REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

IPSO Agricultură lansează pe piaţă combinele John Deere din seria 700

15/3/2018

0 Comments

 
Picture
La data de 15 februarie a.c., IPSO Agricultură a organizat la Bucureşti un eveniment exclusivist pentru clienţii săi importanţi, cu scopul de a le prezenta noua serie de combine dezvoltată de constructorul american John Deere - o revoluţie în activitatea de recoltare.
Cuvântul de deschidere i-a revenit dlui Arnoud van Strien, directorul general al IPSO Agricultură, care a afirmat că începutul de an aduce pentru companie o nouă identitate vizuală, care marchează anganjamentul acesteia, asumat în cei peste 20 de activitate pe piaţa autohtonă, faţă de agricultura românească.

„Cea mai de preţ moştenire este pământul. Bine lucrat“ - noua deviză a companiei

„Respectul pentru fermieri, pentru activitatea lor şi pentru efortul pe care îl depun la cultivarea pământului au fost elementele care ne-au ghidat în conturarea acestei companii. Când am demarat această companie ne-am gândit, în primul rând, la fermieri, la activitatea lor zilnică şi la moştenirea cea mai de preţ: pământul. Utilajele noastre sunt proiectate pentru o prelucrare responsabilă a solului, astfel încât, la sfârşit de campanie, fermierul să obţină o recoltă bogată calitativ şi cantitativ. Ne-am asumat un angajament pe termen lung faţă de producătorii agricoli şi încercăm, în permanenţă, să susţinem eforturile lor pentru asigurarea necesarului de produse agricole. Până la urmă, cea mai de preţ moştenire rămâne pământul bine lucrat cu utilaje de la IPSO Agricultură. Avem produse şi servicii care ajută la lucrul pământului cu simţ de răspundere. Aş dori să mai vorbesc despre evoluţia agriculturii din România. De exemplu, faţă de 2004, când nimeni nu voia să finanţeze agricultura, acum lucrurile s-au schimbat. Agricultura nu mai este considerată a cincea roata la căruţă şi mă bucur că am ajuns să scriem agricultura cu un mare «A» în România“, a afirmat directorul general al companiei.

Prezentarea caracteristicilor tehnice ale combinelor JD din seria 700 a fost realizată în mod inedit, sub forma unei piese de teatru, unde Radu Meşină a jucat rolul unui fermier, iar Cosmin Miroiu - pe cel al unui reprezentant de vânzări care reuşeşte să-l convingă pe agricultorul sceptic de performanţele noii maşini de recoltat. Combinele din noua serie sunt cu flux axial, adică baterea şi treierarea se fac prin intermediul unui singur rotor, sunt productive, performante şi dispun de motor cu o capacitate de până la 625 CP. Asigură o bună calitate a boabelor culese pentru că procesul de batere este foarte lin, nu este atât de agresiv ca la combinele clasice cu tobă transversală, iar pierderile înregistrate sunt foarte mici. Noile modele performează la culturile prăşitoare, dar asigură rezultate imbatabile şi la păioase. Alte atuuri ale combinelor JD S700 sunt sistemul de automatizare complet, sistemul de măsurare a randamentului şi, nu în ultimul rând, partea de inteligenţă, care permite obţinerea unor performanţe remarcabile. Noile maşini de recoltat pot fi echipate cu o gamă largă de hedere, de la melcii cu design tradiţional până la alimentarea activă a materialului recoltat cu lăţime variabilă a curelei, de până la 12,2 m. „Reglarea hederului se face din cabină, prin apăsarea unui singur buton, deoarece tot procesul este hidraulic. Conversia de la grâu la rapiţă şi invers se face în mai puţin de 5 minute. Pentru recoltarea culturii de soia recomand hederul F600, cu bară de tăiere flexibilă, fabricat în SUA, ce are o lăţime maximă de 10,7 m, asigură o copiere foarte bună a terenului şi are pierderi minime la nivelul hederului fie că se recoltează soia sau fasole. Avem soluţii pentru toate nevoile fermierilor“, a spus dl Miroiu, specialist de produs IPSO Agricultură.

Combinele John Deere S700 sunt uşor de manevrat, pentru că se autocalibrează în funcţie de nevoi. Garanţia standard presupune o perioadă de 2 ani la motor şi un an pentru întregul utilaj. În cazul în care se achiziţionează mai multe utilaje, IPSO Agricultură poate să ofere, în funcţie de solicitările beneficiarului, o extensie de garanţie de până la 5 ani. În cazul în care o combină se defectează şi se întârzie reparaţia ei, IPSO Agricultură oferă o variantă alternativă de recoltare. În standard este inclus şi accesul la serviciul de telematică JDLink - destinat unei mai bune optimizări a flotei şi a unei performanţe mai bune în recoltare.

„Prin intermediul tabletei, telefonului, laptopului pot fi urmăriţi parametrii combinei: locaţie, consum de motorină, coduri de eroare, rapoarte de exploatare. Punerea în funcţiune va fi realizată de specialiştii noştri, care îi vor instrui pe operatori cu privire la modul de funcţionare a combinei şi le vor explica inclusiv cum se utilizează Green Star 4600. Administratorul fermei poate vedea în timp real ce vede operatorul pe calculatorul combinei, cu ajutorul serviciului Remote Display Access, care este inclus în dotarea standard“, a precizat specialistul. Cu noile dotări (pachete de conectivitate), datele sunt transmise automat din cabina maşinii de recoltat către centrul de operaţiuni, pe myjohndeere.com. Pot fi vizualizate toate datele privind randamentul combinei şi monitorizarea funcţiilor principale, precum nivelul de carburant, nivelul din buncărul de cereale etc. IPSO Agricultură are un departament specializat privind servicul FarmSight în toate cele opt puncte de lucru din ţară, având oameni instruiţi în acest sens. FarmSight este un pachet de servicii conceput pentru a îmbunătăţi eficienţa la recoltare, prin optimizarea maşinii, întreţinere şi logistică superioare.

Cinci modele pentru  o recoltare automată

Seria de combine John Deere cuprinde cinci modele (S760, S770, S780, S785 şi S790), cu îmbunătăţiri notabile atât pe partea de conectivitate, cât şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirile aduse pentru o recoltare automatizată a culturilor. Seria S700 este rezultatul a peste 8 ani de perfecţionare a modelelor de combine cu rotor unic. La proiectarea noii serii de combine, inginerii au ţinut cont de sugestiile şi nevoile fermierilor. Au îmbunătăţit semnificativ performanţele maşinii, productivitatea operatorului, calitatea producţiei obţinute la recoltare şi au redus costurile de funcţionare. În acelaşi timp, echipele de cercetare şi dezvoltare au creat noi instrumente de monitorizare şi comunicare. Astfel, au simplificat optimizarea şi gestionarea operaţiunilor de recoltare.

Calitatea constantă a boabelor şi pierderi reduse

Seria S700 de la John Deere este, prin excelenţă, combina cu adevărat automată disponibilă în prezent pe piaţă. Reglarea integrată a combinei (AIC2 - ajustarea integrată a combinei) garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiţii. Deoarece reglajele manuale periodice nu mai sunt necesare, operatorii se pot baza pe eficienţa maximă a combinei lor. Camerele digitale din elevatoarele de boabe curate şi de reziduuri măsoară permanent cantitatea de boabe sparte şi de mizerie şi realizează reglaje automate în timp real pentru a menţine nivelurile presetate anterior, fără intervenţia operatorului. Managementul activ al randamentului este o altă inovaţie automatizată adusă de John Deere, care le permite fermierilor să economisească timp şi să crească performanţele la recoltare. Cu combinele John Deere din seria S700 nu mai sunt necesare calibrări manuale şi nici cântărirea dublă a remorcilor, care consumă timp.

Gestionarea mai bună a randamentului la recoltare

Trei senzori din interiorul buncărului măsoară automat modificările de greutate pe măsură ce buncărul de boabe se umple. Sistemul compară aceste măsurători cu cele ale senzorilor de randament şi umiditate, pentru a calibra permanent senzorul de randament. Cel mai important avantaj adus de sistem este generarea curbei de calibrare la viteze şi niveluri de randament variate utilizând mai multe puncte de calibrare, aceasta fiind o operaţiune pe care operatorii o efectuează, de obicei, manual, pe teren. Datorită acurateţei datelor privind randamentul, fermierii ştiu exact câte tone vor recolta.

Confort sporit pentru operator

Nici cabina nu a fost neglijată atunci când s-a gândit proiectarea combinelor John Deere din noua serie S. Automatizarea combinei aduce cu sine şi un confort sporit pentru operator. Astfel, scaunul este prevăzut cu suspensie pneumatică cu pivot şi amortizare faţă-spate şi lateral, iar în configurarea standard cabina este prevăzută cu un monitor cu afişaj cu ecran tactil CommandCenter Gen 4 de 10 inci, joystick multifuncţional CommandPRO cu şapte butoane programabile, frigider, aer condiţionat şi sistem de încălzire automatizate. Datorită conceptului ergonomic, fiecare buton este accesibil imediat, astfel că operatorul nu trebuie să dea drumul manetei în timp ce îşi concentrează atenţia asupra hederului. Noua manetă este intuitivă şi mai subţire decât la modelul precedent.

Testele au demonstrat adaptabilitatea combinelor la specificul fermelor autohtone

„Anul trecut am testat această maşină de recoltat în mai multe ferme din ţară, neau interesat funcţionalitatea ei, precum şi performanţele pe care le înregistrează, iar în urma testelor din câmp am remarcat că este potrivită pentru fermele din România. Operatorul, indiferent de pregătire, poate obţine performanţe ridicate“, a mai spus directorul general al companiei, dl Van Strien.

Fermierii români au avut ocazia să vadă în premieră, în câmp, modelul JD S770i, la începutul lunii octombrie 2017, în ferma Ildu, din judeţul Călăraşi. Evenimentul oficial de lansare a noii serii de combine din februarie a fost organizat ca un adevărat show, cu sunet şi jocuri de lumini, care au încântat în mod deosebit participanţii. Pe parcursul întregii seri, reprezentanţii IPSO Agricultură s-au remarcat plăcut prin surprizele pe care le-au pregătit invitaţiilor săi.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE