REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Noua serie de tractoare cu senile Challenger MT700E, pur si simplu imposibil de reprodus

15/3/2014

0 Comments

 
Picture
Vasile NICA, brand manager MEWI pentru Challenger

Când un tractor pe roţi îşi atinge limitele, intervine Challenger

Inginerii de la Challenger nu fac rabat de la nimic atunci când trebuie să construiască tractorul cu şenile suprem. Întregul design al acestuia este conceput în jurul mult imitatului, dar niciodată multiplicat sistem de rulare cu şenile Mobil-Trac, sistem ce se poate găsi numai la tractoarele Challenger. Cele trei roţi mediane oscilante menţin constant contactul cu solul, pentru o trancţiune imbatabilă şi un confort în timpul lucrului ce va multumi pe deplin şi cel mai pretenţios fermier.

Motorul este inima unui tractor

Seria de tractoare cu şenile MT700E este propulsată de noile şi mult apreciatele motoare AGCO Power, motoare ce fac parte din portofoliul grupului AGCO de mai bine de 10 ani şi care au fost dezvoltate şi proiectate în mod special pentru lucrulul intens în agricultură, detaliu foarte important din punct de vedere al fiabilităţii motorului în timp. Cu o capacitate de 9,8 litri, nu mai puţin de şapte cilindri şi o putere maximă dezvoltată de 431 CP, noul MT775E va duce la bun sfârşit orice lucrare care, pentru un tractor clasic, se dovedeşte mult prea dificilă…

Când vorbim de puteri ce depăşesc 400 CP, pariaţi toţi banii dumneavoastră pe transmisiile Automatic Powershift. Nimic nu se compară cu fiabilitatea unei transmisii complet automate Powershift, care, împreună cu noul motor cu şapte cilindri, va asigura un consum de combustibil imbatabil datorită modului „auto”, care va permite transmisiei să schimbe vitezele în funcţie de condiţiile din teren, fără ca dumneavoastră să simţiţi acest lucru în mod direct. Un aport important în reducerea consumului îl are sistemul de rulare cu şenile Challenger Mobil-Trac, care, datorită amprentei la sol de aproximativ 3,7 mp, reduce patinajul la nici mai mult, nici mai puţin de 3%, de neimaginat pentru un tractor cu roţi!

Când vrem productivitate, nu trebuie să uităm de confort

Oricine îşi doreşte ca utilajele să funcţioneze cât mai multe ore şi, evident, la sfârşitul zilei să aibă cât mai multe hectare lucrate, pentru că viteza de lucru în agricultura poate face cu adevărat diferenţa la recoltare. Oricât de performant este un tractor, dacă nu este confortabil şi în acelaşi timp uşor de utilizat, putem să uitam de productivitate. Din acest motiv, la noua serie Challenger MT700E confortul şoferului în cabină nu a fost lăsat la urmă, pentru că nu este important, ci pentru că i s-a acordat o atenţie sportită.

În primul rând, vizibilitatea excelentă, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, datorită setului complet de lumini. Comenzile, intutitive şi simple în acelaşi timp, vin în ajutorul mecanizatorului prin ergonomie, dar şi prin calitate. Scaunul este dotat cu sistem de suspensie cu pernă de aer, iar majoritatea comenzilor sunt amplasate pe cotiera de comandă, împreună cu monitorul central, unde sunt afişate majoritatea funcţiilor tractorului. După cum se poate vedea, industria auto îşi spune cuvantul şi în agricultură, pentru că opţiuni cum ar fi scaune îmbrăcate în piele, oglinzi electrice şi încălzite, faruri cu xenon, instalaţie audio, transmisie automată sau navigaţie prin satelit sunt disponibile la cerere, mare parte din ele fiind în standard.

Când precizia şoferului scade, intervine tehnica

Sistemul de ghidare automată prin satelit nu mai este un moft, este o necesitate! Tocmai de aceea tractoarele noastre vin echipate din fabrică cu un astfel de sistem, care, practic, conduce tractorul fără a fi nevoie de intervenţia operatorului decât în cazuri excepţionale ce nu depăşesc 5% din timpul total de utilizare în câmp. Indiferent că utilizăm sistemul în condiţii de zi sau de noapte, precizia lui este mereu aceeaşi şi poate ajunge, în funcţie de echipare, la o marjă de eroare de ±2 cm, lucru de neimaginat atunci când lucrăm clasic, cu marcatori.

Dispar din start greşelile şi se poate calcula economia realizată în timpul lucrărilor, atât la pregătit terenul, cât şi la semănat, erbicidat, fertilizat şi chiar recoltat, pentru că acest sistem poate fi luat de pe tractor şi montat, spre exemplu, pe o combină Fendt sau o maşină de erbicidat autopropulsată Challenger.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE