REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

O tocare eficace pentru culturi sanatoase

15/8/2013

0 Comments

 
Picture
Dan Gîdea, specialist produs lucrările solului şi semănat IPSO Agricultură

Resturile vegetale sunt un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor, a mucegaiurilor şi a larvelor, ce pot afecta calitatea şi productivitatea culturilor dumneavoastră. Tocarea resturilor vegetale favorizează descompunerea acestora, pentru o înfiinţare şi o dezvoltare a culturilor viitoare în cele mai bune condiţii posibile. Rezultatele studiilor realizate de institute ştiinţifice au arătat că o tocare a resturilor vegetale după recoltă distruge 50 până la 80% din larvele sfredelitorului (Ostrinia nubilalis). Aceste rezultate sunt îmbunătăţite atunci când tocarea este urmată de o încorporare a resturilor vegetale.

Tocarea resturilor vegetale este benefică în orice privinţă:

  • Semănat: cu cât resturile vegetale sunt tocate mai fin, cu atât plasarea seminţelor în sol este mai precisă.
  • Germinaţie: contactul sol/seminţe este facilitat, pentru o germinaţie optimizată.
  • Structura solului: descompunerea rapidă a reziduurilor şi o mai bună transformare în humus ameliorează structura solului. Creşterea numărului de micropori îmbunătăţeşte accesul apei şi al oxigenului către rădăcinile plantei. Un sol bogat în materie organică este mai puţin afectat de eroziune şi de trecerile cu utilaje grele.
  • Levigarea azotului: acţiunea microorganismelor în descompunerea reziduurilor carbonatate evită levigarea azotului. Acesta va fi deci disponibil şi reutilizabil pentru cultura următoare.
  • Calitatea sanitară: descompunerea mai rapidă a reziduurilor permite diminuarea presiunii exercitate de paraziţi, insecte şi ciuperci pentru o recoltă de bună calitate.

Tocătoarele KUHN sunt adaptate pentru exploatare intensivă. Caracteristicile constructive şi fiabilitatea asigură o tocare eficientă, chiar şi în prezenţa unui volum ridicat de resturi vegetale:

  • Dispunerea elicoidală a uneltelor de tăiere asigură un efect ridicat de aspiraţie, astfel toate resturile vegetale sunt ridicate şi procesate.
  • Contralamele asigură o tăiere fină, chiar şi a celor mai greu de procesat resturi vegetale.
  • Poziţionarea ruloului cât mai aproape posibil de rotor asigură o copiere excelentă a solului şi o descompunere accelerată.
  • Paletă largă de unelte de tăiere (cuţite universale, cuţite universale în Y, cuţite ciocan) ce satisface nevoile oricărei ferme.
revista, agricultura, mecanica agricola, vegetal, tehnologii
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE