REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

Inovatiile combinate CLAAS pentru 2014

15/9/2013

0 Comments

 
Picture
Sistemele de asistare pentru operatori CLAAS CLAAS îşi demonstrează puterea inovatoare, în special în domeniul sistemelor inteligente de asistare pentru operatori, şi prin introducerea modelelor noi din gama de putere mică, ce facilitează accesul la aceste tehnologii combinatorii moderne. După ce a lansat anul trecut CEMOS Automatic, primul sistem pentru combine din lume care reglează complet automat separarea corpurilor străine şi curăţirea, CLAAS şi-a extins tehnologia de asistenţă pentru operator, adăugând trei sisteme noi:


• reglarea automată a direcţiei de aruncare pentru distribuirea paielor
• un sistem de control al presiunii din pneurile spate
• noua cameră video pentru verificarea calităţii boabelor

LEXION 740
Pentru sezonul 2014, CLAAS şi-a extins gama de modele în segmentul de putere redusă, prin adăugarea modelului Lexion 740. Deşi modelul Lexion 740, de 294/400 kW/CP (puterea maximă a motorului conform normei ECE R 120) are o putere puţin mai mică decât modelul următor ca mărime, Lexion 750 are acelaşi motor, Caterpillar C 9.3, cu 6 cilindri, şi împărtăşeşte şi alte caracteristici de echipare: un rezervor pentru boabe cu capacitatea de 10.000 de litri (opţional de 9.000 de litri) şi un sistem de batozare APS cu lăţimea de 1420 mm.

Sistemul APS Hybrid combină sistemul tangenţial de batozare APS cu sistemul de separare a boabelor reziduale Roto Plus. Deosebirea constă în faptul că viteza tobelor din cadrul sistemului de batozare este reglată în mod independent faţă de viteza celor două rotoare, ceea ce înseamnă că sistemul APS Hybrid treieră foarte delicat, asigurând în acelaşi timp un randament ridicat.

Reglarea automată a direcţiei de aruncare
Prin introducerea noului Lexion 740, CLAAS a introdus şi două noi funcţii: reglarea direcţiei de aruncare şi controlul presiunii din pneurile spate. Funcţia de reglare automată a direcţiei de aruncare este disponibilă pentru toate modelele Lexion cu împrăştietor radial şi reglează automat direcţia de aruncare pe împrăştietorul radial în funcţie de forţa vântului lateral şi de unghiul pantei. Doi senzori electromecanici montaţi pe braţele de iluminare din partea din spate a combinei de recoltat măsoară continuu forţa vântului lateral şi unghiul pantei. După efectuarea calculelor, valorile măsurate sunt transmise sistemului de comandă, care controlează reglarea laterală a padelelor pe împrăştietorul radial, astfel încât paiele să fie distribuite întotdeauna uniform pe toată lăţimea de lucru a barei tăietoare.

Sistemul de control automat al presiunii din pneuri

Noul sistem de control automat al presiunii din pneuri este disponibil opţional pentru toate cele cinci modele din gama 700. Acesta reduce presiunea exercitată pe sol şi sarcina produsă de puntea spate la nivelul inferior al punţii faţă prin intermediul sistemului de şenile Terra Trac. În timpul efectuării lucrărilor pe câmp, reglarea presiunii din pneuri previne compactarea solului şi alunecările, asigurând în acelaşi timp sporirea tracţiunii. În timpul deplasării pe drum, sistemul de control automat al presiunii din pneuri asigură un nivel ridicat de stabilitate, reduce uzura pneurilor şi consumul de carburant. Setările de bază ale sistemul de control automat al presiunii din pneuri sunt efectuate din cabină, cu ajutorul terminalului CEBIS. Prin apăsarea butonului pentru deplasare pe drum, presiunea din pneuri este reglată în mod automat la valoarea setată anterior pentru călătorie. După sosirea pe câmp, presiunea din pneuri este redusă automat la valoarea setată pentru efectuarea lucrărilor.

Cameră video pentru verificarea calităţii boabelor
Cu ajutorul celei de-a treia inovaţii, operatorul poate acum să evalueze în timp real şi în permanenţă calitatea boabelor treierate, trăgând imediat concluzii pe baza cărora poate efectua modificarea setărilor combinei de recoltat. Până acum, produsele treierate puteau fi evaluate doar vizual, prin fereastra rezervorului pentru boabe, dar în prezent lucrul acesta este posibil cu ajutorul terminalului CEBIS. Tehnologia utilizată include o cameră foto color de înaltă definiţie, montată la partea superioară a elevatorului de boabe al combinei de recoltat, loc din care captează imagini de înaltă precizie ale recoltei de pe elevator, în fiecare secundă. Aceste imagini sunt transmise unui software intern de evaluare, care le utilizează pentru a calcula procentajul de componente străine, cum ar fi paie, pleavă şi mustăţi de spic, precum şi proporţia de boabe sparte. Aceste valori sunt trimise către afişajul CEBIS, unde sunt afişate fie sub formă de diagrame cu bare, fie sub formă de imagini reale, cu zonele de boabe de calitate redusă marcate colorat. Operatorul primeşte un semnal vizual de avertizare activă în cazul în care a fost depăşită o anumită limită a valorilor. Camera video pentru verificarea calităţii boabelor va fi disponibilă iniţial doar pentru modelele Lexion 780 şi 770.

Încă o inovaţie pentru Lexion
CLAAS va oferi pentru următorul sezon de recoltat şi un model Terra Trac nou, Lexion 750 TT, care asigură acum o nouă opţiune pentru versiunea de bază pentru cei care doresc combine cu şenile. O caracteristică extrem de distinctivă a sistemului de şenile CLAAS Terra Trac este suspensia hidropneumatică. Aceasta reduce şocurile datorită cilindrilor hidraulici care reglează în mod automat şi individual fiecare roată motrice, roată în contact cu solul şi rolă în funcţie de conturul solului, asigurând astfel nivelarea dorită, o stabilitate sporită a combinei de recoltare la efectuarea virajelor şi mai mult confort pentru operator. În comparaţie cu utilajul cu roţi, varianta cu şenile asigură şi reducerea impactului negativ asupra solului, având şi avantajul unei tracţiuni mai bune în condiţii de umiditate sau de teren în pantă. CLAAS oferă în total patru tipuri de sisteme cu şenile Terra Trac, cu trei lăţimi, pentru viteze de deplasare de până la 40 km/h. Modelul Lexion 600 a fost echipat cu punte motoare cu tracţiune integrală, în care sunt integrate central cele două motoare hidrostatice. Acest lucru asigură un nivel mai mare de eficienţă şi mai mult spaţiu liber la nivelul intrărilor pe ax. Datorită spaţiului liber mai mare, această gamă de modele poate fi echipată acum cu o gamă mai largă de pneuri. În plus, sistemul central de lubrifiere, care anterior era rezervat exclusiv pentru gama de modele Lexion 700, va fi acum disponibil pentru toate modelele din seria 600, cu excepţia modelului Montana.

Tucano 420
Pentru gama de modele CLAAS Tucano şi pentru tehnologia acestora, APS cu cinci scuturătoare de paie, există varianta noului model de bază Tucano 420. Sistemul de batozare APS se distinge datorită acceleratorului din cadrul mecanismului de treierare. Datorită acestui accelerator performanţele pot fi sporite cu până la 20%, comparativ cu o combină cu mecanism de batozare convenţional. Are un rezervor pentru boabe cu capacitate de 7.500 de litri, un mecanism de batozare APS cu lăţimea de 1.320 mm şi lucrează cu o putere maximă de 175/238 kW/CP.

Avero 240
CLAAS a lansat prima combină de recoltat Avero 240 în cursa pentru îndeplinirea cerinţelor normelor de poluare IV (Tier 4). Acest model utilizează tehnologia CLAAS APS cu patru scuturătoare de paie. Motorul Perkins 1206F cu putere maximă de 151/205 kW/CP consumă şi mai puţin carburant decât modelul precedent. Dar, datorită designului, caracteristica principală este un spaţiu liber mai mare deasupra sistemului de scuturare a paielor, ceea ce înseamnă că pot fi transportate cu uşurinţă chiar şi paie mai lungi, cu ajutorul cadrului sistemului de scuturare a paielor. Un ecran rotativ al radiatorului noului Avero 240 asigură răcirea adecvată a motorului, precum şi costuri de întreţinere reduse. Toate modele Avero pot fi echipate cu camera video Profi Cam, montată pe capota din spate. Pe lângă asistarea operatorului în timp ce conduce în marşarier, aceasta îl ajută să monitorizeze cu uşurinţă din cabina sa distribuţia materialului tocat sau evacuarea paielor, prin intermediul unui monitor color.
revista, agricultura. mecanica agricola, inovatii claas 2014, combine
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE