REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Noutati tehnice AgriPlanta-RomAgroTec

15/7/2014

0 Comments

 
Picture
Fiecare companie din domeniul tehnicii agricole a dorit să suprindă vizitatorii expoziţiei de profil, organizate la începutul lunii iunie la Fundulea, şi au prezentat în acest sens şi câteva elemente de noutate. Au adus în exclusivitate produse din gama tractoarelor, combinelor, semănătorilor, utilajelor de prelucrare a solului, maşinilor de stropit şi nu numai. Diversitatea a fost una la superlativ.
PictureFoto: Vasile Nica, brand manager MEWI
Vasile Nica, brand manager MEWI

„De la compania Challenger prezentăm noul model de tractor pe şenile MT 775 E, fabricat în SUA. Noutatea constă în motorizare, tractorul fiind dotat cu motor Sisu, Tier IV final, de şapte cilindri, capacitate de 9,8 litri, ce dezvoltă o putere de 430 CP. Este vârful de gamă din seria 700 E - serie care cuprinde tractoare cu puteri ce pornesc de la 350 CP. Transmisia este Fiecare companie din domeniul tehnicii agricole a dorit să suprindă vizitatorii expoziţiei de profil, organizate la începutul lunii iunie la Fundulea, şi au prezentat în acest sens şi câteva elemente de noutate. Au adus în exclusivitate produse din gama tractoarelor, combinelor, semănătorilor, utilajelor de prelucrare a solului, maşinilor de stropit şi nu numai. Diversitatea a fost una la superlativ. Automatic Powershift şi are posibilitatea de a funcţiona şi în modul «auto», adică permite transmisiei să schimbe vitezele în funcţie de condiţiile din teren, fără ca operatorul să fie nevoit să mai intervină. Se setează o viteză de înaintare, de exemplu pentru semănat - 12 km/h, iar în momentul în care tractorul ajunge la viteza dorită raportul de transmisie va rămâne constant. Sistemul de şenile este unicat şi, bineînţeles, patentat de către companie. Cele trei role mediane au suspensie independentă, ceea ce permite ca tractorul să copieze denivelările terenului, astfel încât tracţiunea să fie mult mai bună. Pe piaţa din România, în special pentru regiunile unde terenul este foarte dur, mai ales pe timp de secetă, lansăm un pachet de şenile mult mai durabile decât cele oferite în echiparea standard. Alte dotări sunt: sistemul de aer condiţionat, scaunul cu suspensie pneumatică, precum şi ghidarea şi monitorizarea prin satelit. Sistemul de telemetrie permite proprietarului să urmărească tractorul prin simpla accesare a paginii de internet, unde poate vedea locaţia tractorului, viteza cu care se deplasează, consumul de combustibil şi multe alte detalii legate de motor, precum şi un istoric complet pe ziua care îl interesează. Modelul a fost lansat anul trecut la Agritechnica, are un design nou, este vopsit în culoarea neagră mat, pentru că cei de la Challenger au dorit să marcheze cei 26 de ani de când au produs primul tractor pe şenile. În acest sens, ei au vopsit 26 de unităţi în această culoare.“

PictureFilip Baschir, reprezentant marketing Maschio Gaspardo România
Filip Baschir, reprezentant marketing Maschio Gaspardo România

„Una dintre noutăţile din gama utilajelor de prelucrare a solului este cultivatorul Dracula. La expoziţie am adus mai multe utilaje din gama Feraboli, aceasta fiind ultima companie achiziţionată de Grupul Maschio. Dacă la târgul Agraria am prezentat presele de balotat, acum, la expoziţia AgriPlanta-RomAgroTec ne prezentăm cu utilaje care se folosesc înaintea procesului de balotare a fânului, mai precis o greblă şi o cositoare cu discuri. De asemenea, pentru prima dată la această manifestare suntem prezenţi cu două standuri, unul fiind dedicat utilajelor agricole, iar celălalt departamentului de piese de schimb. Prin acest lucru am dorit să arătăm fermierilor că acordăm o importanţă deosebită serviciilor postvânzare. Un utilaj pe care noi îl promovăm în România şi care, de altfel, este produs în ţară se numeşte Diablo. Este un scarificator greu, care lucrează la o adâncime mare şi care necesită un tractor de peste 600 CP. Am adus pentru demonstraţiile practice, care din păcate nu s-au mai ţinut, două semănători pentru însămânţare directă, deoarece am dorit să prezentăm avantajele acestei tehnologii. Cu aceste semănători, pregătirea terenului şi semănatul se fac printr-o singură trecere, ceea ce înseamnă consum de combustibil mai mic, economie de timp şi conservarea apei din sol. Tendinţa în zonele secetoase şi fără sisteme de irigaţii este păstrarea cât mai mult timp a umidităţii din sol. Semănătoarea Corona poate fi folosită atât pentru înfiinţarea culturilor de păioase, cât şi a celor de prăşitoare, deoarece bara de semănat se poate schimba. Buncărul poate fi folosit pentru ambele tipuri de seminţe datorită posibilităţii de schimbare a discurilor de semănat. Grupul Maschio prezintă o gamă nouă de pluguri, marca Moro, nou achiziţionată. Materialul folosit la fabricarea trupiţelor este tungsten, un metal dur, care asigură o rezistenţă foarte mare la uzură. O îmbunătăţire realizată la pluguri este repoziţionarea roţii de adâncime, care acum se află în spatele utilajului. Din gama de sprayere am expus singurul utilaj autopropulsat din gama noastră, care în România a dat randament foarte bun şi este vârful de lance al fabricii Unigreen. Maşina se numeşte Uragano şi încercăm să o promovăm cât mai mult pe piaţa românească.“

Picture
Dumitru Majeri, consultant tehnic General Leasing

„Ca noutate, la expoziţia AgriPlanta- RomAgroTec venim cu noua serie de tractoare Massey Ferguson 6600, dotate cu motoare în 4 cilindri. Modelul expus în stand este MF 6613, de 130 CP. Tractoarele din această serie sunt compacte, au ampatament scurt şi sunt simplu de manevrat. Massey Ferguson reprezintă un brand valoros în lume, a fost prima companie care a lansat tehnologia SCR, de reducere a emisiilor nocive. Pentru că orice invenţie este îmbunătăţită în mod permanent, MF a ajuns cu tehnologia SCR la o nouă generaţie. Acest tractor are o transmisie Semi Power Shift Dyna 6, care este extraordinar de fiabilă. De la producătorul Kverneland, prezentăm un nou model de cultivator pentru pat germinativ, care are bara de nivelare executată din segmente independente. Utilajul realizează o lucrare foarte bună de pregătire a patului germinativ, mărunţeşte solul şi îl nivelează perfect. Ca şi la alte utilaje Kverneland, suportul organelor este din ţeavă călită, ceea ce le conferă o elasticitate extrordinară, importantă atunci când în teren sunt pietre sau alte obstacole ce pot afecta organele active. Pe lângă aceste noutăţi, în stand prezentăm şi alte produse de la companiile pe care le reprezentăm pe piaţa românească precum Massey Ferguson, Kverneland, Laverda şi Dieci.“

PictureGroo Manfred, director de vânzări Vogel & Noot Agrorom
Groo Manfred, director de vânzări Vogel & Noot Agrorom

„Pe piaţa din România reprezentăm Vogel & Noot Austria şi dispunem de toată gama de utilaje pentru pregătirea solului şi semănători. Ca noutate lansată în primăvara acestui an este combinatorul Terra Maxx, disponibil în lăţimi de lucru de 6,5 şi 8 m. În stand, am adus modelul de 8 m, cu o variantă de tăvălug mai uşoară. Are organe înalte, dispuse la 15,5 cm, tip labă de gâscă de 200 mm, o şină de nivelare cu lame independente, roţi de copiere late, iar roţile de transport sunt integrate în cadrul principal. Pentru TerraMaxx sunt disponibile patru variante de tăvălugi. Şina de nivelare, sistemul de lumini pentru mers pe drum public şi alegerea dimensiunii roţilor de copiere sunt opţionale. În primăvară, am reuşit să aducem două astfel de utilaje în ţară, au lucrat în zona Aradului, unde avem sediul central, şi atât noi, cât şi clienţii am rămas plăcut surprinşi de modul în care se comportă. Lucrează la o adâncime de până la 15 cm fără probleme. Dacă vrem să lucreze la o adâncime mai mică, echipăm utilajul cu organe de tip labă de gâscă, iar când vrem să facem o pregătire mai adâncă, de peste 10 cm, folosim organele de tip daltă. Combinatorul Terra Maxx pregăteşte bine terenul, îl afânează şi, în funcţie de tăvălugul cu care este echipat, face o mărunţire şi tasare bune. Pentru acest combinator avem nevoie de un tractor de 280-300 CP. Anul acesta promovăm şi semănătoarea mecanică de 4 m, Profi Drill D 400, deşi ea a fost lansată în 2013. Anul trecut am reuşit să aducem trei semănători, direct la clienţi, care au fost mulţumiţi de ele. Am fost surprinşi că anul acesta am primit comenzi pentru această semănătoare încă din luna aprilie. Este o semănătoare pentru cereale păioase, foarte fiabilă, sistemul de lumini este inclus în standard, are scară de acces cu bară, discuri din inox decalate, cutie variabilă, dozatoarele pe rânduri sunt parţial din metal, astfel că ele nu se încarcă static. Buncărul are o capacitate de 1.750 de litri. Semănătoarea este compactă şi necesită un tractor de 95-100 CP. Preţul de vânzare este de 14.000 de euro net.“

PictureFoto: Liviu Zimcea, manager Amazone România
Liviu Zimcea, manager Amazone România

„La ediţia din acest an am venit cu patru utilaje noi. Am adus o semănătoare de prăşitoare de 6 m, EDX-VarioTrail 6000-C, care poate fi folosită pe tot parcursul anului pentru că partea din spate se poate schimba cu un echipament pentru înfiinţarea culturilor de păioase. Semănătoarea este dedicată fermierilor, care vor o singură semănătoare pentru ambele campanii de semănat din cursul unui an agricol. Când este folosită la prăşit, semănătoarea are opt rânduri, iar buncărul de seminţe are 600 de litri. Distanţa între rânduri poate varia între 37,5 şi 80 cm, în funcţie de numărul de agregate, ce poate fi de la 8 până la 16. În cazul în care este folosită la semănatul culturilor de păioase, are 16 rânduri, buncărul de 3.000 de litri va fi folosit ca rezervor pentru sămânţă. Distanţa dintre rânduri poate fi de 12,5 sau 16,6 cm, iar numărul de agregate poate fi de 48 sau 36. Un alt utilaj este semănătoarea directă Primera DMC 602, cu lăţime de lucru de 6 m. Aceasta există şi în variante de 3; 4,5; 9 şi 12 m. Este o semănătoare directă, folosită în terenul neprelucrat sau prelucrat superficial. O dată cu bobul de sămânţă, se introduce în sol şi îngrăşământul chimic. În următorii ani, acest model va fi folosit din ce în ce mai mult în terenurile noastre datorită consumului redus de combustibil şi a reducerii numărului de treceri. Este destinată înfiinţării culturilor de păioase, dar are şi un echipament pentru porumb. Pentru cei care vor să facă o singură trecere, este ideală. Pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare, am adus utilajul tractat UG, la care lăncile sunt paralele cu rezervorul. Este un echipament care are un volum de 3.000 de litri şi o lăţime de lucru de 24 m. Există variante constructive de la 2.400 până la 11.200 de litri. Al patrulea echipament nou adus la expoziţie este din gama utilajelor de prelucrat solul - cultivatorul Cenius, cu lăţime de lucru de 4 m. Cu acest utilaj se poate intra în urma combinei, fără ca terenul să mai necesite alte prelucrări suplimentare. Printr-o singură trecere se realizează mai multe lucrări, precum scarificarea, discuirea şi tasarea. Este un echipament tractat ce poate fi transportat pe drumuri publice fără probleme, deoarece este rabatabil. Avem mai multe variante constructive, de 3, 3,5 şi 4 metri. Organele active lucrează în sistem 3D, în sensul că atunci când în sol sunt pietre pot ocoli acele obstacole, ele pot balansa stânga-dreapta, astfel încât să nu se rupă. Pentru acest utilaj necesarul de putere poate varia între 60 şi 70 CP/metru liniar.“

PictureFoto: Franz Jakoby, director de vânzări Lemken România
Franz Jakoby, director de vânzări Lemken România

„Pentru prima dată în România am putut aduce un disc scurt Rubin 12, folosit la dezmiriştit şi care lucrează la o adâncime de până la 20 cm. Fermierii au fost încântaţi de testele făcute cu acest utilaj anul trecut. Este un disc scurt cu talere foarte mari care amestecă foarte bine resturile vegetale. Suntem bucuroşi că primele trei utilaje aduse în ţară sunt deja vândute şi livrate la fermieri. Chiar şi cel expus aici este vândut. Sigur că ne prezentăm şi alte utilaje din gama noastră, cum ar fi discul Rubin 9, cu talere de 620 mm, discul Heliodor cu talere de 465 mm, compactorul de 4 m, utilajul de pregătire a patului germinativ Korund, de 6 m, cultivatorul Karat de 4 m, plugul cu patru trupiţe Europal 7, semănătoarea mecanică Saphir de 4 m echipată cu un combinator şi aparatul de erbicidat Sirius de 1.900 de litri. Pentru demonstraţiile efectuate în cadrul expoziţiei am adus maşina de erbicidat Primus, de 3.500 de litri capacitate şi lance de 24 m, plugul Diamant 11, cu şapte trupiţe, şi discul Rubin 12, de 5 m.“

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE