REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Noutăţi Bayer la evenimentele Agro Arena

16/6/2016

0 Comments

 
Picture
Evenimentele Agro Arena, organizate în câmp de compania Bayer CropScience România, au prezentat şi la cea de-a 10-a ediţie ultimele rezultate din domeniul geneticii şi protecţiei fitosanitare. Nu au lipsit nici elementele de noutate precum lansarea unei platforme integrate de servicii şi a unei aplicaţii mobile menite să crească performanţa din fermele agricole.
Deviza sub care s-au desfăşurat manifestările Agro Arena din acest an a fost „Ştiinţa pasiunii pentru agricultură“.

Primul eveniment a avut loc la data de 24 mai, în localitatea Însurăţei, judeţul Brăila, urmând ca în perioada următoare, până la data de 21 iunie, să se desfăşoare prezentări şi în alte cinci localităţi din judeţele Olt, Timiş, Bihor, Neamţ şi Covasna.   Cuvântul de deschidere i-a aparţinut dlui Mihai Gheorghe, director de vânzări al Bayer CropScience România, care a subliniat faptul că în activitatea agricolă fermierii trebuie să facă faţă unor provocări atât de ordin climatic, cât şi economic, iar compania germană vine în întâmpinarea acestora, prin produsele inovative şi serviciile pe care le pune la dispoziţie. „Şi în acest an avem produse noi şi, de asemenea, inovative pe care dorim să le prezentăm agricultorilor. Avem un produs nou, un erbicid postemergent, care va juca cu siguranţă un rol foarte important în protecţia culturii de porumb, începând din 2017. Pentru cultura de cereale din acest an avem două produse noi: Falcon Pro şi Nativo Pro. Pentru protecţia culturii de rapiţă împotriva sclerotiniei, o boală extrem de agresivă şi comună pentru foarte multe culturi agricole, Bayer CropScience a creat produsul Propulse. De asemenea, avem un hibrid nou de rapiţă, semitardiv, denumit Safer. Lansăm şi platforma Bayer Agro Services prin care oferim o gamă foarte largă de servicii“, a afirmat dl Gheorghe. Compania oferă din acest an membrilor programului Bayer Fidelis o serie de servicii care să-i ajute în activitatea pe care o desfăşoară, precum cartări agrochimice pentru culturi de câmp, vii şi livezi şi analize de apă prin parteneriatul cu Cartagris, asistenţă financiară în parteneriat cu Raiffeisen Bank, dar şi cursuri de conducere defensivă pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite, susţinute de Academia Titi Aur. Aplicaţia mobilă smart App Bayer, valabilă şi offline o dată ce a fost instalată, oferă fermierilor posibilitatea de a identifica cu uşurinţă organismele dăunătoare culturilor agricole, fie că este vorba de boli, dăunători sau buruieni, şi de a primi soluţii Bayer pentru combaterea acestora şi asigurarea unei bune protecţii fitosanitare a plantelor de cultură.

Protecţie împotriva bolilor la cereale

Pentru combaterea bolilor din complexul de boli foliare la culturile de cereale şi a fuzariozei la grâu, compania Bayer CropScience aduce pe piaţa din România produsul Falcon Pro. Acesta conţine trei substanţe active cu proprietăţi sistemice şi combate cu succes formele rezistente la alte fungicide, fiind indicat în strategiile antirezistenţă. Se aplică 1-2 tratamente foliare terestre, preventiv sau curativ, pe întreaga suprafaţă. Intervalul minim între tratamente este de 14 zile. Intervalul de aplicare este cuprins între sfârşitul înfrăţitului şi sfârşitul înfloritului pentru grâu şi sfârşitul înfrăţitului şi începutul înfloritului pentru celelalte culturi. Ultimul tratament vizează combaterea fuzariozei spicelor. Pentru combaterea complexului de boli foliare se aplică o doză de 0,6 l/ha, iar pentru combaterea fuzariozei la grâu doza recomandată este de 0,8 l/ha. Un alt produs nou este Nativo Pro, un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare şi ale spicului la cereale. Are la bază două substanţe active cu acţiune complementară. Protioconazol aparţine clasei triazolilor şi are un mecanism de acţiune tip DMI - inhibarea sintezei sterolului. Are un efect sistemic important şi asigură o protecţie de lungă durată; are acţiune preventivă şi curativă asupra unei game largi de patogeni. Trifloxistrobin are un spectru larg de activitate, acţiunea sa este de tip mezostemic şi se caracterizează printr-o afinitate ridicată faţă de stratul de la suprafaţa plantei, urmată de redistribuirea şi redepunerea pe părţile aeriene ale plantei. Specific acestui produs este efectul de „green leaf“ (menţinerea foliajului verde o perioadă mai lungă de timp), ceea ce permite acumulări suplimentare în boabe, deci sporuri de producţie. Produsul se utilizează pentru maximum două tratamente pe vegetaţie. Efectuarea tratamentelor se face preventiv sau curativ, la apariţia primelor simptome. Primul tratament se realizează de obicei în intervalul cuprins între sfârşitul înfrăţitului şi sfârşitul înspicatului. Tratamentul împotriva fuzariozei se efectuează în intervalul dintre sfârşitul înspicatului şi sfârşitul înfloritului, utilizând doza de 0,7 l/ha.

Pentru reuşita culturii de rapiţă

În Europa, Bayer CropScience a început ameliorarea rapiţei de toamnă şi a cerealelor în urmă cu 10 ani.  Fermierii veniţi la Agro Arena au putut vedea rezultatele cercetării în câmp, fiind prezentaţi cei mai adaptaţi hibrizi la condiţiile pedoclimatice specifice ţării noastre. Cel mai nou hibrid de rapiţă de toamnă lansat de companie este Safer, care poate fi semănat atât devreme, cât şi mai târziu, asigură producţii ridicate, stabile şi cu conţinut ridicat de ulei. Are o rezistenţă excelentă la iernare, ridicată la frângere şi la atacul putregaiului negru. „În condiţii de fertilizare corectă, hibridul Safer are un potenţial de ulei de peste 50%. Pe viitor, această caracteristică poate căpăta importanţă în condiţiile în care traderii vor  plăti şi în funcţie de conţinutul de ulei al seminţelor de rapiţă“, a afirmat dl Marius Stanciu, seed manager în cadrul companiei. La cultura de rapiţă, densitatea recomandată de specialiştii Bayer este cuprinsă între 45 şi 50 plante/mp. Pentru stabilirea cantităţii de sămânţă la hectar, compania a realizat un tabel util de calculare a acestei norme, în funcţie de MMB şi germinaţia seminţelor. Ghidul de calculare a densităţii este valabil doar pentru seminţele Bayer, acestea fiind comercializate în saci de 1,5 milioane de boabe germinabile. Pentru combaterea putregaiului alb şi a pătării brune la cultura de rapiţă, compania a lansat fungicidul Propulse 250 SE, având în compoziţie două substanţe active: fluopiram 125 g/l şi protioconazol 125 g/l. Fluopiram aparţine unei clase chimice nou descoperite şi dezvoltate de Bayer. Noul mod de acţiune asigură o eficacitate superioară în combatere, un spectru larg de control şi previne apariţia rezistenţei ciupercilor patogene la acţiunea fungicidului. Produsul are acţiune sistemică, se poate aplica preventiv, curativ şi uneori eradicativ. Doza de aplicare este de 1 l/ha pe vegetaţie, din momentul apariţiei bobocilor florali încă nedeschişi până la sfârşitul înfloritului/scuturarea petalelor. Se recomandă ca aplicarea să se facă preventiv, înaintea apariţiei primelor simptome de boală. Momentul optim de aplicare este cel de înflorire deplină, atunci când 50% din florile de pe racemul principal sunt deschise, iar petalele primelor flori încep să cadă. Perioada de absorbţie în plantă este de jumătate de oră până la o oră de la aplicare, după care eventualele ploi survenite nu îi afectează eficacitatea. Se recomandă un tratament pe sezon, cantitatea de soluţie fiind de 200-400 l/ha.

Evenimentele Agro Arena au cuprins prezentări de loturi demonstrative la culturile de cereale, rapiţă şi soia, în cadrul cărora au fost promovate tehnologiile Bayer CropScience, care şi-au demonstrat eficienţa. NHR Agropartners a fost partener la evenimentul organizat de compania Bayer, fiind prezentă cu un tractor marca Deutz-Fahr şi două maşini de erbicidat Hardi cu rezervor de 2.500, respectiv 4.000 de  litri.

Ana IONIȚĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE