REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Innoflower, ferma cu cel mai mare număr de specii de flori comestibile din lume

1/12/2021

0 Comments

 
Picture
​Sectorul horticol are un segment de produse foarte speciale care, prin tonuri și culori seducătoare, arome, texturi noi și o estetică vizuală atractivă, au cucerit consumatorul obișnuit, nu doar chefii bucătari. Florile comestibile reprezintă și o sursă de compuși bioactivi, cu numeroase proprietăți medicinale.
Compania spaniolă Innoflower are 3 ferme în care produce cele 50 de specii de flori, două în Zaragoza și una în Soria. Proprietarii se mândresc chiar cu faptul că au reușit să mențină în oferta lor atât panseluțe cât și mini panseluțe tot anul. Sunt cultivate în moduri diferite: sub tuneluri, plasă sau în câmp deschis, precum și la în ghivece, ceea ce facilitează atât manipularea plantelor, cât și recoltarea.
„Lumea florilor comestibile este foarte diferită de cea a florilor ornamentale, deoarece trebuie să ne concentrăm pe sănătatea florii pentru a oferi un produs de calitate și pentru a garanta trasabilitatea acestuia și siguranța alimentară. De fapt, suntem prima companie de flori comestibile din nordul Spaniei care a obținut o certificare GlobalG.AP.”, spune Laura Carrera, CEO al companiei din Soria.
 
Acadele și flori liofilizate
Produsele sunt recunoscute și premiate cu numeroase premii pentru inovație și alimentație. Dar pandemia și închiderea canalului HoReCa au reprezentat un punct de cotitură pentru companie. Până atunci, 90% din vânzări erau flori proaspete comestibile, și aproape tot pleca pe un singur canal - HoReCa. Au fost pe punctul de a pierde investiția făcută pentru plantările din lunile octombrie - decembrie și ceea ce urmau să vândă în primăvara anului 2020.
La sfârșitul lunii aprilie, majoritatea lucrătorilor erau în concediu plătit și atunci au început să se gândească la ce ar putea face cu toate acele flori. Așa au dat formă tuturor noilor linii de prelucrare. 
„Pe lângă florile proaspete și cristalizate, am devenit compania cu cea mai largă gamă de flori comestibile deshidratate din lume. Am creat o linie de flori presate care este unică în Spania și este utilizată pe scară largă în cofetăria creativă. Am lansat acadele cu flori presate și cristalizate potrivite pentru diabetici, care sunt foarte căutate. De fapt, cererea a fost atât de mare încât, am avut termene de livrare de până la o lună. De asemenea, am lansat o linie de flori liofilizate premium în recipiente din sticlă reciclabile și reutilizabile. Liofilizarea este un proces prin care florile sunt conservate păstrându-și în același timp structura și compoziția, precum și proprietățile", spune Laura Carrera.

Ingrediente nu doar pentru bucătari
Makro, un furnizor important al canalului HoReCa din Europa, a fost principalul client al Innoflower. Cu toate acestea, lockdown-ul și trecerea către gătitul acasă au adus florile comestibile mai aproape de consumatori, fapt care s-a reflectat în creșterea semnificativă a vânzărilor online ale companiei.
”De la începutul pandemiei, am observat o creștere a numărului de clienți privați, care au reușit să creeze acasă meniuri speciale cu florile noastre. Feedback-ul clienților a fost, de asemenea, impresionant și foarte îmbucurător", spune managerul Innoflower.
"În acest moment dă un mare impuls în lumea panificației, iar platformele sociale au devenit o foarte importante pentru produsele noastre. Florile noastre sunt doar ingrediente, bucătarii sunt cei care creează frumusețe cu ele, în preparate ".

Flori uscate și citrice bio, pentru infuzii
În urma unei comenzi personalizate de la un client francez, Innoflower a inclus în gama sa și o linie de citrice bio deshidratate, care a trecut de la o simplă noutate la o altă inovație a companiei. „Cu florile deshidratate am creat amestecuri pentru infuzii. Mini panseluțele, de exemplu, sunt încărcate cu polifenoli, compuși naturali antioxidanți din flori care dau apei o culoare verde turcoaz atunci când este infuzată, iar când se adaugă lămâie deshidratată, care este acidă, pH-ul infuziei se modifică, iar culoarea devine roz”, spune cel care creează rețete. „Mulți clienți au avut deja șansa de a încerca infuziile noastre deshidratate de citrice și flori după ce au fost  incluse în ”healthy box” de către o companie renumită”, povestește CEO-ul fermei din Spania.

Roxana Drăghici
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE