REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Inovatii din pasiune pentru agricultura

15/10/2013

0 Comments

 
Picture
Bine cunoscutul producător german Horsch a prezentat nu mai puţin de opt inovaţii, la data de 18 septembrie, la noua fabrică din Ronneburg, unde a avut loc conferinţa de presă ce precede Agritechnica 2013. Dintre aceste inovaţii, două au fost deja recompensate cu medaliile de argint ce îi vor fi decernate la celebrul târg, dovedind, dacă mai era nevoie, că este un jucător major pe scena tehnicii agrare mondiale.

În noua fabică de la Ronneburg, ce vine în completarea celei din Schwandorf, unde, de altfel, se află sediul central al companiei, construită într-un singur an (lucrările au început în iulie 2012, cu o investiţie iniţială de 20 de milioane de euro), jurnaliştilor din presa agrară le-au fost prezentate, rând pe rând, noutăţile cu care părintele prelucrării minimale a solului va fi prezent la Hanovra, în intervalul 12-16 noiembrie 2013.

Deşi au fost prezentate într-o altă ordine, începem cu cele două inovaţii absolute, prima fiind sistemul unic de semănat bob cu bob pentru păioase, iar cea de-a doua, BoomControl, care este un sistem de ghidare a rampei de erbicidat. Noua tehnică de dozare va putea fi folosită la semănătorile Horsch care au brăzdare dublu-disc, precum Pronto DC sau Focus TD. Predozarea se realizează în buncărul central cu un sistem de dozare volumetric.

După această predozare, sămânţa este condusă pneumatic spre fiecare rând de brăzdare şi apoi la brăzdarul de însămânţare, fără nici o altă modificare a semănătorii standard. „Dat fiind preţul ridicat al seminţelor hibrid, fermierii doresc să-şi diminueze costurile, sistemul bob cu bob propus reprezentând o opţiune reală, care, în plus, poate fi montat oricărei semănători cu discuri deja existente pe piaţă”, a spus Michael Horsch, unul dintre fondatorii companiei ce îi poartă numele. Se va vorbi mult în perioada imediat următoare despre acest sistem, printre ale cărui caracteristici şi avantaje se numărără posibilitatea de utilizare a semănătorii de cereale ca semănătoare de precizie; eficienţa ridicată a semănatului; exactitatea însămânţării, datorită rolelor de tasare şi a sistemului de îndepărtare a bulgărilor de pământ din orizontul de semănat; posibilitatea de adaptare la semănătorile deja existente pe piaţă etc.

Horsch Boom Control
Cea mai apreciată de către jurnalişti a fost maşina de erbicidat autopropulsată Horsch Leeb cu sistem Boom Control. Datorită separării totale a rampei de şasiul maşinii este posibilă, pentru prima dată, copierea exactă a câmpului de aplicare. Astfel, mişcările suferite de şasiul bazinului de administrare nu sunt transmise deloc rampei de administrare. Copierea conturului reliefului are loc chiar şi în condiţii foarte grele, iar acest lucru permite o aplicare fină, fără riscul evaporării instantanee sau al preluării vaporilor de curenţiu de aer.

De asemenea, influenţa vântului şi a căldurii este redusă la minimum. Noul concept combină toate caracteristicile pozitive ale suspensiilor anterioare şi elimină dezavantajele existente la maşinile similare. Segmentele rampei nu au puncte în care să se unească, de aceea, chiar şi în cazul unei curbe accentuate, nu există nici o influenţă a părţii segmentelor exterioare, fiind eliminate aproape complet forţele centrifuge ce acţionează asupra întregului ansamblu.

Trei Joker(i) în pachetul Horsch: HD, CT şi RT
Îmbunătăţiri au fost aduse şi gamei Joker. Astfel, în această familie va intra Joker HD, un disc destinat prelucrării superficiale şi intensive a solului, ce pătrunde la adâncimi de până la 15 cm şi are lăţimi de lucru cuprinse între 5,6 şi 7,5 m. Discurile sale mari, cu diametrul de 62 cm, permit o prelucrare mai agresivă şi încorporarea accentuată a resturilor vegetale, precum cele de pe miriştea de porumb sau floarea-soarelui.

Atât Joker CT, cât şi RT sunt dotate în prezent cu discuri de 52 cm în loc de 46 cm, lucru posibil până de curând doar la Joker RT. Această schimbare face posibilă o prelucrare mai intensivă a solului şi permite o trecere mai ridicată a resturilor vegetale, a gunoiului de grajd sau a îngrăşămintelor verzi. Remarcabil la Joker RT de 10 şi 12 m este sistemul de rabatare pentru transport. Şasiul noului Joker RT permite o manevrabilitate ridicată a utilajului în câmp şi reduce şocurile cauzate de transport sau denivelările solului. Optimizarea sistemului hidraulic prin montarea cilindrilor de rabatare în interiorul cadrului au mărit siguranţa şi protecţia cilindrilor hidraulici. În ciuda lăţimii active de 12 m, Joker 12 RT se rabatează la 3 m, fiind astfel potrivit transportului pe drumurile publice.

HORSCH Leeb 8 GS este cea mai modernă tehnică de protecţie a plantei, cu buncăr de 8.000 de litri, ce vine în completarea gamei Leeb GS 6 şi 7. Toate cele trei au fost utilate cu sisteme moderne, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Sistemul de buncăre, control eficient al administrării îngrăşămintelor concomitent cu prelucrarea solului. Cu noile buncăre de la Horsch, fermierii au la dispoziţie un sistem controlat de administrare a îngrăşămintelor o dată cu prelucrarea solului. Acesta funcţionează în combinaţie cu deja cunoscutele combinatoare Horsch Terrano FM, MT şi FX, ca o completare a Focus TD, care nu mai poate face faţă pe solurile foarte grele. Aplicarea îngrăşămintelor în sol o dată cu prelucrarea măreşte eficienţa şi reduce costurile cu fertilizarea. În acelaşi timp, îngrăşămintele sunt puse imediat la dispoziţia plantei şi rămân acolo timp mai îndelungat.

Focus TD, un utilaj, mai multe posibilităţi: noua semănătoare Focus are o structură mai robustă, ajungând la o lungime totală de 9,56 metri, fiind cu aproximativ 1,2 metri mai scurtă decât precedenta. Pe lângă forma compactă, acest utilaj este şi mai uşor datorită buncărelor din fibră de sticlă ce şi-au dovedit utilitatea în cazul modelelor Pronto si Sprinter. Capacitatea totală a buncărelor rămâne de 5.000 de litri, raportul fiind 60/40.
revista, agricultura, mecanica agricola, inovatie, tehnologie, semanatoare, horsch
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE