REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Noi prevederi pentru eficientizarea procesului de selecţie a proiectelor de investiţii

16/3/2016

0 Comments

 
Picture
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, aplicabil măsurilor de investiţii din PNDR.


„Modificările s-au făcut în contextul nevoii permanente de adaptare a procedurilor de lucru la dinamica observată în procesul de implementare efectivă a programului. Totodată, modificările aduse noului ROF de selecţie fac parte din procesul de calibrare procedurală, prin implementarea în documentele de lucru a lecţiilor învăţate din prima sesiune a PNDR 2020, astfel încât să eficientizăm procesul de acordare a fondurilor europene“, a precizat Andras Szakal, director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. O primă modificare se referă la posibilitatea întocmirii rapoartelor de selecţie trimestriale. Decizia privind submăsurile pentru care se vor întocmi rapoarte de selecţie lunară sau trimestriale va fi supusă aprobării în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, de către Autoritatea de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Faţă de perioada anterioară sunt acceptate pentru depunere doar proiectele ce au punctajul estimat (evaluare - prescoring) mai mare sau egal decât pragul de calitate aferent lunii/trimestrului respectiv. Această modificare va avea impact atât asupra calităţii proiectelor selectate, cât şi asupra echitabilităţii procesului de depunere şi selecţie a proiectelor. Termenul de evaluare a proiectelor este, după caz, de maximum 20 de zile lucrătoare pentru evaluarea lunară, respectiv 50 de zile lucrătoare pentru cea trimestrială, de la sfârşitul lunii/trimestrului respectiv. Termenul se poate prelungi cu 10 zile lucrătoare dacă sunt în evaluare proiecte pe două sau mai multe submăsuri. Evaluarea proiectelor cuprinse în eşantionul de verificare la nivel central AFIR se va face, conform noului ROF, după finalizarea evaluării, în termen de 15 zile lucrătoare, iar rezultatul se va regăsi în raportul de selecţie. Anterior, această verificare se făcea după aprobarea şi publicarea raportului de selecţie.

Noul ROF modifică, de asemenea, termenul privind perioada de depunere a contestaţiilor. Solicitanţii au acum la dispoziţie 5 zile lucrătoare de la postarea pe pagina de internet AFIR a Raportului de Selecţie pentru a depune contestaţii cu privire la rezultatul evaluării, faţă de termenul de 10 zile prevăzut anterior. Cât priveşte soluţionarea contestaţiilor cu privire la rezultatul selecţiei lunare/trimestriale/finale a proiectelor, dacă o contestaţie este soluţionată în favoarea solicitantului, proiectul va fi reevaluat din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate şi al evaluării criteriilor de selecţie. Termenul de analizare a tuturor contestaţiilor depuse pentru o submăsură este de 10 zile lucrătoare pentru contestaţiile aferente raportului de selecţie lunar, respectiv 20 de zile lucrătoare pentru contestaţiile aferente raportului de selecţie trimestrial, şi poate fi prelungit cu încă maximum 10 zile lucrătoare de către AFIR dacă se analizează contestaţii depuse pe două sau mai multe submăsuri sau dacă numărul de contestaţii depuse este foarte mare. Pentru submăsurile la care verificarea eligibilităţii este realizată în două etape, şi anume etapa I - eligibilitatea solicitantului şi etapa II - eligibilitatea proiectului, solicitanţii au posibilitatea contestării rezultatului verificărilor eligibilităţii pentru fiecare etapă în parte. În situaţia în care există contestaţii admise aferente etapei I „Eligibilitatea solicitantului“, AFIR continuă verificarea eligibilităţii proiectului, iar în cazul în care proiectul este declarat neeligibil pentru etapa II, solicitanţii vor avea posibilitatea depunerii de contestaţii la rezultatul verificării etapei a II-a. Termenele procedurale pentru analizarea acestor contestaţii se reduc la jumătate faţă de cele prevăzute pentru soluţionarea contestaţiilor cu privire la rezultatul selecţiei proiectelor.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE