REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Inovaţiile Grupului Bayer în 2014

15/12/2014

0 Comments

 
Picture
Obiectivele Grupului Bayer sunt construite pe o intensificare a accentului pus pe inovaţie, în cadrul diviziilor sale privind ştiinţa vieţii, HealthCare şi CropScience. „În general, ne aşteptăm ca raportul de vânzări să crească în următorii ani“, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie, dr. Marijn Dekkers, adresându-se celor 140 de jurnalişti prezenţi la conferinţa Bayer’s Perspective on Innovation 2014 din Leverkusen.
Bugetul de cercetare şi dezvoltare în domeniul Life Science se ridică la 3,2 miliarde de euro în acest an. Din această sumă, o proporţie de 70% este destinată diviziei Bayer HealthCare şi 30% alocate Bayer CropScience. Bayer este o companie puternică în afacerile din domeniul agriculturii.

„Suntem una dintre companiile cu cea mai rapidă creştere în ceea ce priveşte ştiinţa culturii“, a spus Dekkers. CropScience ocupă locul al 2-lea la nivel mondial în protecţia culturilor. În prezent, afacerea cu seminţe este pe locul al 7-lea la nivel global şi urmează să fie extinsă în continuare. „Permitem agricultorilor să ajute la îmbunătăţirea calităţii hranei pentru populaţie, permitem medicilor veterinari să îmbunătăţească starea de sănătate a animalelor. Acest lucru este în conformitate cu misiunea noastră: «Bayer: Ştiinţă pentru o viaţă mai bun㻓, a declarat Dekkers, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Noi metode pentru creşterea randamentului culturilor

Dekkers a mai adăugat că produsele din divizia de CropScience fac viaţa oamenilor mai uşoară. „Ştim cu toţii că populaţia lumii este în creştere tot timpul. Avem nevoie de modalităţi noi şi mai bune pentru a stimula producţia agricolă, dacă dorim să avem o aprovizionare cu produse alimentare corespunzătoare în viitor.“ De exemplu, fungicidul Luna™ susţine controlul în condiţii de siguranţă a infestărilor fungice în diferite soiuri de fructe şi legume, cum ar fi mucegaiul şi putregaiul. Adengo™, un erbicid pentru porumb, ajută la inhibarea dezvoltării numeroaselor ierburi şi buruieni.

Porumbul nu este numai indispensabil ca hrană pentru animale, ci se găseşte, de asemenea, în multe dintre alimentele de pe mesele noastre, în viaţa de zi cu zi. Erbicide inovatoare, cum ar fi Adengo™, sunt importante pentru alimentarea populaţiei în creştere la nivel mondial. „Ca şi în afacerile din sectorul farmaceutic, produsele noi sunt, de asemenea, foarte importante în sectorul agricol“, a spus Dekkers. În următorii câţiva ani, divizia de cercetare şi dezvoltare pentru protecţia culturilor, a seminţelor şi a calităţii acestora ar trebui să producă noi inovaţii pe piaţă. În funcţie de aprobările din partea autorităţilor de reglementare, Dekkers a estimat potenţialul anual de vânzări la un minimum de 4 miliarde de euro pentru produsele introduse pe piaţă între 2011 şi 2016.

Asemănări majore privind cercetarea pentru produsele destinate oamenilor, animalelor şi plantelor

În viitor, Bayer vrea să exploateze la maximum sinergiile în domeniul sănătăţii oamenilor, animalelor şi plantelor, a explicat Kemal Malik, membru al consiliului de management din cadrul Bayer, responsabil cu inovaţia. În cursul evoluţiei, procesele din interiorul organismelor vii au rămas surprinzător de asemănătoare. Un aspect comun al tuturor organismelor este că informaţia lor genetică este stocată sub formă de ADN. În timp ce oamenii, animalele şi plantele diferă considerabil în aparenţă, diferenţele privind aspectele de bază nu sunt atât de mari. La oameni, 99,5 până la 100 la sută din toate genele sunt identice. Există doar diferenţe minime de secvenţă, care îi face pe oameni să fie unici. Oamenii împărtăşesc peste 90 la sută din ADN-ul lor cu pisicile şi jumătate cu cel al muştelor de fructe. Şi chiar aproape 20 la sută din genele pe care oamenii le au în comun cu plantele oferă noi puncte de plecare pentru proiecte de cercetare, care sunt dezvoltate în colaborare interdisciplinară în cadrul Grupului Bayer în zonele de mecanisme comune de acţiune şi tehnologii de platformă.

Un proiect de cercetare din domeniul producţiei de energie în celule a avut deja succes în fază iniţială. A început cu trei noi familii de produse de tratare a infecţiilor fungice pentru plante (fungicide). O echipă de cercetători le-a utilizat pe acestea ca punct de pornire pentru dezvoltarea unui nou nematicid, Velum™/Verango™, care are scopul de a proteja recoltele împotriva nematozilor din sol, lansat pe piaţă în 2014. Deoarece infecţiile cu o varietate largă de specii de viermi reprezintă o problemă şi pentru animalele de fermă şi de companie, cercetătorii din domeniul sănătăţii animalelor încercă, în prezent, să identifice potenţiale ingrediente active cu acelaşi mecanism de acţiune. Între timp, s-a descoperit că această metodă de producere a energiei în celule poate fi relevantă şi pentru creşterea celulelor canceroase. Cercetătorii Bayer au reuşit să demonstreze, in vitro, că anumite tipuri de melanom reacţionează sensibil la inhibarea furnizării de energie mitocondrială. „Acesta este un exemplu perfect de sinergie în rândul ştiinţelor vieţii“, a declarat Malik. Colaborarea dintre Bayer CropScience şi Targenomix are ca scop identificarea de noi concepte de control al buruienilor şi de îmbunătăţire a calităţii plantelor. Targenomix este o anexă a Institutului Max Planck de Fiziologie Moleculară a Plantelor din Golm (Germania), unul dintre cele mai importante institute la nivel mondial din domeniul biologiei sistemelor de plante.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE