REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

O lansare reală într-o lume digitală!

1/6/2020

0 Comments

 
Picture
Pe data de 15 mai a.c., IPSO Agricultură a organizat, în premieră, lansarea virtuală a noii game de tractoare John Deere din familia 6 M, anunţând astfel că oferta comercială de tehnică agricolă este permanent îmbunătăţită pentru a răspunde cerinţelor din ce în ce mai exigente ale fermierilor.
În deschiderea evenimentului virtual a luat cuvântul Arnaud van Strien, director general al IPSO Agricultură: „Este un eveniment inedit atât pentru industria agricolă, cât şi pentru cea de evenimente din România. Trăim împreună provocări fără precedent. Ştiu că este o perioadă dificilă pentru toată lumea, cauzată, pe de o parte, de pandemia COVID-19 şi de restricţiile pe care aceasta le impune, iar pe de altă parte, determinată de schimbările climatice care ne afectează din ce în ce mai mult. O scădere de 30% a cantităţii de precipitaţii în perioada octombrie 2019-aprilie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent a avut un impact devastator asupra culturilor agricole. Industria agricolă este o industrie de bază, fundamentală pentru omenire şi societatea noastră. Este industria bunurilor de bază, care alimentează cu materii prime alte zeci de industrii din lanţul economic.“

​Directorul companiei a spus că personalul IPSO Agricultură a fost 
alături de fermieri - clienţii săi, în această perioadă grea pentru toată lumea, prin livrarea la timp a pieselor de schimb, prin intervenţii de service de calitate şi alte servicii, luând toate măsurile ce se impun pentru a proteja sănătatea proprie, dar şi a celor cu care intră în contact. „Misiunea noastră este ca alături de partenerii noştri să oferim soluţii pentru a creşte performanţa şi productivitatea afacerilor clienţilor, precum şi pentru a reduce costurile de operare prin echipamentele pe care le oferim. Experţii noştri oferă suport de la distanţă, cu ajutorul tehnologiilor wireless, pentru ca utilajele să aibă o performanţă maximă. Nu în ultimul rând, specialiştii noştri în irigaţii pot fi apelaţi cu încredere, oferind consultanţa necesară, astfel încât fermierii să beneficieze de un control al costurilor, iar proiectarea să fie adaptată situaţiei din teren, evitându-se subdimensionarea sau supradimensionarea sistemului de irigaţii. De asemenea, proiectele pot fi finanţate prin intermediul partenerilor noştri. În încheiere aş dori să subliniez faptul că, indiferent de circumstanţe, lumea are nevoie de agricultori.“

În completare, Gabriel Petrişor, director comercial în cadrul firmei, a afirmat că IPSO Agricultură este pregătită să susţină fermierii români prin intermediul celor 20 de puncte de lucru care sunt în continuare deschise, prin cei 45 de consilieri comerciali şi cei peste 140 de tehnicieni de service pregătiţi să intervină la fiecare solicitare. Departamentul de piese de schimb a asigurat, în toată această perioadă, aceeaşi disponibilitate a pieselor de schimb, în stoc fiind peste 50 mii de referinţe.

Reprezentantul companiei a dorit 
să amintească şi câteva dintre serviciile şi programele pe care le pun la dispoziţie în această perioadă, printre acestea numărându-se şi pachetele de servicii FarmSight. „Aceste servicii includ monitorizarea codurilor de eroare, diagnosticarea utilajelor de la distanţă de către experţii noştri, astfel încât acestea să fie permanent gata de lucru, o defecţiune însemnă cheltuială, timp pierdut şi rentabilitate scăzută - şi nimeni nu-şi doreşte aşa ceva. Avem un program special prin care garantăm economia de carburant, în sensul că, dacă se foloseşte mai mult combustibil decât consumul ţintit de noi, vom rambursa integral diferenţa, iar dacă se foloseşte mai puţin combustibil decât consumul stabilit de noi, vom plăti de două ori diferenţa. Pentru înscriere în acest program, fermierii pot contacta consilierii noştri comerciali.“ Deoarece urmează campania de recoltare, IPSO Agricultură le propune fermierilor combinele JD din seriile S şi T pentru obţinerea unei calităţi superioare a boabelor şi paielor recoltate, la o productivitate mărită. „Vă garantăm că procentul de boabe sparte sau deteriorate va fi mai mic de 1%. De asemenea, am lansat şi câteva oferte speciale de care fermierii pot beneficia în această perioadă, anume preţuri avantajoase pentru combinele John Deere seria T disponibile. Avem cele mai bune condiţii de finanţare, ce presupun avans zero şi plata primei rate în 2021.“ Directorul comercial a vorbit şi despre activitatea Departamentului utilajelor de ocazie şi preţurile accesibile ale acestor produse, dar şi despre cel de irigaţii, care oferă servicii integrate ce cuprind consultanţă, proiectare şi produse de calitate. „Cu toţii ştim că apa este una dintre cele mai importante resurse pentru asigurarea succesului producţiilor agricole şi de aceea sistemele de irigaţii devin din ce în ce mai esenţiale în agricultură“, a afirmat Petrişor.

Caracteristici de top pentru noua gamă de tractoare JD 6M

Producătorul american John Deere vine în întâmpinarea cererilor fermierilor cu o nouă gamă de tractoare - 6M. Aceasta a fost prezentată de specialiştii IPSO Agricultură Marian Grigore şi Sorin Ciobanu.

În ultimul timp, segmentul de utilaje mici şi medii pentru agricultură a cunoscut o creştere importantă în ceea ce priveşte tehnologia, tractoarele din această categorie de putere 
fiind foarte fiabile şi productive. Noile modele de tractoare au puteri începând cu 90 CP - modelul 6090M şi până la 195 CP la modelul 6195M. Totodată, au un nou design, începând cu cabina - acum foarte încăpătoare şi capotajul complet nou în comparaţie cu modelul precedent. Capota, denumită Low Hood, a fost reproiectată pentru a asigura o vizibilitate de neegalat şi permite o manevrare în condiţii de siguranţă maxime, chiar şi în spaţiile strâmte. Specialiştii spun că schimbările aduse de John Deere nu vin numai din exterior, ci şi din interior, datorită noii cabine. Tabloul de bord a dispărut şi a fost înlocuit cu un display digital situat pe stâlpul din dreapta al cabinei; acesta afişează performanţele tractorului, parametrii de funcţionare şi indicatorii esenţiali de urmărit atunci când se lucrează.

​Conform reprezentanţilor, datorită dimensiunilor compacte, ne putem baza pe o rază de întoarcere de 4,5 m, astfel, împreună cu vizibilitatea de neegalat, acest model de tractor este mai uşor 
de manipulat decât un autoturism. La această familie de tractoare a fost mărită suprafaţa de iluminare, fiind acoperit un unghi de 360 de grade, astfel încât activităţile desfăşurate pe timpul nopţii să aibă loc în condiţii optime. Noile modele menţin tradiţia Green On Green: John Deere construieşte aceste tractoare cu componente concepute şi dezvoltate de companie.

Inima tractoarelor o reprezintă motorul John Deere. Acestea sunt echipate cu o motorizare de 4,5 litri pentru modelele de până la 145 CP, iar celelalte, până la modelul de vârf al acestei game, de 195 CP, au un motor de 6,8 litri cu 6 cilindri. Motorul şi transmisia sunt amplasate pe un şasiu integral ce reprezintă coloana vertebrală a tractorului, acesta absorbind şocurile apărute în timpul lucrului, ducând astfel la creşterea duratei de viaţă a tractorului. Puterea motorizării este asigurată de către varietatea de transmisii cu care acest tractor poate fi echipat, începând de la o transmisie semiautomată, precum PowrQuad sau AutoQuad, până la o transmisie automată, precum CommandQuad. Modelele 6M dispun de o pompă hidraulică de 114 litri, cu compensare a debitului şi presiunii, lucru ce asigură o capacitate de ridicare în tiranţi de până la 5.700 kg. 
Coloana de direcţie şi chiar volanul sunt complet schimbate, ceea ce ajută la îmbunătăţirea câmpului vizual. Toate performanţele tractorului sunt vizibile pe display-ul digital amplasat pe stâlpul cabinei.

Noua cabină poate fi echipată cu tehnologia CommandArm, pe care o regăsim în gama premium a tractoarelor de putere mare John Deere. Această tehnologie permite amplasarea tuturor comenzilor pe scaunul operatorului, astfel controlând tiranţii posteriori acţionaţi electric, cuplele hidraulice putând fi acţionate electric atât din cabină, cât şi de la distanţă datorită butoanelor amplasate pe aripile posterioare. Totodată, pentru a elimina oboseala apărută în timpul operării scaunul se poate roti lateral pentru ca operatorul să poată urmări cu mai multă uşurinţă activităţile întreprinse. Datorită joystick-ului electric cu care poate fi manevrat încărcătorul frontal, transmisia, dar şi comenzile precum SCV, tiranţii posteriori şi chiar sensul de mers al tractorului, este foarte confortabilă şi uşoară operarea tractorului.

Echipate cu sistemul AutoTrac şi conectivitate ISOBUS

Prezentarea tehnologiilor de vârf cu care este echipată noua serie de tractoare 6M a fost realizată de Adrian Călin, specialist în cadrul IPSO Agricultură. Potrivit acestuia, ghidarea premium şi precizia sistemului AutoTrac sunt acum disponibile pe noua familie de tractoare. AutoTrac ajută fermierii să lucreze mai mult şi mai eficient, să evite suprapunerile şi să obţină randamente sporite, productivitatea crescând cu până la 14%. De acum implementele de la orice producător pot fi controlate cu ajutorul unui singur monitor, datorită conectivităţii ISOBUS şi a display-urilor de generaţia a 4-a cu care vin echipate noile tractoare 6M.

Se poate lucra oricând, fără jalonieri sau marcatori, pe timp de zi sau noapte, ceaţă sau praf, iar cu ajutorul sistemului AutoTrac fermierii beneficiează de o economie de inputuri de până la 8%. „Practic, la o economie de inputuri 
de până la 8% şi o productivitate cu 14% mai mare comparativ cu alte sisteme de ghidare, sistemul AutoTrac se amortizează în maximum 2 ani.“

Cu ajutorul antenei de înaltă precizie StarFire6000 sunt disponibile mai multe niveluri de precizie adaptate nevoilor fiecărui fermier: de la nivelul standard - SF1, ce are o abatere maximă de 15 cm, ideal pentru lucrări de pregătire a solului, fertilizat sau chiar semănat, până la precizie RTK, ce asigură o abatere maximă de 2,5 cm şi repetabilitate pe toată durata sezonului. De asemenea, pe acest tractor este disponibil şi nivelul de precizie SF3, cu abatere maximă de 3 cm, acesta fiind alternativa accesibilă pentru zonele în care semnalul RTK nu este disponibil.

Cu ajutorul SF3 sau RTK se folosesc aceleaşi linii de ghidare pentru toate lucrările agricole, se evită tasarea solului, deteriorarea culturii şi se asigură o uniformitate a culturilor agricole. În plus, cu ajutorul funcţiei de Control al Secţiunilor, disponibilă pe noile display-uri de generaţia a 4-a, se evită zonele nelucrate, suprapunerile, supraînsămânţarea sau supraaplicarea. AutoTrac şi Controlul Secţiunilor pot fi folosite pentru semănat, aplicarea îngrăşămintelor chimice sau a tratamentelor fitosanitare, cu un potenţial de economie de până la 49,80 euro/ha. Nu în ultimul rând, cu noul 6M pot fi efectuate lucrări cu rată variabilă pentru semănat, tratamente sau aplicare de îngrăşăminte. De asemenea, cu ajutorul platformei JDLink şi a aplicaţiei mobile MyOperations, fermierul ştie în orice moment unde se află şi cum lucrează utilajele sale. Utilajul este conectat tot timpul cu platforma MyJohnDeere, unde se află toate informaţiile tehnice (încărcare motor, patinare, consum, alerte), dar şi date agronomice (hărţi de aplicare, consumuri de inputuri, suprafaţa lucrată etc.) pe care utilajul le transmite în timp real din câmp. Totodată, se pot transfera din birou pe monitorul tractorului hărţi, linii de ghidare, produse şi profilurile implementelor, iar de pe telefon sau laptop se poate urmări calitatea lucrărilor. Specialiştii IPSO Agricultură acordă asistenţă operatorilor oricând au nevoie, cu ajutorul opţiunii de conectare de la distanţă la monitorul tractorului. Datorită tehnologiei 4G cu care este echipat acest utilaj, codurile de eroare şi alertele emise de tractor ajung în timp real la personalul de service, dar şi la fermieri, printr-o notificare pe telefon. Practic, reprezentanţii IPSO Agricultură informează înainte ca o defecţiune să se producă. Astfel, se reduce riscul de apariţie a avariilor costisitoare. Tehnicienii firmei sunt pregătiţi să efectueze diagnosticarea de la distanţă, pentru a reduce deplasările în câmp şi timpul de aşteptare pentru reparaţie. În încheiere, Adrian Călin a afirmat că toate aceste tehnologii sunt de acum disponibile pe noua gamă de tractoare John Deere 6M. „Suntem pregăriţi să oferim fermierilor români utilaje performante, precum şi servicii de calitate.“

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE