REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Misiunea Euralis: «Să furnizăm la timp seminţe de cea mai bună calitate»

15/12/2014

0 Comments

 
Picture
Euralis Seminţe este prezentă de 5 ani pe piaţa de profil din România - ocazie cu care reprezentanţii companiei au organizat un eveniment aniversar, care a avut loc la data de 21 noiembrie a.c. la hotelul Crowne Plaza din Bucureşti. Cu acest prilej, a fost lansată şi campania de primăvară 2015.
Înainte de prezentările dedicate partenerilor companiei şi a mesei festive, programul a inclus o conferinţă de presă, în cadrul căreia ne-au fost furnizate mai multe informaţii privitoare la activitatea companiei, planurile sale de viitor, precum şi noutăţile genetice.

Încă de la început, dl Florin Constantin, executive manager SE Europe Business Unit Euralis Semences, a dorit să precizeze faptul că firma pe care o reprezintă a fost prezentă pe piaţa românească înainte de a deschide filiala din România, prin colaborările avute înainte de 1989 cu institutele de cercetare agricolă. „Unele dintre produsele istorice pe care le-am avut în portofoliu conţineau genetică românească şi încă mai avem câteva astfel de varietăţi - ceea ce constituie o mândrie pentru noi.“ Euralis Semences a fost prezentă pe piaţa autohtonă cu creaţiile sale genetice sub un alt brand, respectiv Rustica. În anul 2009, conducerea a decis să fie mai aproape de agricultura românească şi a pus bazele unei filiale proprii.

„În cei 5 ani de activitate am înregistrat un progres continuu şi am devenit unul dintre principalii actori pe piaţa de seminţe din România. Misiunea noastră este să furnizăm seminţe de cea mai bună calitate, la timp. Euralis Seminţe are mult mai multe de oferit fermierilor români, în afară de seminţe. Le oferim expertiza noastră“, a susţinut dl Constantin. Brandul Euralis a luat naştere în anul 1936, când fermierii din sud-vestul Franţei s-au unit într-o cooperativă pentru a-şi valorifica în comun producţia agricolă. Euralis este abrevierea numelui cooperativei: Europe Alliance Mais (Alianţa Europeană a Cultivatorilor de Porumb) - porumbul fiind cultura predominantă din acea regiune. În anii ’50, Euralis Semences se remarcă în activitatea de cercetare din domeniul seminţelor, devenind pionier în dezvoltarea varietăţilor hibride de porumb, iar în urmă cu 10 ani a dezvoltat un program de cercetare a diferitelor grupe şi familii genetice la porumb, care a condus la descoperirea unei noi grupe genetice denumite Tropical Dent. Noua grupă genetică îşi are originea în ţările tropicale, iar principalele caracteristici ale hibrizilor din această grupă sunt randament şi stabilitate mărite, precum şi pierderea rapidă a apei din boabe la maturitate.

„În 2015, la cultura porumbului vom avea un portofoliu mai bine consolidat pe această grupă, care va cuprinde în total patru hibrizi. Pe viitor, hibrizii din grupa genetică Tropical Dent vor constitui „coloana vertebrală a portofoliului la cultura de porumb”, a precizat dl Daniel Orzan, director tehnic al companiei pe zona de Sud-Est a Europei. „Tropical Dent nu este o poleială de marketing, ci o inovaţie incredibilă. În Franţa se fac teste oficiale independente după înregistrarea varietăţilor care certifică valoarea lor şi, în premieră, în ultimii trei ani, pe primul loc se află hibridul nostru ES Gallery din grupa Tropical Dent. În România, am făcut mai multe teste şi pe densitatea tipică pentru agricultura din România, de 65 mii plante/ha, am ocupat locul 2, după liderul de piaţă istoric. Rezultatele obţinute certifică valoarea noii grupe genetice, care aparţine în exclusivitate companiei Euralis Semences. Acum avem potenţial de creştere şi putem chiar să devenim lideri pe piaţa seminţelor de porumb“, a afirmat dl Constantin. În cadrul conferinţei de presă s-a vorbit şi despre succesul companiei în combaterea lupoaiei din lanurile de floarea-soarelui.

„La ora actuală se apreciază că peste 60% din suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui în Europa este afectată de atacul acestui parazit. Euralis Semences a dezvoltat un program de ameliorare şi selecţie a unor linii parentale care a condus la crearea hibrizilor cu rezistenţă genetică la lupoaie“, a spus dl Orzan. Rezistenţa genetică a florii-soarelui se manifestă în trei moduri: prin formarea la nivelul rădăcinilor a unui ţesut rugos, care îngreunează fixarea seminţelor de lupoaie; prin eliberarea unei substanţe inhibitoare şi respectiv a unei toxine. Cultivarea hibrizilor de floarea-soarelui cu rezistenţă genetică la lupoaie, împreună cu aplicarea tehnologiilor de combatere chimică a parazitului, cum sunt cele de tip Clearfield şi Clearfield Plus, asigură reuşita culturii. Alături de porumb şi de floarea-soarelui, compania produce seminţe şi pentru culturile de rapiţă de toamnă şi primăvară, sorg şi soia.

„Observăm un trend interesant de creştere a suprafeţelor cultivate cu sorg şi soia. Sorgul este cultura pe care am promovat-o intens, iar pentru soia există un mare interes, nu doar pentru că aduce beneficii economice, dar asigură şi beneficii agronomice, cunoscut fiind faptul că plantele de soia fixează azotul în sol. Acum se încearcă probabil şi sub impulsul noii politici agricole comune, care stimulează diversitatea, să se practice o Euralis Seminţe, producător de seminţe de floarea-soarelui, anunţă lansarea unei noi combinaţii de tehnologii pentru combaterea Orobanche Cumana în câmpurile de floarea-soarelui. Lansată sub marca OR MASTER, această inovaţie aduce soluţii de elită pentru hibrizii de floarea-soarelui împotriva Orobanche Cumana, inclusiv rezistenţa genetică inovativă la noile rase de Orobanche sau combinaţii între rezistenţa genetică la Orobanche şi sistemul de producţie Clearfield®.

„Parazitul Orobanche Cumana afectează peste 60% din suprafetele cultivate cu floarea-soarelui în Europa. OR MASTER nu este doar o solutie unică, explică Jean-Pierre Dufourcq, director marketing Europa la Euralis Semences, ci şi o ofertă completă care răspunde nevoilor fermierilor.“ În majoritatea situaţiilor, rezistenţa genetică este suficientă pentru a opri dezvoltarea acestui parazit. Exista însă rotaţie mai variată a culturilor agricole. Cu ceva vreme în urmă constatam foarte des nerespectarea, în special, a rotaţiei plantelor oleaginoase, ceea ce provoca o agresivitate mai mare a atacului de boli fungice. Consider că începem să ne maturizăm şi sub acest aspect, ceea ce este un lucru bun“, a afirmat directorul executiv al companiei.

Cerasela Achim, director de vânzări al companiei pentru România şi Republica Moldova, a dorit să precizeze că pentru campania de primăvară 2015 Euralis Seminţe este pregătită din punct de vedere comercial, având o echipă profesionistă formată din 11 agronomi tehnicieni şi vânzători şi un om dedicat clienţilor cu peste 10.000 ha. „Fermierii - utilizatorii a ceea ce noi producem - ne obligă să aducem produsele cele mai bune şi la preţuri accesibile. Suntem pregătiţi pentru anul agricol 2015 cu o politică comercială corectă pentru partenerii noştri, pe toate cele cinci categorii de produse.

La cultura porumbului ne mândrim cu noua grupă genetică Tropical Dent, descoperită de Euralis Semences, dar şi cu hibrizi cu sistem radicular bine dezvoltat încadraţi în categoria Roots Power, cu hibrizi incluşi în sistemul Duo System sau destinaţi obţinerii de siloz. La floarea-soarelui suntem prezenţi cu un portofoliu complet atât pe gama convenţională, cât şi pe cea a tehnologiilor de erbicidare. Constatăm că piaţa seminţelor de floarea-soarelui high-oleică este în creştere în România, iar noi deţinem un hibrid care este lider de piaţă, denumit ES Balistic CL. La cultura sorgului suntem pionieri.

În anul 2009, când am venit în România, sorgul ocupa în jur de 2.500-3.000 ha şi, după campania de promovare pe care am realizat-o pentru a-l reintroduce în cultură, în special în zonele cu precipitaţii scăzute, suprafaţa a crescut, ajungând ca anul acesta să ocupe peste 30.000 ha. Suntem compania care a înscris primul hibrid de rapiţă în catalogul european. Euralis Semences are un program de selecţie şi ameliorare a soiurilor de soia nemodificate genetic încă din anii ’50 şi sperăm ca această cultură să-şi recapete suprafeţele pe care le-a ocupat odată în România“, a afirmat dna Achim.

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE