REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Inovatia - fundatia succesului Bayer

15/3/2014

0 Comments

 
Picture
Bayer este o companie globală ce activează în domenii precum sănătate, nutriţie şi materiale high-tech. A fost înfiinţată în anul 1863 în Germania, numără peste 110.000 de angajaţi şi este prezentă în aproape toate ţările lumii, având circa 300 de sedii şi staţiuni de cercetare. Anual, investeşte 3 mld. euro în cercetare şi dezvoltare, pentru a crea produse inovative care să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. „Science for a better life” (Ştiinţă pentru o viaţă mai bună”) este, de altfel, motto-ul companiei.

Divizia bazată pe cercetare şi dezvoltare în domeniile protecţiei culturilor, seminţelor, biotehnologiilor şi controlului dăunătorilor nonagricoli se numeşte Bayer CropScience AG şi este una dintre cele mai importante de la nivel mondial. Este prezentă în peste 120 de ţări, are 20.800 de angajaţi global, iar cifra de afaceri înregistrată în 2012 a fost de 8,3 mld. euro.

Compania oferă o gamă excepţional de largă de produse, inclusiv seminţe, soluţii inovative de protecţie a culturilor bazate pe metode chimice şi biologice de acţiune, precum şi o ofertă variată de servicii pentru dezvoltarea modernă şi sustenabilă a agriculturii. „Suntem unul dintre cei mai mari investitori în cercetare şi dezvoltare şi contribuim la securitatea alimentară şi dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol. Strategia noastră este să oferim soluţii integrate, adaptate la cerinţele locale”, a afirmat dl Alexander Buschermoehle, director al Bayer CropScience România & Bulgaria.

Potrivit datelor prezentate de companie, producţiile agricole actuale sunt realizate în proporţie de 58% în condiţiile protejării culturilor, iar pierderile curente de recolte cauzate de atacul bolilor, dăunătorilor şi al buruienilor se situează la 42%. Prin inovaţii şi folosirea adecvată a soluţiilor de protecţie a plantelor, producţia totală s-ar putea dubla.

Produse adaptate condiţiilor locale

Pe piaţa din România, compania este prezentă cu soluţii tehnice inovatoare şi performante pentru protecţia plantelor încă din anul 1968.

„Ocupăm poziţia de lider pe piaţa autohtonă de protecţie a plantelor de mai bine de 10 ani. Din anul 2013, am pătruns şi pe piaţa de seminţe, deşi avem o istorie îndelungată în acest domeniu. Ne-am concentrat pe producerea de seminţe de legume, iar divizia noastră se numeşte Nunhems. De asemenea, am continuat dezvoltarea şi pe palierul seminţelor pentru cultura mare. Am mărit în acest an portofoliul hibrizilor de rapiţă cu încă două varietăţi. Pe termen lung, avem planuri ambiţioase privind cultura de rapiţă, precum şi cea de cereale”, a spus dl Gabi Raviczki, marketing manager al Bayer CropScience România.

„Grâul este una dintre culturile căreia Bayer îi acordă o mare atenţie şi investeşte foarte mult în cercetarea şi ameliorarea hibrizilor de grâu. Este un proiect pe termen lung, iar pe viitor compania va fi cu siguranţă unul dintre jucătorii importanţi în piaţa de seminţe de grâu, datorită investiţiilor pe care le face la nivel mondial şi, de asemenea, şi în România”, a susţinut dl Mihai Gheorghe, director comercial al Bayer CropScience România. Hibrizii de rapiţă creaţi de companie se caracterizează printr-o productivitate ridicată, rezistenţă excelentă la ger, capacitate foarte bună de ramificare şi calitate superioară a uleiului extras din silicve. „Sunt hibrizi adaptaţi condiţiilor locale, au fost testaţi şi selectaţi dintr-o paletă foarte largă de varietăţi”, a precizat dl Raviczki.

Gama produselor fitosanitare va cuprinde în acest an un produs nou, Hussar Activ, recomandat în combaterea buruienilor din culturile de cereale. „În ultimii ani, am primit numeroase semnale de la fermieri cu privire la infestarea din ce în ce mai puternică a culturilor de cereale cu buruieni graminee. Am dorit să venim cu un produs care să combată iarba vântului şi un spectru larg de buruieni, cum sunt cele cu frunză lată, nu doar gramineele. Acest produs răspunde dorinţei fermierilor şi va putea fi utilizat în primele faze de tratamente în cultura de cereale. Este un erbicid sulfonilureic, care combate un spectru larg de buruieni”, a precizat directorul de marketing al companiei. În ultimii 5 ani, prin inovaţie, Bayer CropScience a lansat în România peste 10 produse noi.

„Am lansat trei erbicide, dintre care unul are o selectivitate extraordinară pentru cultura porumbului şi putem spune că este o revoluţie în acest sens. De asemenea, am venit cu un produs inovator pentru tratamentul seminţei, care conţine patru substanţe active, înglobate în aceeaşi formulă. Am lansat cinci fungicide şi două insecticide, dintre care unul reprezintă o noutate absolută, fiind un produs cu o sistemie totală în plantă, lucru neîntâlnit la alte produse de pe piaţă în acest segment. Inovaţia reprezintă fundamentul succesului nostru pentru că dorim să răspundem nevoilor fermierilor şi provocărilor pe care le întâmpină în activitatea agricolă.

(...) Am adus în România un produs care combate eficient o buruiană din cultura de grâu şi l-am adus pentru că ni l-au cerut fermierii. Am vrut să răspundem nevoii agricultorilor, pentru că nu aveau la dispoziţie soluţii pentru combaterea acestei buruieni, şi anume obsiga. În fiecare an primim solicitări din partea fermierilor pentru a veni cu produse noi, în primul rând din gama erbicidelor. De exemplu, ne solicită produse pentru combaterea buruienilor din culturile de grâu sau de floarea-soarelui rezistentă la diferite tipuri de erbicide. Primim, de asemenea, solicitări pentru combaterea dăunătorilor şi bolilor din culturile speciale, cum sunt cele viticole, pomicole şi legumicole”, a susţinut dl Mihai Gheorghe, director comercial în cadrul firmei. Referitor la planurile Bayer CropScience România, acestea cuprind dublarea echipei de specialişti în domeniul tehnic, în condiţiile în care la ora actuală numără 40 de specialişti cu experienţă în domeniul protecţiei plantelor, intensificarea consultanţei la nivelul fermelor, intensificarea cu 60% a numărului de loturi pentru dezvoltare şi omologare cu scopul de a obţine rezultate în condiţii locale şi creşterea cu 100% a numărului loturilor demonstrative la nivelul fermelor.

Ca în fiecare an, compania oferă pachete tehnologice competitive, atât tehnic, cât şi comercial, pentru cereale şi rapiţă. Acestea conţin un mixt de produse, care sunt perfect compatibile, ce pot fi aplicate concomitent sau separat, astfel încât să se asigure o bună protecţie a culturilor agricole. Pentru cultura de cereale, pachetul tehnologic denumit Falcon cuprinde două produse sistemice foarte eficiente, un erbicid şi un fungicid. Pentru culturile de rapiţă, există pachetele tehnologice Biscaya şi Proteus, care conţin produse insecticide şi fungicide.

„Ca lider de piaţă în domeniul cercetării şi dezvoltării în sectorul agricol, ne propunem să furnizăm fermierilor români soluţii inovatoare, de înaltă  calitate, pentru a spori calitatea şi productivitatea recoltelor lor. Susţinem şi contribuim la creşterea sectorului agricol din România, prin mărirea echipei locale de experţi şi prin extinderea activităţilor de dezvoltare locale. Acest lucru ne va ajuta să oferim consultanţă personalizată fermierilor şi să recomandăm oferte adaptate condiţiilor locale specifice”, a declarat dl Buschermoehle. Pentru a demonstra eficacitatea soluţiilor companiei şi pentru a oferi cele mai recente informaţii clienţilor săi, Bayer CropScience va organiza mai multe evenimente informative şi demonstrative în 2014, în mai multe regiuni din ţară.

Inovaţii Bayer CropScience:

  • 1892 - lansează primul insecticid chimic sintetic din lume - Antinonnin
  • 1914 - dezvoltă fungicidul Uspulun, destinat tratamentului seminţelor de cereale
  • 1951 - primul insecticid sistemic Systox
  • 1971 - erbicidul selectiv Sencor, care distruge buruienile fără să afecteze culturile, precum cele de cartof, tomate, sfeclă de zahăr sau soia
  • 1976 - salvează recoltele de grâu şi orz de atacul bolilor în America Latină, Australia şi Noua Zeelandă, prin lansarea produsului Bayleton. Substanţa activă a fost descoperită de cercetările companiei în industria farmaceutică.
  • 1988 - lansează fungicidul tebuconazol, sub numele de Folicur. Astăzi este folosit în combaterea bolilor foliare în peste 100 de ţări şi 90 de culturi diferite.
  • 1989 - primele teste cu tutun modificat genetic în Franţa
  • 1991 - dezvoltă insecticidul imidacloprid, sub numele de Confidor şi Gaucho
  • 1995 - omologarea la rapiţă, în Canada, a sistemului LibertyLink (selectiv la glufosinat)
  • 2003 - un nou insecticid pentru tratamentul seminţei lansat sub denumirea de Poncho
  • 2004 - realizări importante prin dezvoltarea moleculei protioconazol, prezentă în produsele Prosaro şi Proline
  • 2005 - o nouă tehnologie de formulare de tip dispersie în ulei pentru erbicide şi insecticide
  • 2007 - o nouă substanţă activă insecticidă - flubendiamidă şi o nouă substanţă activă erbicidă - tembotrione
  • 2007 - pătrunde şi pe piaţa seminţelor de legume. Intense - o varietate de tomate

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE