REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Massey Fergurson vrea sa-si mareasca vanzarile la gama de combine

15/9/2010

0 Comments

 
Picture
_În anul 1938, Massey Ferguson inova domeniul agricol prin lansarea primei combine autopropulsate din lume. Astăzi, compania vine cu o altă noutate – tehnologia SCR (Selective Catalytic Reduction) la mașinile de recoltat. Primul model care dispune de acest sistem este MF 9280 Delta. Pe lângă această caracteristică, combina are o capacitate mare de prelucrare, datorită combinării sistemului tradițional de treierat cu sistemul de separare cu rotor. Prin această alcătuire hibridă a secției de treierat, specialiștii de la MF speră să ridice nivelul de performantă existent la gama de combine.

_Compania Massey Ferguson a organizat în prima jumătate a lunii august, în Germania, la Sadenbeck, o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat combina hibrid MF 9280 Delta, care a primit titlul de mașina anului 2010 la târgul Agritehnica de la Hanovra (Germania) din noiembrie 2009. Planul ambițios pe care vrea să-l demareze Massey Ferguson în următorii cinci ani este acela de a crește vânzările la combine, astfel încât să atingă aceeași cotă pe care o are la gama de tractoare. Pentru a realiza acest obiectiv, în fiecare an MF va veni cu ceva nou pe piață. „Suntem conștienți că nu va fi ușor să dublăm vânzările la combine, însă prin fabricarea unor produse superioare, performante, această țintă poate fi atinsă. Înainte ne-am concentrat mai mult pe gama de tractoare, însă acum prioritățile companiei s-au schimbat și dorim să încorporăm și partea de combine în oferta noastră, astfel încât să putem furniza o paletă mai largă de produse”, a afirmat dl Mike Edmond, director departament de combine.

Cerere de combine din clasa 8 pe piața mașinilor agricole
MF 9280 Delta face parte din clasa 8 de combine (peste 400 CP) și este firesc să ne întrebăm de ce Massey Ferguson s-a axat pe acest segment. Lămurirea a venit din partea directorului care se ocupă cu partea de combine, acesta prezentând un grafic destul de grăitor. Cifrele arătau pentru piața Europei de Vest o stagnare a vânzărilor la combinele din celelalte clase, pe când cererea pentru mașinile de recoltat din clasa 8, de puteri mari, înregistrează o creștere de 16%. Pentru a ne face o idee privind trendul acestei cereri, în urmă cu 10 ani vânzările abia atingeau 6%.

Principalele țări unde vânzările la combinele din clasa 8 au o pondere crescândă sunt Marea Britanie (27%), Germania (20%), Franța (8-10%) și Danemarca. Acest lucru arată faptul că fermierii sunt, mai mult ca oricând, orientați spre mașini performante, economice și ușor de întreținut.

Combina MF 9280 Delta este fabricată în Italia și va fi disponibilă din toamna anului 2010, astfel încât s-o putem vedea în lucru, la recoltare, începând cu anul viitor. Mașina dispune de un heder de 9 m PowerFlow, care îi conferă o productivitate maximă, are un rezervor pentru cereale de 10.500 de litri capacitate și un motor de 9,8 litri în 7 cilindri Agco Sisu Power (469 CP) cu tehnologie SCR (Selective Catalytic Reduction). Massey Ferguson a fost prima companie care a lansat tehnologia SCR la tractoare, iar acum vine cu acest sistem la gama de combine.

Prin tehnologia SCR (Reducere Catalitică Selectivă), emisiile de oxid de azot sunt reduse drastic cu ajutorul unei soluții de uree, numită AdBlue, și transformate în azot și vapori de apă inofensivi. Aditivul AdBlue este injectat în gazele de evacuare înainte ca acestea să treacă printr-un catalizator SCR.

Prin această tehnologie, emisiile de gaze se reduc cu până la 85%, iar consumul de combustibil cu până la 10%. Combina hibrid MF 9280 Delta este denumită astfel deoarece îmbină sistemul convențional de treierat cu unul de separare cu rotor. Prin îmbinarea celor două sisteme rezultă o capacitate mare de prelucrare, o calitate superioară a paielor recoltate cu cerințe extrem de reduse de putere. Sistemul de treierat și separat poartă denumirea de HyPerforma. Distanța de la bătător la contrabătător este de 40 mm.

Contrabătătorul este prevăzut cu o șină de preluare ce mărește unghiul de înfășurare cu material. Sistemul de transmisie nu este solicitat, grație unei alimentări intense și constante. Linia de preluare asigură totodată și o pretreierare înainte ca grămada de material să ajungă la deschizăturile contrabătătorului.

Rezultatele sunt excelente, fără a fi nevoie de plăci suplimentare de dezaristare. Distanța dintre șinele contrabătătorului devine mai mare înspre capătul inferior, ceea ce garantează o separare mai eficientă.

Combina MF 9280 Delta dispune de un sistem nou de curățire, numit Venturi, foarte performant, ce asigură un debit al aerului suflat mai puternic cu 15%. Prin mărirea volumului de aer se obține o recoltă curată, cu pierderi minime.

Caracteristicile tehnice ale combinei MF 9280 Delta
Motor de 9,8 litri în 7 cilindri AGCO SISU Power cu tehnologie SCR. MF Delta este prima combină din lume care utilizează această tehnologie; are heder PowerFlow de 9,2 m; sistem de treierat și separat HyPerforma; rotoare cu un diametru de 475 mm și o lungime de 4,2 m; sistem de curățire Venturi; cabină spațioasă, cu aer condiționat și terminal Detavision, comenzi ușor de utilizat și, opțional, sistem de ghidare Autoghide; tocător performant de paie cu dispozitiv de tăiere cu 108 cuțite dispuse pe 8 rânduri; împrăștietor radial de pleavă Maxi Spread.

Combina anului 2030
Încă de pe acum, Massey Ferguson se gândește la modelul de combină pe care-l va lasa peste 20 de ani pe piața mașinilor agricole de puteri mari. Conceptul de combină a anului 2030 îi aparține tânărului Henry George Parnell, student la Universitatea Coventry din Marea Britanie. Pentru această creație, conducerea companiei i-a înmânat, în cadrul conferinței organizate în Germania, o diplomă.

Combina viitorului are opt roți, un heder de 18,29 m, capabil să asigure o productivitate la scară largă, și motor de 700 CP. Buncărul este creat special pentru a depozita o cantitate mare de cereale, astfel încât perioadele de descărcare să fie mult mai rare.

Ana MUSTĂȚEA
revista, agricultura, mecanica agricola, massey ferguson, combine, piata masini agricole
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE