REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

NHR Agropartners la AgriPlanta-RomAgroTec 2017

15/6/2017

0 Comments

 
Picture
FLORIN NEACŞU, director general adjunct
NHR Agropartners

În acest an, NHR Agropartners beneficiează de un spaţiu mai mare la expoziţia AgriPlanta-RomAgroTec şi astfel am adus câteva modele din fiecare gamă de utilaje pe care le reprezentăm în România, iar colegii noştri, în număr mai mare, au putut oferi detalii despre fiecare în parte.
Am expus trei combine noi Deutz-Fahr din seriile 6000, 7000 şi 9000, cu motoare de la 240 până la 400 CP, echipate cu hedere cu lăţimi de lucru de la 5,3 până la 7,5 m. Prezentăm şi hedere specializate pentru floarea-soarelui şi pentru porumb. Hederele sunt producţie Deutz-Fahr, Fantini şi Olimac. La expoziţie am adus şi o remorcă tehnologică pentru transfer de cereale din combină, utilajul provenind de la firma germană Guestrower, care produce şi maşini pentru administrarea îngrăşămintelor chimice. Aceste remorci au început să aibă succes la fermieri pentru că au volum mare - capacitatea a câteva buncăre de combină - şi au roţi late pentru a nu se afunda în sol şi a nu creşte costul cu pregătirea terenului. Descărcarea se poate face în mers, astfel încât creşte productivitatea la recoltare cu până la 20-25%.

Avem o gamă largă de tractoare Deutz-Fahr, începând cu cele mici de 51 CP, pentru vii şi livezi, cu sau fără încărcător frontal, şi toată gama de tractoare din seriile 5000, 6000, 7000 şi 9000, cu motoare Tier 4 Final. La tractoarele mari, care sunt fabricate în Germania, oferim finanţare cu avans zero, 3 ani garanţie, iar prima rată se va plăti în decembrie 2018. La combine oferim 2 ani garanţie şi avem aceeaşi ofertă de finanţare. Avem un pachet promoţional la tractoare care include un set de roţi înguste, plug şi încărcător frontal, diferenţa faţă de preţul de listă fiind de câteva mii de euro. De asemenea, avem o promoţie şi la combine, dotate cu heder clasic de porumb şi cărucior, poate cel mai bun preţ din piaţă. Iar acest lucru, în condiţiile în care maşina efectuează recoltatul la o calitate deosebită: fără spărturi, cu pierderi mici şi consum de combustibil redus pe tona de boabe. În stand avem expuse şi încărcătoare frontale cu braţ telescopic JCB, cu capacitate de ridicare începând cu 2.400 kg la 4 m până la 4.500 kg la 9 m. Tot de la JCB avem un tractor Fastrac 330, de 330 CP, cu şasiu complet, suspensie pe ambele punţi, frânare cu discuri pe fiecare roată şi ABS, sistem de ghidare, transmisie Vario şi motor de 8,5 l.

Am dedicat un spaţiu şi utilajelor pentru viticultură şi pomicultură, în care am expus o maşină Gregoire cu trei turbine pentru stropit în vii şi livezi şi două combine de recoltat struguri, una autopropulsată şi cealaltă tractată. Ambele modele sunt prezente de câţiva ani la ferme importante din România. Pe partea de pregătire a terenului şi semănat, am adus mai multe utilaje: grape cu discuri, tăvălugi, combinatoarele şi prăşitoarele pentru porumb şi floarea-soarelui provin de la firma Einboeck; maşinile de împrăştiat îngrăşăminte sunt produse de Bogballe, din Danemarca, sunt performante, dotate cu cântar şi controlate de calculator şi asigură o doză precisă pe hectar; maşinile pentru tratamente fitosanitare sunt de la Hardi, una este tractată, model Navigator de 3.500 de litri, iar cealaltă autopropulsată, Alpha, cu rezervor de 4.100 de litri, rampă de 24 m şi cortină de aer pentru protejarea jetului de soluţie, destul de cunoscută în România, cu care am făcut demonstraţii şi care şi-a demonstrat valoarea prin reducerea dozei de pesticid şi calitatea lucrării. Cortina de protecţie permite lucrul în condiţii de vânt şi cu viteză sporită, când cu o maşină clasică nu se poate lucra. Se evită formarea ceţii în spatele maşinii şi pierderea soluţiei în atmosferă, plus poluarea terenurilor vecine sau a apelor. Curentul de aer întoarce frunza, astfel că pot fi tratate ambele feţe ale frunzei, ştiut fiind că o serie de dăunători se ascund pe spatele frunzei. Astfel, se poate reduce doza de pesticid cu până la 25%.

De la firma Poettinger avem pluguri, grape cu discuri, combinatoare, semănatori clasice de cereale şi o semănătoare pentru însămânţat direct în mulci Terrasem C6 de 6 m, care prelucrează solul în faţă cu două baterii de discuri, face semănatul cu un echipament clasic cu discuri, apoi tasează solul peste seminţe pentru a favoriza germinaţia. O altă maşină prezentată este remorca tehnologică pentru amestecat şi distribuit furaje la iesle Tatoma, trei modele, şi două semănători pentru plante prăşitoare, o semănătoare clasică pe opt rânduri şi o semănătoare tractată, cu buncăr de 4.500 de litri cu fertilizare, cu microgranule, care are posibilitatea de transport sub înălţimea de 3 m. Având un spaţiu mai mare, am hotărât să aducem la stand un caricaturist care să le facă portrete clienţilor în timp ce aceştia discută cu reprezentanţii NHR Agropartners, iar la sfârşit să li se înmâneze acest portret. Ca de obicei, am oferit vizitatorilor şi un spectacol aviatic cu trei avioane sportive de la aeroclubul din Ploieşti.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE