REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Linzer Agro Trade - o prezenta activa pe piata ingrasamintelor chimice

15/7/2012

4 Comments

 
Linzer Agro Trade - o prezenta activa pe piata ingrasamintelor chimice - Agrimedia.ro
Compania de îngrăşăminte chimice Linzer Agro Trade, subsidiară a Grupului Borealis, a inaugurat la data de 16 iunie a.c. un depozit în judeţul Giurgiu, cu o capacitate totală de 20.000 de tone. Investiţia s-a ridicat la suma de 5 milioane de euro şi, potrivit reprezentanţilor firmei, alte două depozite urmează să fie construite în viitorul apropiat. Scopul acestor demersuri este consolidarea poziţiei pe piaţa românească, apreciată ca având un potenţial foarte mare şi care ar plasa-o în topul ţărilor unde Linzer Agro Trade este prezentă.


Linzer Agro Trade - o prezenta activa pe piata ingrasamintelor chimice - Agrimedia.ro
Pe langă filiala din Romania, Linzer Agro Trade activează în 6 ţări: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Bulgaria, iar în Austria, Germania, Franţa şi Italia deţine echipe de vanzări. Reţeaua de distribuţie a firmei este dezvoltată de-a lungul Dunării, deoarece transportul ingrăşămintelor chimice se realizează, în mare parte, naval. Linzer Agro Trade este un distribuitor important de ingrăşăminte chimice în Europa, dar şi producător, avand o fabrică la Linz, în Austria, unde se produc zilnic circa 5.000 de tone de fertilizanţi, şi una la Ottersheim, în Franţa, achiziţionată la inceputul anului. În portofoliul de produse al Linzer Agro Trade se regăsesc ingrăşăminte chimice de tipul N, K, NP şi NPK.

O strategie construită în jurul clienţilor

„În 2011, Linzer Agro Trade a vandut o cantitate de 2,2 milioane de tone de ingraşăminte chimice, iar cifra de afaceri inregistrată a fost de 700 de milioane de euro. Principala noastră forţă constă în faptul că suntem foarte aproape de clienţi”, a afirmat dl Gerald Papst, manager general al Linzer Agro Trade. în Romania, compania a vandut anul trecut o cantitate de 105.000 de tone de ingrăşăminte chimice, iar în 2012 aceasta şi-a propus să comercializeze cu 30.000 de tone mai mult.

„Dintre toate ţările unde avem filiale, Romania este plasată pe locul 2 după volumul de vânzări. Primul loc este ocupat de Ungaria, însă pe această piaţă avem o experienţă de 20 de ani. În Romania, suntem prezenţi de 6 ani şi am observat că piaţa are potenţial, chiar dublu faţă de Ungaria. Acesta este motivul pentru care suntem prezenţi pe piaţa românească, iar strategia noastră este să fim aproape de client”, a susţinut dl Jurgen Kowatsch, marketing manager al Linzer Agro Trade. în Romania, Linzer Agro Trade deţine 4 depozite: la Deveselu, Şimian, Hanu Conachi şi cel inaugurat de curand la Frăteşti, în judeţul Giurgiu. La Orşova, firma are un punct de lucru unde se efectuează operaţii de descărcare şi însăcuire.

„Pentru a fi aproape de agricultori, vom stabili o reţea de distribuţie în Romania. Operăm în 5 puncte de lucru, iar în următorii 2 ani vom deschide alte două depozite. Unul este în fază de proiect şi se va construi în judeţul Timiş, iar celălalt, care va fi amplasat în zona de sud-est a ţării, este încă în faza de idee”, a afirmat dl Kowatsch.

Depozitul din judeţul Giurgiu are o capacitate totală de 20.000 de tone, din care 7.000 de tone de ingrăşăminte chimice pot fi depozitate vrac şi 13.000 de tone sub formă ambalată. Aici se află două linii de ambalare, pentru saci de 50 kg şi big bags de 600 kg, iar capacitatea de ambalare este de pană la 150 tone/zi. Piaţa bulgară va fi şi ea aprovizionată din depozitul de la Giurgiu. Potrivit dlui Kowatsch, firma va investi nu doar în construirea de noi depozite, ci şi în relaţia cu fermierii.

„Comunicarea directă cu clienţii este foarte importantă şi suntem mandri că putem oferi suport agronomic. Avem cateva campuri experimentale în Romania, unde aplicăm acelaşi model de fertilizare pe care il folosim şi în celelalte ţări. Le oferim posibilitatea fermierilor de a face comparaţii, venim cu produse noi şi sfaturi privind imbunătăţirea metodei de aplicare a ingrăşămintelor chimice”, a precizat reprezentantul companiei.

La evenimentul desfăşurat la jumătatea lunii iunie, cei prezenţi au avut ocazia să viziteze un astfel de câmp demonstrativ, înfiinţat pe terenurile societăţii Romvelia SRL, şi care a cuprins mai multe variante de fertilizare pentru culturile de grau, porumb şi floarea-soarelui. Lipsa precipitaţiilor şi a posibilităţii de irigare au făcut ca, în special, fertilizările faziale să nu fie pe deplin valorificate de către plante.

Cerere crescută de nitrocalcar

În privinţa normei de aplicare a ingrăşămintelor chimice, reprezentantul Linzer Agro Trade a afirmat că în vestul Europei aceasta este de 90-100 kg azot substanţă activă/ha, iar în partea de est cantitatea administrată este de 60 kg/ha.

„În zona de est a Europei estimăm ca va creşte cu cel puţin 1% pe an cantitatea de ingrăşăminte chimice folosită. Comparativ, în vestul Europei se folosesc, cu precădere, nitrocalcarul şi ingrăşămintele complexe, în timp ce în partea de est se preferă azotatul de amoniu şi ingrăşămintele de tip DAP şi MAP. Azotatul de amoniu nu este uşor de manipulat, trebuie să indeplineşti o serie de condiţii legale pentru a-l transporta şi depozita. Distribuţia este, totodată, complicată şi restrictivă. Acesta este motivul pentru care am construit acest depozit, suntem autorizaţi să depozităm o cantitate de 5.000 de tone de azotat de amoniu. Din punct de vedere al siguranţei, depozitul indeplineşte cele mai inalte standarde, iar construcţia din lemn pentru depozitarea vrac a ingrăşămintelor non ADR este unică în Romania. Avem grijă de produse, de mediul inconjurător şi, nu în ultimul rand, de oamenii noştri şi ne mandrim cu faptul că putem indeplini aceste standarde ridicate”, a afirmat dl Kowatsch. În opinia acestuia, produsele naţionale au un preţ mai atractiv decat cele practicate de firma Linzer Agro Trade, însă cele din urmă sunt de calitate, au o eficienţă mai mare, pot fi imprăştiate mult mai uniform şi consumul pe unitatea de suprafaţă este mai mic.

„Pe piaţa din Romania vindem în special produse NP şi NPK şi observ o cerere puternică pentru nitrocalcar, dar bineinţeles în Romania produsul principal cerut este azotatul de amoniu, pe care il comercializăm, dar nu-l producem. Este important ca fermierii să inţeleagă că mărind foarte puţin nivelul substanţei active aplicate obţin un spor de producţie important.

Nitrocalcarul este uşor de depozitat, nu este un produs periculos precum azotatul de amoniu şi nu iţi trebuie acte pentru transport. Pe de altă parte, granulaţia este mai mare faţă de azotat şi poate fi administrat mai uniform. Cel mai important aspect este că loturile demonstrative fertilizate cu nitrocalcar au dat rezultate mai bune decat cele fertilizate cu azotat de amoniu”, a susţinut dl Jurgen Kowatsch, marketing manager al Linzer Agro Trade.

Ana MUSTĂŢEA

4 Comments
ovidiunadasan
12/1/2013 09:14:24

buna sunt ovidiu sunt din judetul arad si as avea o prorunere pentru dumneavoastra daca ati dori sa deschideti si in judetul arad un mic depozit de ingrasaminte chimice ar fi bine venit pentru ca in zona nu pre este asa ceva si eu ma ocup de agricultura si foarte greu gasesc ingrasaminte chimice si la preturi exagerate

Reply
Maria
11/12/2013 08:01:52

Buna ziua,
Mai sunteti interesat de colaborare pentru ingrasaminte?

Reply
CRISTEA IOAN link
8/3/2013 10:17:07

INGRASAMINTE CARTOFI NPK 5 28 28 PRET, ASTEPT RASPUNS URGENT

Reply
Erdo M-Z Hunor PFA
8/11/2018 20:14:53

Va rog sa trimiteti o oferta pentru ingasaminte linzer 12-12-17.

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE