REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Opinii ale expozantilor de tehnica agricola la Agraria

15/5/2014

0 Comments

 
Picture
La târgul Agraria, în zona dedicată tehnicii agricole, firmele de profil au expus o gamă variată de maşini şi utilaje agricole de ultimă generaţie. Informaţiile oferite de reprezentanţii acestora cu privire la produsele prezentate la expoziţie şi ofertele pe care le au în acest sezon se regăsesc în rândurile care urmează.

Picture
Florin Neacşu, director general adjunct NHR Agropartners

„Suntem ca în fiecare an parteneri oficiali ai târgului Agraria, ceea ce ne şi obligă să ne prezentăm în faţa vizitatorilor la cele mai înalte standarde.

Am expus, în limita spaţiului disponibil, o serie de maşini şi utilaje de la principalele firme pe care le reprezentăm în exclusivitate pe piaţa românească, corelate pe cât posibil cu specificul zonei, respectiv atât pentru ferme de dimensiuni mai mici din zona Clujului, dar şi pentru fermele mai mari din zona de vest, pentru că ştim că în fiecare an ne vizitează şi fermieri din Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş etc. Am avut plăcerea să ne reîntâlnim cu mulţi prieteni, clienţi mai noi şi mai vechi din diverse zone ale ţării, din Cluj, din Mureş, chiar din judeţe mai îndepărtate ca Prahova sau Vaslui, dar şi din Timiş sau Satu Mare. Am avut întâlniri cu fermieri mai în vârstă, dar şi cu mulţi fermieri tineri, care mi-au lăsat o impresie deosebită în ceea ce priveşte profesionalismul, determinarea şi hotărârea de a munci şi a face din această meserie una care să merite tot respectul nostru.

Dintre tractoarele New Holland am expus patru modele noi, de la 105 până la 320 CP, toate cu motoare care corespund normelor de poluare TIER 4A, folosind tehnologia SCR Eco Blue, ceea ce permite creşterea puterii, reducerea consumului de motorină cu peste 10%, creşterea cuplului şi mărirea intervalului între două schimburi de ulei, deci mai multă eficienţă şi costuri de operare mai reduse.

Foarte căutat a fost tractorul T5.105, dar şi T6.175, T7 sau T8. Combina TC5070, cea mai vândută în România, s-a bucurat, de asemenea, de multă atenţie din partea vizitatorilor şi chiar s-a vândut din prima zi. De asemenea, încărcătorul JCB cu braţ telescopic care poate ridica 3.100 kg la 7 metri a fost foarte apreciat. JCB este o marcă deja binecunoscută pe plan mondial, este inventatorul încărcătorului cu braţ telescopic, numărul 1 mondial în acest domeniu, fără să mai vorbim de excavatoare, de stivuitoare sau de maşini articulate pentru manipularea diverselor materiale din fermă.

Vorbind de utilaje, trebuie să menţionăm câteva maşini pentru lucrările solului sau semănat de la firma Pottinger, de scarificatorul Dondi, de maşina de împrăştiat îngrăşăminte Bogballe (Danemarca), cu computer şi sistem de cântărire, care asigură o precizie excelentă a distribuţiei, sau maşina tractată pentru tratamente fitosanitare de la firma daneză Hardi, o firmă binecunoscută în Europa pentru maşini purtate, maşini specializate pentru cultura mare, vii şi livezi şi mai ales pentru maşini autopropulsate cu cortină de aer de protecţie a jetului de soluţie.

Evident ca la Agraria nu am putut expune mai multe utilaje din cauza spaţiului foarte restrâns, dar sunt sigur ca ştiţi că NHR Agropartners are în portofoliu o gamă largă de utilaje pentru orice tip de fermă. Cu mult mai multe vom expune într-un spaţiu mai generos la AgriPlanta-RomAgroTec la Fundulea, la începutul lunii iunie, şi aş folosi acest prilej pentru a vă face o invitaţie la standul nostru. Vom veni şi acolo cu oferte promoţionale şi cu oferte financiare de excepţie. Până atunci, vreme bună şi spor la treabă!”

Picture
Mădălina Pietrăreanu, director finanţare şi comunicare IPSO Agricultura

„La ediţia din acest an a târgului Agraria, ne prezentăm cu utilaje şi maşini agricole specifice zonei. Am adus pentru prima oară în România noul tractor John Deere, modelul 6110MC, echipat cu un motor nou, JD PowerTech PWX, de 4 cilindri şi 4.5 litri, stagiul 3B, cu turbo Intercooler, 4 valve, common Rail cu Filtru de Particule (DPF) şi catalizator (DOC) - Diesel Only. Tractorul dispune de o putere nominală de 100 CP la 2.100 RPM şi o putere maximă de 106 CP, iar transmisia este PowerQuad Plus 16/16. În completarea gamei de tractoare JD, am expus modelele 6170R şi 8260R - ambele fiind fabricate în Germania.

Din categoria utilajelor, am adus plugul purtat Kuhn Multi-Master 123, cu trupiţe elicoidale şi antetrupiţe, care asigură o încorporare perfectă a resturilor vegetale în sol şi o arătură perfect nivelată. Cadrul cu grindă pătrată de 120 mm îl face perfect adaptat pentru condiţiile de sol din România, iar ranforsarea triunghiulară îi conferă robusteţe şi o fiabilitate desăvârşită. Pentru acest plug sunt necesare tractoare de putere medie, de la 140 până la 190 CP. Este un utilaj de referinţă în materie de arat.

La târg, expunem şi o semănătoare mecanică Kuhn Premia echipată cu sistem de semănat cu disc. Cutia de viteze cu variator cu came şi unitatea de dozare volumetrică cu role canelate, Helica, asigură un semănat precis şi uniform chiar şi pe pante sau teren neuniform, semănătoarea nefiind afectată de vibraţii. Buncărul are o capacitate standard de 1.080 de litri, iar în varianta extinsă, de până la 1.480 de litri.

Rezultatul a 15 ani de experienţă în utilaje pentru prelucrarea solului este combinatorul Bednar FMT Swifter ce realizează un pat germinativ uniform, oferind seminţelor cele mai bune şanse pentru germinare. Ataşarea cu arcuri tip frunză a secţiei de lucru asigură o urmărire exactă a conturului solului, realizând o lucrare uniformă. Echipat cu organe tip labă de gâscă sau dinţi Gamma, combinatorul Swifter se adaptează perfect condiţiilor de sol, iar tăvălugul crosskill asigură o fărâmiţare perfectă a solului şi o compactare a stratului superficial.

În stand mai prezentăm combina John Deere, modelul W540 HillMaster, specifică recoltării pe terenuri în pantă, având cinci scuturători lungi, cu 11 trepte abrupte care va lucra pe pante cu o înclinaţie de până la 23%. Calitatea seminţelor este obţinută cu ajutorul unui bătător cu diametru mare, de 660 mm, cu 10 bare de batere, îmbrăcat de un contrabătător universal. Curăţirea se realizează după trecerea pe un covor de preparare cu melci, pe un sistem revoluţionar, dar caracteristic combinelor John Deere, cu o sită de precurăţire urmată de două site principale. Tot acest sistem se găseşte sub influenţa unui curent de aer creat de un ventilator cu turbine dispuse pe toată lăţimea combinei. Materialul va fi depozitat întrun buncăr cu capacitate de 8.000 de litri, ceea ce va asigură o perioadă mai mare de lucru efectiv între două descărcări care pot fi efectuate şi din mers. Totul este antrenat de către un motor John Deere, cu o putere de 262 CP, care funcţionează numai cu motorină. Am echipat această combină cu un heder cu o lăţime de 5,5 m pentru recoltarea cerealelor.

Noul încărcător telescopic MLT 735 120 „Premium” face parte din categoria destinaţii multiple a gamei Manitou pentru agricultură. Încărcătorul permite manipularea în siguranţă a încărcăturilor cu o greutate de până la 3,5 tone, iar braţul telescopic atinge înălţimea maximă de 6,90 m. Acesta are unul dintre cele mai mici rapoarte putere/greutate din categoria sa. Ampatamentul oferă o bună stabilitate indiferent de aplicaţie, operatorul putând muta maşina într-un mod operaţional în timpul diferitelor activităţi. Pompa hidraulică cu pistoane cu debit variabil de 150 l/min la 270 bari asigură performanţă hidraulică. În combinaţie cu JSM, permite realizarea unor cicluri de lucru rapide şi efectuarea simultană a mai multor mişcări în acelaşi timp.

Motorul în patru cilindri, cu o capacitate de 3.600 cmc şi o putere de 122 CP ST3B se corelează perfect cu pompa hidraulică, astfel încât se elimină orice risc de supraconsum sau pierdere a eficienţei. Manitou este primul producător de încărcătoare telescopice care a făcut public consumul de carburant împreună cu metodologia de calcul în diferite aplicaţii de lucru, prin programul Reduce. O gamă largă de accesorii este disponibilă pentru creşterea capacităţii de utilizare şi a versatilităţii. Echipat, în configuraţia standard, cu un kit complet pentru cuplare remorcă, încărcătorul poate tracta pe drumurile publice o remorcă cu o capacitate totală de până la 17,5 tone.

În stand mai avem expuse o maşina împinsă pentru tuns iarba John Deere, modelul RUN 41, şi tractorul pentru gazon X155R - acestea sunt rezultatul experienţei de 50 de ani a firmei John Deere în domeniul întreţinerii spaţiului verde. Calitatea superioară, fiabilitatea, robusteţea şi uşoara manevrabilitate sunt elementele care le caracterizează.”

Picture
Remus Răduleţ, director general General Leasing SA

„Suntem reprezentanţi unici ai mărcii Massey Ferguson în România şi pentru prima dată aducem la expoziţia Agraria acest brand. Deşi pe piaţă mai sunt şi alte firme care comercializează maşini agricole MF, cred că este important să se cunoască faptul că noi suntem singurii din ţară prin care se pot accesa fonduri europene pentru achiziţia maşinilor agricole Massey Ferguson.

Un alt argument pentru care un fermier ar trebui să ne aleagă este service-ul de calitate pe care îl asigurăm. Oamenii noştri cunosc în detaliu tractoarele şi combinele MF. La târg, mai suntem prezenţi şi cu utilaje marca Kverneland - acesta fiind al doilea mare producător pe care îl reprezentăm, iar al treilea este Diece. Pe lângă cele trei branduri de bază pe care le avem în portofoliu, mai avem şi alte colaborări cu diverşi producători, însă important este faptul că în gama noastră de produse clienţii pot găsi utilajele sau maşinile agricole de care au nevoie în fermă.

În regiunea Transilvania trebuie să fim prezenţi, cu toate că terenurile sunt divizate foarte mult, suprafeţele lucrate nu sunt mari, iar fermierii optează, în mare parte, pentru achiziţia utilajelor second-hand. Cu timpul, consider că şi agricultorii din această zonă se vor orienta, predominant, spre achiziţia de tehnică agricolă nouă. La Cluj avem un punct de lucru, cu o echipă nouă şi experienţă pe linie mecanică. Am întărit service-ul, partea de piese de schimb şi vânzare şi sper ca în curând să se cunoască mult mai puternic amprenta noastră în Transilvania decât până acum.

În ce priveşte anul agricol 2014, consider că va fi unul cu producţii de vârf, cu excepţia câtorva zone unde au fost probleme din cauza precipitaţiilor. Au fost condiţii foarte bune în toamnă şi primăvară, care vor conduce la rezultate foarte bune şi sperăm că nu vor fi dezamăgiri din cauza preţurilor de valorificare, aşa cum au fost anul trecut. În general, un an cu producţii mari implică preţuri mici la produsele agricole. Anul acesta cererea cred că va fi mai mare, luând în considerare şi situaţia incertă din Ucraina.

Pe viitorul program PNDR cred că vor fi mai mulţi fermieri care vor accesa fonduri europene pentru că au experienţa anilor trecuţi, iar majoritatea a terminat perioada în care nu mai putea depune proiecte pe aceeaşi măsură. Încă din luna ianuarie fermierii au început să se informeze, să depună din timp actele, în ideea de a accesa o măsură. În România, nevoia de tehnologizare este foarte mare şi la fel va fi şi peste 20 de ani. În regiunea Transilvaniei este nevoie de un astfel de târg, Agraria este, de altfel, singurul care se organizează aici, dar este necesar să se desfăşoare în altă locaţie şi în alt mod.

Următorul târg unde vom fi prezenţi va fi AgriPlanta-RomAgroTec, pe care îl aşteptăm cu interes şi unde vom avea oferte, în special în ce priveşte echipamentele de recoltare. Invităm pe această cale fermierii la această expoziţie, inclusiv pe cei din zona de vest a ţării, pentru că într-adevăr acolo vor putea vedea multe lucruri interesante şi pot afla mult mai multe informaţii.”

Picture
Diya Shoucair, administrator Farm Tech

„La Agraria, am venit cu modele noi de încărcătoare frontale articulate telescopice Schäffer, respectiv 9630T şi 3550T SLT. Avem multe noutăţi pentru clienţii noştri, multe îmbunătăţiri aduse an de an încărcătoarelor Schäffer.

Faţă de modelul vechi 9330T, noul încărcător 9630T dispune de următoarele caracteristici: motor Deutz, echivalent EURO 5, cu catalizator, fără filtru de particule, fără Ad Blue; pompă hidraulică mai mare, a doua pompă hidraulică pentru dublare comenzi la braţ şi la cupă; înălţimea de ridicare +200 mm; sarcina de ridicare +600 kg; articulaţie dublă ce nu necesită gresare şi întreţinere; şasiul mai gros, dublat la articulaţie şi mult mai rezistent; gresarea centralizată a sistemului de virare şi transmisie; doi clindri pentru virare; ax faţă şi spate mai mare (Dana Spicer); rezervor de carburant mai mare; sistemul de frânare îmbunătăţit; mai mare cu 30%, având acelaşi motor şi consum; braţul este mai lat, ceea ce conferă o rezistenţă mai mare cu 16%; înălţimea şi greutatea utilajului mai mari şi loc mai mare pentru ax oscilant.

Diferenţa de preţ între modelul nou şi cel vechi este mult mai mică decât dotările menţionate mai sus. Un alt model nou, cel mai mic încărcător frontal articulat telescopic din piaţă, produs bineînţeles tot de Schäffer, este modelul 3550T SLT, de 50 CP, cu o greutate de operare de 4 tone, înălţime de ridicare de 4 m, cupă de 1,6 mc. Încărcătorul are o înălţime de 2 m şi o lăţime de 1,8 m. Încărcătoarele articulate telescopice Schäffer au dovedit cea mai bună performanţă în timpul iernii, când au căzut în anumite zone ale ţării cantităţi însemnate de zăpadă.

Din 2007, Schäffer este lider de piaţă în România şi doresc să precizez ca toate utilajele vândute începând din anul 2005 sunt în stare perfectă de funcţionare, inclusiv cele din 2005, care au peste 20.000 ore de funcţionare. În luna iulie 2014 o să introducem pe piaţă un nou model de încărcător frontal articulat telescopic Schaffer, modelul 9660 T, de 160 CP, greutate de operare 12 tone, înălţime de ridicare 7 m şi cupă de 4,5 mc. Noul încărcător va avea un preţ accesibil.”

Picture
Filip Baschir, reprezentant marketing Maschio Gaspardo România

„La standul nostru am expus o gamă largă şi variată de utilaje care acoperă segmente importante din cadrul procesului agricol: pregătirea terenului, semănat, erbicidat şi utilaje pentru întreţinutul păşunilor. Am expus presa de balotat Feraboli - unul dintre cele mai noi produse intrate în portofoliul grupului italian Maschio Gaspardo, o dată cu achiziţia grupului Feraboli, la începutul anului 2014.

Presa de balotat cilindrică Feraboli, cu cameră variabilă şi geometrie (patentat), este cunoscută pe plan internaţional pentru calitatea şi fiabilitatea sa. Pentru etapa de pregătire a terenului vor fi prezentate două tipuri de plug, dintre care unul este specific pentru vie, şi două scarificatoare. Tot pentru această etapă este expus un utilaj proiectat special pentru solurile din România, pentru pregătirea patului germinativ, şi anume combinatorul Sandokan. În ceea ce priveşte semănătorile, sunt acoperite atât segmentul de păioase, prin prezentarea modelelor Nina şi Pinta, cât şi segmentul de prăşitoare, prin expunerea unei semănători MT. Pentru erbicidat, Maschio Gaspardo propune un utilaj foarte fiabil denumit Pompeo.

Utilajele din categoriile de pregătire a terenului, semănat şi erbicidat expuse în cadrul târgului fac parte dintre maşinile agricole incluse în promoţiile lansate de Maschio Gaspardo România pentru anul 2014. Fermierii români pot câştiga ATV-urile oferite de Maschio Gaspardo achiziţionând minimum trei utilaje agricole din aceste categorii. Prin participarea la târgul AGRARIA, Maschio Gaspardo Romania îşi îmbunătăţeşte prezenţa în zona de vest a ţării. Standul a fost vizitat de peste 1.000 de oameni şi s-a dovedit, prin vânzările făcute, că zona este una puternică.

Am profitat de ocazie când ministrul Agriculturii a vizitat târgul şi l-am invitat la o discuţie împreună cu directorul nostru comercial, dl Andrea Gobbo. Domniile lor au discutat despre posibilitatea pe care o au fermierii de achiziţionare a utilajelor în urma accesării de fonduri europene. Clujul este un oraş foarte frumos şi a fost gazda perfectă pentru un târg bine organizat şi care a oferit o atmosferă atât profesională, dar şi extrem de prietenoasă. Cu siguranţă ne vom întoarce.”

Picture
Răzvan Tomescu, director de marketing Titan Machinery România

„La Agraria, ocupăm o suprafaţă de expunere de aproximativ 400 mp, unde prezentăm utilaje de pregătit solul, semănători, o combină Case IH şi tractoare Case IH, de la 65 până la 290 CP. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta mulţi fermieri ne-au vizitat standul şi chiar s-au arătat interesaţi de produsele noastre. Din gama tractoarelor Case IH, am adus modelele Farmall A de 65, 95 şi 115 CP, Maxxum de 140 CP, Puma de 160 CP şi Magnum de 290 CP. Tractorul Maxxum îl prezentăm în agregat cu un distribuitor de îngrăşăminte chimice Sulki, iar modelul Puma este echipat cu un utilaj marca Grain Plains. La expoziţie am adus combina Case 6130, cu heder Vario, care se pretează foarte bine pentru zona deluroasă din Transilvania. Prezentăm, de asemenea, maşina Great Plains Twin Row, recomandată pentru semănatul culturii de porumb în rânduri duble. În portofoliu, nou intrate sunt culegătoarele de porumb şi cositoarele marca SIP şi împrăştietoarele de îngrăşământ Sulky - firme cu care am început colaborarea anul acesta.

Titan Machinery este cel mai mare dealer de utilaje Case din lume şi este important de ştiut acest lucru pentru că forţa sa financiară este destul de mare pentru a oferi fermierilor o serie de instrumente atractive. Un exemplu în acest sens este actuala ofertă promoţională care constă în practicarea unei dobânzi de doar 1,99%, un avans minim de 5% şi o perioadă de finanţare maximă de 5 ani, în funcţie de produsele pe care agricultorii doresc să le achiziţioneze. Acesta nu este un produs bancar, este o facilitate creată şi susţinută de Titan Machinery împreună cu producătorul Case IH, prin CNHI Capital. Această ofertă va fi valabilă până la sfârşitul lunii iunie 2014.

În Europa, Titan Machinery a pătruns în anul 2011, când a deschis filiala în România. A preluat firma Agroexpert Capital care opera pe piaţa naţională şi care avea, la acea dată, două sedii în ţară, la Bucureşti şi Timişoara. În 2012, compania Titan Machinery s-a extins prin deschiderea punctelor de lucru de la Oradea, Cluj şi Roman, ajungând astfel să acopere mult mai bine teritoriul ţării. Anul acesta inaugurăm un nou sediu la Constanţa, urmând ca la sfârşitul anului sau în 2015 să deschidem un altul la Craiova şi Călăraşi.

Pentru noi, relaţia pe care o avem cu fermierii este foarte importantă, iar aceasta nu se poate rezuma doar la a vinde un tractor sau un utilaj. De aceea acordăm o atenţie deosebită activităţii de postvânzare. Asigurăm piesele de schimb necesare în maximum 24 de ore de la depozitele din Europa, dacă nu sunt la noi pe stoc. În fiecare locaţie din ţară avem un depozit de piese de schimb şi o echipă de service profesionistă. Avem ateliere mobile care pot ajunge între 2 şi 4 ore de la solicitarea înregistrată. Încercăm să acoperim foarte mult partea de after sales, pentru că doar astfel putem realiza o relaţie de încredere şi de durată cu fermierii.”

Picture
Nicoleta Roiban, director general Agro Expert

„Compania Agro Expert a avut plăcerea de a participa pentru a şaptea oară consecutiv la Târgul Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Zootehnie - Agraria 2014. Ca în fiecare an, am avut posibilitatea de a ne face cunoscuţi pe piaţa transilvăneană, şi nu numai, prin produsele de uz fitosanitar şi veterinar pe care le importăm.

În calitate de importator şi distribuitor de produse pentru sectorul agricol, Agro Expert a avut posibilitatea în cadrul târgului de a-şi face cunoscută oferta de erbicide, fungicide, insecticide, produse pentru tratamentul seminţelor, îngrăşăminte, seminţe, produse de igienă şi sănătate publică. Fiind prezenţi şi crescătorii de animale, am avut posibilitatea, de asemenea, să ofertăm şi produse destinate sectorului zootehnic cum ar fi vitamine, aminoacizi, enzime, acidifianţi furajeri, produse antibacteriene şi antimucegai, produse absorbante de micotoxine, produse fitogenice, arome alimentare solide şi lichide, suplimente minerale, lapte praf, inoculanţi pentru siloz.

Datorită târgului Agraria am reuşit din nou să ne consolidăm relaţiile cu clienţii din portofoliu şi să începem relaţii noi cu alţi clienţi. Am reuşit, de asemenea, să discutăm şi să aflăm lucruri noi despre tendinţele şi inovaţiile apărute în agricultură şi zootehnie. Ca urmare, ne vedem la Agraria 2015!”

Picture
Aurelian Florea, director general WEDA Ro

„Suntem reprezentanţi unici ai firmei germane WEDA - Dammann & Westerkamp GmbH pe piaţa din România, din anul 2009. Sloganul companiei „We care about pigs”, în traducere „Ne pasă de suine”, defineşte filozofia după care ne ghidăm: animalul, în acest caz porcul, se află în centrul preocupărilor noastre, căruia trebuie să-i asigurăm tot ce are nevoie pe întreaga perioadă de exploatare, fie că vorbim despre îngrăşare sau reproducţie.

În România, există multe ferme de suine cu un înalt grad de utilare, de modernizare. Predomină cele de îngrăşare cu circuit închis şi, din păcate, lipsesc fermele de reproducţie. Avem nevoie de producători de material genetic pentru a nu mai fi dependenţi de importurile de purcei din Ungaria, Germania, Olanda, Danemarca ş.a.m.d. Există potenţial în acest sector pentru că doar 30% din consumul de carne de porc este asigurat din producţia internă.

Se simte nevoia unui program naţional de dezvoltare care să sprijine şi sectorul suin, însă la elaborarea lui ar trebui să fie consultaţi toţi cei implicaţi, astfel încât să răspundă nevoilor reale. În ultimul timp am observat că oamenii au început să se organizeze şi să înţeleagă, în sensul bun, puterea asocierii. Sunt foarte mulţi cu ferme de îngrăşare a porcilor care se strâng în asocaţii, de 4-5 membri, şi care vor să construiască o fermă sau mai multe ferme, pe asociaţia lor, care să le asigure materialul genetic necesar.

WEDA - Dammann & Westerkamp este producător de tehnologie pentru creşterea suinelor din anul 1934. Suntem un ofertant de calitate şi mă bucur că în toţi aceşti ani de când suntem pe piaţa românească am reuşit să asociem numele producătorului german cu calitatea. Avem multe proiecte, iar unul la care lucrăm în momentul de faţă se află în judeţul Alba şi constă în construcţia unei ferme de scroafe pentru reproducţie, cu o capacitate de circa 700 de capete.

Din experienţa noastră, pentru ca investiţia să fie rentabilă la o fermă de îngrăşare numărul de capete trebuie să depăşească 5.000, iar în cazul unei ferme de reproducţie ar trebui să aibă minimum 300-500 de scroafe, astfel încât afacerea să aibă un anumit grad de stabilitate. La târgul Agraria participăm încă de la primele ediţii, l-am văzut crescând, evoluând şi de aceea doresc să felicit organizatorii pentru ce au reuşit să facă timp de 20 de ani.”

Picture
Mihai Rausser, director general Väderstad România

„Suntem la a doua participare la târgul Agraria şi expunem, pe o suprafaţă de 120 mp, utilajul Carrier Drill CRD300, de 3 m lăţime de lucru, şi cultivatorul TopDown 300, tot de 3 m lăţime de lucru. Cel din urmă este un utilaj multifuncţional care realizează în aceeaşi trecere atât lucrul în adâncime, cât şi superficial.

Carrier Drill este unul dintre utilajele pe care le promovăm în România, adaptat în principal pentru fermele mici cu până la câteva sute de hectare. Acest utilaj se află de mai multă vreme în gama Väderstad, fiind folosit cu succes în multe ţări europene. Este un utilaj care combină un disc Carrier de 3 m cu o semănătoare Rapid de 3 m. Toată partea inferioară a utilajului este Carrier (butucii, tăvălugul, sistemul de reglaj al adâncimii de lucru etc.), iar pe acesta s-a poziţionat un buncăr cu o capacitate de 1.100 de litri şi sistemul de distribuţie mecanic de la semănătoarea Rapid. Modul de încorporare a seminţelor este unul ingenios, care constă într-un brăzdar, ce nu are contact direct cu solul, care plasează seminţele prin cădere în şanţul creat de fiecare disc în parte.

Astfel, rândurile de semănat sunt clare şi nete, la o distanţă între ele de 12,5 cm. Utilajul poate efectua, în ultima trecere de pregătire a solului, şi operaţia de semănat, reducând astfel timpul, dar şi necesitatea unui alt utilaj. Semănătoarea este destinată semănatului de seminţe mici (iarbă, lucernă, grâu, orz, rapiţă). Singura dimensiune în care se fabrică acest utilaj este cea de 3 m. Utilajul promovat în România este complet echipat, conţinând marcatori, monitor de semănat, grapă de acoperire, sistem electronic de control. Utilajul de bază nu are aceste componente în standard. Puterea necesară pentru a opera acest utilaj este de circa 120-150 CP (perfect adaptată pentru unul dintre tractoarele multifuncţionale din fermele mici).

TopDown este un utilaj ce se adresează fermierilor care doresc să reducă operaţiile grele din fermă, precum arătura, discuitul adânc etc. Efectele lucrului cu un astfel de utilaj, de-a lungul anilor, sunt vizibile, în sensul că pământul se lucrează mai uşor, este mai afânat, iar timpul şi consumul de combustibil pentru lucrările de pregătire a solului se reduc. Partea frontală este formată din două rânduri de discuri (la fel ca la Carrier), apoi vin trei rânduri de ancore cu diverse tipuri de dălţi la alegere, urmate de un rând de nivelatori cu discuri lobate, iar la final se află un tăvălug de oţel pentru spargerea bolovanilor şi îngroparea pietrelor rămase. Utilajul poate fi ajustat astfel încât să lucreze în diverse feluri: în modul „Carrier” - numai cu discurile şi tăvălugul, în modul „Cultus” - numai cu ghearele, cu sau fără nivelare, cu sau fără tăvălug şi în mod „Tăvălug” - numai cu tăvălugul jos, pentru operaţia de tăvălugit. Utilajul este disponibil în mai multe dimensiuni de lucru: 3 m, 4 m, 5 m, 6 m, 7 m şi 9 m.

Puterea necesară pentru un astfel de utilaj este de circa 60-80 CP/ml, mergând chiar şi spre 90-100 CP/ml în condiţii de lucru extreme şi când se cere o trecere adâncă dintr-o dată. Târgul Agraria este unul de referinţă, în special pentru zonele din centrul şi vestul ţării. Totuşi, recomandăm organizatorilor să realizeze acest târg în afara oraşului, mîntr-o locaţie mai adaptată unui astfel de eveniment, astfel încât să putem arăta clienţilor noştri şi lucrările pe care le pot efectua utilajele pe care dorim să le promovăm. Suntem la a doua participare şi dorim ca şi pe viitor să fim prezenţi la această manifestare.”

Picture
Dorinel Mihai, director general Kongskilde România

„Firma Kongskilde a intrat pe piaţa din România în decembrie 2012, iar anul trecut a fost prima participare la târgul Agraria. La această ediţie, participăm cu stand propriu şi, spre surprinderea mea, ne-am bucurat de mai mulţi vizitatori decât în 2013, în ciuda faptului că vremea nu a fost una foarte prielnică.

Am venit cu echipamentele pe care noi le producem, utilaje pentru prelucrarea solului şi semănători, precum şi cu echipamente pentru transport pneumatic al cerealelor, remorci tehnologice pentru hrănirea animalelor şi cositori pentru fâneţe. Este o expoziţie unde reuşim să arătăm o parte din ceea ce producem şi sper ca în anii viitori să putem prezenta şi alte echipamente care reprezintă vârful de tehnologie în domeniul agricol. Regiunea unde suntem prezenţi are o anumită particularitate, şi anume: fermele sunt mici, cu suprafeţe divizate. În privinţa ofertelor, primăvara aceasta am avut preţuri atractive pentru semănătorile de prăşitoare Becker, cu 6 şi 8 rânduri şi fertilizare. Preţul a fost unul extrem de competitiv, având în vedere calitatea maşinii şi ceea ce poate realiza aceasta în câmp.

Semănătoarea Becker este prima din lume la care s-a folosit presiunea de aer. Suntem pionieri ai acestui concept. Ca noutate, în portofoliu avem maşina Becker acţionată electric şi care, cu ajutorul unui GPS, realizează un semănat de mare precizie. Denumită E-Motion, ea poate fi folosită cu succes la semănatul sfeclei de zahăr. În cadrul târgului, foarte mulţi fermieri s-au intersat de remorca tehnologică pentru hrana animalelor şi de scarificatorul Paragrubber.

Utilajul realizează o lucrare excepţională fără să scoată pământul la suprafaţă, mobilizează extraordinar de bine terenul, sparge hardpanul şi poate lucra până la o adâncime de 50 cm. Spre comparaţie, alte utilaje au organe active de o anumită formă, care ridică pâmântul la suprafaţă, ceea ce conduce la pierderea umidităţii din sol, iar necesarul de putere, pentru aceeaşi lucrare, este mult mai mare la echipamentele concurente. În cazul scarificatorului nostru, care dispune de şase ancore şi o lăţime de lucru de 3 m, este necesară o putere maximă de 270 CP.

În privinţa reţelei de distribuţie, noi suntem în continuă dezvoltare. Nu de mult am semnat un contract de distribuţie cu o firmă din Sfântu Gheorghe, iar zilele acestea am avut discuţii cu o firmă din Cluj care şi-a arătat disponibilitatea de a deveni distribuitor al produselor noastre. În perspectivă, intenţionăm să ne lărgim reţeaua cu încă 2-3 distribuitori din zona Transilvaniei. Idealul pe care îl urmărim este acela de a avea un distribuitor la circa 100 km, pentru a acoperi în mod eficient şi rapid teritoriul ţării.

Următoarea expoziţie unde vom fi prezenţi este AgriPlanta şi intenţionăm să aducem câteva echipamente de top, cum ar fi prăşitoarea Intelli, care foloseşte atât sistemul GPS, cât şi camera de luat vederi pentru a se poziţiona singură între rândurile de plante chiar dacă operatorul, voit sau nevoit, se abate de la direcţia de prăşit. Am dori să aducem şi un utilaj pentru pregătirea terenului, Germinatorul Pro - un combinator de foarte mare precizie şi de o calitate excepţională.”

Picture
Remus Cristian Georgescu, sales manager Bellota

„Bellota este o companie spaniolă, care este reprezentată pe piaţa din România prin firma Activ Agri Trade. Produce în fabricile din Spania organe active pentru prelucrarea solului pentru semănători, cultivatoare, combinatoare, talere de disc netede, crestate şi pluguri, şi are diverse colaborări cu mai multe companii de renume precum Kverneland, Kuhn, Huard, Overum, Fiskars, Agrolux, Vogel&Noot, Naud, Ovlac, Dowdeswell, I. Harvester etc. La acest târg, suntem la prima participare şi consider că a fost un real succes. Prin participarea la expoziţii, Bellota vrea să devină cunoscută pe piaţa românească şi caută să dezvolte o reţea de revânzători pentru produsele sale. Următorul târg la care vom fi prezenţi va fi AgriPlanta - RomAgroTec 2014 de la Fundulea, ce se defăşoară în perioada 5-8 iunie.”

Picture
Gheorghe-Teodor Porubszki, responsabil vânzări Zetor Tractor

„Suntem prezenţi pentru a zecea oară la târgul Agraria şi în stand am adus patru tractoare, dintre care unul este cel mai nou produs al firmei Zetor, respectiv modelul Major de 77 CP. Prezentăm tractorul Proxima de 100 CP, echipat cu un încărcător şi modelul HCX de 140 CP, care reprezintă ultima generaţie de tractoare, cu o cutie semiautomată.

La toate aceste tractoare avem o ofertă promoţională. La achiziţia unui tractor Zetor cu un plug marca Sukov sau cu un încărcător frontal Alo se acordă un discount de 2.000 de euro. Plugul este fabricat în Republica Cehă, iar încărcătorul în Suedia. Oferta este valabilă până la sfârşitul lunii iulie 2014. La Agraria, am adus şi un tractor fabricat în anul 1957, funcţional, pentru că am dorit să subliniem tradiţia şi fiabilitatea tractoarelor Zetor. Firma are o tradiţie în fabricarea tractoarelor agricole din anul 1946, iar toate componentele sunt făcute de aceasta, inclusiv motoarele.

La expoziţie am mai adus şi două tractoare marca Yto, unul de 40 şi celălalt de 50 CP. Sunt chinezeşti, au omologare europeană şi sunt asamblate de către colaboratorul nostru din Serbia, care vinde, pe lângă tractoare Yto, şi tractoare Zetor. Le-am adus pentru a vedea dacă există cerere pe piaţa românească, iar răspunsul este unul pozitiv, pentru că şi preţul este atractiv. Tractorul de 40 CP costă 14.000 de euro, iar cel de 50 CP are un preţ de 15.000 de euro. Sunt tractoare care se pretează pentru această zonă deoarece au puteri mici.”

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE