REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Ne puteti spune care este scopul vizitei dvs. la Targul International IndAgra 2010 si care este parerea dvs. despre acest eveniment?

15/12/2010

0 Comments

 
Dialog cu fermierii DECEMBRIE 2010
Picture
_Călin Gheorghe, administrator SC Fulger Arcom SRL, localitatea Chirnogeni,
județul Constanța
„La Târgul IndAgra din acest an am venit, în principal, pentru a ne informa cu privire la construcția unui siloz, cu o capacitate de 3.000 de tone. În acest sens, am implementat un proiect pentru accesarea fondurilor europene, proiect derulat prin PNDR, având o valoare de 960.000 de euro. Pe lângă achiziția silozului, în proiect este inclusă și achiziția unor utilaje, precum un încărcător sau remorci tehnologice. În cadrul târgului, am vizitat și standul dedicat mașinilor și utilajelor agricole, cu scopul de a mă informa, nu de a achiziționa, deoarece am implementat un program SAPARD cu o valoare de 300.000 de euro, care a constat în modernizarea parcului tehnic. Venim în fiecare an la expoziție și consider că este important pentru agricultori să fie la curent cu tot ce este nou pe piață. Suprafața pe care o administrez în cadrul societății este de circa 1.300 de hectare.”


Picture
_PF Florin Ciobanu, localitatea Târgu Frumos, județul Iași
„Mă interesează mai multe lucruri, precum achiziția unei mașini de plantat ceapă și de recoltat sorg, deoarece am în derulare un proiect pentru accesarea fondurilor europene, în valoare de 60.000 de euro. Totodată, la expoziția IndAgra am venit și pentru a afla mai multe despre noile varietăți de semințe, deoarece sunt specializat în anumite culturi de nișă, gen măzăriche, sorg etc., folosite la hrana porumbeilor. Firma Maisadour are un hibrid de porumb care s-ar preta activității mele. Târgul mi s-a părut destul slab în ceea ce privește oferta de semințe.”


Picture
_IF Samoilă Anghel, localitatea Tămădău Mare, județul Călărași
„La IndAgra am venit să mă informez cu privire la noutățile din domeniul utilajelor și mașinilor agricole, dar și în scopul de a achiziționa un combinator și un plug, deoarece cu ajutorul combinatorului se elimină lucrarea de discuit, iar la o singură trecere se realizează mai multe operații agricole. În expozie am văzut un combinator interesant de la Mashio Gaspardo. În privința plugului, mă interesează să aibă patru trupițe. Pe partea de utilaje agricole, mă orientez spre mărcile Vogel & Noot, Gregoire Besson sau Kuhn, iar pe partea de tractoare prefer marca John Deere. Cu aceste utilaje lucrez cele 383 de hectare, iar înainte de a le achiziționa le-am văzut la alte societăți agricole cum se comportă în câmp și am fost mulțumit. Toată tehnica de care dispun am achiziționat-o prin leasing sau direct din surse proprii.”


Picture
_PFA Mogoș George, localitatea Tufești,
județul Brăila
„Sunt student în penultimul an la Facultatea de Medicină Veterinară din București și administrez o fermă zootehnică de 1.000 de capete de ovine și caprine. Totodată, lucrez și o suprafață agricolă de 100 de hectare. La târgul IndAgra am venit pentru a ma interesa de animale, pentru îmbunătățirea bazei genetice. În acest sens, aș dori să achiziționez un mascul pentru reproducție din rasa Merinos. La standul de animale din cadrul târgului am sesizat o creștere a numărului de exemplare la ovine, însă la caprine se înregistrează o scădere. Pentru modernizarea fermei, am întocmit un proiect pentru accesarea fondurilor europene, care constă în achiziția de utilaje. De asemenea, mai am un proiect PNDR, aflat în derulare, pe Măsura 112, pentru instalarea tinerilor fermieri”.


Picture
_Vasile Stoica, administrator SC Prod Cereal, localitatea Dorobanțu,
județul Călărași
Am venit la expoziția IndAgra cu scopul de a mă informa despre ultimele noutăți din domeniul agricol și, de asemenea, de a mă interesa pentru o viitoare achiziție tehnică. Dispun de o dotare performantă a parcului de mașini și utilaje, totuși aș mai avea nevoie de o instalație de erbicidat autopropulsată. În ceea ce privește înmagazinarea producției agricole, stau foarte bine, deoarece am investit în construcția unui siloz echipat cu toate utilajele necesare și cu uscător. Înainte să cumpăr o semănătoare, voi lua în considerare prețul de vânzare, precum și dotările tehnice ale acesteia. Vin anual la această expoziție și nu singur, pentru că întotdeauna iau cu mine angajați de la fermă, pentru a fi la curent cu tot ce apare nou pe piață. Ferma agricolă pe care o dețin are o suprafață de 3.000 ha.”


Picture
_Ovidiu Cristinescu, Societatea Agricolă Recolta, localitatea Florica,
județul Buzău
„În cadrul societății, se lucrează circa 1.100 de hectare, iar 350 ha dintre acestea sunt ale mele. La expoziția de specialitate IndAgra am venit pentru a mă interesa de utilaje și mașini agricole, în vederea unei viitoare achiziții. De asemenea, am venit pentru a afla mai multe despre soluțiile de finanțare practicate de firmele din domeniu. Pentru viitor, ne-ar interesa construirea unor silozuri de capacități medii, pentru că la ora actuală avem niște magazii slab dotate, unde ne depozităm producția agricolă. În opinia mea, un fermier trebuie să fie întotdeauna interesat de ultimele noutăți din domeniul agricol, astfel încât să fie în pas cu agricultura modernă.”


Picture
_Vasile Popa, administrator SC Agroadcor SRL, localitatea Grivița,
județul Ialomița
„Am venit la târgul de profil IndAgra din două motive: primul, pentru a mă interesa ce presupune înființarea unei plantații viticole pe o suprafață de 10 hectare, iar cel de-al doilea motiv este dat de necesitatea achiziționării unei semănători de păioase cu fertilizator. Parcul de mașini și utilaje agricole dispune de o dotare corespunzătoare, realizată doar din surse financiare proprii. Nu am accesat fonduri europene pentru achiziția de tehnică agricolă, în mare parte, din cauza birocrației. Am vizitat standurile din expoziție unde au fost expuse semănători, iar la firma General Leasing am văzut o ofertă interesantă, iar calitatea mașinii și lucrările pe care aceasta le realizează sunt superioare. Expoziția din acest an pare a fi mai slab organizată, dar interesantă din punctul de vedere al noutăților prezentate din domeniul agricol. Am făcut un tur al târgului, am vizitat toate standurile și am luat pliante de la firmele cu care vreau să colaborez. Intenționez ca prin vară să construiesc un spațiu de depozitare cu o capacitate de 1.200 de tone, pentru că acum stochez producția agricolă în magazii mai vechi. Sper ca anul agricol viitor să fie unul bun sub aspectul producțiilor și al prețului de valorificare, astfel încât să pot demara această investiție. În cadrul societății, administrez o suprafață de 600 ha, iar structura culturilor din acest an este următoarea: grâu - 250 ha; rapiță - 150 ha; floarea-soarelui - 100 ha și porumb - 100 ha.”


0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.








    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE