Până la 2,5 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor de procesare a produselor alimentare15/10/2016
Data limită până la care AFIR primeşte proiecte prin sM 4.2 este 31 octombrie 2016, ora 16.00. Proiectele se depun online pe pagina oficială a agenţiei, www.afir.info. Prin sM 4.2 se pot obţine, în funcţie de tipul beneficiarului şi de investiţia propusă, până la 2,5 miloane euro/proiect. Sprijinul public nerambursabil este de maximum 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Investiţiile finanţate prin submăsura 4.2 au drept obiectiv înfiinţarea şi/sau modernizarea unităţilor de procesare şi comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse şi procese, dar şi creşterea numărului de locuri de muncă. Potenţialii beneficiari interesaţi să depună proiecte prin intermediul submăsurii 4.2 pot consulta gratuit pagina oficială de internet a Agenţiei Ghidul Solicitantului, la secţiunile submăsuriilor respective.
Un astfel de proiect, care vizează modernizarea unei unităţi de procesare, a fost implementat în judeţul Buzău de către o societate comercială. Investiţia a beneficiat de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală în programarea financiară 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 7.073.586 lei (1.824.735 euro), din care 5.944.190 lei (1.533.391 euro) reprezintă valorea totală eligibilă a proiectului. Prin acest proiect, beneficiarul a propus modernizarea fabricii de legume prin achiziţia de utilaje şi echipamente specifice procesării tomatelor, astfel încât să crească capacitatea de producţie. Înainte de modernizare, beneficiarul avea o capacitate de 500 tone conserve/an. Fabrica de conserve din legume ocupă o suprafaţă de producţie şi de înmagazinare de circa 65.000 mp de teren, incluzând şi două hale de depozitare a câte 500 mp. În prezent, ca urmare a implementării proiectului, societatea dispune de patru linii tehnologice de produs şi îmbuteliat roşii decojite, de îmbuteliat piureuri de tomate, o alta pentru vâscoase şi încă una de preparat diferite sortimente de legume. Totodată, capacitatea de producţie a crescut semnificativ, triplându-se aproape, la 1.400 tone conserve/an.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
|