REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Noua «casă» de două milioane de euro a IPSO Agricultură vine la pachet cu o «şcoală» nouă

15/5/2015

0 Comments

 
Picture
15 aprilie a însemnat pentru cei 120 de angajaţi ai IPSO Agricultură mutarea oficială în casă nouă, mai exact într-o clădire modernă, luminoasă şi spaţioasă, cu două etaje şi o suprafaţă construită de 3.300 metri pătraţi, investiţie de circa două milioane de euro. Asta nu este însă tot. Noul sediu central IPSO Agricultură include şi un centru de formare, unde sunt organizate periodic cursuri de formare a clienţilor şi a angajaţilor. Centrul are o suprafaţă de 300 de metri pătraţi şi include săli de curs teoretic şi practic.
Acest centru se înscrie într-un plan de dezvoltare naţional mult mai mare, în valoare aproximativă de 16 milioane de euro, unul care include o reţea integrată de 15 puncte de lucru repartizate în toată ţara şi care oferă soluţii complete pentru agricultură: distribuţie de maşini şi utilaje, piese de schimb şi service.

„În următoarele şase luni, o nouă bază regională românească va fi construită pentru a deservi judeţele din regiunea Moldova“, mărturisesc cei din conducerea IPSO. Mai exact, anul acesta compania va mai deschide un sediu la Roman (judeţul Neamţ), după ce în septembrie 2014 a fost inaugurat un sediu nou la Timişoara (judeţul Timiş). Sediile fac parte dintr-o reţea de opt centre regionale principale şi şapte puncte de lucru secundare IPSO.

„Indiferent de performanţele tehnologice ale echipamentelor, omul rămâne un element-cheie. Indiferent dacă eu, ca fermier francez, sau producătorii agricoli care lucrează pământul românesc sunt la volanul tractorului (...), noi suntem factori-cheie de succes în aplicarea tehnologiei. În acest scop, am construit training center-ul IPSO, unic în România. Scopul acestui centru este de a forma atât personalul IPSO, cât şi utilizatori ai tehnologiei şi echipamentelor agricole şi a putea oferi formare îndelungată despre folosirea, precum şi pentru întreţinerea zilnică a echipamentelor“, a precizat Arnaud van Strien, directorul general al IPSO Agricultură, în deschiderea conferinţei care a avut loc la sediul companiei din Mogoşoaia.

Potrivit informaţiilor IPSO, noua clădire a fost construită pe vechea locaţie a sediului central al companiei: Şos. Bucureşti-Târgovişte nr. 174D, Mogoşoia, judeţul Ilfov. Sediul se desfăşoară pe un teren cu o suprafaţă totală de 12.600 mp şi include o clădire de birouri, atelier, magazie de piese de schimb, showroom comercial şi centru de formare plus 75 de locuri de parcare. Construcţia a durat 11 luni şi a implicat efortul susţinut a 200 de persoane. S-au folosit aproximativ 1.000 de metri cubi de beton, 35 de tone de oţel şi 1.250 de metri pătraţi de sticlă. Magazia de piese de schimb regională are o suprafată de 510 metri pătraţi şi include un stoc de piese cu peste 2.000 de referinţe distincte, în valoare totală de 155.000 de euro. Pentru reperele ce nu se află pe stoc, producătorii agricoli pot face comandă până la ora 15.00 a fiecărei zile, urmând ca piesele să le fie livrate în maximum 48 de ore. Programul de lucru este între orele 8.00 şi 17.00 în extracampanie, de luni până vineri. În perioada campaniei agricole (15 iunie 2015-15 septembrie 2015) programul de lucru se prelungeşte astfel: 8.00-18.00 de luni pană vineri şi 9.00-15.00 sâmbăta. Mai mult decât atât, în perioada campaniei comanda de piese de schimb se poate realiza şi duminica. Atelierul de service îşi desfăsoară activitatea pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, ce permite repararea simultană a patru tractoare şi două combine. Echipa de service din regiunea Mogoşoaia este alcătuită din 12 tehnicieni şi mecanici, un şef de atelier şi doi reprezentanţi vânzări piese de schimb.

În opinia lui Van Strien, acest tip de investiţie era imperios necesară, astfel încât portofoliul de produse al companiei să fie adaptat cerinţelor din România: „Într-o piaţă agricolă europeană aflată într-un proces de schimbare care se va intensifica în perioada următoare, România, care deţine cea de-a patra suprafaţă din Uniunea Europeană (UE), are un rol-cheie, atât prin poziţia geografică, cât şi prin potenţialul de dezvoltare. Însă această schimbare se va realiza cu disciplină şi cu respectarea unor proceduri de lucru specifice, precum perioada de fertilizare, perioada de repaus între recoltat şi semănat şi prelucrarea solului pentru sezonul următor, norme care vor împinge agricultorul român spre (...) performanţă şi optimizare. Şi aici, noi, IPSO, împreună cu partenerii noştri, avem datoria de a vă oferi soluţiile pentru azi, dar mai ales pentru mâine, pentru a creşte performanţa şi (...) a reduce costurile de operare prin echipamentele pe care le oferim. Cu o medie de folosire de patru ori mai mare decât în Franţa sau în Germania, portofoliul nostru de produse trebuie să fie adaptat cerinţelor din România. Lucrăm intens deja cu o parte din partenerii noştri pentru a implementa noile tehnologii pentru optimizarea şi gestionarea de flote: tractoare, combine, sprayere autopropulsate sau a furniza date pentru a lua deciziile cele mai potrivite“.

Nicuşor Şerban, Agroserv: «În ultimii 10 ani, fermierii mici şi medii s-au dotat cu utilaje chiar şi peste nevoi»
Prezent la eveniment, Nicuşor Şerban, proprietarul fermei Agroserv Măriuţa (3.500 ha lucrate şi deţinător a nu mai puţin de 2.000 de animale) a declarat pentru „AGRIMEDIA“ că este mândrul deţinător al unui parc de utilaje şi maşini agricole format din patru tractoare, două combine şi o remorcă tehnologică în zootehnie, toate achiziţionate de la IPSO. Potrivit afirmaţiilor sale, în ultimii ai a investit în utilaje între 1 şi 2 milioane de euro.

Întrebat fiind care este viziunea sa asupra situaţiei reînnoirii parcului românesc de utilaje şi maşini agricole, Nicuşor Şerban s-a arătat optimist şi a precizat că dotările sunt uneori „chiar şi peste ceea ce aveau nevoie“ fermierii. Mai mult, el crede că actualul PNDR este greoi atunci când vine vorba de investiţiile în ferme, dar admite totuşi că finanţările FEADR sunt cele mai bune, reale „plăţi la jumătate“, mai avantajoase decât creditele. „Putem să ne uităm bine în câmp, fermierii cu suprafeţe variind între 500 şi 800 ha, în ultimii 10 ani, s-au dotat uneori chiar mai mult decât ce aveau nevoie. Au investit în utilaje performante foarte mult. (...) Categoric, fondurile FEADR înseamnă plata la jumătate. Creditul de la dealer este unul, poate, în condiţii bune, dar totuşi cu dobânda aferentă şi cu costul utilajului, fără acel grant de 50 sau 40%. Categoric, achiziţia prin fonduri pentru fermieri este un mare avantaj. (...) Cred că va fi mai greu (n.r. - achiziţia de utilaje prin noul PNDR) din cauză că - să spunem adevărul adevărat - nu cred că foarte multă lume are interes ca România să se dezvolte în continuare. Atunci, prin diverse metode, unele elegante, altele mai puţin elegante, se mai pune frână totuşi“, a spus Nicuşor Şerban.

Conform spuselor lui Cristoph Wigger, vicepreşedinte sales şi marketing, Divizia Agricultură John Deere, începând cu anul 2008, în România au fost comercializate peste 3.200 de tractoare, peste 700 de combine şi peste 8.000 de agregate specializate.

IPSO Agricultură: unul dintre cei mai mari distribuitori de maşini şi utilaje agricole din România
Compania IPSO este parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de construcţii şi de echipamente agricole, cu o reţea de puncte de lucru extinsă în nouă ţari, cele mai multe în Europa. IPSO Agricultură oferă soluţii integrate producătorilor agricoli din România, piese de schimb, service în câmp şi pregătirea operatorilor.

Mărcile pe care le deţine în portofoliu confirmă forţa pe care o are compania în domeniu şi reputaţia pe care a reuşit să şi-o construiască din 1996 până în prezent. IPSO Agricultură este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial. În paleta de furnizori se numără şi alte mărci de renume, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge, ceea ce face din IPSO Agricultură unul dintre cei mai importanţi distribuitori de maşini şi utilaje din România. În România, echipa de vânzări a IPSO Agricultură este formată din 30 de reprezentanţi de vânzări, un key account manager, un manager de utilaje rulate şi opt responsabili regionali de vânzări. Noul sediul IPSO Agricultură a fost inaugurat la data de 15 aprilie 2015, în cadrul unui eveniment de anvergură care a reunit peste 400 de invitaţi: clienţi, reprezentanţi ai presei, furnizori, colaboratori, autorităţi locale, angajaţi şi management IPSO Agricultură.

Ionel VĂDUVA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE