REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Inovaţiile John Deere au fost premiate la AGRITEHNICA 2017

15/10/2017

0 Comments

 
Picture
Investiţiile efectuate anual de către compania John Deere în dezvoltarea de utilaje şi echipamente agricole de ultimă generaţie au fost răsplătite de Comitetul de inovaţie al Societăţii Germane de Agricultură - DLG cu două medalii de argint şi o medalie de aur. Inovaţiile John Deere premiate vor fi prezente la ediţia de anul acesta a celui mai mare târg de echipamente agricole Agritehnica, care se va desfăşura în intervalul 12-18 noiembrie 2017 la Hanovra (Germania).
Hederele Kemper au primit medalie de aur pentru inovaţia StalkBuster

Noul StalkBuster al hederelor de recoltat furaje Kemper este conceput cu un sistem care asigură distrugerea miriştei dintr-o singură trecere cu maşina autopropulsată de recoltat furaje, distrugând habitatele supraînălţate ale dăunătorilor de porumb şi reducând riscul de apariţie a fusariozei în sol. Prin urmare, nu mai este necesară o operaţiune suplimentară de mulcire a solului. StalkBuster este integrat în cadrul de bază al hederului de recoltat Kemper. Un cuţit special zdrobeşte fiecare rând de mirişte înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l poată aplatiza. Ca urmare, tulpinile nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici. O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului. Acest lucru permite ca fiecare tulpină să fie tăiată complet la nivelul solului. Cuţitul a fost fabricat din material rezistent la uzură pentru a garanta o durată lungă de viaţă. Acţiunea de tăiere scăzută a StalkBuster şi distrugerea completă a tulpinilor elimină habitatul larvelor de porumb din tulpini şi astfel reduce riscul de dezvoltare a fusariozei. În plus, nu vor rezulta reziduurile voluminoase de recoltare care pot îngreuna ulterior prelucrarea solului. Consumul de putere al StalkBuster este surprinzător de scăzut. Cu unitatea directă şi reglarea optimă la sol a unităţilor individuale, nu sunt necesari mai mult de 4 CP pentru fiecare rând. De asemenea, în zonele afectate de şoarecii de câmp, StalkBuster reduce numărul de aplicaţii chimice pentru eliminarea dăunătorilor din cultură. Avantajul economic total al utilizării sistemului este estimat la aproximativ 84 de euro pe hectar, comparativ cu cea mai bună soluţie existentă (adică mulcirea).

Sistemul John Deere EZ Balast Wheel a primit medalia de argint

Sistemul nou pentru roţi EZ Ballast de la John Deere oferă o soluţie versatilă de balastare pentru tractoare, fără a folosi tiranţii faţă sau cei spate. Distribuţia flexibilă a greutăţii în sistem este concepută pentru a asigura o tracţiune mai mare şi o compactare mai mică a solului. Flexibilitatea la balastare este importantă pentru diferite aplicaţii, dar deseori acest proces implică mult efort şi consum de timp. Sistemul de roţi EZ Ballast permite operatorilor să schimbe greutatea roţilor din faţă şi din spate foarte rapid, fără a fi nevoie de unelte suplimentare. Este nevoie de doar 5 minute pe roată pentru a adăuga sau elimina greutăţile şi nu este necesară o a doua persoană. Fiecare roată din faţă poate fi echipată cu o greutate de 250 kg, în timp ce roţile din spate - cu două greutăţi de 250 kg, ceea ce înseamnă că pot fi adăugate şi îndepărtate până la 1,5 tone, în total. Operatorul este capabil să regleze cu uşurinţă greutatea şi greutatea totală, fără a împiedica capacităţile de ridicare faţă şi spate. Acest lucru este susţinut de sistemul John Deere Ballast Assist, care rulează pe afişajul CommandCenter al tractorului. După ce au fost selectate instrumentele necesare din faţă şi din spate, sistemul recomandă cea mai potrivită distribuţie a greutăţii şi greutăţile corespunzătoare ale roţilor. Pe şosea, sistemul EZ Balast Wheel permite operatorilor să evite greutatea inutilă pe tractor şi să reducă costurile de combustibil cu până la 3%. În plus, o greutate globală mai mică a tractorului permite o creştere a încărcăturii utile a remorcii, astfel încât capacitatea de transport poate fi amplificată cu până la 9%.

AutoTrac Implement Guidance - sistemului de ghidare AutoTrac pe tractor a primit medalia de argint

Noul sistemul de ghidare (AutoTrac al implementelor) AutoTrac Implement Guidance John Deere, direcţionează atât implementul, cât şi tractorul, combinat cu un aparat de fotografiat şi cu sistemul de direcţie GPS pentru controlul vitezei mari şi al culturii vegetale. Fereastra de timp pentru controlul optim al buruienilor mecanice este foarte limitată. Prin urmare, John Deere şi filiala sa Monosem au dezvoltat un sistem activ, integrat de control al implementului pentru prăşirea între rânduri. Sistemul permite viteze foarte mari de lucru de până la 16 km/h, fără a afecta cultura. Toate informaţiile sunt afişate şi setările sunt introduse pe display-ul tractorului CommandCenter 4. Mecanismul este controlat de o unitate de control electro-hidraulică de pe tractor. Spre deosebire de alte unităţi complexe de poziţionare, acest sistem funcţionează cu un stabilizator lateral hidraulic pe legăturile inferioare, în timp ce poziţia de legătură superioară a cârligului cu trei puncte este monitorizată continuu. Sistemul de ghidare AutoTrac implementează nu numai în rânduri drepte, ci şi pe pante şi în jurul colţurilor. Sunt posibile corecţiile şi trecerile mai mult de 500 mm ale sculelor de prăşit, în timp ce două brăzdare cu discuri hidraulice asigură o precizie bună de urmărire, în special la viteze mari. Brăzdarele brevetate sunt fixate pe tiranţii tractorului şi absorb şocurile tractorului şi ale implementului ataşat. Tractorul este controlat în acelaşi mod, atât cu camera, cât şi cu receptorul GPS StarFire montat pe cabină. În modul hibrid, ambele sisteme se completează perfect între ele. Atunci când este utilizat în combinaţie cu sistemul de management iTEC Pro John Deere, automatizarea completă a controlului buruienilor este posibilă.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE