REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Noutăţi şi planuri în dezvoltarea companiei Lidea

1/7/2021

0 Comments

 
Picture
Pe data de 10 iunie a.c. a avut loc la Bucureşti o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost anunţată lansarea oficială a brandului Lidea pe piaţa autohtonă de seminţe. Reprezentanţii companiei nou formate, rezultată în urma fuziunii între Euralis şi Caussade Semences Group, au răspuns întrebărilor adresate de jurnalişti şi au transmis fermierilor români mesajul că Lidea are în momentul de faţă un portofoliu multi-specie consolidat, cu produse adaptate condiţiilor pedoclimatice specifice ţării noastre şi nevoilor agricultorilor, astfel încât să poată furniza seminţe pentru întreg anul agricol.
Totodată, în urma contopirii celor două companii forţa de vânzări a crescut considerabil, iar oferta de produse a devenit mai cuprinzătoare şi mai atractivă. Gilles Tambourre, South East Europe BU Leader, a menţionat că România este o piaţă strategică, compania având aici o unitate de producţie care poate deservi atât piaţa locală, cât şi pe cea din sud-estul Europei.

„În momentul de faţă avem în România o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro. Ambiţia noastră este ca în 3-5 ani să ne dublăm cota de piaţă la cultura de porumb, iar la floarea-soarelui aceasta să ajungă la 20%.“N
atalia Albu, Operation Leader, a subliniat faptul că vor exista paşi importanţi pentru dezvoltarea companiei pe piaţa de profil. „Planul este să investim major în activitatea de condiţionare, tratament şi însăcuire a seminţelor. Avem o unitate de producţie în România unde se desfăşoară întreg procesul de pregătire a seminţelor pe care le producem şi planul este de a dezvolta această facilitate.“

Magdalena Darac, Business County Manager, a menţionat: „Obiectivul fuziunii este creşterea puterii în piaţă şi, nu în ultimul rând, completarea gamei de produse. S-a făcut o consolidare a portofoliului Lidea şi s-au ales cele mai performante produse. Cu ajutorul acestora şi cu noile lansări prevedem o creştere extraordinar de mare. Actualmente comercializăm circa 80 de produse, acoperind toate culturile, iar pentru această toamnă avem în portofoliu 14 soiuri de cereale păioase, inclusiv orz şi triticale şi 10 hibrizi de rapiţă.“

Cercetarea - o ramură importantă 

Lidea alocă anual 34 de milioane de euro pentru activitatea de cercetare şi este implicată în multe programe care urmăresc în ameliorare diferite obiective: productivitatea, rezistenţa la boli, la stresul climatic ş.a.m.d.

La cultura de porumb compania are una dintre cele mai complete game de produse de pe piaţă şi pentru toate segmentele: boabe, siloz şi biogaz. Este şi lider pe piaţa europeană a seminţelor de porumb destinate agriculturii ecologice. La cultura de floarea-soarelui investeşte pentru obţinerea unei genetici performante în cazul tuturor tehnologilor de cultura: convenţională, Clearfield şi Clearfield Plus.

„Facem parte dintr-un amplu program de cercetare la cultura de floarea-soarelui, al treilea după 
importanţă în Europa şi avem alături un alt partener din piaţa de seminţe. Am intrat foarte bine pe segmentul hibrizilor toleranţi la sulfonilureice cu hibridul Aromatic SU. Facem investiţii majore în obţinerea de hibrizi toleranţi la sulfonilureice, dar nu-i neglijăm nici pe cei destinaţi tehnologiilor Clearfield şi Clearfield Plus. Un hibrid care a câştigat notorietate este ES Terramis CL.

În activitatea de cercetare investim foarte mult în culturile de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă, iar progresele genetice pe care culturile le-au înregistrat sunt foarte mari“, a afirmat 
Magdalena Darac, Business County Manager. „Cercetarea pregăteşte viitorul. Avem 17 centre de cercetare în Europa, unde testăm zeci de mii de varietăţi, după care în loturile demonstrative se fac din nou teste, astfel încât să selectam cei mai adaptaţi hibrizi si soiuri la condiţii climatice diferite“, a mai adăugat Gilles Tambourre, director pentru regiunea de sud-est a Europei în cadrul Lidea.

Sorgul - cultura viitorului

„Cultura noastră de suflet este sorgul. Investim foarte mult în această cultură, avem hibrizi foarte buni, aş îndrăzni să spun că suntem lideri în acest moment pe acest segment, potrivit studiilor noastre interne. Sorgul este cultura pentru care avem un plan strategic de creştere a suprafeţelor în România“, a spus Magdalena Darac. La cultura de sorg compania are un portofoliu complet, cu hibrizi atât pentru nutriţia animală, hrana umană, dar şi biogas, începând cu cei timpurii până la cei tardivi.

În Europa, 20% din suprafaţa semănată cu sorg este ocupată de hibrizi Lidea. Totodată, compania a demarat primul program de cercetare în Europa - Eurosorgho şi este membru activ în cadrul asociaţiei europene Sorghum-ID.

Noutăţi pentru campania de toamnă

În cadrul conferinţei de presă s-a vorbit şi despre oferta pe care Lidea o are pentru campania de însămânţare din toamnă. La cereale, portofoliul cuprinde 11 soiuri de grâu, timpurii şi semitimpurii, două soiuri de orz şi un soi de triticale. Toate varietăţile au un comportament agronomic foarte bun, sunt adaptate condiţiilor pedoclimatice specifice ţării şi au un potenţial ridicat de producţie. Pentru cultura de rapiţă a fost lansat un produs nou, unic pe piaţa din Europa, denumit ES Capello Protect, care înglobează într-un singur sac doi hibrizi de rapiţă, respectiv ES Capello şi ES Alicia. Primul hibrid este unul dintre cei mai bine vânduţi din portofoliu la nivel european, având un comportament agronomic foarte bun, iar cel de-al doilea hibrid este cel mai timpuriu din piaţa de profil. „Hibridul ES Alicia acţionează ca o capcană naturală pentru gândacul lucios deoarece înfloreşte cu 7-10 zile mai devreme faţă de hibridul principal astfel încât are capacitatea de a capta dăunătorul, iar cultura principală nu mai este afectată.

Cu ajutorul acestui concept şi prin menţinerea unui nivel mediu de infestare cu gândacul lucios, de 5 până la 7 insecte/plantă, se poate elimina aplicarea tratamentului cu insecticid. Este un concept unic pe piaţa europeană şi suntem mândri să-l dezvoltăm şi în România“, a mai precizat 
Diana Tănase, marketing & crop manager Business Unit Sud Estul Europei.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE