REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Inovaţia, cuvântul de ordine în business-ul Corteva Agriscience

15/7/2018

0 Comments

 
Picture
La data de 20 iunie a.c, compania Corteva Agriscience™ - Divizia de Agricultură a DowDuPont, a organizat evenimentul anual Media Club, la care sunt invitaţi reprezentanţii presei de specialitate, şi nu numai. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul fabricii Pioneer Hi-Bred România din Afumaţi, judeţul Ilfov, şi a avut drept scop mediatizarea activităţii companiei în domeniul agricol şi implicarea acesteia în lansarea de produse inovatoare în vederea creşterii productivităţii şi profitabilităţii fermelor agricole.
La întâlnirea cu jurnaliştii a fost prezent Igor Teslenko, director Europa Centrală şi de Est Corteva Agriscience™, care a prezentat structura companiei şi valorile după care aceasta se ghidează. Corteva Agriscience™ combină activităţile DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences, urmând să devină independentă şi listată la bursă până în iunie 2019. „Este nevoie de astfel de fuziuni, de integrare, pentru că presiunea pe agricultură este din ce în ce mai mare, având în vedere că va trebui să producem mai mult, însă cu resurse limitate, pentru a hrăni populaţia în creştere. Activitatea agricolă devine din ce în ce mai dificilă în contextul schimbărilor climatice, al atacurilor de boli şi dăunători, al volatilităţii preţurilor etc. Această integrare se poate observa în întreaga industrie agricolă, atât la nivelul fermelor agricole care cresc ca dimensiune, cât şi la nivelul producătorilor de inputuri pentru agricultură. Latura bună a acestor integrări este aceea că se acumulează mai multe resurse. Pentru noi acest lucru înseamnă că putem aloca mai multe resurse pentru cercetare - punând în valoare cunoştinţele agronomice şi capacităţile ştiinţifice ale echipei pentru a crea produse noi, servicii şi tehnologii care vor mări productivitatea şi calitatea recoltelor, sprijinind obiectivele de afaceri ale partenerilor noştri şi ajutând fermierii să prospere“, a adăugat directorul regional.

Corteva Agriscience™ este lider global în domeniul agricol, fiind prezentă în peste 130 de ţări şi deţine facilităţi de cercetare de top care sprijină inovaţia şi noile tehnologii din agricultură. Are vânzări de 14 miliarde dolari, iar portofoliul său de produse este echilibrat, incluzând seminţe şi produse de protecţia plantelor. În viitor, portofoliul va cuprinde şi servicii digitale pentru a putea oferi astfel fermierilor un pachet integrat. Corteva Agriscience™ a achiziţionat în luna septembrie a anului trecut compania Granular din SUA specializată în producerea de software pentru managemetul fermelor agricole. „Dorim să oferim fermierilor soluţii pentru a lua decizii bazate pe date reale şi concrete, într-un timp foarte scurt. Investim în zona de digitalizare deoarece considerăm că aceasta reprezintă viitorul. Aşadar, cu serviciile digitale pe care le oferim, cu produsele genetice şi cele de protecţia plantelor, putem să sprijinim fermierii pentru a creşte productivitatea, pentru a reduce riscurile şi costurile şi pentru a avea un business profitabil“, a mai adăugat Teslenko.

Potrivit domniei sale, în anii care urmează Corteva Agriscience™ va lansa noi hibrizi şi varietăţi cu caracteristici îmbunătăţite şi va dezvolta noi molecule pentru a asigura sănătatea plantelor de cultură. În următorul an, va lansa un erbicid de top pentru cereale - Arylex Active, produsul Zorvec pentru combaterea manei la cartof şi viţa-de-vie şi multe alte produse inovatoare. Totodată, compania va avea o prezenţă mult mai activă şi pe segmentul produselor pentru tratamentul seminţelor: „În mod tradiţional, nu am fost foarte prezenţi pe partea de tratamente la sămânţă, însă avem o echipă dedicată care lucrează pentru a veni cu noi soluţii şi în această privinţă. Am lansat un nou insecticid, Lumiposa, care se utilizează la tratatamentul seminţelor de rapiţă şi nu există restricţii legislative la folosire, precum în cazul substanţelor neonicotinoide. Avem intenţia de a extinde folosirea Lumiposa şi la cultura de porumb. Ştim despre dăunătorul Tanymecus, care produce pagube însemnate la culturile de porumb şi floarea-soarelui în România şi avem în vedere colaborări cu alţi parteneri pentru a veni cu soluţii la aceasta problemă în următorii ani.“ Despre piaţa agricolă din România, Igor Teslenko a afirmat că este una în dezvoltare, având un potenţial extraordinar şi că ţara noastră este „un pilon important al agriculturii europene“.

Noi produse vor fi lansate în perioada următoare

În cadrul evenimentului Media Club, Jean Ionescu, director general pentru România şi Republica Moldova al Corteva Agriscience™, a vorbit despre statutul de care se bucură compania pe piaţa autohtonă, despre noutăţile pe care le va lansa şi notorietatea de care se bucură în rândul fermierilor. „Aducând împreună punctele forte ale DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences, vom putea beneficia de o prezenţă globală, cunoştinţe şi resurse diverse, pentru a ajuta fermele şi fermierii să prospere oriunde. Împreună vom forma un lider agricol unic, mai bine echipat pentru a aduce soluţii inovatoare care vor îmbogăţi vieţile celor care produc mâncare şi produse agricole, precum şi a celor care le consumă, oferind progres pentru generaţiile de mâine. Este un mare potenţial de creştere pentru România de care pot beneficia fermierii şi consumatorii. La ora actuală, Corteva Agriscience™ are un portofoliu consolidat de seminţe şi produse de protecţia plantelor, iar în România are cea mai mare echipă de cercetători, al cărei obiectiv este să realizeze plante care au un comportament mai bun în condiţii de secetă şi arşiţă - caracteristică esenţială care ne diferenţiează de ceilalţi competitori. Suntem compania lider care în ţările cu climat arid şi semiarid, inclusiv România, conduce în piaţa hibrizilor de porumb. În România, avem 145 de angajaţi, 24 de cercetători, avem un portofoliu complet, o staţiune de cercetare şi o staţie de condiţionare seminţe, a doua ca mărime la nivel european, după investiţia realizată în Ungaria de Corteva Agriscience™.

Suntem lideri în vânzarea seminţelor hibride de porumb şi în acest an aşteptăm o creştere semnificativă a cotei noastre de piaţă. Ocupăm, de asemenea, poziţie de top la floarea-soarelui, cu tehnologia ExpressSun. La cultura de soia oferim, în acest moment, cel mai performant portofoliu din piaţă. Afacerea cu seminţele de lucernă este relativ mică în România, însă avem varietăţi productive şi un segment care se dezvoltă din ce în ce mai mult sunt inoculanţii pentru siloz. Suntem lideri şi pe piaţa erbicidelor pentru cereale păioase, cu produse de top precum Floramix şi Pallas, iar la porumb, la erbicidarea în postemergenţă, ocupăm o poziţie foarte bună. În rândul fermierilor, brandul Optimum AQUAmax se bucură de cea mai mare notorietate, la fel şi tehnologia ExpressSun la floarea-soarelui, cu cei doi hibrizi P64LE99 şi P64LE25. Competitivitatea portofoliului nostru ne-a permis să avem o poziţie de lider şi este un lucru cu care ne mândrim. S-au realizat investiţii uriaşe, în Sevilla avem cel mai mare centru de ameliorare a florii-soarelui din lume, unde s-a reuşit performanţa de a scurta ciclurile de ameliorare şi de a lansa hibrizi noi, competitivi, cu productivitate ridicată, în doar 2-3 ani.

Venim pe piaţă cu noi substanţe active care au presupus costuri uriaşe. Suntem o companie inovatoare şi dispunem de resursele necesare pentru a produce produse competitive. La cultura de rapiţă vom lansa o tehnologie revoluţionară şi vom veni cu varietăţi rezistente la Sclerotinia. La porumb vom lansa cinci hibrizi noi, ce prezintă constanţă în productivitate, doi hibrizi de floareasoarelui şi un soi la cultura de soia. Vom lansa şi noi produse de protecţia plantelor, precum erbicidul Bizon la cereale, cu aplicare în toamnă, care va schimba percepţia lucrării de erbicidare, produsul Pixxaro la cereale, cu aplicare în primăvară, şi erbicidul Belkar la rapiţă. Vom lansa fungicidele Zelevin Bria la viţa-de-vie şi Enicade la cartof. De asemenea, vom veni cu insecticidul Lumiposa folosit în tratamentul seminţelor la rapiţă - o soluţie eficientă care va înlocui neonicotinoidele. Vom lansa şi o soluţie fixatoare de azot, N-Lock, în concordanţă cu legislaţia europeană, care împiedică levigarea azotului şi permite aplicarea unei norme de azot mai mică la hectar“, a afirmat Jean Ionescu, director general România şi Republica Moldova, Corteva Agriscience™.

Ca parte a acestui eveniment, jurnaliştii au avut şansa de a vizita fabrica de tratare a seminţelor din Afumaţi deţinută de Pioneer, companie din patrimoniul Corteva Agriscience™. Severus Mihai, directorul operaţional al fabricii, a fost cel care ne-a oferit informaţii referitoare la staţia de condiţionare şi la investiţiile majore realizate pentru automatizarea anumitor lucrări specifice. În România, compania produce sămânţă de porumb pe 10.500 ha şi de floareasoarelui pe 3.000 ha, lucrând în acest sens cu 98 de fermieri români.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.








    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright © 2019 AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.

Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE