REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Opinii culese la Targul IndAgra Farm 2010

15/12/2010

0 Comments

 
Picture
_Cea de-a XV-a ediție a târgului IndAgra Farm a reunit o serie de firme doritoare să-și prezinte gama de produse, dar mai ales noutățile din acest an. Cele din sectorul vegetal au venit cu soiuri și hibrizi noi, care au o capacitate de producție mai mare, iar firmele din ramura tehnică s-au prezentat cu ultimele tehnologii din domeniu.

_Totodată, în cadrul târgului au fost lansate soluții de finanțare avantajoase pentru fermieri. Societatea MAP a prezentat o astfel de ofertă, în scopul facilitării achiziției de mașini și utilaje agricole. Programul de finanțare este valabil până la data de 28 februarie 2011, este destinat, în special, fermierilor care nu au proiecte pentru accesarea fondurilor europene și constă în oferirea de produse cu plata în rate, fără avans, cu dobândă de sub 10% pe an și cu o perioadă de garanție atractivă.

„Suntem unici prin sistemul integrat pe care-l propunem, prin consultanța și soluțiile de cofinanțare puse la dispoziția fermierilor noștri. Agricultorii care au între 50 și 200 ha vor deveni, în viitor, forța agriculturii românești și în noi au găsit un partener. Produsul financiar, cu plata în rate și fără avans, este destinat celor care nu au accesat bani europeni și, considerăm, că va avea succes”, a afirmat dl Mauro Frola, președintele companiei MAP România. Pentru clienții fideli companiei MAP, a fost lansat un program dedicat reviziei de iarnă la mașinile agricole, cu discounturi ce ajung până la 10% la manoperă, iar plata integrală se poate face în luna august a anului viitor, după prima recoltă. Pentru a lansa produse financiare avantajoase, MAP colaborează cu banca italiană Sanpaolo Bank. Alte firme expozante au prezentat la târgul IndAgra Farm, în funcție de specificul lor de activitate, utilaje noi, mașini agricole de ultimă generație sau sisteme performante de stocare a producției agricole. Pentru a afla însă mai multe despre aceste noutăți, am cules informații de la unii reprezentanți ai acestor societăți.

Picture
_Valentin Nae, director comercial Feronia Agritech
„Firma Feronia Agritech a fost înființată în acest an și, datorită rezultatelor bune pe care le-am obținut, am devenit dealeri autorizați pentru tractoarele Valtra pe zona Munteniei. Târgul IndAgra ne oferă un prilej excelent de afirmare în scurt timp la nivelul întregii țări, având în vedere că aici vin fermieri din toate zonele țării să se intereseze de tot ce este nou în domeniul agricol. La expoziție, ne prezentăm cu două modele de tractoare marca Valtra, unul de 124 CP, iar celălalt de  139 CP. Ambele tractoare dispun de motor Sisu, recunoscut datorită performanțelor sale. Gama noastră de tractoare pornește de la 74 CP și ajunge la 370 CP. De asemenea, la cerere, putem aduce tractoare de puteri mici pentru lucrul în plantațiile viticole sau pomicole. Alături de Valtra, vindem tractoare și combine marca Fendt și utilaje de la mărcile Horsch, Knoche, Lemken etc. În portofoliu avem remorci tehnologice marca Hawe și piese de schimb pentru majoritatea mașinilor agricole. În privința târgului, îl consider slab din punct de vedere al numărului firmelor expozante, însă cel al vizitatorilor interesați a fost destul de mare.”


Picture
_Remus Răduleț, director general General Leasing
„Suntem printre puținele firme, alături de MAP sau Maschio Gaspardo, fidele târgului IndAgra, cu o prezență de 12 ani. În opinia noastră, ediția din acest an este una cu rezultate foarte bune, deoarece am încheiat numeroase contracte direct la stand. În acest an, numărul vizitatorilor care au venit la expoziție a crescut. În privința noutăților, avem o mașină de stropit autopropulsată de la Agrifac, care nu are concurență pe piața românească. Printre avantajele sale se află: viteza dublă de deplasare, datorită sistemului de copiere a terenului; raport calitate/preț foarte bun; consum redus de motorină, productivitate mărită (500-700 ha/zi), precum și posibilitatea recuperării investiției pe o perioadă scurtă de timp. Mașina poate fi folosită de fermierii care au exploatații mari, de prestatatori de servicii, precum și de cei care practică horticultura, unde volumul de tratamente este mare. De la firma Gregoire am adus o mașină autopropulsată de recoltat struguri, care dispune de un sistem performant de curățare a tuturor impurităților, pornind de la frunze, ciorchini sau spărturi provenite de la stâlpii de susținere, astfel încât acestea să nu ajungă în zona de presare. În buncăr ajung doar boabele de struguri de calitate. Murfatlar a achiziționat nouă astfel de mașini și, din datele lor, reiese că au reușit să facă o economie de un milion de euro, în urma reducerii cheltuielilor cu munca manuală. Cu această mașină se pot face și tratamente fitosanitare, deoarece este multifuncțională. La expoziție ne prezentăm și cu tractoare marca McCormick, de la cele mai simple modele până la cele performante, cu tehnologie de vârf. Actualmente, pe piață există cerere pentru tractoare simple și durabile. O altă noutate este semnarea unui contract cu firma Dieci din Italia, care produce încărcătoare telescopice. În acest an am reușit să deschidem șase puncte de lucru în mai multe zone ale țării. În cadrul societății, partea de service este foarte bine dezvoltată, deoarece volumul mare de vânzări ne-a impus acest lucru. Prețul pieselor de schimb este la fel cu cel din fabrică, pentru că avem contract direct cu producătorul și originalitatea pieselor este garantată în totalitate.”


Picture
_Manuel Kergoat, inginer dezvoltare pentru Europa Centrală și de Est în cadrul Maisadour Semences SRL
„Participăm la acest târg încă de când neam lansat pe piața din România, în anul 2006. Ediția din acest an este mai bine organizată, iar datorită faptului că am avut un stand vizibil clienții nu au întârziat să apară. Pentru anul 2011 avem o serie de noutăți. La porumb avem un portofoliu de 30 de hibrizi, dintre care trei sunt noi și au fost testați în rețeaua proprie de cercetare. Majoritatea hibrizilor de porumb pe care îi avem sunt clasici, dar avem și hibrizi rezistenți la erbicidul Focus, care combate eficient buruienile graminee din cultură și, în special, costreiul. Pe partea hibrizilor cu toleranță la erbicid avem un parteneriat cu firma BASF. La floarea-soarelui avem 12 hibrizi, dintre care doi sunt noi pe piață. Portofolilul hibrizilor de floarea-soarelui se împarte în patru categorii, astfel: hibrizi clasici, rezistenți la atacul de lupoaie, rezistenți la erbicidul Pulsar și hibrizi cu un conținut ridicat în ulei. La cultura de rapiță, pentru anul viitor avem patru soiuri și un hibrid. În țară efectuăm loturi demonstrative cultivate cu porumb, floarea-soarelui și rapiță, iar toate rezultatele obținute sunt postate pe site-ul nostru. Anul acesta am avut circa 120 de loturi demonstrative. Ultimele filiale pe care Maisadour le-a deschis au fost în Ucraina, Turcia și Rusia. În Ucraina, am realizat și o fabrică de semințe. Piața din România este una în curs de dezoltare, însă problemele cele mai mari sunt lipsa surselor financiare și politica instabilă, din cauza căreia nu poți întocmi planuri de viitor. Maisadour Semences a luat ființă prin unirea a 3.000 de agricultori în anul 1936.”


Picture
_Marius Crețu, director comercial Saaten Union
„Participăm în fiecare an la IndAgra și consider că este un prilej de a cunoaște fermierii, de a ne face reclamă. Politica noastră este aceea de a fi mereu aproape de fermieri, care la acest târg vin din toate zonele țării. Majoritatea fermierilor care au venit au fost cei care lucrează între 5 și 100 de hectare. La fiecare doi ani, Saaten Union își îmbunătățește portofoliul de semințe pentru toate culturile: orz, orzoaică, rapiță, grâu și alte cereale păioase. Pentru 2011, avem hibrizi noi la rapiță, dar și soiuri. Îi asigurăm pe fermieri că sămânța pe care o achiziționează de la noi se încadrează în cele mai bune standarde de calitate. De asemenea, le garantăm obținerea de producții superioare.”


Picture
_Mirco Maschio, administrator Maschio Gaspardo
„La târgul IndAgra, dispunem de un spațiu expozițional de 800 mp, în care prezentăm o gamă variată de utilaje agricole. Mai exact, avem la stand 16 utilaje și un model de freză recondiționată. De asemenea, am adus o mașină de service pentru ca fermierii să poată vedea nivelul nostru de echipare când facem diferite intervenții și reparații. Putem asigura piese de schimb pentru mașini construite chiar și cu 30 de ani în urmă. Aici prezentăm o selecție din toată gama de utilaje produse: utilaje de pregătit solul la adâncime, la suprafață, utilaje pentru pregătirea patului germinativ, freze, grape rotative, combinatoare, mașini de semănat cereale păioase, semănătoare pentru legumicultură, mașini de recoltat cartofi, mașină de împrăștiat îngrășăminte chimice solide, tăvălugi, discuri, grape cu disc, grubbere și mașini pentru semănat direct în miriște. La IndAgra participăm din anul 2003. Multe firme au decis să nu participe, însă în opinia mea aceasta este singura expoziție internațională de agricultură, reprezentativă pentru România. Noi am avut tot timpul un mare succes, iar fermierii care vin sunt din toată țara. Din păcate, în acest an expoziția de la București se ține în același timp cu târgul de la Bologna, care se organizează o dată la doi ani. Maschio Gaspardo se va prezenta în Italia cu o semănătoare de prășitoare pe 36 de rânduri și o lățime de 24 de metri. În privința planurilor de viitor, vrem să extindem fabrica de producție de la Chișineu Criș.”


Picture
_Dana Culda, director de vânzări și de marketing Z & A Logistic
„La târgul IndAgra am venit cu produse destinate, în special, sectorului viticol. Avem tocători de corzi de vie, mașină de semănat semințe mici, de exemplu iarbă, ce poate fi folosită între rândurile de vie sau pomi fructiferi, o mașină pentru efectuarea tratamentelor fitosanitare, precum și mașină de recoltat struguri. Firma noastră este distribuitor la nivel național al grupului francez Pellenc, unul dintre cei mai importanți furnizori pe partea utilajelor și mașinilor agricole destinate domeniului horticol și viticol. În stand mai avem foarfece electrice și mașini electrice de legat, un tocător cu braț și un disc achiziționat cu fonduri europene de un fermier din județul Constanța. Noutatea din acest an este aceea că am deschis o filială la Urziceni, pentru a acoperi mai bine zonele Vrancea și Buzău, cunoscute ca fiind importante regiuni viticole. Pe lângă comercializarea produselor, asigurăm partea de piese de schimb precum și servicii de service. Participăm la târg din anul 2007, de când am luat ființă ca societate, iar la această ediție consider că s-a înregistrat un număr mai mic de expozanți. Pe partea de proiecte, colaborăm cu Unicredit Leasing, iar până la ora actuală avem destule proiecte în derulare, iar marea lor majoritate sunt pe Măsura 312.”


Picture
_Ciprian Pătrașcu, reprezentant Tornum SRL
„Tornum AB își are sediul în Suedia, unde produce și dezvoltă echipamente moderne de gestionare a cerealelor prin intermediul celei mai avansate tehnologii de producție. Are mulți ani de experiență în  fabricarea sistemelor complete de gestionare a cerealelor pentru industria agricolă. Oferim servicii complete pentru uscarea, depozitarea și condiționarea cerealelor atât pentru noile amplasamente industriale, cât și pentru extinderea celor existente. Tornum își propune să prezinte noua generație de uscătoare de cereale cu recuperare de energie, zgomot redus și control al emisiilor de praf. În opinia noastră, anul acesta a fost mai bun decât cel precedent, când nimeni nu avea curajul să investească. Acum, lucrurile s-au mai deblocat datorită, în primul rând, prețului mare obținut de fermieri la valorificarea producției agricole. În acest an, am sesizat o creștere a cerinței pentru uscătoare, deoarece vremea ploioasă din timpul recoltării i-a obligat pe agricultori să usuce producția. În privința târgului IndAgra din acest an, observăm o mai bună organizare și un flux mai mare de vizitatori. Din păcate, la această expoziție nu au venit fermieri de top din România. Investiția într-un sistem performant de stocare este destul de costisitoare.”


Picture
_Cosmin Leuștean, reprezentant al Mecanica Ceahlău
„Ca noutăți pentru acest an avem, pe lângă SUP 32 DK, o semănătoare de înaltă precizie, SK8 - DEL, cu brăzdar dubludisc. Mașina lucrează în agregat cu tractoare cu puteri cuprinse între 120 și 150 CP. O altă noutate este construcția unui disc de 2,5 metri. Momentan vrem să ne axăm pe fabricarea de utilaje care se pretează gamei mijlocii de putere. Mecanica Ceahlău are o tradiție de 90 de ani și întotdeauna a venit cu utilaje noi, cu îmbunătățiri, astfel încât să păstreze interesul fermierilor față de produsele fabricate. În privința posibilităților de achiziției, noi practicăm un sistem propriu de rate, pe care-l folosim cu succes. Actualmente, suntem în faza de discuție privind participarea la un târg care se va organiza în vara anului viitor și acolo veți avea posibilitatea de a testa utilajele noastre, pentru că dorim să facem demonstrații practice.”


Picture
_Teo Georgantas, reprezentant al Haifa Southeast Europe SA
„Participăm pentru prima oară la târgul IndAgra și ne bucurăm de faptul că sunt vizitatori, însă mulți dintre ei sunt fermieri, nu și dealeri. Am venit pentru a întări prezența noastră pe piața din România, să găsim noi dealeri, deoarece la ora actuală lucrăm pe această piață doar cu cinci distribuitori. Compania Haifa a fost fondată în anul 1967, în Israel, iar activitatea principală constă în producerea de fertilizanți și îngrășăminte chimice. Compania operează în peste 100 de țări din lume.”


Picture
_
Mihai Paraschiv, reprezentant al MG Trade Engineering SRL
„Participăm în mod frecvent la târgul de agricultură IndAgra, iar cel organizat în acest an pare a fi mai puțin diversificat față de cel precedent. Totuși, în pavilionul destinat echipamentelor de procesare și stocare a producției agricole firmele prezente au fost mai numeroase. Firma noastră este dealer-ul companiei americane GSI în România, cel mai mare producător din lume în acest domeniu. Fiind unul dintre principalii furnizori de pe piața României, MG Trade Engineering a livrat sisteme de stocare și procesare cereale în circa 30 de județe. Suntem cunoscuți în special prin sistemul de aerare cu podea perforată pe toată suprafața silozului și uscătoarele orizontale computerizate. Sistemul de aerare menționat asigură niște avantaje certe. Este cel mai precis și eficient sistem de aerare/păstrare în silozuri cunoscut până în prezent, în condițiile în care fundația are cel mai mic cost cu putință. În țară am realizat atât proiecte comerciale, portuare, cât și de fermă. Comecializăm sisteme cu capacități de la 500 la 110.000 tone. Printre beneficiari: Agro Chirnogi SA, Silotrans Agigea, Suinprod SA Roman, Hercules SA Brăila, Agrobanat SA, European Drinks, Agricola Internațional Bacău, Elsit Com SRL, Agromixt SRL, Chirea Com și lista poate continua până la cei aproximativ 100 de
utilizatori ai echipamentelor noastre.”


Picture
_Doru Costachescu, director zonal de vânzări Linzer Agro Trade
„Ca noutate, avem trei produse. Unul dintre acestea este Linzer Max 18/25/0 destinat culturilor de câmp. Este un bun înlocuitor al îngrășămintelor MAP și DAP, deoarece are o solubilitate mult mai bună. Am avut succes cu acest produs, culturile fertilizate cu acesta s-au dezvoltat foarte bine. Produsul poate fi folosit foarte bine și la cultura de porumb. Pentru legumicultură, și nu numai, avem produsul Linzer Top 12/12/17, care conține și microelementele bor, zinc și magneziu. Avantajul acestui produs este acela că potasiul se află sub formă de clorură și de sulfat. Clorul din clorura de potasiu nu este întotdeauna acceptat în cantități mari de către plante, iar potasiul sub formă de sulfat este mult mai ușor asimilat de către culturi. Mai avem un îngrășământ NPK 12/10/20 și sulf, care poate fi administrat culturilor de cartof. Portofoliul nostru de produse cuprinde îngrășămintele complexe granulate, iar calitatea lor este superioară. În stand prezentăm câteva imagini cu prima fabrică de nitrocalcar construită de Linzer Agro Trade în urmă cu 70 de ani. În România, firma a luat ființă în anul 2005, iar din 2006 suntem prezenți la târgul IndAgra. Ediția din acest an este mai slab organizată și cu un număr mai mic de expozanți.”


Picture
_Cristian Calu, director zonal Yara
„Participăm în mod constant la târgul IndAgra, deoarece suntem printre cei mai importanți jucători pe piața îngrășămintelor chimice. Gama noastră de produse este una completă, cuprizând îngrășăminte complexe granulate, fertilizanți destinați sectorului horticol, produse foliare etc. Avem produse pentru toate culturile agricole. Ca noutăți, începând din acest an avem în portofoliu un produs destinat, în principal, culturilor horticole, denumit Kristalon. Toate produsele noastre le livrăm prin distribuitori și până la ora actuală lucrăm cu circa 10 distribuitori care au acoperire locală și națională, cum este firma Sumi Agro. În stand am adus și câteva monstre de îngrășăminte complexe, pentru a se vedea granulația, puritatea și modul de prezentare a produsului. Pentru piața din România, ne aprovizionăm de la fabricile din Finlanda, Norvegia și Olanda. Yara este un trust cu acoperire mondială, care deține numeroase fabrici în toată lumea.”


Picture
_Irina Mitroi, director marketing Ecoplant SRL Pavel Ioan, director al SC Propal Invest SRL
„Societatea a luat ființă în anul 1997, iar gama de produse cuprinde utilaje pentru morărit, șnecuri transportoare/elevatoare, tocători de furaje, batoze de porumb, zdrobitoare, desciorchinatoare, prese de fructe și struguri, mori de cereale etc. Suntem la a patra participare la târgul IndAgra și ne bucurăm că a fost bine organizat și au existat numeroși vizitatori.”









Picture
_Adrian Mulțescu și Marian Baronescu, reprezentanți ai Yuksel Seed
„Suntem de trei ani pe piața românească și la IndAgra participăm de doi ani. Yuksel Seed este o firmă din Turcia, producătoare de semințe destinate sectorului legumicol, având una dintre cele mai mari case de producție din lume, ce se întinde pe o suprafață de 60 de hectare. În afară de calitatea noastră de importatori, noi suntem și producători de legume. Înainte de a comercializa aceste semințe, leam tesat în propriile ferme. Principalele caracteristici pe care le-am urmărit au fost capacitatea de producție, calitatea, proprietățile organoleptice și cerințele de păstrare. Pentru că soiurile se adaptează foarte bine condițiilor de climă și sol din țara noastră și dau rezultate bune, am decis să devenim importatori pentru piața autohtonă. Cu aceste soiuri am eliminat perisabilitatea. Fructul copt poate rămâne pe plantă chiar și 45 de zile fără să fie afectată calitatea. Gama noastră de produse cuprinde semințe pentru tomate, castraveți, vinete, ardei, pepene galben și verde. Dacă ar fi să alegem un soi reprezentativ, acesta este, fără îndoială, soiul de tomate Antalya. Productivitatea sa pe un ciclu lung de producție este de peste 200 tone/ha. Târgul IndAgra din acest an are un pavilion mai mare pentru partea de legumicultură și interesul vizitatorilor este destul de mare. Anul trecut am realizat o promovare a semințelor în marile bazine legumicole din țară, iar oamenii au început deja să ne cunoască. Cei care colaborează cu noi pot beneficia de consultanță și le putem oferi și tehnologii de cultură. Pentru anul viitor sperăm să fim cât mai aproape de producători.”


Picture
_Gabriel Morar, asistent marketing Tehnofavorit SA
„Ca noutate, avem o moară aplatizor cu valțuri MAV 7,5 kW, care permite măcinarea prin aplatizare a diverselor tipuri de cereale, la grosimi variabile și care ajunge la o productivitate de până la 2.000 kg/h, în funcție de tipul cerealelor. Această moară face un produs ideal pentru hrana rumegătoarelor, iar procentul de praf este redus față de morile cu ciocănele. O altă noutate este aceea că am reluat producția la batozele de porumb pentru că există cerere. Prezentăm în stand o batoză de porumb BP-00, cu dublă acționare, performantă, care permite batozarea a 3.000 kg/h de porumb știuleți. Tot în gama noutăților este inclusă și mașina de erbicidat cu lățime de lucru de 24 metri și înălțime de 2 metri. Bazinul are o capacitate de 2.500 l, iar dozarea se face automat, comandată de computer. Mașina este ideală pentru culturile înalte, cum este rapița. Avem sistemele FNC care includ moara structurală, cu o productivitate de 9 tone/h. De târg suntem mulțumiți, spre deosebire de anul trecut, când vizitatorii au fost puțini. Acum am reușit chiar să vindem utilajele direct de la stand.”


Picture
_Vasile Naver, director tehnic Novus Constanța
„Societatea a fost înființată în urmă cu 15 ani, iar principala activitate constă în producerea sistemelor de irigații. Secundar, ne ocupăm și de construcția confecțiilor metalice. Pe partea sistemelor de irigații avem trei grupe mari: motopompe (32 de tipuri); sisteme de irigare prin tamburi și prin furtunuri. La furtunuri avem diferite diametre, de la 50 mm până la 100 mm și lungimi de la 150 m până la 500 m. Producem și generatoare de curent, de la 10 kVA până la 100 kVA. De asemenea, în gama de produse avem motopompe pentru piscicultură, unde este nevoie de debite mari și presiuni mici pentru a trece apa dintr-un bazin în altul. Ca noutate, avem motopompa de 600 mc/h și 6 bari presiune. Cu această motopompă ne adresăm marilor fermieri care au sursă de apă și trebuie s-o transporte la distanțe mari. Construim și pompe submersibile, iar recent am încheiat o colaborare cu o firmă de foraj pentru montarea acestor pompe. Am participat la toate edițiile acestui târg dedicat domeniului agricol, iar acum dispunem de circa 50 mp spațiu expozițional. De regulă, participăm la toate târgurile de specialitate importante, precum RomAgrotec, Agralimex etc.”


Picture
_Pavel Ioan, director al SC Propal Invest SRL
„Societatea a luat ființă în anul 1997, iar gama de produse cuprinde utilaje pentru morărit, șnecuri transportoare/elevatoare, tocători de furaje, batoze de porumb, zdrobitoare, desciorchinatoare, prese de fructe și struguri, mori de cereale etc. Suntem la a patra participare la târgul IndAgra și ne bucurăm că a fost bine organizat și au existat numeroși vizitatori.”


Picture
_Marius Coman, director marketing MAT Craiova
„Suntem prezenți la IndAgra, pentru întâia oară, cu noua variantă a tractorului Zimbru, care este o noutate absolută pentru fermieri. Tractorul este îmbunătățit, se deosebește de vechea serie prin monitorizare, transmisie, cabină și confort. Modelul expus are 260 CP, însă gama Zimbru cuprinde cinci modele, care pornesc de la 200 CP și ajung până la 320 CP. Am efectuat o serie de teste în câmp cu noul tractor Zimbru, rezultatele au fost bune, iar din luna septembrie l-am lansat pe piață. Alte noutăți: avem o semănătoare de prășitoare, o mașină de fertilizat dublă, cu doi distribuitori, scarificatoare, grape cu discuri și pluguri reversibile. Pentru viitor, avem planuri de modernizare. Avem un proiect de investiții în valoare de 10 milioane de euro, care este în curs de implementare și constă în modernizarea fabricii, pentru a produce la standarde europene. Pe perioada târgului avem un discount de 5% la toate produsele pe care le comercializăm.”


Picture
_Alexandru Geczi, director național de vânzări Irum SA
„La ediția a 15-a a târgului IndAgra Farm, SC Irum SA și SC Maviprod SRL se prezintă cu două premiere naționale. Societatea Maviprod prezintă noua generație de motoare Perkins, care îndeplinesc stagiul III B/4 interimar de poluare, iar Irum cu tractoarele agricole TAG, create în colaborare cu Belarus Tractor Minsk. În stand am expus două modele de tractoare agricole, de 95 și 110 CP. De când am lansat aceste tractoare, reacția fermierilor a fost favorabilă, înregistrând până acum circa 40 de mașini livrate. Obținerea acestor rezultate se datorează raportului preț/calitate foarte bun. De asemenea, pentru produsele noastre oferim o garanție de 2 ani sau de 1.500 de ore de funcționare. Deocamdată avem cinci dealeri, însă, în viitor, echipa se va mări, astfel încât să acoperim întreaga țară.”


Picture
_Diya Shoucair, administrator Farm Tech SRL
„Noi suntem importatori de încărcătoare frontale multifuncționale Schaffer, fabricate în Germania, remorci tehnologice Strautmann, tot din Germania, și tocătoare de paie Teagle din Marea Britanie. Toate produsele noastre au o calitate excepțională. Încărcătoarele frontale sunt într-o gamă diversă, având până la 50 de accesorii diferite, ce pot fi folosite în toate activitățile din agricultură, la ferme de bovine, porcine, păsări și ferme vegetale. Încărcătoarele marca Schaffer sunt singurele articulate la mijloc, au cabina mare, vizibilitate bună și o rapiditate mare. În fiecare an, numărul de accesorii a crescut. Acum trei ani erau aproximativ 30 de accesorii, iar acum au ajuns la 50. În fiecare an avem noutăți. Anul acesta am adus un săpător de șanțuri, recomandat în special pentru sistemele de irigații. Deja ne gândim ca la anul să aducem cel mai mare încărcător frontal telescopic din lume, articulat la mijloc, care poate ridica 4 t la o înălțime de 7,5 m. Anul viitor vom completa gama, astfel încât să putem avea toată tehnica necesară. Vom aduce tractoare și combine din Germania. Sediul nostru este în localitatea Săftica, unde avem un spațiu de expundere de peste 3.000 mp, iar deschiderea oficială o vom face probabil în luna ianuarie. Târgul din acest an a fost unul bun, vremea a fost frumoasă, iar vizitatori au fost mulți. Aici avem un spațiu expozițional de 300 mp, în 2006 aveam doar 60 mp, iar anul viitor vom fi prezenți cu mai multe utilaje.”


Picture
_Roxana Ioviță, director de vânzări Az Inox
„Societatea AZ Inox are o experiență de mai bine de 40 de ani în realizarea echipamentelor tehnologice. Noi suntem producători de instalații pentru prelucrarea strugurilor și vinului, nu și comercianți. Prioritatea noastră este calitatea produselor. Putem realiza toate instalațiile necesare unei crame, începând de la proiectare până la dotarea ei și, de asemenea, crame la cheie după specificațiile exigente ale clienților noștri. Produsele noastre le-am expus în showroom-ul firmei Paolo Consult, cu care, de altfel, colaborăm.


Picture
_Dee Lăscău Iuliu, adminstrator Diana Trans SRL
„Participăm pentru prima oară la IndAgra și până acum am avut o surpriză plăcută, deoarece am avut mulți vizitatori și sperăm să obținem rezultate bună după acest târg. Am venit cu utilaje și mașini agricole destinate culturilor de câmp, pornind de la pluguri, discuri, semănători, utilaje pentru furaje, cositori, greble etc. Toate produsele sunt fabricate în Polonia, de firma Akpil. Societatea a fost înființată în 2002 și din 2005 am adus aceste produse, iar reacția a fost una pozitivă. Avem un service mobil, care poate ajunge direct la client, indiferent de zonă. Lucrăm cu mai mulți parteneri în toată țara, însă avem o prezență mai concentrată în zona Moldovei și în partea de sud a țării. Altă activitate a noastră este aceea că putem vinde tractoare și utilaje la mâna a doua.”


Picture
_Dan Florea, reprezentant al Enguiz SL
„Suntem de patru ani pe piața românească, iar la târgul IndAgra participăm de trei ani. Firma producătoare este din Spania și are o experiență de 70 de ani. Frezele și tocătoarele sunt reprezentative pentru firma Enguiz, care produce freze cu o lățime de la 1 până la 5 metri. Gama noastră de produse mai cuprinde mașini de tocat resturi vegetale, remorci tehnologice, mașini de erbicidat, mașini pentru plantații viticole și pomicole, dar și de câmp. Ca noutate, avem o freză rotativă. În țară am făcut o serie de demonstrații, la Constanța, Brăila, iar fermierii au fost surprinși de calitatea, robustețea și productivitatea utilajelor agricole produse de firma noastră.”



Picture
_Adrian Bianu, administrator Agrar Clima SRL
„Suntem la a doua participare la acest târg și ne declarăm mulțumiți din punct de vedere al clienților care ne-au vizitat la stand. Din acest an lucrăm cu un nou furnizor pe partea de ambalare, mai exact cu firma Sorma Group din Italia. În 2010, am realizat patru linii de ambalat, majoritatea sunt pe partea de cartofi, și câteva depozite pentru stocarea cepei. Suntem specializați în tehnologii pentru depozite de legume și fructe. Majoritatea proiectelor noastre sunt pentru depozitarea de cartofi, ceapă și morcovi. Un fermier care are peste 30 de ha cultivate cu cartofi poate deja să se gândească la investiția în depozite. La Avrig, am făcut o linie de sortat și ambalat cartof pentru sămânță. Multe dintre proiectele pe care le avem nu dispun de fonduri europene.”



Ana MUSTĂȚEA

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE