REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

O noua activitate a Sumi Agro - producerea de PPP si seminte

15/3/2012

0 Comments

 
O noua activitate a Sumi Agro - producerea de PPP si seminte - Agrimedia.ro
Firma Sumi Agro România, subsidiară a Sumitomo Corporation - una dintre cele mai mari corporaţii japoneze, cu filiale în 114 ţări şi o cifră de afaceri de 362 mld. Lei în 2010, a organizat în zilele de 27 şi 28 februarie, la complexul turistic Cheile Grădiştei, din localitatea Fundata, judeţul Braşov, un eveniment menit să marcheze începutul campaniei de primăvară din acest an. La manifestarea devenită deja tradiţie au fost invitaţi colaboratorii firmei Sumi Agro, distribuitori de inputuri şi fermieri.


Extindere pe piaţa europeană
Grupul Sumi Agro Europe, din care face parte şi Sumi Agro România, are ca obiect principal de activitate comercializarea de produse de protecţie a plantelor (PPP), îngrăşăminte chimice şi seminţe. În Europa, grupul are o istorie de 20 de ani şi deţine birouri în România, Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Moldova, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Germania, Franţa şi Spania. Planurile recente ale companiei privind extinderea pe piaţa europeană au fost materializate anul trecut, în luna iulie, în urma tranzacţiei încheiate cu firma Sipcam. Potrivit domnului Takanori Ando, preşedintele Sumi Agro România şi vicepreşedinte al Sumi Agro Europe, această alianţă permite realizarea unei platforme comune de dezvoltare şi distribuţie de produse de uz fitosanitar la nivelul întregii Europe. În cadrul conferinţei de presă, reprezentantul companiei a dezvăluit o primă noutate pentru anul 2012, începerea activităţii de producţie a produselor de uz fitosanitar. „Avem un departament de cercetare, din care şi eu fac parte, iar intenţia noastră este aceea de a deveni cât mai curând şi producător, nu doar comerciant de produse de protecţie a plantelor. În acest moment, avem în derulare 14 acţiuni de omologare a unor produse sub marca proprie Sumi Agro. Ne planificăm să inaugurăm periodic câte un produs nou şi să facem un parteneriat strategic cu clienţii noştri”, a afirmat dl Ando. Mai multe detalii legate de această acţiune nu au fost divulgate, în afară de informaţia potrivit căreia o mare parte din noile produse de uz fitosanitar vor fi erbicide. În lume, Sumi Agro este prezentă în 25 de ţări, iar în acest an a fost deschis un nou sediu în Statele Unite. Conform dlui Takanori Ando, cea mai mare filială la ora actuală este Sumi Agro SUA. „Am dezvoltat o reţea prin care să comercializăm produse de origine japoneză şi nu numai, iar scopul nostru este acela de a face cunoscute produsele de înaltă calitate şi de a oferi servicii postvânzare”, a susţinut preşedintele filialei din România.

O paletă largă de produse
Corporaţia Sumitomo este prezentă în ţara noastră încă din anii ’70, iar sediul Sumi Agro România a fost deschis în anul 1997. În cei 15 ani de activitate, compania s-a ghidat după o viziune unică, aceea de a oferi clienţilor săi soluţii pentru agricultură, prin comercializarea de produse renumite, de înaltă calitate, în domeniul protecţiei plantelor, îngrăşămintelor chimice, seminţelor şi alte inputuri. Produsele firmei sunt distribuite printr-o reţea naţională formată din 100 de societăţi furnizoare de inputuri pentru agricultură, iar cifra de afaceri înregistrată anul trecut a fost de 51 de milioane de lei. Pe măsură ce Sumi Agro România s-a dezvoltat, portofoliul de produse s-a mărit şi el, ajungând să cuprindă o paletă completă de insecticide, fungicide, erbicide, adjuvanţi, fertilizanţi foliari, seminţe şi produse pentru tratamentul seminţelor. În cadrul evenimentului, dl Anastase Iorgu, director de marketing şi dezvoltare al Sumi Agro România, a prezentat gama de produse de protecţie a plantelor, subliniind faptul că pentru orice boală, precum mana, făinarea, rapănul sau cele foliare de la cereale, Sumi Agro România are soluţii pentru o combatere eficientă. De exemplu, pentru tratarea mănărilor există produsele Triumf, Rover, Galben M, Drago şi Cupertine Super, care au o serie de avantaje, printre care eficacitate ridicată şi de lungă durată; rezistenţă la spălare de către precipitaţii, acţiune preventivă şi curativă. Pentru combaterea bolilor foliare ale cerealelor sunt recomandate fungicidele Topsin, Impact, Matiz şi Yamato. În gama erbicidelor sunt incluse şapte produse, precum Click Plus, Ecopart, Nicosulfuron, Pledge, Proponit, Sanglypho şi Targa Super, pentru distrugerea buruienilor atât din culturile de câmp, cât şi din cele pomicole. Pentru combaterea dăunătorilor, firma are o paletă largă de produse, multe dintre ele având renume pe piaţa autohtonă. „Am lansat produse pentru care am devenit foarte cunoscuţi pe piaţă, cum este produsul Mospilan, folosit la combaterea gândacului din Colorado”, a precizat dl Iorgu. Compania se evidenţiază şi datorită gamei largi de produse de specialitate pe care o oferă, unde sunt cuprinse molicidele, adjuvanţii şi produsele pentru dezinfecţia solului în sere şi solarii. „Nu există o piaţă enormă pentru molicide, însă, cu siguranţă, ele ocupă un loc în aceasta. În privinţa adjuvanţilor, această grupă a crescut de la un an la altul”, a afirmat directorul de marketing şi dezvoltare al firmei. Pe piaţa românească, gama de acaricide prezentată de Sumi Agro România este cea mai completă.

Un nou brand pe piaţă - Sumi Agro Seeds
Informaţii privind activitatea de comercializare a seminţelor au fost furnizate de dl Mihai Miriţescu, responsabil de acest departament. Noutatea pe care o aduce compania pe segmentul de seminţe este lansarea unui nou brand - Sumi Agro Seeds. „În viitor ne vom prezenta cu seminţele noastre şi avem avantajul că putem alege acele varietăţi care să ne reprezinte cel mai bine pe piaţa românească, care dau producţii foarte bune şi stabile. Totodată, ne vom prezenta şi cu tehnologii de cultură care să corespundă condiţiilor din România. La rapiţă, de exemplu, Sumi Agro a fost prima companie care a lansat tehnologia de cultură. Hibrizii Sumi Agro înseamnă a alege varietăţi cu potenţial mare de producţie, rezistente la atacul dăunătorilor, tolerante la acţiunea agenţilor patogeni şi, nu în ultimul rând, tolerante la secetă şi cu plasticitate ecologică ridicată”, a afirmat dl Miriţescu. Acesta a mai adăugat faptul că seminţele Sumi Agro se vor remarca prin calitatea superioară: „Seminţele vor avea o calitate chiar mai mare decât cea stabilită de normele europene. Veţi găsi la porumb, floarea-soarelui, rapiţă şi sorg o puritate în masa de seminţe de minimum 99,9%. De asemenea, germinaţia va fi mai mare decât cea reglementată de normele europene”, a subliniat dl Miriţescu. La eveniment, a avut loc şi prezentarea fertilizanţilor foliari, susţinută de dl Gabriel Ioniţă. Acesta a trecut în revistă produsele destinate nutriţiei echilibrate a plantelor, accentuând avantajele aplicării acestora. În cadrul prezentării, dl Ioniţă a atras atenţia asupra faptului că simptomele cauzate de lipsa elementelor nutritive din plante pot fi uşor confundate, de exemplu, cu cele semnalate în urma atacului unui agent patogen. De aceea, este importantă o bună recunoaştere a acestor simptome, precum şi asigurarea macro- şi microelementelor necesare, astfel încât planta de cultură să aibă o dezvoltare bună. În România, compania a fost un promotor al culturii de rapiţă, prin lansarea tehnologiei specifice de cultură. Potrivit lui Takanori Ando, preşedintele Sumi Agro România, anul trecut firma a realizat în premieră exportul de rapiţă pentru consum. „În 2011, am exportat rapiţă la cea mai mare fabrică de ulei din Japonia şi, cu siguranţă, ne vom concentra mai mult pe această activitate”, a declarat dl preşedinte.

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE