătorile clasice am înlocuit buncărele de metal cu cele din plastic şi am îmbunătăţit calitatea semănătorilor pentru păioase, a cultivatoarelor şi combinatoarelor. Produsele noastre au fost foarte apreciate şi căutate, pentru că raportul calitate/preţ este unul foarte bun, lucru care ne-a permis să menţinem firma în top şi în această perioadă de criză.”

Picture
Diya Shoucair, administrator Farm Tech
„Ca în fiecare an, venim cu produse care fac parte din tehnologia nouă. Avem un încărcator telescopic de putere mică, de 50 CP, şi unul de putere mare, de 130 CP. Sunt modele noi, mai eficiente, care fac parte din generaţia nouă de încărcătoare frontale marca Schäffer. În stand, mai prezentăm un ferăstrău de tăiat siloz marca Strautmann, pe care l-am prezentat şi în cadrul altor târguri de profil şi vânzările au decurs foarte bine. Suntem importatori exclusivi ai mărcii Strautmann în România. De la această firmă avem şi remorci tehnologice pentru furaj. Avem maşini de împrăştiat gunoi de grajd din Italia, cu volum mare, de 22 mc, care împrăştie la lungimi de 24 m. Aceste maşini au un preţ foarte bun. Mai prezentăm tocătoare de paie marca Teagle, foarte eficiente, care pot fi folosite la pregătirea aşternutului şi chiar pentru producerea de peleţi. La achiziţia oricărui utilaj Schäffer, în perioada târgului IndAgra oferim gratuit o lamă de zăpadă, în funcţie de mărimea utilajului achiziţionat. Târgul acesta este cel mai bun din an, am vândut aproape toate utilajele prezentate la stand. Pe piaţă suntem din anul 2005 şi am comercializat mai întâi utilaje marca Schäffer. Anul acesta, din punct de vedere al vânzărilor, a fost unul bun până la începutul lunii iulie, după care s-a instalat seceta şi fermierii au devenit mai rezervaţi în privinţa investiţiilor. Sperăm ca 2013 să fie un an agricol bun.”

Picture
Dorin Dinu, agent vânzări Estagroteh
„La expoziţia IndAgra, participăm încă din anul 2005, când a fost înfiinţată firma Estagroteh. De fiecare dată ne prezentăm cu o gamă largă de maşini şi utilaje agricole şi încercăm să venim cu produse de calitate bună şi accesibile. Acoperim 70% din teritoriul ţării, avem puncte de lucru la Alexandria, Andrăşeşti, Craiova, Galaţi, Chişinău, iar sediul central se află în localitatea Săftica. Combinele sunt fabricate în Rusia, iar la gama de utilaje lucrăm cu furnizori din Turcia, Ungaria, Polonia, Rusia, precum şi din Republica Belarus. Noutatea cu care ne prezentăm este combina axială Rostselmash, de diferite motorizări şi puteri, pornind de la 360 până la 500 CP. Modelul expus are o putere de 400 CP, o masă de tăiere de 7 metri şi motor Cummins. Pe partea de utilaje avem semănători pentru plante păioase şi prăşitoare de la firma Kurt şi grape cu discuri cu talere independente marca Bury. Pe perioada târgului avem preţuri promoţionale, mai ales la tractoare şi combinatoare. Tractoarele marca Pronar, din Polonia, au puteri de la 45 până la 265 CP, motorizări Iveco, Perkins, MTZ, Deutz - depinde pentru ce optează clientul.”

Picture
Svetlana Cazanjiu, manager vânzări Belarus Tractor
„Anul acesta am venit cu o gamă variată de tractoare, începând de la 36 până la 303 CP. La această expoziţie prezentăm 14 produse care se încadrează în această gamă de putere. Tractoarele sunt produse în Republica Belarus, la uzinele de tractoare din Minsk, care au o istorie de 60 de ani şi este a opta cea mai mare producătoare de tractoare din lume. Pe piaţa românească ne întărim poziţia, iar fermierii încep să ne cunoască marca comercială. În ţările vecine, precum Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, avem o istorie de 50 de ani. În România, firma s-a înfiinţat în anul 2006, aşadar pe această piaţă avem o istorie de 6 ani. La IndAgra ne-am afirmat foarte bine anul trecut, dar şi anul acesta. O să fim prezenţi şi în 2013 şi tindem să facem o tradiţie în a fi prezenţi de fiecare dată atât cu tractoare, cât şi cu ansamblul nostru cultural. La tractoarele mici, motorizarea este Lombardini, iar la cele mari, cum este cel de 300 CP, avem motoare Deutz Fahr, iar pentru restul tractoarelor motorizarea este a uzinei de motoare din Minsk. Acestea sunt verificate de 6 decenii, sunt fiabile, cu puţină electronică şi accesibile. În privinţa respectării normelor de poluare, motoarele sunt de la non-euro până la Euro 4”.

Picture
Ovidiu Coman, director vânzări MAT Craiova
„Anul acesta, la IndAgra am adus binecunoscutul tractor MAT 8100, de 80 CP, dotat cu încărcător frontal şi gama de utilaje aferente: pluguri, discuri, semănători, cultivatoare, remorci de transport etc. Fermierii sunt încântaţi de tractorul fabricat în România şi pentru mulţi dintre ei reprezintă o noutate. Motorizarea este Deutz, respectă normele de poluare Euro 3, dar de la anul vor fi respectate normele Euro 4. În fiecare an aducem îmbunătăţiri produselor noastre din punct de vedere calitativ, iar avantajul nostru este acela că suntem producători şi putem face orice modificare pe care clientul o doreşte. Pentru a veni în sprijinul agricultorilor, de a achiziţiona maşini şi utilaje agricole, am lansat mai multe produse financiare. Pentru cei care cumpără până la sfârşitul anului şi plătesc un avans, prima rată este în luna august. O altă promoţie este finanţarea fără TVA. Este un produs avantajos, deoarece pentru mulţi fermieri TVA de 24% reprezenta un efort financiar destul de mare.”

Picture
Daniel Zaina, director general RDI Grain Systems
„Suntem de 10 ani pe piaţă şi majoritatea echipamentelor noastre sunt produse în Statele Unite ale Americii. Lucrăm cu furnizori mari, care au o istorie de peste 50 de ani, şi vând în toată lumea. Scafco produce silozuri de cereale şi echipamente de transport, iar Mathews Company produce uscătoare de cereale. Un alt furnizor pe partea de echipamente este Sweet Manufacturing. Echipamentele de transport au capacităţi începând de la 500 până la 1.500 tone/oră. Avem echipamente pentru descărcarea materialelor mai greu curgătoare din silozuri gen şroturi sau unele tipuri de peleţi de lemn. Furnizăm, în general, soluţii la cheie privind stocarea producţiei şi realizăm proiecte atât pentru capacităţi mici de depozitare, cât şi industriale. Avem echipe de montaj proprii, dotate cu toate echipamentele necesare. În ultimii ani, interesul pentru realizarea construcţiilor de stocare a cerealelor a crescut şi aceasta se datorează faptului că mulţi fermieri şi-au achiziţionat, în mare parte, necesarul de maşini şi utilaje agricole, iar acum se orientează spre astfel de investiţii.”

Picture
Gheorghe Paraschiv, director general al MG Trade Engineering
„La fel ca anul trecut, la expoziţia IndAgra au fost foarte mulţi furnizori de echipamente pentru stocarea şi procesarea cerealelor. Acest fapt confirmă ceea ce am observat din activitatea desfăşurată în acest an: interesul pentru această piaţă este foarte mare. În 2012, multe dintre proiectele pe care le-am realizat au fost finanţate prin FEADR şi cred că în 2013 situaţia va fi asemănătoare. La târg, am avut ocazia să întâlnim în special fermieri şi traderi de cereale, care doresc să construiască sisteme de stocare de mii sau zeci de mii de tone. La fel de important, am avut întâlniri cu viitori furnizori de echipamente şi servicii pentru câteva dintre domeniile în care vrem să ne extindem activitatea. Firma noastră este unul dintre primii furnizori de soluţii de stocare cereale din România. Firma este dealer-ul din România al GSI, cel mai mare producător de silozuri şi uscătoare din lume. MG Trade Engineering are proiecte terminate în aproape toate judeţele ţării unde se produc cereale, capacitatea totală de stocare a silozurilor livrate depăşind 1.000.000 de metri cubi. În plus, în ţară au fost instalate aproape 150 de uscătoare GSI. Uscătoarele produse de GSI sunt dotate cu cel mai avansat computer de proces de pe piaţă şi pot fi echipate cu un recuperator de căldură care reduce consumul de combustibil cu până la 30%. În general, clienţii firmei sunt cei care solicită soluţii tehnologice de foarte bună calitate. Este cunoscut pe piaţa României că soluţia cea mai bună de aerare a cerealelor este podeaua perforată pe 100% din suprafaţa silozului. Peste 3 sferturi din silozurile livrate de MG Trade Engineering dispun de acest accesoriu. În acest an, principalul producător cu care lucrăm - GSI, din Statele Unite ale Americii, a intrat în componenţa grupului AGCO, unul dintre cei mai mari producători de echipamente agricole din lume. Datorită schimbărilor făcute în ultimele luni, au scăzut perioadele de producţie şi de transport. În plus, prin această achiziţie, firma noastră poate oferi soluţii de finanţare mai bune. Tot în 2012, am început colaborarea cu câţiva producători importanţi, care oferă echipamente şi software. Acum putem oferi mai uşor soluţii cu un grad mare de complexitate (e.g., linii de seminţe, fabrici mari de nutreţuri).”

Picture
Ştefan Ziptzer, reprezentant Vlamir Solar SRL
„Este pentru prima oară când participăm la târgul IndAgra, deoarece dorim să intrăm şi pe piaţa agricolă cu produsele noastre. În portofoliu, avem pompe de apă şi panouri fotovoltaice de origine japoneză. Executăm proiecte ce presupun utilizarea surselor de energie alternativă, respectiv energia solară, pentru alimentarea cu apă acolo unde nu există reţea de curent electric. Poţi, de exemplu, folosi panouri fotovoltaice pentru adăpatul animalelor din fermă. Chiar în stand am amenajat un astfel de sistem, pompa de apă este alimentată cu curent electric produs de panourile fotovoltaice. Costul depinde de volumul de apă pe care vrem să-l obţinem. Se poate scoate apă cu o pompă de 500 W sau 11 kW şi rezultă costuri diferite. Preţul pompei variază între 500 şi 2.000 euro. La panourile fotovoltaice oferim 10 ani garanţie, iar la pompa de apă - 2 ani.”

Picture
Ciprian Nae-Pătraşcu, reprezentant Tornum SRL
„Anul 2012 a fost unul destul de bun pentru Tornum în România. Interesul fermierilor faţă de investiţii în capacităţi de depozitare cereale a rămas la fel de ridicat, poate chiar a crescut în ultimul an. În ceea ce ne priveşte, constatăm că fermierii din România au înteles că sunt prea săraci ca să investească în echipamente ieftine, cu o fiabilitate redusă şi sunt din ce în ce mai conştienţi că performanţa se face cu echipamente performante. Acest lucru putem spune că ne avantajează şi ne permite să abordăm din ce în ce mai mulţi clienţi. Ca noutăţi, încă de la sfârşitul anului 2011 am deschis un birou de vânzări la Arad, care se va ocupa de clienţii noştri din vestul şi nordul ţării, atât din punct de vedere al vânzărilor, cât şi din cel al service-ului şi al asistenţei tehnice. De asemenea, în 2012 Tornum şi-a mărit gama de produse, prin introducerea de echipamente noi concepute şi fabricate de către Tornum. Prin aceasta dorim să ne diferenţiem de competitori şi, în acelaşi timp, să venim în ajutorul clienţilor noştri, prin introducerea acestor echipamente, care sunt brevetate de către Tornum.”

Picture
Florin Trifa, ofiţer vânzări BancPost
„BancPost a încheiat convenţii cu APIA pentru susţinerea agricultorilor. Prefinanţăm subvenţia pe care o primesc fermierii de la APIA pentru terenul agricol, precum şi subvenţia pe care o primesc crescătorii de păsări şi porci pentru bunăstarea animalelor, iar în acest caz finanţăm 80% din valoarea subvenţiei. Costurile sunt foarte avantajoase şi clientul are multe beneficii. Acesta nu plăteşte nimic până la primirea subvenţiei şi dobânda se plăteşte în momentul încasării de la APIA a subvenţiilor, care se raportează direct. Pentru achiziţia de teren agricol, echipamente şi dezvoltarea activităţii curente avem mai multe produse de finanţare. De curând a fost lansată o nouă măsură, 125, la care urmează să adere şi BancPost.”

Picture
Willem Vestbjerg Verbeek, coordonator vânzări Kongskilde
„Compania a luat fiinţă în anul 1949, în Danemarca, şi a început cu producţia de suflante pentru transportul cerealelor. În anii '50-'60 a început producţia de echipamente pentru prelucrarea solului, iar astăzi este o companie care operează în toată lumea. Compania are sediul central în Danemarca şi birouri în Africa de Sud, Franţa, Marea Britanie şi desigur dealeri în toată lumea. De asemenea, are unităţi de producţie în Danemarca, Polonia, Franţa, Statele Unite ale Americi etc. La fabrica din Danemarca producem echipamente pentru stocarea, procesarea şi transportul cerealelor şi la cele din Polonia şi Suedia producem utilaje pentru pregătirea solului. Pe piaţa din Danemarca, la echipamentele pentru procesarea, transportul şi stocarea cerealelor avem o cotă de piaţă de 40%, iar 90% din producţia realizată o exportăm. Piaţa din România este atractivă pentru noi deoarece există un potenţial mare de dezvoltare. Motivul pentru care lucrăm în această piaţă cu Agri Tocan este acela că profilul firmei se potriveşte cu cel al unui dealer Kongskilde şi am decis să cooperăm pe partea sistemelor de stocare şi transport de cereale. La expoziţia IndAgra prezentăm un transportor pneumatic de celerale, modelul SUC 200. În România am vândut circa 10 astfel de unităţi, de diferite capacităţi, pornind de la 5 tone/oră până la 120 tone/oră. Nu este un model nou pe piaţa din România, dar cu siguranţă este unul bine cunoscut. Kongskilde a fost prima companie din lume care a produs transportoare pneumatice pentru cereale.”

Ana MUSTĂŢEA

1 Comment
Ioana Tudor link
20/11/2012 02:40:36

Toate numai bune si frumoase. Dar intrarea 15 lei ?! Fata de 5 lei in 2011 ?? Cum vi se pare ?

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE