REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

John Deere continua investitiile in India

15/2/2011

0 Comments

 
Picture
Deere & Company îşi va mări capacitatea de producţie de tractoare agricole în India prin construcţia unei noi fabrici şi extinderea fabricii deja existente. Deere a afirmat că această acţiune va determina o mai bună poziţionare a companiei astfel încât aceasta să-şi continue dezvoltarea remarcabilă planificată pentru piaţa de tractoare indiană.


Deere va investi aproximativ 100 milioane de dolari pentru a construi noua fabrică şi pentru a-şi extinde actuala fabrică de tractoare din Pune. Noua fabrică va produce tractoare agricole de mici dimensiuni care vor fi vândute în India şi la export către alte ţări. Încă nu s-a stabilit o locaţie pentru noua fabrică. „John Deere va urmări în continuare oportunităţile de dezvoltare din întreaga lume legate de domeniile noastre de activitate principale – utilajele agricole şi de construcţii,” a declarat Samuel R. Allen, preşedinte şi director executiv al Deere & Company. „Am avut succes în ceea ce priveşte creşterea cotei noastre pe piaţa tractoarelor din India şi vom investi pentru a menţine acest succes”.
Anunţul succede alte investiţii făcute de John Deere în India, care includ construcţia unei fabrici de utilaje pentru recoltarea cerealelor în septembrie 2010 şi inaugurarea unei staţii de epurare a apei John Deere la începutul anului 2010, ambele fiind proiecte deschizătoare de noi drumuri. În plus, Deere a deschis un centru tehnologic şi tehnic la Pune în 2005 şi este implicat într-un contract de asociere în participaţiune cu Ashok-Leyland – un lider tehnologic al industriei de vehicule comerciale din India – pentru producţia de utilaje pentru construcţii.
Deere are un trecut puternic pe piaţa industriei agricole din India, care include vânzarea de utilaje în India de acum aproximativ 60 de ani. Mai recent, John Deere a creat în India în 1997 o asociere în participaţiune şi a dobândit complet asocierea în 2009. John Deere India a fost în ultimii 5 ani cel mai mare exportator de maşini agricole. Tractoarele John Deere produse în India se vând acum în 70 de ţări.
„India va fi un contribuabil important în timp ce lumea se străduieşte să facă faţă cererii globale în continuă creştere pentru producţia alimentară. Pentru ca Deere să-şi menţină şi să-şi dezvolte rolul de lider, trebuie să fim activi în multe economii din întreaga lume”, a spus Allen. „Ne concentrăm pe clienţii a căror activitate este legată de pământ şi considerăm că ne sporim abilitatea de a-i servi pe aceşti clienţi producând chiar în locul sau în apropierea locului în care aceştia ne folosesc produsele”.

John Deere – liderul pieţei de tractoare din Franţa
Potrivit unui studiu efectuat în 2010 privind piaţa tractoarelor de publicaţia comercială Materiel Agricole, cota de piaţă a companiei John Deere a crescut în Franţa la 20,8%, de la 19,7% cât deţinea în anul precedent. În ciuda unei scăderi a pieţei cu 22,2% la aproximativ 23.875 de unităţi comparabile, compania a fost capabilă să depăşească jalonul de 20% din cota de piaţă pentru prima oară în cei 50 de ani de existenţă a firmei John Deere în Franţa.
„Faptul că ne-a crescut cota de piaţă, în ciuda unei scăderi considerabile a cererii, reflectă calitatea gamei noastre de produse, angajamentul dealerilor noştri şi dedicarea întregii noastre echipe de marketing”, a spus Remi Hanot, director general de vânzări al John Deere France SA din Ormes.
Conform aprecierilor făcute de Materiel Agricole, următorul competitor din top a atins o cotă de piaţă de 16,9%, iar restul de patru competitori deţin între 12 şi 8% din piaţă. „Datorită legislaţiei UE, cifrele publicate de Materiel Agricole nu sunt finale, şi nici oficiale. Dar tradiţional, s-au dovedit a fi destul de precise”, a adăugat Hanot.
Pe lângă Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania, John Deere deţine poziţia de lider pe alte câteva pieţe de tractoare din Uniunea Europeană.

Tractorul John Deere bate patru recorduri legate de consumul de combustibil
Modelele anului 2010 produse de John Deere, tractoarele seria 8R continuă să bată recordurile legate de eficienţa consumului de combustibil pentru tractoare mari pentru culturi în rânduri, conform laboratorului Nebraska Tractor Test Lab (Laboratorul de Testare a Tractoarelor din Nebraska - NTTL) din SUA, având rezultate deosebite privind economia de combustibil la patru din cele cinci teste care descriu cel mai îndeaproape modul în care aceste tractoare sunt folosite pe câmp.
În toamna anului 2009, un tractor John Deere 8320R a bătut recordul atins de modelul 8430, declarat drept tractorul pentru culturi în rânduri cel mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil, testat vreodată cu testul prizei de putere la viteza nominală a motorului. Restul de modele 8R şi 8RT introduse pentru 2010 au fost evaluate recent şi un al doilea model din seria 8R, 8295R, a stabilit un nou record pentru eficienţa consumului de combustibil de 225g/kWh în urma aceluiaşi test al prizei de putere, bătând valoarea de 228g/kWh înregistrată de 8320R.
Aceste rezultate dovedesc în mod clar că John Deere este un lider declarat al eficienţei consumului de combustibil, şi că noua abordare legată de recircularea gazelor de eşapament răcite (EGR) pentru îndeplinirea reglementărilor Etapei IIIB/normelor intermediare  de emisie Tier4 poate genera o excelentă economie de combustibil, fără problemele şi cheltuielile suplimentare pentru al doilea fluid necesar pentru sistemele cu reducere catalitică selectivă (SCR).
Există numeroase teste înregistrate în rapoartele NTTL care măsoară eficienţa consumului de combustibil al tractoarelor. John Deere consideră că următoarele teste arată cel mai clar cum sunt folosite pe câmp cel mai frecvent tractoarele mari pentru culturi în rânduri:
  • Priza de putere la viteza nominală a motorului
  • Putere maximă la bara de tracţiune
  • Tracţiune de 75% la o viteză redusă a motorului
  • Tracţiune de 75% la putere maximă
În plus faţă de testul prizei de putere la viteza nominală a motorului, tractorul 8295R a stabilit recorduri NTTL şi la testele la bara de tracţiune pentru putere maximă efectuate pe tractoare mari pentru culturi în rânduri dovedind cel mai eficient consum de combustibil, o tracţiune de 75% la o viteză redusă a motorului şi o tracţiune de 50% la o viteză redusă a motorului. De asemenea s-a apropiat cu 5g/kWh de liderul testului cu o tracţiune de 75% la putere maximă. Rezultatele testelor NTTL pentru restul tractoarelor din seria 8R, modelele anului 2010, sunt similare, oferind clienţilor o linie completă de tractoare cu roţi şi şenile car pot reduce la minim costurile cu combustibilul şi cheltuielile de funcţionare pentru a generarea puterii necesare.

KUHN şi RAUCH îşi consolidează parteneriatul
Pentru a se adapta mai bine la ciclurile rapide de dezvoltare necesare pentru o puternică prezenţă internaţională, companiile KUHN şi RAUCH au decis să-şi consolideze parteneriatul.
BUCHER INDUSTRIES, compania mamă a firmei KUHN, este în curs de achiziţionare a unui pachet minoritar de acţiuni în cadrul RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH. Achiziţionarea acestor interese minoritare depinde încă de aprobarea autorităţilor de concurenţă din Germania. Aceasta este o nouă etapă a parteneriatului de succes dintre companiile KUHN şi RAUCH, care a început acum câţiva ani.
Această cooperare a început cu vânzarea şi distribuirea utilajelor de împrăştiere a fertilizatorilor, dezvoltate şi produse de RAUCH, în Franţa şi pe alte pieţe de export. Astăzi, RAUCH şi KUHN colaborează şi în domeniul important al semănătorilor pneumatice.
Organizarea şi managementul, precum şi reţelele de distribuţie ale ambelor companii vor rămâne neschimbate.
Reţeaua de distribuţie KUHN, creată pe cinci continente, reprezintă o bază solidă pentru un marketing viitor eficient al gamei de produse.
Înregistrând profit chiar şi în anul de recesiune, compania RAUCH Landmaschinenfabrik a generat vânzări de 41,8 Mil EUR pe exerciţiul financiar 2009/2010 (încheiat la 31 iulie 2010). Cu o forţă de muncă de 300 de angajaţi, în septembrie 2009 RAUCH şi-a grupat fabricile amplasate înainte în mai multe locaţii, într-o nouă uzină situată la Baden Airpark.
Grupul KUHN este un producător important de utilaje agricole specializate în domeniul recoltării păşunilor, al realizării de aşternuturi pentru animale, al alimentării cu nutreţ şi al cultivării solului, având fabrici în Franţa, Olanda, Statele Unite şi Brazilia. Kuhn a înregistrat în 2009 vânzări de 630 milioane de Euro având 3150 de angajaţi în întreaga lume.

În prezent, IPSO Agricultură numără peste 200 de angajaţi care îşi desfaşoară activitatea în 7 centre regionale pentru distribuţie de utilaje ,piese de schimb şi service respectiv: Mogoşoaia, Feteşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Tg. Mureş şi Filipeşti, şi în 5 puncte de lucru pentru vânzare piese de schimb respectiv: Hanu Conachi, Ulmeni, Alexandria, Alba Iulia şi Ovidiu.
Grupul Monnoyeur investeşte în România încă din 1991 şi aceste investiţii în domeniul agriculturii nu se vor opri. Sunt în curs de studiere şi alte proiecte destinate asigurării satisfacţiei clienţilor şi care implică planuri de recrutare şi de formare importante. Pentru a lucra bine sunt necesare echipe bune, pentru a avea echipe bune trebuie desfăşurate programe de formare continuă astfel ca fiecare angajat să evolueze permanent.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE